Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Spillelister 27. mai 2020

Ferske spor uke 21/2020

Her er ukas spilleliste! Følg oss gjerne!
Av: Daniele Jessen Aguilar, Ådne Evjen, Jan-Olav Glette, David Jønsson og Victor Josefsen

Daniele

ALX – Rundt
26 år gamle ALX fra Holmestrand har vært aktiv i undergrunnen de seneste årene, men det er først nå han debuterer med eget materiale. Fredag 15. mai slapp han sin debutsingel «Rundt», en stemningsfull og suggerende lydopplevelse som viser hva som bor i den unge rapperen og artisten.
ALX har tidligere samarbeidet på flere låter sammen med artisten SVNR, og han har hatt en gjesteopptreden på Vervenfestivalen. Bortsett fra dette er ALX et forholdsvis ubeskrevet blad, men et meget spennende navn å følge med på fremover. Hans kommende singel er produsert av Ali N. Nough og handler om selvopplevde episoder som skildrer ALXs egen fortid.
I tiden fremover blir det flere rap/r’n’b’ singleslipp fra ALX, og en musikkvideo for «Rundt» er også i produksjon.

Phats – Saved
Cezinandos gamle partner in rhyme; Phats, er ute med ny singel og denne gangen slipper han stemmen sin løs, men han lar rappinga ligge igjen på hylla. «Saved» er en dypt personlig låt om vanskelige tider, noe vi alle kan relatere litt til. Til tross for det alvorlige temaet er låta en oppløftende opplevelse, stappfull av positive vibber. Her får Phats vist frem sine amerikanske røtter og man hører inspirasjonen fra både gospel og soul musikk, perfekt akkompagnert av den sløye, nesten reggae-aktige produksjonen til JKM.
Videoen er rett rundt hjørnet, i følge artisten selv, så det er bare å følge med på sosiale medier for mer info.
Låta har allerede blitt spilt på radio, og er nå ute på Spotify.

F/L/P feat Phats – Sensual Fever (Ferske spor uke 17/2020)


Offentlig Sektor – Hjemmekontor
Etter flere sterke singler som har fått presseoppmerksomhet fra blant annet 730.no og P1, samt vært på flere av Spotify sine største lister, er Offentlig Sektor ute med en ny låt som beskriver en hverdag de fleste av oss kjenner oss igjen i, nemlig «Hjemmekontor».
Offentlig Sektor består av Christian “Zawadi” Petterson (vokal), Deichmans egen Felipe “Fela” Orellana (vokal), Abdi “Black Lightning” Baisa (gitar og vokal) og Vegard “T-Bone” Tveito (bass og vokal).
Musikkvideoen er ute på YouTube og låta kan du høre her:

Natnael – Kl. 5
«Kl. 5» er et soundtrack til flørtende sommernetter som aldri vil ta slutt. Singelen er produsert av STATE og skrevet av Natnael sammen med Kapteinen.
Stemmen til etiopiskfødte Natnael har vært en godt bevart hemmelighet i hovedstadens kjellerstudio en stund, som den siste tiden har boblet opp fra dypet gjennom gjesteopptredener på låter av Philip Emilio, Cezinando og Arif, for å nevne noen. I vinter gjorde han sin første liveopptreden under by:Larm og slapp sin aller første singel, «Beom», som siden har vært i rotasjon hos NRK P3.

African Sunz feat TimTim – Binadamu
Globetrotterne fra Oslo har mekka nok en solid og spicy sommer låt, med lyrics på engelsk, swahili og fransk. African Sunz var tidlig ute med afro inspirert dansegulv-vennlig hip hop, og «Binadamu» tar steget enda lenger. Binadamu er swahili for «sønn av Adam», men mer enn det har jeg ikke klart å tyde av teksten. Men språkbarrieren satt til side, denne funker både for hjemmefest og i bilen, og får deg garantert ut på dansegulvet (hvis byrådet åpner for at klubbene kan ha åpent i sommer)!

 

Ådne

Ariel Sharratt & Mathias Kom – Never Work
Duoen Ariel Sharratt & Mathias Kom, som antagelig er hakket bedre kjent som sentrale medlemmer i bandet The Burning Hell, er ute med en ny langspiller som de har kalt «Never Work». Det er et slags temaalbum rundt arbeidslivet hvor de bl.a. tar opp hvordan maskiner erstatter arbeidet mennesker har gjort («Rise up Alexa»). Passende nok kom albumet ut på arbeidernes dag, 1. mai. Dette høres kanskje litt grått og kjedelig ut, men paret har som vanlig lagt inn store doser med morsomheter, både i form av ordspill, snurrige referanser og annet språklig snadder. De pakker det fint inn med gode melodilinjer, akustisk gitarspill, Sharratt sitt eminente klarinettspill og parets klare stemmer. Man ser ofte at musikken deres blir betegnet som indie, men dette overlater jeg til lytteren å avgjøre. Her får vi høre tittelsporet «Never Work», som åpner med tekstlinjen: «You look so unemployed tonight». Dere kan se videoen til «Never Work» her:

Philip Fritz & Republiken – Vi går under
I den nærmest endeløse strømmen av gode rockere/singer-songwriters fra nabolandet Sverige, presenterer vi Philip Fritz som er ute med ny singel, «Vi går under». Med seg har han bandet Republiken, og for de som liker svensk tekst og musikk i Thåström-/Hellström-/Hurula-lendet, vil nok denne låten treffe midt i hjertet. En litt artig sak er at Philip Fritz tidligere har samarbeidet med den norske artisten Erling Ramskjell (aka Æ) på platen «Farväl til Æ». Tilbake til låten: Den starter med rolig fingerspill på el-gitar før det mer rocka lydbildet tar over. Philip åpner med tekstlinjen «Vi är foglar utan vingar» og tar oss til et refreng som før nevnte Håkan Hellström nok nikker anerkjennende til.

Håkan Hellström – Tillsammans i mörker
Og når man snakker om sola: Håkan Hellström kom nylig ut med et nytt album. Han ga oss en glimrende forsmak gjennom singelen «Tillsammans i mörker». En klassisk Hellström-låt med et ganske rolig vers og et skamløst fengende refreng. At han er innom R.E.M-låten «It’s the End of the World as We Know It (And I Feel Fine)» underveis, er selvsagt et sjarmørtrekk av dimensjoner. Ut fra singelen var det god grunn til å ha høye forventninger til det nye albumet. Jeg syns nok ikke han innfrir helt på «Rampljus vol.1», men det er da noen gode låter her, slik som «Tillsammans i mörker». Les hele anmeldelsen her.

 

Jan-Olav

Hazel English – Off my Mind
Den uttrykksfylte og følelsesladede vokalen til Hazel English er både søt og innsmigrende, men bak den myke overflaten av drømmepop og sukkersøt 60-tallspop finner vi en tung samfunnskritikk basert på Guy Debords «The Society of the Spectacle» når den australske sangerinnen Eleisha Caripis nå endelig albumdebuterer. «Off my Mind» handler om maktkamp i forhold, og er den låten som stikker seg aller mest ut ved første lytting.

The way you’re treating me
I know that it’s not okay but
I’m caught in a moment in-between
And every time we talk
I just don’t know what to say ’cause
I’m caught in a moment in-between
I’m caught in a distant dream

Hazel English – Wake UP! (Ferske spor uke 17/2020), Hazel English – Never Going Home (Musikalske sidespor – uke 5/2017).

Auscultation – Turn Down These Voices
Produsent Joel Shanahan utvider stadig spekteret for sitt musikalske virke. Når han nå krysspolinerer ambient tekno og drømmepopen til Cocteau Twins er det vanskelig å ikke la seg fange av de besnærende, komplekse melodiene. Man bør egentlig høre albumet «III» i sin helhet. «Turn Down These Voices» er imidlertid et strålende eksempel på hva han gjør. Iskalde, skrapende programmerte trommer og hvislende synthlyder skaper et goldt lydbilde. Under vaker et tungt beat som tar stadig mer plass utover i låten sammen med en vokal som synger ubestemmelige lyder. Bassen er det hemmelige våpenet som trenger inn i sjelen.

Jason Isbell and the 400 Unit – What’ve I Done to Help
Ex-Drive-By Truckers-gitaristen spiller på Oslo spektrum 6. november sammen med bandet sitt the 400 unit. Gode tekster, sterke låter og en gradvis tilnærming mot rocken har gjort alternativ countryartisten til en av de største og mest omtalte artistene i 2020. Åpningssporet på «Reunions» er en humørsjuk jævel av en låt. Det lyriske jeg’et plages av dårlig samvittighet i en vanskelig tid preget av sosial uro. Låten bygger seg sakte opp båret frem av den markante bassen til Jimbo Hart i backingbandet. «What’ve I Done to Help» skal også ha selvmordet til kona Amanda Shires gode venn Neal Casal som bakteppe.

Good people suffer and the heart gets tougher/Nothing given, nothing found.

Einstürzende Neubauten – Wedding
15. mai var en stor dag for internasjonale plateutgivelser. Likevel er det en merkedag når Einstürzende Neubauten slipper sitt første studio album på 12 år med «Alles in Allem». Som alltid, er det en plate som både krever og gir energi. Denne gangen handler det delvis om byen Berlin, som i kuttet vi har valgt tilegnet bydelen Wedding. Stillheten og rommet i musikken er viktige komponenter for å skape den egensindige skjønnheten og kraften.

Einstürzende Neubauten – Ten Grand Goldie (Ferske spor uke 16/2020).

Daniel Romano – Hospitals and Graveyards
Ennå ett album fra hyperaktive Daniel Romano. Denne gangen med sin trio med broren Ian og Constantines’ Steven Lambke. Det handler om korte, konsise og godlynte punklåter. Og nok en gang leverer de bedre enn de aller fleste ellers! Lytt her.

Daniel Romano’s Outfit – Diamonds and Dogs (Ferske spor uke 18/2020), Daniel Romano -Boy in a Crow-skin Cape (Ferske spor uke 14/2020), Daniel Romano – Album: Modern Pressure (Musikalske sidespor – uke 24/2017), Jenny Berkel – Album «Pale Moon Kid», produsert av Romano (Musikalske sidespor – uke 47/2016).

Parsnip – Adding Up
Hva med litt tweepop fra Melbourne? «Adding Up» er tittelkuttet på en ny EP og fører sammen kiwi-pop, sixties girl group med tradisjonell tweepop. Sjekk gjerne ut debutalbumet «When the Tree Bears Fruit» fra i fjor om du ikke har hørt det før.

Dream Wife – So When You Gonna…
Brighton-trioen Alice Go, Rakel Mjöll og Bella Podpadec slapp nylig den tredje forsmaken på sitt kommende album «So When You Gonna..» på Lucky Number. Det er en spenstig indielåt full av attitude om kåtskap, lyster og å ha kontroll på og bestemmelse over egen kropp.

Pye Corner Audio – Weather the Storm
Martin Jenkins’ prosjekt Pye Corner Audio har vært en favoritt de siste årene. 26. juni slipper han «Where the Things Are Hollow 2». Den første singelen «Weather the Storm» gir oss dansbar og beatbaserte rytmer med tung dunkende bass. Jeg kan også berolige med at den også innbefatter mer av den eksperimentelle, hypnotiske og drømmeaktige ambient elektronikaen som vi har blitt så glade i.

Julianna Barwick – Inspirit
Fra det kommende albumet «Healing is a Miracle», som er Julianna Barwicks fjerde, det kommer på Ninja Tune 10. juli. Sammen med Jónsi fra Sigur Rós gjør hun nærmest drømmelik, sakral og følelsesladet ambientmusikk hvor den dype elektroniske bassen i det romlige landskapet bergtar lytteren.

Coriky – Too Many Husbands
Corky-albumet ble utsatt som følge av korona-viruset. Nå har det endelig fått en ny utgivelsesdato, 12. juni digitalt og 26. juni på fysisk format. Vi får en ny forsmak i form av «Too Many Husbands», denne gangen med Amy Farina på lead vokal. Musikalsk er det ikke så langt fra terrenget på den første singelen «Clean Kill» skisset opp noen alen unna de to bandkameratene Ian MacKayes og Joe Lallys tidligere band Fugazi. Og alle hjerter gleder seg nok en gang. Lytt her.

Coriky – Clean Kill (Ferske spor uke 8/2020).

Primitive Teeth – Bubble of Me
Huggende, catchy hooks og hardt riffende fra «The Primitive Teeth EP» på Dirt Cult Records. Chicagobandet fenger som få andre her og nå med sin heftige blanding av postpunk, hardcore og garasjerock. Lytt her.

Mrs. Piss – Knelt
Chelsea Wolfes og Jess Gowries nye samarbeidsprosjekt fremkaller minner om 1980-tallets støyrock med en sakte industriell rytme. Det er tungt, mørkt, dvelende og ganske så forheksende. Låten er hentet fra det kommende albumet «Self-Surgery», som slippes på Sargent House 29. mai.

The Spitfires – Life Worth Living
Fred Perry-favorittene fra Watford leverer nok en trivelig låt som som bare engelskmenn kan, et sammenrøre av ska, soul, pop og reggae.

Marmelade Moonshines – The Walk of Shame
Britpop med rock n roll-swagger. Ikke helt ueffent, tross at de på ingen måte finner opp hjulet.

Death by Unga Bunga – Not Like the Others
Da jeg var i ferd med å avskrive Death by Unga Bunga litt til fordel for «avløperen» Wet Dreams slår de tilbake med en herlig sår, humoristisk taperlåt, som kunne vært hentet fra et amerikansk college filmsoundtrack fra 1980-tallet. Broder Daniel møter Thin Lizzy eller noe i den duren. Video.

Death By Unga Bunga – Album: So Far So Good So Cool (Musikalske sidespor – uke 19/2018), Death By Unga Bunga – Cynical (Ferske spor uke 13/2018), Death By Unga Bunga – Soldier (Ferske spor uke 5/2018), Death By Unga Bunga anbefaler 5 låter du trenger når noen stikker fra deg, Death By Unga Bunga – Fight!, Death By Unga Bunga – «Lady Fondue», (video), Plateanmeldelse: Death By Unga Bunga: «Pinapple Pizza», Plateanmeldelse: Death By Unga Bunga – «Juvenile Jungle», Death By Unga Bunga på Parkteatret, Videoanbefaling: Death By Unga Bunga – «Hallucination Generation (Take Me Home)», Videoanbefaling: Death By Unga Bunga – «Feel Alright», Plateanmeldelse: Death By Unga Bunga – «The Kids Are Up to No Good», Death By Unga Bunga på Øya 2012 – brillefin fremvisning.

 

David

Gold Celeste – Common Ground
Tittelkuttet fra Gold Celestes nye EP er et ultimat lydspor til en slørete dagdrøm på en sommerdag. Sunshine daydream. Fløyte, kassegitarer og vindskeiv koring flettes sammen til en småpsykedelisk bris, som nesten bare denne sekstetten kan. Hele EP’en bør oppsøkes sporenstreks og nytes i rolige omgivelser. Dette bandet fortjener din fulle oppmerksomhet. Legg også turen innom digital releasekonsert på pinseaften.

Gold Celeste – Future Days (Ferske spor uke 38/2019), Gold Celeste – Lost Conversations (Ferske spor uke 49/2018), Gold Celeste inviterer til hagefest, Gold Celeste – Can Of Worms, Angelica’s Elegy skifter navn til Gold Celeste, Musikk som bør lyttes til på vinyl i en kjellerstue fra 70-tallet , Deichman anbefaler: Årets album 2015 .

Perfume Genius – Jason
Vi må snakke litt om de siste ukenes største hype. Det er ikke måte på lovord som strøs over Michael Alden Hadreas siste album «Set My Heart on Fire, Immediately». Jeg sitter litt på gjerdet inntil videre, men må innrømme at det er noen låter som er hypnotisk gode. For eksempel «Jason», et intimt portrett rammet inn med et barokk psykedelisk snitt. Noe av det som er mest slående med «Jason» og albumet som helhet, er den vidunderlige basslyden. På «Jason» hører jeg ekko i basslinjene fra Serge Gainsbourg og hans «Histoire de Melody Nelson».

Perfume Genius – Album: Learing (Musikalske sidespor – uke 13/2017).

Woods – Fell so Hard
Woods’ siste album «Strange to Explain» har vært helgens soundtrack for min del. Det er litt vanskelig å forklare, men Woods har en egen innfallsvinkel til ukomplisert indie, som allikevel har utallige lag ved seg. Det er noe som er ytterst beroligende med stemmen til Jeremy Earl og tonene til resten av bandet. Drivende «Fell so Hard» er en av toppene fra albumet og bidrar stort til at «Strange To Explain» er en av bandets sterkeste plater.

Woods – Strange to Explain (Ferske spor uke 1y/2020), Woods – Where Do You Go When You Dream? (Ferske spor uke 11/2020), Dungen & Woods – Marfa Sunset (Ferske spor uke 12/2018), Det synger i skogene.

Jess Williamson – Infinite Scroll
Vi skal ikke langt fra Woods’ sirkel, hverken i omgangskrets eller lydbilde. «Sorceress»-albumet til Williamson blir bare bedre og bedre. «Instant Scroll» har blitt min nye favoritt fra platen, og stikker seg ut på flere måter. Jeg må nesten ty til det utslitte referansepunktet Fleetwood Mac, for her kanaliserer Williamson «Tango in the Night»-era Mac, på en besnærende måte.

Jess Williamson – Wind on Tin (Ferske spor uke 16/2020).

Magic Mirror – Change
Magic Mirror er en relativt ny kvartett, men består av kjente navn fra landets rock/impro-scene og med bakgrunn fra jazzstudier i Trondheim. Håkon Kjenstad (Heartbreak Satelite, Tuvaband), Herman Wildhagen (Panda Panda), Ingvald Vassbø (Kanaan, JUNO) og Magnus Skaug, har laget en strålende EP. De nevner selv at de er inspirert av indie med slakke rammer, som Broadcast og Yo La Tengo, noe man hører tydelig i lydbildet. «Change» drives frem av kassegitarer, behagelig synth-håndtering og leken støy i bakgrunnen. Ep-en «Magic Mirror» er ute på Gems nå.

Singelanmeldelse: Magic Mirror – «Garage», Singelanmeldelse: Magic Mirror- «Spring», Singelanmeldelse: Magic Mirror – «Look Into My Eyes».

Hegge – New Bromance
Bassist Bjørn Marius Hegge og Hegge-konstellasjonen er ute med oppfølgeren til «Vi är ledsna men du får inte längra vara barn», som vant mange jazzhjerter og Spellemannprisen i 2017. Bandleder Hegge har atter en gang med seg et imponerende knippe musikere. Jonas Kullhammar, Martin Myhre Olsen, Vigleik Storaas og Håkon Mjåset Johansen utgjør resten av Hegge, og setter sine unike avtrykk i spillegleden som formelig hopper ut av høytalerne. Som vanlig når Herr Hegge er involvert, preges albumet «Feeling» av humor, humør og lekenhet. «Feeling» er en usedvanlig fornøyelig lytteopplevelse i hard-bopens rike.

 

Victor

Kosmik Boogie Tribe – Dirty Farmer
Åpningslåta på Kosmik Boogie Tribes nye plate «Let’s Rock The Fuck Out !!! Vol.1 It’s like an addiction, the deafer you get the louder you play». Kosmik Boogie Tribe står frem med en innsats som det spruter og freser av, de er bedre enn noensinne. «Dirty Farmer» er tight som bare det, og en paraderockmarsj av gnistrende gitarer, hardtslående trommer, sugende bass-groove og heftig vokal/kor. En forrykkende riff-rocker med elementer av Canned Heats klassiske «On the Road Again» bakt inn herligheten, uti der, mulig CH-assosiasjonen bare er mitt boogie-hode, men det gjør ikke låten dårligere i mine ører, tvert imot. Teksten er skrevet av Pål Erik Gulliksrud, som for øvrig også var involvert i teksten til The Yum Yums «Punk Rock Coming Through», covret av The Dogs i fjor, les mer her. Vi har nylig gjort et intervju med KTB der de forteller om denne låta, og mye mer, sjekk her.

Kosmik Boogie Tribe: – Vi er vel strengt tatt et hardrockband, Deichman anbefaler: Årets album 2018 (Kosmik Boogie Tribe – «We´re Not Here too Fuck Spiders»), Kosmik Boogie Tribe – Pablo Was Here (Ferske spor uke 19/2018), Kosmik Boogie Tribe – We’ve Got the Cash (Ferske spor uke 4/2018).

Barren Womb – You Do The Meth
Enda en dose musikk med punch fra duoen Timo Silvola & Tony Gonzalez. Jeg kunne igjen nevnt mange referanser til Barren Wombs uttrykk, garantert også til band jeg aldri har lyttet på, men man tager hvad man haver, så liker du Melvins, The Jesus Lizard (nevnt her), diverse Amphetamine Reptile-band (les om Today Is The Day, Cows, BW nevner selv AmRep-band som inspirasjonskilder), og tidlig «grunge»-utgivelser før grungen eksploderte, er Barren Womb et must, eller de er et must uansett. I 2012 listet de opp deres 5 hardcore favorittalbum her i bloggen, som de helt sikkert også er inspirert av, pluss mange andre band og utgivelser, som har kommet siden den gang. Den nye plata deres «Lizard Lounge» er rå, så rå at jeg kunne ha valgt en hvilken som helst låt til denne ukas Ferske spor. Barren Womb er et av disse egenrådige og kompromissløse norske banda, noe de har felles med f.eks. Burning Motherfuckers. Vi kommer tilbake til Barren Womb ved en senere anledning!

Barren Womb – Drive-Thru Liquer Store / Mystery Meat (Ferske spor uke 10/2018), Barren Womb – Only Rain Man Doesn’t Change, Barren Womb – Live Fast, Die, Barren Womb / Remote, Barren Womb – Beard of Doom, Ut av asken stiger Barren Womb, Barren Womb – The Sun’s Not Yellow, It’s Chicken.

Håndgemeng – Pallbearer (Carry Me Home)
Blytung stoner med en fot i hardcore (?), skriver min Deichman-kollega om Håndgemengs EP «Motorcycle Death Cult» fra i fjor. Riktig. En av de beste låtene på den nye EP’en «Grim Riffer» er «Pallbearer (Carry Me Home)». Monumentalt. Liker du denne anbefaler jeg også å ta en lytt på Bismarck fra Bergen sin andre plate «Oneiromancer». Les mer her.

Håndgemeng – Motorcycle Death Cult (Ferske spor uke 3/2019)

Electric High – Waiting with a Gun
Dette er tredje singel fra Bergens-rockerne Electric High, som har  basis i velkjente Classic Rock-grep. Om vi nå snakker om punk, screamo, hardcore, stoner, doom, metal eller klassisk rock, er det driv, energi og attitude det førsts og fremst handler om, og det har Electric Highs i stort monn, med gutwrenching vokal. «Waiting with a Gun» er en tøff og slepen låt med fengende refreng og solid produksjon. Medlemmene i Electric High kommer fra band som Sahg, Faith Circus og Emmerhoff & The Melancholy Babies.

Closing Eyes – I Don’t Even Know Your Face
En plate skapt av lekelyst og uhøytidelighet med et hjerte som banker og bobler for rekonstruert pop-finesse. Jeg snakker Closing Eyes’ nye plate utgitt på Blanca Records / Eget Selskap. På «I Don’t Even Know Your Face» viser Closing Eyes virkelig frem deres solskinnspop, med småpsykdeliske elementer og en sologitar med herlig vreng. Den mest umiddelbare catchy poplåten på plata, mye takket være den den nevnte vreng-gitar-loopen, kult sound. Les resten av anmeldelsen.

Plateanmeldelse: Closing Eyes – «Eternal Fidelity», Closing Eyes – postmoderne pop for feinschmeckere, Closing Eyes – Never Change Your Point Of View & You Can Have Everything (Ferske spor uke 12/2020), The Low Frequency In Stereo – Elevated / Desecrated (Closing Eyes Celestial Arkestra mix) (Ferske spor – uke 23/2018), Plateanmeldelse: Closing Eyes – «Soft Years», Singelanmeldelse: Closing Eyes – «Bambole», Closing Eyes -Tune inn, fade ut, repeter, Closing Eyes – Låt: «Sunshiner» ( Musikalske sidespor – uke 38/2017).

Karin Park – Shape of a Child
‘Det å bo og jobbe i en kirke har så klart stor innflytelse på iallfall min musikk’, forteller Karin Park i vårt intervju med henne. «Shape of a Child» introduseres med lyden av kirkeklokker. Og hjemmet til Karin Park ligner da veldig på en kirke, og er også et studio som hun har bygget sammen med ektemannen sin Kjetil Nernes – frontfiguren i Årabrot, der Karin også spiller synth. Det er Kjetil som har komponert «Shape of a Child», en hårreisende bra låt, bokstavelig talt. Med på låta har hun LaGaylia Frazier, en fantastisk vokalist, noe som høres til gangs på «Shape of a Child». Låta er medrivende, mørk og gospel-influert, og bygger seg opp gradvis med mektig kor (tante, onkel, foreldre og venner er med i koret) og det hele formelig eksploderer. «Shape of a Child er fra årets mest spennende svorske album’, som min kollega Jan-Olav skriver. «Church of Imagination» er tittelen.

Karin Park – hellig fantasi, Karin Park – Empire Rising (Ferske spor uke 2/2020), By:Larm 2015: Karin Park, Karin Park – Restless.

Einar Flaa – Lonely-Hearted Ranger

Einar Flaa sitt nye album «Worry Cord» er nå ute, dermed gjør «Lonely-Hearted Ranger» fra albumet comeback på Ferske spor-spillelista. Einar Flaa er en samfunnsengasjerte låtskriver. Han vokste opp med å høre på protestviser fra skandinaviske artister fra 60 og 70-tallet, og i 2018 ga han ut klima- og miljøalbumet «Silent String», klikk mer på linken under for å lese mer. «Lonely-Hearted Ranger» er en rolig og tankefull låt som passer bra i disse tider, og ellers, noe låtens produsent og multiinstrumentalist Geir Sundstøl får ta noe av æren for. I tillegg til Sundstøl bidrar musikerne Erland Dahlen og Jo Berger Myhre. Enda en låt med Neil Young-vibber fra Einar Flaa. «Lonely-Hearted Ranger» er følsom, gripende med dyp undertone.

Musikere med et brennende klimaengasjement! (Inkludert Einar Flaa), Einar Flaa – So Called Friends (Ferske spor – uke 24/2018).

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av Ferske spor

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter