Søk Meny Lukk
Lukk
Av: David Jønsson Spillelister 29. juni 2020

Ferske spor uke 26/2020

Her er ukas spilleliste! Følg oss gjerne!
Av: Eirik  Otteraaen Ystad, David Jønsson, Jan-Olav Glette, Victor Josefsen og Ådne Evjen

Eirik

All Them Witches – Saturnine & Iron Jaw

Ny plate kommer mot slutten av året og dette er vel første smakebit. Sjekk ut.

All Them Witches – Diamond (Ferske spor uke 37/2018), All Them Witches – Bulls & 3-5-7 (Ferske spor – uke 27/2018).

 

David

Soft Ride – All That She Wanted

Arne Håkon Tjelle og Øystein Braut skrider frem fra korona-dvalen med «All That She Wanted». Soft Ride har funnet en egen nisje, der psych, countryrock og solskinnspop smelter sammen til en überbehagelig lydkilde. Som skreddersydd til å vase rundt på varme fortau med trege skritt.

5 plater som har inspirert Soft Ride, Soft Ride – Lisbon Lights (Ferske spor uke 48/2019), Plateanmeldelse: Soft Ride – «Burgund.y», Singelanmeldelse: Soft Ride – «The Sun In Her Eyes».

Dinner Party Ft. Phoelix – Freeze Tag

Bak det passe vellykkede bandnavnet Dinner Party, finner vi Kamasi Washington, Terrace Martin, Robert Glasper og 9th Wonder. Kjente navn og aktører innen jazz og hip-hop, en ganske logisk sammensetning når man ser på artistenes tidligere glidende overganger mellom de to sjangrene. Martin og Washington bidrar med noen uimotståelige riff, mens Phoelix crooner over en sjelfull 9th Wonder-beat. Dette lover vitterlig bra for albumet som kommer i juli.

Terje Torkellsen – Don’t Demystify

Terje Torkellsen holder seg aktiv med å være i band som Mats Wawa og Geetar, i tillegg til å stå mer en stødig på egne ben. «Don’t Demystify» er en sober powerpop-låt, med røtter i Badfinger, tidlig Todd Rundgren og halvsein Teenage Fanclub. Torkellsen er en utmerket låtskriver og «Don’t Demystify» bør gi ham den oppmerksomheten han fortjener.

Terje Torkellsen – Sean (Ferske spor – uke 43/2018).

Cass McCombs & Steve Gunn – Sweet Lucy

Gitarkameratene McCombs og Gunn spilte inn «Sweet Lucy» av Michael Hurley, og den britiske folksangen «Wild Mountain Thyme», til en turné som selvsagt ble avlyst. Nå kan man kjøpe sangene både digitalt og fysisk på Bandcamp, og inntektene går til NAACP Legal Defense Fund. «Sweet Lucy» er en tro, men frisk tolkning av kulthelt Hurleys original. Den svinger fortsatt. Her kan jeg stikke inn en snikanbefaling av albumet «Have Moicy!» av Hurley, The Unholy Modal Rounders og Jeffrey Frederick & the Clamtones (her må man holde tunga rett i munnen), som sangen er hentet.

Steve Gunn – Motion Pictures (For Carrie) (Ferske spor uke 17/2020), Steve Gunn – Vagabond (Ferske spor uke 2/2019), Steve Gunn – Albumet «Eyes on the Lines» (Musikalske sidespor – uke 43/2016), Konsertanmeldelse: Steve Gunn.

Haim – Leaning on You

Det føles ut som at Haim endelig har fått til albumformatet med «Women in Music Pt. III» (meget god tittel, forresten). Det har aldri vært noe tvil om talentene og stjernekvalitetene til søstrene, men det har ikke manifestert seg i et fullgodt album før nå. Som vanlig hagler Fleetwood Mac-referansene over Haim, og når du hører for eksempel «Leaning on You», er det lett å forstå hvorfor. Det er vanskelig å komme unna Lindsey Buckinghams gitarplukking på denne låten. «Women in Music Pt. III» kommer nok til å bli spilt i mange biler langs norske veier i sommer.

Haim på Rockefeller – bilder, Øya 2013: Haim.

 

Jan-Olav

Beach of Diamonds – She Makes A Mess Everywhere She Goes

Catchy og sommerlig power pop fra Michael Markussen og Sondre Langli Paulsen fra Tønsberg og Skiptvet. Låten er en hyllest til Greta Thunberg. Et sted mellom Fountains of Wayne, Weezer og Stage Dolls? Låten kom i februar, men oppdaget den først nå.

Beach of Diamonds – Someone’s Gonna Let You Down (Ferske spor uke 26/2018), Beach of Diamonds – Låt: «Summer Ends» (Musikalske sidespor – uke 39/2017).

Lucy and the Rats – On Fire

Skimrende fin drømmepop med røtter i 1960-tallets girl group-musikk fra den tidligere The Spazzys -vokalistens nye kvartett som fortsetter å fascinere. Andrealbumet «Got Lucky» slippes 3. juli på Stardumb Records & Surfin’ Ki Records (LP) og Dirty Water Records (CD). Ikke på Spotify, se video.

The Spazzys – Hey Hey Baby (Se nesten helt nederst i vårt The Yum Yums-intervju).

Silverbacks – Up The Nurses

Den irske kvintetten Silverbacks albumdebuterer 17. juli med «Fad» på Central Tones produsert av Girl Bands Daniel Fox. Her er det bassisten Emma Hanlon som får slippe til bak mikrofonen med en herlig new wave-aktig låt som kan gi assosiasjoner til så vel Elastica som Blondie. Herlig drivende melodier og huggende gitarer. Video.

Samia – Fit N Full

Samia annonserer debutalbumet «The Baby» i slutten av august ved å slippe nok en fin singel. Det er bare å memorere tekstlinja «It’s so hot In this restaurant I might just get fully naked» og synge med til indiepopen som hun står for. Video.

Hoops  – Fall Back
Kevin Krauter og co har gjenoppstått og slipper drømske «Fall back» fra den kommende andre skiva «Halo», som skal slippes i oktober. Video.

Kelly Lee Owens – On

Andrealbumet «Inner Song» ble utsatt fra april til august, som følge av nedlukkingen av samfunnet, her følger tredje forsmak med «On». Låten utvikler seg underveis fra drømmende englepop i starten til et mer beatbasert utrykk utover i låta. Vi gleder oss til albumet slippes på Smalltown Supersound. Video.

Øya 2017 – «Et hus tømt for kjærlighet: jeg baker kokosboller» og andre Øya-bøker. Del 4: Lørdag (inkludert Kelly Lee Owens), Plateanmeldelse: Kelly Lee Owens – «Kelly Lee Owens».

Fenne Lily – Alapathy
Tittelen til dette kuttet kombinerer de to ordene «apati» og «allopatisk». Allopatisk beskrives som et medisinsk system som forsøker å bekjempe medisin med å benytte seg av remedier (som rusmiddel eller kirurgi) som skaper effekter som er inkompatible med sykdommen som skal behandles.
«Vestlig medisin behandler ofte symptomene til en sjukdom i stedet for årsaken til denne», forteller Fenne Lily i presseskrivet til denne låta, og forteller videre at låten handler om å begynne å røyke weed for å stenge av hjernen. «Two doors down from a deafening sound, I didn’t need it ’til I knew it was gone. Now I move along in distraction», synger hun.
Albumet «Breach» slippes på Dead Ocean 18. september. Video.

The C33s – Harpurhey Hostility

50/50 tragedie og komedie fra et nytt spennende band fra Manchester med like deler garagepunk, surf og nordlig angstbitterhet.

There’s no future inside me,
Harpurhey Hostility!
Patrick Karney can’t save me,
Harpurhey Hostility!
Wasps instead of worker bees,
Harpurhey Hostility!
Steal it even if it’s free,
Harpurhey Hostility!

Video.

 

Victor

EL/NeUe – LYKKeØNSKNINGeR 2020
Er det new wave anno 2020? Er det postpunk? Cold wave rebirth? Synthpop med fuzzgitar? Spør EL/NeUe. Oppegående fengslende 80-talls synthpop, er mitt svar, iallfall når det kommer til denne låta, som  originalt er utgitt i 1987 på EP’en  «Et hvilested». 2020-versjonen er smakfullt oppgradert. I musikkavdelingen på gamle Deichman hovedbiblioteket spilte vi ofte «Maskindans»-samleren, et stykke norsk synthpop-historie fra 80-tallet du absolutt bør sjekke ut! EL, som de het da, er representert på samleren med låta «Visshet». Ellers bidro de på 80-tallet på flere samlekassetter og den nevnte EP’en «Et hvilested». Nå kaller de seg EL/NeUe og består av Håkon Johnson (gitar, bass, synth, vokal) og Askild Hagen (vokal, synth, bass). Les også om Trist Pikes «Nakne damer».

Charlotte Qvale – The Sea
Vi kjørte nylig premiere (se under) på den nye fine videoen til den forførende og pulserende, både stemningsmessig og rytmisk, singelen «The Sea» av Charlotte Qvale, i samarbeid med TRXD, som ble sluppet i mai. Nå er også låta med på Ferske spor.

Videopremiere: Charlotte Qvale – «The Sea», Videopremiere: Charlotte Qvale + TRXD – «OSLO (gets cold this time of year)», Singelpremiere: Charlotte Qvale – «Broken Heart Syndrome», Charlotte Qvale – We Are Losers (Ferske spor uke 7/2019), Videopremiere – Marte Wulff: «Gå mæ vill» live på Deichman (med Charlotte Qvale), by:Larm 2014: Charlotte Qvale.

Fantasy Postcards – Our Special Mission
Nå er «Our Special Mission» fra Uppsala-duoen på Spotify. En sjarmerende miks av folk og twee. Les mer i Ferske spor uke 25/2020. Video.

Rokusho – Nobody Else
Nå er også den siste singelen til bergensrapperen Rokusho «Nobody Else» på Spotify. Les mer  i Ferske spor uke 23/2020.

 

Ådne

Remington Super 60 – Still near

Vi har tidligere frontet Remington Super 60 i Ferske Spor ( se under). Nå er de ute med en ny singel som de har kalt «Still near». Låten innledes av trommemaskin og et fint synthtema. Så kommer bass, gitar og vokal inn og tar oss med inn i en vakker popverden. Det gynger og duver av gårde i det som framstår som en perfekt sommerlåt. Elisabeth Thorsen sin vokal er uanstrengt, nesten hviskende til tider, og bandkompisene Christoffer Schou og Magnus Abelsen sitt komp er lett og ledig. Denne bør være et must på enhver sommerspilleliste!

Remington Super 60 – Dina Hender (Ferske spor uke 5/2020), Remington super 60 – «Fake Crush» (Ferske spor uke 51/2019), Remington Super 60 – «A Winter Song» (Musikalske julespor 2019), Remington super 60 – The Highway Again (Ferske spor uke 27/2019), Safariari – Kärlek & Kärlek (Remington Super 60 In Love Remix) (Ferske spor – uke 27/2018), Plateanbefaling: Remington Super 60 – «Go System Go!».

Aggie Frost – Tidløs
Bare tre uker etter den første singelen «Tentakler» er Aggie Frost ute med kapittel to av det som skal munne ut i albumet «Perlemor». Denne gang med den skamløst fengende synthpop-låten «Tidløs». Om den første singelen til Aggie Frost var preget av en mer innadvendt, melankolsk og tenksom stemning, er «Tidløs» musikalsk sett mye mer poppete og sommeraktig. Ikke dermed sagt at teksten er overflatisk på noe som helst vis.

«Tidløs» handler ifølge Aggie om menneskelige relasjoner som kan være både vanskelige og vakre: «Alle forhold er vakre og nydelige, hvis vi ser oss tidløse sammen – hvis vi tør gå videre. «Tidløs» er en hyllest til et rausere samfunn – og til friheten til å finne sin kjærlighet!» Det gjenspeiles godt i teksten hvor gjennomgangstemaet er at «det vi har e for bra til å kastes bort som støv».

Les hele saken på disharmoni.no.

Phoebe Bridgers – Savior Complex

Phoebe Bridgers er ute med sitt nye album «Punisher». Et album hvor Bridgers har fått god hjelp av sine venninner Lucy Dacus og Julien Baker fra samarbeidsprosjektet boygenius, hvor Conor Oberst er med på to låter og hvor legenden Jim Keltner også bidrar på perkusjon på et par av låtene. «Punisher» er glitrende og detaljrikt produsert av Bridgers sjøl i samarbeid med Tony Berg og Ethan Gruska. Phoebe Bridgers er bare 25 år, men sannelig har hun ikke begått et mesterverk allerede på soloutgivelse nummer to i karrieren. Dette er et album som bør komme veldig høyt på mange lister når status for musikkåret 2020 skal gjøres opp.

Fra «Punisher» har vi valgt den aldeles nydelige låten «Savior Complex» som handler om et usunt forhold hvor den ene parten prøver å «redde» sin partner og står samtidig i fare for å miste seg selv.

Les anmeldelsen av «Punisher» i musikknyheter.no.

Phoebe Bridgers – Kyoto (Ferske spor uke 16/2020), Matt Berninger & Phoebe Bridgers – Walking on a String (Ferske spor uke 43/2019),  Better Oblivion Community Center – Little Trouble (Ferske spor uke 17/2019), Better Oblivion Community Center – Sleepwalkin’ (Ferske spor uke 5/2019), Phoebe Bridgers – Christmas Song (Ferske spor uke 49/2018), boygenius – Bite The Hand (Ferske spor uke 34/2018), Boygenius – Ketchum, ID (Ferske spor uke 44/2018), Phoebe Bridgers – Have Yourself a Merry Little Christmas (Ferske spor uke 49/2017).

The Slow Painters – What I Miss the Most

Etter den fine singelen «Egon» – tidligere omtalt i Ferske Spor – som fikk gode kritikker hos bl.a Bands of Tomorrow og ble tatt med i Apple Music sin Best of the Week-spilleliste, er Oslobandet The Slow Painters ute med to nye låter.
De to låtene heter «What I Miss the Most» og «Andy & The Androids», og om de to låtene sier bandet selv: «Mens «What I Miss the Most» maner fram en ukjent person, som lever i fortiden og «lurks around the lost and found», er «Andy & The Androids» en skamløs og sprudlende kjærlighetserklæring til å spille i band ingen har hørt om.»

Gode musikalske forbilder er viktig, og bandet sier at de bl.a. er inspirert av indie-band/britpopband som The La’s fra Liverpool og det amerikanske hardcore-/punkbandet Hüsker Dü. De to singlene ligger nok musikalsk sett mest i gata til førstnevnte band. Det er jinglende gitarer og fine harmonier som preger låtene. Man kan også høre spor av shoegaze her og der.

Vi har valgt oss låten «What I Miss the Most».
Les mer her.

Neil Young – White Line

Etter 45 år fant Neil Young ut at det var på tide å få utgitt albumet «Homegrown». Albumet er en miks av låter som er utgitt i andre versjoner og låter som aldri før har vært utgitt. Låten «White Line» er å finne på albumet «Ragged Glory» i elektrisk versjon. Her er låten i klassisk leirbålformat med Neil på akustisk gitar og munnspill. Dette er så klassisk Neil Young som man får det.

Les anmeldelse av hele her.

Neil Young spilte inn vinyl på direkten.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av Ferske spor

ps Under relaterte saker har vi bare tatt med de 3 siste utgavene av Ferske spor, så klikk på lenken over for å sjekke alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter