Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 13. april 2020

Videopremiere: Dagens Ungdom – «Mine tynne ben»

Dagens Ungdom skal før sommeren en gang gi ut en 7-tommer på labelen Take It Easy Policy, og i dag kjører vi premiere på deres nye finurlige, bedårende og lekre låt & video «Mine tynne ben» fra den. Rett og slett deilig pop.
Av: Victor Josefsen / Foto: Morten Spaberg

Dagens Ungdom kom med sin foreløpige siste plate «Lite å gjøre» i 2018, som jeg kåret til det årets 4. beste norske album og som består av finurlig popmusikk, med tekkelige referanser og dype nikk til såvel halvkjente briter som mer undergrunnsorientert norsk 80-tall. Gitaren er uten vreng. Vokalen skifter mellom øst- og vestnorsk, uten at sistnevnte klarer fjerne følelsen av tilhørlighet i de renere hovedstadsgatene.

Samme år tok jeg med låten «Hundre prosent» i vår ukentlige spilleliste Ferske spor, låten er lyden av hektende 80-talls pop-estetikk assistert av tweepop i Dagens Ungdoms egen og lett gjenkjennelige karakteristiske sound og særegne tekstunivers. Jeg kåret den til en av 2018s beste sommerpoplåter.

Det er 7 år siden først Dagens Ungdom ga lyd fra seg på singelen «Nedi havet», som kom med på Dagens Ungdom sin selvtitulerte debutplate fra 2014. Aslaug Olette Klausen (nå Musikkmagasinet Klassekampen m.m.) skriver følgende om låta: ‘«Nedi havet» bryter den mantraiske avslutningen «Alt vi tenker på er hytter og hus» nesten over i samfunnskritisk idyll’. En låt med en tekst som gir den ny aktualitet i disse tider. Les resten av anmeldelsen.

Dagens Ungdoms nye låt & video «Mine tynne ben», som vi altså kjører vi eksklusiv premiere, er enda en finurlig, bedårende og lekker D.U.-sak, og kommer på en 7-tommer på Take It Easy Policy før sommeren en gang. Rett og slett deilig pop. Videoen er filmet og klippet av Bendik Kaltenborn og Espen Friberg og låten er for det meste spilt inn i Olyp (Oslo Lydproduksjon) og produsert av Audun Borrman.

 

 

Mine tynne ben

Gi meg det du har
sånn jeg vil ha det
snart er jeg litt trøtt
vil ikke vite av det
da er det slutt
og helt over
til neste gang

En er én og to er to
det er sent, men gjør det noe
En er én, men vi to
vi tar det helt med ro

Bare du vet om
min fete nakke
min sløve tanke
mine tynne ben
setter fot for fot
på veien hjem
for siste gang

En er én og to er to
det er sent, men gjør det noe
En er én, men vi to
kan ta det helt med ro

 

Bilder fra videoen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter