Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 16. oktober 2020

5 plater som har inspirert Rift

Det er helg, og hva passer vel bedre å innlede helgen med enn Stavanger-punkerne Rift og dere nye EP «Modern Crusade» og resten av den hektende, melodiøse hardcore/punk-hybriden til gruppa, som strutter av energi både live og på plate. Her kan du lese og lytte på 5 plater som har inspirert Rift.

Av: Victor Josefsen / Foto: Rift

Rift forteller:

Det er mildt sagt vanskelig å velge ut kun fem album som har inspirert oss opp igjennom årene. Vi ble derfor enige om å velge ut ett album som har inspirert hvert enkelt bandmedlem, samt ett som vi alle var enige om. Hold dere fast!

 

Henning:

Rage Against the Machine – Rage Against the Machine (1992)

Selv om jeg er eldst i bandet møter jeg faktisk ikke denne plata før rulleteksten i «The Matrix». Plata med sin hardtslående gitar og bass, samt funk/rock inspirerte sound har gått utallige ganger på repeat. Tom Morellos bruk av gitareffekter som wah, whammy, ekko og vreng sammen med hans særegne spilleteknikk er fortsatt en stor inspirasjonskilde for hva som faktisk er mulig å gjøre med en single-coil gitar og noen få effekter. Zach de la Rocha limer det hele sammen på vokal. Det oser energi som smitter lett og holder meg klistret gjennom hele plata.

 

 

Trond:

The Clash – London Calling (1979)

«London Calling» er ett album som har inspirert meg utallige ganger, ett album jeg kommer tilbake til når alt annet er kjedelig. En fusion av reggae, jazz, rockabilly og punk. Tekstene omhandler alt fra arbeidsløshet, rasisme og narkotikamisbruk til ansvaret som kommer med det og bli voksen. Det kan bare ikke slå feil.

 

 

Harald:

Bad Religion – Stranger Than Fiction (1994)

Jeg oppdaget faktisk ikke hvor genialt Bad Religion er før voksen alder og siden den gang har jeg bare blitt mer og mer betatt. «Stranger Than Fiction» er en plate som bare blir bedre og bedre for hver gang jeg hører den. Alt fra de fantastiske tekstene, de fengende melodiene og ikke minst koringene de har blitt så kjente for. Det hele er knyttet sammen i en fantastisk pakke hvor det ikke er en eneste dårlig låt.

 

 

Lasse:

Leatherface – Mush (1992)

Britiske Leatherface sitt album «Mush» fra 1992 er helt unikt. Jeg hørte først om Leatherface gjennom bandet Snuff, ettersom samtlige bandmedlemmer på et ellet annet tidspunkt har prøvespilt som bassist i Leatherface. Det er noe helt spesielt med det upolerte lydbildet, den dystre stemningen og atmosfæren på albumet. De unike gitarharmoniene kombinert med Frankie Stubbs sin særegne vokal, som mest av alt minner om noen som inntar grus og gråstein. Dette er et av de albumene som bare fortsetter å inspirere. Du oppdager noe nytt ved hver gjennomlytting. De beste låtene er etter min mening «Dead Industrial Atmosphere», «I Want the Moon» og selvfølgelig The Police-coveren, «Message in a Bottle».

 

 

Felles:

Turboneger – Apocalypse Dudes (1998)

Kanskje Norges feteste punk-album? Vi mener i alle fall det! Hva mer kan man si om denne klassikeren? I frykt for å skrive noe som kommer til kort her, tenker vi at albumet snakker for seg selv. Avslutningsvis er det verdt å nevne at vi av og til spiller et riktig så småfrekt cover av «Prince of the Rodeo» på våre konserter.

 

 

Rift – Modern Crusades

Rifs nye EP titulert «Modern Crusades» består av fire separate singler. Hver av singlene har en egen digital utgivelse, men selve EP’en ble sluppet i fysisk format som en 10” vinylplate 21. august. Du kan også bestille den på bandcamp.

 

Rift  – Fear

Den første låten fra EP’en «Modern Crusades» ute digitalt var «Fear», som åpner med et hakkende, raspende riff som hugger tak. En ny hardcore/punk-låtdose fra Rift med fengende melodier & refrenger & hektene riff, som følger fint opp deres foregående utgivelser.

 

Rift – No Way Out

Neste digitale slipp EP’en var låta «No Way Out», den var ute 18. september, en tight, fet og melodiøs sak med supercatchy, enkle og effektive gitarløp og medrivende refreng.

 

Rift – Apocalypse

Tredje digitale slipp «Apocalypse» var ute 2. oktober. Enda en fet låt.

 

Rift – The Right Direction & The Plague

Jeg hadde aldri hørt om Rift fra Stavanger før jeg så dem live over nettet tidligere i år, og de overbeviste fra første anslag og videre med det hektende refrenget «No one is really free, all we have is liberty» på online-konserten fra øvingslokalet deres.


Tittelen på den nevnte konsert-åpingslåta er «The Right Direction» fra EP’en med samme navn utgitt i 2009.

«The Plague» er åpningslåten på EP’en «Blind Devotion» utgitt i 2012.

 

 

Grottepunk 2020: RIFT/Dangerface/dOMi

Denne online konserten må du få med deg! Den hektende, melodiøse hardcore/punk-hybriden til Rift strutter av energi både live og på plate, og sammen med Gøttemia var bandet de to store positive overraskelsene fra Norsk Punk Streamfest 2020.

Dangerface og dOMI har overbevist med bla. disse låtene:

dOMi – Amazingland (Ferske spor uke 37/2019)
Dangerface – Let it Burn (Ferske spor uke 25/2019)
Dangerface – «Get Loud!» (Deichman anbefaler: Årets album 2019)

 

ps Det er mange utøvere som har valgt The Clash sine plater og låter i sakene våre, i relaterte under har vi kun tatt med noen av dem, ellers er det bare å søke i bloggen, husk forresten å klikke på «Last inn mer» for å sjekke flere.

 

Her kan du søke etter og låne bl.a. musikk, noter, DVD’er og filmer i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter