Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 23. april 2020

Disse online-konsertene må du få med deg

Det strømmer bokstavelig talt på med konserter, og det kan være vanskelig å holde oversikten, så her kommer en ny bunke med online-konserter vi anbefaler. I dag trekker vi frem konserter fra noen av mindre kjente streaming-arenaene. Mye gull å oppleve her!
Av: Victor Josefsen

Skur 14 er en splitter ny venue i Bergen som hadde gleden av å ha åpne dører i ca. 2 timer før restriksjonene ble innført. Det har lenge vært et samlested for artister og band generelt, med øvingslokaler som er i 2.etasjen. Det var bare snakk om tid før noen tok i et basketak og ryddet klart for en storslagen undergrunnsscene i lokalet nede med kaien.

Sammen med First Aid Records og Vers Libre har de satt opp totalt 7 konserter fremover. I flere sjangre.

Romskip.

En av konserten jeg gleder meg til er Romskip sin konsert i dag torsdag 23. april kl.20:00: https://www.facebook.com/events/2676273425917374/

Romskip har gitt ut to EP’er og noen singler på den bergenske kred-labelen Back to Beat Records, som bl.a. har gitt ut The Wednesday Knights‘ første og eneste knallplate. Jeg tok med en av låtene fra debutsingelen deres «Ting Betyr Ingenting» med i Ferske spor for to år siden. Om låta «lei» skriver jeg: Jon Skjold i Back to Beat Records beskriver Romskip-låta godt: «Romskip er i en aldersgruppe som har vokst opp med hip hop mer enn noen annen sjanger (og er definitivt påvirket av det), men har også et bevisst forhold til rockehistorien (spesielt fra seksti- og søttitallet). Det er vanskelig å gi en presis sjangebeskrivelse, men for meg høres de ut som indierock med slackerinnstilling, fokus på groove og innslag av garage og psykedelia».
Selv synes jeg dette høres ut som snerten garasjerock, for å si det enkelt og greit.

Året etter kom de med EP’en «05», også den utgitt av  Back to Beat Records, som nevnt  ovenfor bl.a. har gitt ut The Wednesday Knights’ første og eneste knallplate. Og jeg er fristet til bruke nesten samme beskrivelse om EP’en til Romskip, som om Knights’-plata. «05» er en knall-EP, ihvertfall de to låtene «Alien» og «Bøffingen», som var med i Ferske spor i 2019. Førstnevnte sender assosiasjoner til et annet bergensband,  Electric Eye, og låta» Invisible Prison» fra plate «From the Poisonous Tree» (les anmeldelse), kanskje den beste låta Romskip til da hadde har gitt ut. Ikke så mye sjangermessig, men mye av gullet på «Alien» ligger i kompet. Med andre ord, groovy.  Samtidig innehar «Alien» tilbakelent 60s-garasjerock-fraspark med småpsykedeliske vibber. Fet lyd også. Oppsummert: stemningsfullt, smakfullt, drivende og groovy. På «Bøffingen» introduserer de rap. Rapping på rockbaserte «Bøffingen» er ved Arian (tilknyttet NMG/G-Huset), som er broren til vokalist, gitarist og hovedlåtskriver Adem Kollen. Rap og rock combo, altså. Glem fattigmanns Race Against the Machine raprock ‘a la Clawfinger. Dette er satt eminent sammen og mixen er rå. Overrraskende bra.

«Dagens Ungdom» er tittelåten på den siste EP’en til Romskip utgitt i år, og her har de et ubehøvla uttrykk. Det lyder som bergensk garasjerock/punk med ånden til bergensband som John Olav Nilsen & Gjengen og The Aller Værste! duvende i bakgrunnen, noe som kanskje er en av grunnene til at Romskip er så hypa for tiden. Fortjent hype, dog.

Jeg ser også frem til konserten med Drittmaskin 1. mai. De er ute med en dobbel-singel der særlig låta «Hold kjeft når du snakker til meg #2» har gått på repeat de siste dagene. En knalltøff punka black metal-sak som får meg til å tenke tilbake på 90-tallet da en kamerat av meg, som var en  ihuga black metal-fan, stadig spilte platene Emperor «In The Nightside Eclipse», Mayhem «De Mysteriis Dom Sathanas» mfl.

Og på tide å få sjekket ut Timeworn.

Program Skur 14:

23.april
Romskip: https://www.facebook.com/events/2676273425917374/
(nylig sluppet EP)

25.april
Derin: https://www.facebook.com/events/865023923975824/
(slipper singel 24. april)

25.april
Toggi: https://www.facebook.com/events/1333814696823576/
(nylig sluppet singel)

1.mai
Drittmaskin: https://www.facebook.com/events/182752669394431/
(nylig sluppet dobbel-singel)

1.mai
New Age disco boys: https://www.facebook.com/events/233351941407172/
(nylig sluppet live-EP)

9. mai:
Timeworm: https://www.facebook.com/events/664409984299419/

Du kan se opptak av konserten med Melasól. Fin konsert. Hot Nuns så jeg ikke, men de vil fikse videoen og legge ut igjen snart, så følg med.

 

 

Hyperception er et nytt konsept som var planlagt lansert på en klubb i Oslo denne påsken, men da alt ble stengt og kansellert pga. corona-krisen i slutten av mars, ble lanseringen fremskyndet og endret til et online streaming event isteden.

Konseptets formål er å bruke musikk, lys og andre metoder for å inspirere kreative og nysgjerrige sjeler til å utvikle seg videre, ved kunnskaps deling, samarbeid, musikk/dans og skaperglede.

Hyperception - Faia

Teamet bak Hyperception kommer fra det elektroniske undergrunnsmiljøet i Oslo, og består av DJ’er med god erfaring fra klubb konserter med DJ mixer og lyseffekter – men de kunne lite om streaming. Men på kort tid klarte de å omforme det opprinnelige eventet fra klubb til online-bruk, ved å bygge et nytt studio tilrettelagt for streaming – bla. ved å bruke flere kamera sammen med OBS (OpenSource Broadcasting) til å produsere innholdet, som så ble strømmet videre og samtidig til Twitch, Facebook og YouTube.

Hyperception - MØRK

De har hittil kjørt til sammen 9 strømme-sesjoner i løpet av 4 uker – alle fra 3-4 timer lange, med en eller to dyktige DJ’er som spiller live i et studio fylt med lasere, lys effekter, røyk og andre visuelle dekorasjoner.

Teamet måtte lære seg mye ny teknologi og ferdigheter på veldig kort tid for å få til dette, og har kontinuerlig justert og forberedt studio og oppsett slik at sendingene stadig er blitt bedre og bedre. De har også lært seg alt det nye på egen hånd, ved hjelp av godt samarbeid, prøving og feiling – men har også hatt masse moro underveis. Så dette er i seg selv et eksempel på hvordan Hyperception-konseptet kan fungerere i praksis – alt er mulig, og alle kan lære – bare man er villig til å prøve! Samt tenke litt utenfor boksen.

Pr. i dag er det sending hver lørdag kveld, og alle tidligere sendinger er også arkivert på YouTube – der ligger ferdig pakket party atmosfære for alle som ønsker – i lang tid fremover. Hjemmeside: https://hyperception.online

Twitch, Facebook, Youtube (med video arkiv).

Hyperception Online

Hyperception har til nå streamet sendinger med Matiago, Sacadat, Stephanie Watson, Mira Mark, Femmes Fatales w/ Faia & MØRK, Carina Helen & Eric Small, Mudman + Madelusken.

Du kan altså få med deg alle streamene nå, passer perfekt når det det er helg, og nå for tiden er det jo nærmeste helg hver dag for mange av oss. Lørdag 25. april skjer dette, tune in: Hyperception Online – Øyvind Eilertsen + Stine Amundsen

 

 

Vill Vill Vest arrangerer hjemmefest i ukene fremover med strømbare konserter med lokale bergensmusikere. Her presenterer de konserter med bl.a. Great News og Lekende Lett.

Vi anmeldte Great News sin singel «Falling» for tre år siden, og i år kom de med deres andre plate «Now and Them» med upbeat, fengende låter som «Never Going Back» og «Reality Show».

 

Vi omtalte Lekende Lett sin singel «Nike» slik i 2017: Singel nummer to er ute. «Nike» høres ut som en fire minutters reklame for løpesko, men en fengende sådan, pakket inn i henslengt rap, slik bare klingende bergensere kan gjøre det. Tunge og mørke elektroniske striper er med på hele løpeturen.

Lekende Lett. Foto: Linn Heidi Stokkedal

Her fra Ferske spor i 2018: Hva passer vel bedre enn å avslutte denne ukas Ferske spor med Bergensduoen Lekende Lett sin hyllest til ukens mest misforståtte dag, nemlig søndag. Låta passer perfekt på søndag, avslappende, samtidig deilig hektende. Lekende Lett er nå blitt en del av labelen Vibbefanger.

Her fra Ferske spor i 2019: Bergensduoen Lekende Lett, bestående av Synne Bønes og Kristian Stockhaus, nye singel «Gale» passer like perfekt på søndag som låta «Søndag», eller mandag for den saks skyld, igjen en avslappende, samtidig deilig hektende låt. Duoen beskriver «Gale» slik til Gaffa: «Den er en god balanse mellom ballade og klubb, melankolsk og feelgood».
En ny godislåt.

Program Vill Vill Vest

24. april: Vill Vill Hjemmefest X Brakkesyke: Great News

1. mai: Vill Vill Hjemmefest: MachoMayne, Breveglieri & Martin Hazy

8. mai: Vill Vill Hjemmefest: Lekende Lett

 

 

V10 og ONSTAGE er i gang med mer streaming av konserter og kultur fra deres lager i Tromsø. Tidligere har vi b.la. fått med oss konserten med Resirkulert, som var meget bra.

Nå streamer de 3 spennende konserter med rockerne Broken Harry, electronica-utøveren Third Attempt, hip hop-kollektivet MVNISK og soul&pop-sangeren KÁLI.

Third Attempt. Foto: Mats Gangvik

Third Attempt er Torje Fagertun Spilde, en 20 år gammel artist og DJ opprinnelig fra Asker. Nå er han ettablert i Tromsø, hvor han er en del av den nye generasjonen med unge elektroniske produsenter og DJ’s fra byen som startet hele den norske elektronika-bølgen.

Third Attempt er godt plantet i den litt mykere delen av deep house, og blander inn elementer fra jazz til ambient, trip hop og klassisk house. I år kom albumet «World is Too Loud».

Vi omtalte singelen «Shoreline» i 2018 slik: Torje Fagertun Spilde gjemmer seg bak navnet, og det er elektroniske beats som fyller hodet når du setter på denne. Relativt myk house, med undertoner fra en rekke andre sjangere

Program V10 ONSTAGE

23. april
Broken Harry: https://www.facebook.com/events/234172877788478/

25. april
Third Attempt: https://www.facebook.com/events/235395804484527/

28. april
MVNISK: https://www.facebook.com/events/253637839159400/

30. april
KÁLI: https://www.facebook.com/events/1553327374826977/

 

 

Moon Relay lette fram alle tv-ene i kjelleren på kunstsenteret og fremførte verket _…-«-…_ i samarbeid med videokunstnerne Anthony Barratt og Espen Friberg søndag 9. februar 2020. Nå kan du gjenoppleve konserten på nett i en uke. Logg deg inn på art.hok.no torsdag 23. april 2020 kl. 20:00.

Moon Relay live i Studio på Henie Onstad Kunstsenter. Foto: Øystein Thorvaldsen / Henie Onstad Kunstsenter

Moon Relay har eksistert siden 2012. I en utgave av Ferske spor i 2028 hadde vi med komposisjonen «– #`_`_`__» fra deres album «IMI»: Moon Relay fortsetter å gjøre det umulig for folk å huske titlene på låtene deres. Dette er ikke for alle, men for langt flere enn de som har hørt på dem så langt. Veldig eksperimentelt, men likevel tilgjengelig. Når du passerer treminuttersmerket på denne låta skjer noe helt magisk. Massivt.

Kommende program på Henie Onstad Art Channel

30. april til 7. mai: Joseph Beuys, 1982
7. mai til 14. mai: Pyramiden med Kjetil Traavik Møster, Frode Kvinge Flatland, Jørgen Træen og Lars Vaular sammen med lyskunstner Kyrre Heldal Karlsen, 2016
14. mai til 21. mai: Marcela Lucatelli, 2019
21. mai til 28. mai: Yoko Ono, 1990
28. mai til 4. juni: TVTV

 

 

nyMusikk skulle ha arrangert sin årlige lydfestival (for samtidsmusikk) Only Connect Festival Of Sound på Grønland i Oslo 23. – 25. april. Istedenfor å avlyse festivalen, har de gjort den om til en digital festival: Only Connect – From A Safe Distance, som vil finne sted på onlyconnect.no 23.-25. april. Nytt program vil postes kl. 12:00 hver festivaldag.

I morgen fredag 24. april opptrer pianisten Magda Mayas, som spilte sammen Tony Buck og Kim Myhr i musikkavdelingen i 2012. En konsert som gjorde intrykk, og det vil garantert Magda Mayas solo også gjøre.

Vilde Sandve Alnæs + Inga Margrete Aas holder også konsert fredag, sammen med Lo Kristenson + Tove Bagge +. Vilde&Inga og Frittgående Orkester gjestet Deichman i 2012.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter