Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 26. juni 2020

Videopremiere: Charlotte Qvale – «The Sea»

Vi kjører premiere på den nye fine videoen til den forførende og pulserende, både stemningsmessig og rytmisk, singelen «The Sea» av Charlotte Qvale, i samarbeid med TRXD, som ble sluppet i mai.
Av: Victor Josefsen / Foto: Julia Naglestad

Det er ikke første gang vi har premie en av Charlotte Qvales fengslende låter. På tampen av fjoråret kjørte vi videopremiere på en nedstrippet, stemningsladet og betagende live studioinnspilling av Charlotte Qvale + TRXD sin «OSLO (gets cold this time of year)».

På våren samme år presenterte vi den popmelodiøse og melanskolske «Broken Heart Syndrome», produsert av Thomas Eriksen, der Charlotte igjen befestet sin posisjon som en dyktig popsnekker. «Broken Heart Syndrome» var oppfølgeren til «We Are Losers», også laget sammen med Thomas Eriksen, en catchy elektropop låt med leken og kreativ produksjon.

Thomas Eriksen er nå i eksil i LA, og på «The Sea» har Charlotte samarbeidet med nevnte TRXD. Resultater er forførende og pulserende elektropop, både stemningsmessig og rytmisk, med en mørkere lyd-pallet enn «We Are Losers», dog, langt ifra gloomy.

Charlotte om videoen til «The Sea»

– «The Sea» har høy puls, så vi tok en sjanse på å gå litt i motsatt retning med videoen. Det er Marte Vike Arnesen som har filmet og klippet det jeg synes er blitt en mildt urovekkende, drømmende og vakker video som kler låten veldig godt. Jeg har kjent Marte i over ti år, og la med glede og letthet det hele i hennes hender, jeg synes hun gjør noe med levende bilder som er vanskelig å beskrive, men som jeg finner veldig mye inspirasjon og mening i. Scenen hvor jeg bader er for øvrig filmet i april, det var jævlig kaldt, og jeg er veldig glad for at ingen noensinne skal få høre de virkelige lydopptakene fra den dagen.  «The Sea» handler om å redde seg selv, om at det man holder fast i av og til veier for mye. En tilbakevendende tematikk i livet, må man vel kunne si, men like  vanskelig uansett. Låten bærer i seg en vilje og et overlevelsesinstinkt som jeg kan relatere til.

 

 

Vi må også få med at Charlotte Qvale driver sitt eget plateselskap og holder selv i de fleste tråder. Hun mer eller mindre utgjør sitt helt eget apparat. Som hun selv sier: «Det virker som om folk har dårlig tid. Det har ikke jeg. Jeg skal jobbe med dette hele mitt liv.»

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Se relaterte saker under.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter