Søk Meny Lukk
Lukk
Av: David Jønsson Anmeldelser 14. mai 2020

Singelanmeldelse: Spielbergs – «Go!»

Artist: Spielbergs

 

Singel: «Go!» (2020)

 

Plateselskap: Adult Swim/By The Time It Gets Dark

 

5

 

Tekst: David Jønsson

 

«Go!» er første nye låt fra Spielbergs siden fjorårets «Running All The Way Home EP», og er en kjærkommen nyhet. Igjen samarbeides det med co-produsent Tord Øverland Knudsen, som produserte den Spellemann-nominerte debuten «This Is Not The End». Bandet og Knudsen rakk akkurat å fullføre sangen før samfunnet delvis stengte ned.

Låten er et samarbeidsslipp mellom kult-TV-nettverket Adult Swim, som en del av Adult Swim Singles 2020, og By The Time It Gets Dark. Spielbergs er bare det andre norske bandet som har sluppet musikk gjennom Adult Swim. Artister som Freddie Gibbs & Madlib, Thundercat, Jay Som, Wavves og The Hives er andre artister som har bidratt til Adult Swim Singles. Spielbergs er altså i meget godt selskap.

«Go!» begynner in medias res, det er helt tydelig at her er ingen tid å kaste bort. Rastløsheten høres også i den smått aggressive gitarlyden, som skjærer inn og umiddelbart krever din oppmerksomhet. Signaturen i lydbildet videreføres også i teksten til Mads Baklien, der det å leve med valgene man har tatt, anger og usikkerhet er kjent tematikk fra tidligere Spielbergs-låter.

Ikke minst er det håp. Det synges om «new day rising», noe som får Hüsker Dü-entusiasten i meg til å smile bredt. «You just pull yourself together, go, have fun» er også et gjentagende mantra igjennom sangen. En av Spielbergs fremste styrker, er deres evne til å balansere lys og mørke, håp og skuffelser, og formidle det i en fengende rockelåt.

Selv om man ved første lytt kan bli lurt til å tro at intet er nytt under solen i Spielbergs’ rike, vokser «Go!» til å bli en av bandets beste låter til nå. Ikke minst heves låten med en gjesteopptreden av Linn Nystadnes, som er vokalist og gitarist i det glimrende bandet Deathcrush.

Hør «Go!» her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter