Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 8. september 2020

Videopremiere: Friksjon – «Rød eller blå»

Friksjon er ut med sin første EP, og fra den kjører vi videopremiere på «Rød eller blå». Videoen er en klassisk fremstilling av et rockeband som spiller sine instrumenter i hver sin setting.

Av: Victor Josefsen / Foto: Øyvind William Markussen Bjorbækmo

Hvis du er fast leser av denne musikkbloggen har du kanskje allerede fått med deg at Friksjon er Torstein Eriksen sitt musikalske tilholdssted for musikk utenfor rammene av Norsk Råkk og Freedumb, og oppsamlende tråder fra tidligere prosjekter som aldri ble. Friksjon holder til i Moss og medlemmene har ellers tidligere erfaring fra band som nevnte Norsk Råkk og Freedumb pluss CC Cowboys, Heyday, Konstant Anfall, The Cornflakes, Hate This og Kings and Deadweight.

Vi har tidligere kjørt videopremiere på «Små korn av fortiden», som er på den nye EP’en til Friksjon. En annen låt på samme EP er «En Dans På Psykoser», som jeg omtaler slik: Det låter litt som om The Cure har hoppet inn i en tidsmaskin fra 1980-tallet og landet i Norge i 2020 ør i hodet slått ut av jetlag. Friksjons tolkning av den gylne post punk-æraen er mer enn et godt stykke utført håndverk. Les resten av omtalen her.

I dag er turen kommet til «Rød eller blå» fra Friksjons debut-EP med tekst skrevet av Claudio Aiello, bror av Raga Rockers‘ bassist Livio Aiello.

– Sangen ble til i en periode da Claudio spilte trommer i et kortlivet bandprosjekt vi hadde sammen pre Friksjon. Claudio hadde fra tidligere en bunke med tekster og som jeg fikk bruke til låtskriving. Jeg skrev en håndfull låter ut av tekstene, og den som utmerket seg mest var «Rød eller blå». Så når det bandet ebbet ut var det en låt jeg ville ta med meg videre, forteller Torstein Eriksen.

Videoen er en klassisk fremstilling av et rockeband som spiller sine instrumenter i hver sin setting. Musikkvideoen til «Rød eller blå» er produsert, filmet og redigert av Tor-Arne Dunderholen, forteller Torstein Eriksen videre.

Da er det duket for ekslusiv premerie på Friksjons musikkvideo til Rød eller blå».

 

Friksjon EP

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter