Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 9. oktober 2020

Videopremiere: Benjamin Finger/James Plotkin – «Bound Together/We Carry the Curse (medley)»

Benjamin Finger har laget en road movie-aktig video med hunder i hovedrollene, som omhandler han og James Plotkins kjærlighet til dyr. Se den «episke og lengtende» videoen skutt på Super 8 og DV-cam i Vancouver, Canada her. Premiere.

Av: Victor Josefsen / Foto: Eva Jacobsen

Vi har tidliger anbefalt om Benjamin Fingers og James Plotkins skapende samarbeid. I Ferske spor (2019) anbefaler Deichman-kollega Geir Qviller låta «Kaleidoskopic Nerves» av Benjamin Finger, James Plotkin og Mia Zabelka, fra skiva «Pleasure – Voltage», utgitt på Karlrecords. ‘Elektronisk lydlandskap der droner, gitarer, frifolk og til slutt, en antydning Vangelis, lever side om side i en stor, romslig og småkaotisk gryte’, skriver Geir.

I fjor kjørte vi også videopremiere på låta «Hostile Structures (excerpt)» fra samme album, altså «Pleasure – Voltage», der åpningsbildet i videoen er fra den gaten Jack Kerouac bodde i da han jobbet med «On The Road».

I år slipper Benjamin Finger et samarbeidsalbum på vinyl («We Carry the Weight») med James Plotkin, 30. oktober 2020. Det er en av låtene, «Bound Together/We Carry the Curse (medley)», på det albumet som vi  har videopremiere på i dag.

 

Benjamin Finger forteller om videoen:

Videoen ble skutt på Super 8 og DV-cam i Vancouver, Canada. Jeg har forsøkt å lage en video som kler og følger musikkens stemning. Den blander et abstrakt uttrykk bestående av speilvendte bilder og et overdrevent fargebruk til å bli mer tydelig utover med bilder som fades over i hverandre. Den er muligens litt road movie-aktig etter hvert med flere hunder i hovedrollene. Det er ikke til å legge skjul på at videoen omhandler min og James’ kjærlighet til dyr. Kanskje et savn etter dyr man har hatt eller mistet tidligere? Derfor har muligens musikken og videoen fått det «episke og lengtende» preget over seg.

 

 

«We Carry the Curse» slippes på Numeral Records den 30. oktober 2020.

Cover art er tegnet av norske Katrin Berge og design er av Paul Pavlovich fra USA.

 

https://romannumeralrecords.bandcamp.com/album/we-carry-the-curse

 

Det nye sololbumet til Benjamin Finger  kommer 15. januar 2021.

 

For øvrig er James Plotkin/Paal Nilssen-Love -«Death Rattle» (Rune Grammofon) med på en av våre årets beste album lister i 2013.

 

Sjekk andre relaterte under, husk forresten å klikke på «Last inn mer» for å sjekke flere.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter