Søk Meny Lukk
Lukk
Av: David Jønsson Spillelister 20. oktober 2020

Ferske spor uke 43/2020

Her er ukas spilleliste! Følg oss gjerne!

Av: David Jønsson, Geir Qviller, Victor Josefsen, Jan-Olav Glette, Ådne Evjen

David:

Cut Worms – Always on My Mind

Det er mange brakkesyke artister der ute nå med sterk formidlingstrang. Cut Worms har brukt tiden godt og flesker til med «Nobody Lives Here Anymore», et dobbeltalbum med spilletid på 80 minutter. Et slikt eksperiment kan gå begge veier, men samtlige 17 spor på albumet holder skyhøy kvalitet. På «Always On My Mind» hører man (som alltid) The Everly Brothers spøke i bakgrunnen, her skinner virkelig låtskriveren Max Clarke.

Cut Worms – Sold My Soul (Ferske spor uke 33/2020), Cut Worms – Baby Come On (Ferske spor uke 32/2020), Cut Worms – Don’t Want To Say Good-bye (Ferske spor uke 10/2018), Cut Worms – Till Tomorrow Goes Away (Ferske spor uke 5/2018), Cut Worms – Like Going Down Sideways (Ferske spor uke 48/2017).

Garcia Peoples – Gliding Through

Der hvor Garcia Peoples tidligere har vasset godt i jamband-referansene, er det hakket mer konsist på sistealbumet «Nightcap at Wit’s End». Selv om de ikke sier nei til en avstikker eller to i form av litt kvass jamming og improvisasjon. «Nightcap at Wit’s End» har inspirasjon fra britisk folk og prog. Åpningsporet «Gliding Through» har elementer fra «Red»-perioden til King Crimson, så vel som Lee Ranaldo/Sonic Youth.

Garcia Peoples – One Step Behind (single edit) (Ferske spor uke 33/2019), Garcia Peoples – Break Me Down (Ferske spor uke 15/2019) Deichman anbefaler: Årets album 2018).

Simen Mitlid – Grateful Dead

Jeg må innrømme at jeg er en smule inhabil med en slik låttittel, men heldigvis kan jeg trygt forsvare anbefalingen av Simen Mitlids siste singel «Grateful Dead». Mitlids milde tilnærming til indiefolk-sjangeren burde appellere til fans av Damien Jurado, Iron & Wine, Fleet Foxes og likesinnede. Det er en fin glød i lydbildet på «Grateful Dead», som lyser opp i høstmørket.

Simen Mitlid – Football (Ferske spor uke 34/2019), Skogsmusikk med Nick Drake-faktor Simen Mitlid – Album: Everything the Same (Musikalske sidespor – uke 36/2017) Mer Simen Mitlid.

Afsky – Altid Veltilfreds

Som mange andre, har jeg latt meg begeistre av NRKs serie om norsk black metal, «Helvete». Danske Afsky med albumet «Ofte Jeg Drømmer Mig Død» har dukket opp som perfekt lyttekompani etter å ha fordøyd serien. Melodisk black metal med krystallklar produksjon, en slags gylden middelvei mellom Mayhem og Deafheaven.

Jyoti – This Walk

Under pseudonymet Jyoti, har Georgia Anne Muldrow nå gitt ut tre album. Hennes siste album «Mama, You Can Bet!», mikser også denne gangen sammen spirituell jazz, R&B og poesi, til en kosmisk lytteopplevelse. «This Walk» er dyp og intens, se også opp for hennes tolkninger av Mingus-låtene «Bemoanable Lady» og «Fabus Foo».

Surprise Chef – Deadlines

Australske Surprise Chef fikk mye ros for debuten «All News Is Good News», og ble sporenstreks plukket opp av connaisseur-selskapet Mr. Bongo. Nå foreligger oppfølgeren «Daylight Savings», med påfyll av instrumental, funktung librarymusikk. Sløyt og silkemykt.

The Mountain Goats – Picture of My Dress

John Darnielle, han kan skrive han. Her om dagen tok jeg frem hans bok om Sabbath-klassikeren «Master of Reality» i 33 1/3-serien. Det er meget god lesning. Det mangler heller ikke på klassikere i tekstform i The Mountain Goats-universet. «Picture of My Dress» er Darnielle på sitt beste, med en hovedkarakter som tar bilder av seg selv i bryllupskjolen og minnes en forloren tid.

The Mountain Goats – As Many Candles as Possible (Ferske spor uke 33/2020), The Mountain Goats – Exegetic Chains (Ferske spor uke 16/2020), Cockroach Clan gjør en kanonbra coverversjon The Mountain Goats’ «Going to Georgia», Konsertanmeldelse: The Mountain Goats på Rockefeller, The Mountain Goats – Younger (Ferske spor uke 8/2019), The Mountain Goats – Song for Ted Sallis (Ferske spor uke 36/2018).

Slow Pulp – At It Again

Chicago-baserte Slow Pulp sjarmerer med deres debut «Moveys». Et kompakt album med ti sanger i et lydlandskap drapert med drømmepop-indie, som burde fange interessen til fans av Beabadoobee, Soccer Mommy og Skullcrusher. «At It Again» hekter tak i deg fra første anslag.

Slow Pulp – Falling Apart (Ferske spor uke 33/2020), Slow Pulp – Idaho (Ferske spor uke 30/2020)

Elin Forkelid – Compassion

Svenske Elin Forkelid har gjort et helt album med sine Coltrane-favoritter. På «Elin Forkelid Plays For Trane» har hun samlet sammen et glitrende band, med blant annet Mattias Ståhl på vibrafon, og gjør noen heidundrandes versjoner av Trane-klassikere. Forkelid trekker frem komposisjoner fra hele hans karriere, både ballader fra den tidlige perioden og mer krakilske avant garde-materiale fra slutten av hans karriere. «Compassion» fra «Meditations» åpner albumet og det er litt av en åpning!

Death By Unga Bunga – Live Until I Die

Bunga-boys smeller til med «Live Until I Die». Et livsbejaende anthem med White Reaper-aktige riff, om å ha det gøy uten å ha dårlig samvittighet. Det er viktig å leve litt, eller i hvert fall viktig å tenke på det mens man skuer fremover i tidshorisonten. «Live Until I Die» gir meg også ekstremt lyst til å se dette bandet live igjen. Denne sangen blir et naturlig høydepunkt på fremtidige setlister. Den tiden kan ikke komme fort nok. Vet du hva vi gjør? Vi lever til vi dør.

Death By Unga Bunga – Trouble (Ferske spor uke 33/2020), Death by Unga Bunga – Not Like the Others (Ferske spor uke 21/2020), Death By Unga Bunga – Album: So Far So Good So Cool (Musikalske sidespor – uke 19/2018), Death By Unga Bunga – Cynical (Ferske spor uke 13/2018), Death By Unga Bunga – Soldier (Ferske spor uke 5/2018), Death By Unga Bunga anbefaler 5 låter du trenger når noen stikker fra deg, Death By Unga Bunga – Fight!, Death By Unga Bunga – «Lady Fondue», (video), Plateanmeldelse: Death By Unga Bunga: «Pinapple Pizza», Plateanmeldelse: Death By Unga Bunga – «Juvenile Jungle», Death By Unga Bunga på Parkteatret, Videoanbefaling: Death By Unga Bunga – «Hallucination Generation (Take Me Home)», Videoanbefaling: Death By Unga Bunga – «Feel Alright», Plateanmeldelse: Death By Unga Bunga – «The Kids Are Up to No Good», Death By Unga Bunga på Øya 2012 – brillefin fremvisning.

 

Geir

E-Saggila – Anima bulldozer

Industrielt, skurrete og kantete, samtidig som det er basstungt, funky og dansbart. E-Saggila er ute med ny EP på Northern Electronics og dette er tittelkuttet.

E-Saggila – Pattern obligation (Ferske spor uke 40/2019).

Perc – Destroyed by jazz

Maskinelt, nådeløst og minimalistisk. Dette er iskald, monoton og tøff dansemusikk for de med sterke nerver eller/og hørselsvern. Fra den nye EPen «Fire in negative», ute på Perc Trax.

Black to Comm – Stolen androgens

Et mykt, luftig og pianobasert stykke; et tema repeteres og utfylles med bl.a. en varmt purrende digitalisert vokal og strenger. Fra den nye skiva,»Oocyte oil & Stolen androgens», som kommer på Thrill Jockey i slutten av oktober.

Black to Comm – The desert alphabet & Semirechye (Ferske spor uke 6/2019), Black to Comm – Lethe (Ferske spor uke 3/2019).

X.Y.R. – Black monk in the dunes

Stemningsfull og filmatisk ambient med touch av new age og 70-tallet. Det begynner i et åpent, lunt og beatløst rom før en sakte strøm tar deg med på en lang, men behagelig reise i et innadvendt og monokromt landskap. Fra utgivelsen «Pilgrimage», ute på Not Not Fun.

Loraine James, Jonnine Standish – Don’t you see it?

Varm og slækk høstlåt med en touch av trip hop og litt skarpe, blingete kanter. Behagelig, myk og blek vokal av Standish. Fra den nye EPen til Loraine James «Nothing», ute på Hyperdub.

Loraine James – So scared (Ferske spor uke 2/2020).

​Rian Treanor – Opponent process

Psykedelisk, svimmel og dansbar tekno med smak av dancehall. Raske beats, famlende perkusjon og skarpe og syrete syntlyder. Fra den nye skiva «File under UK metaplasm», ute på Planet Mu.

Rian Treanor – Ataxia_B2 (Ferske spor uke 14/2019).

Less Bells – The Fault

Mørk og lun filmatisk landskapsmusikk med myke og langsomt bølgende strykere, en vokal som bare antyder, droner m.m.. Fra skiva «Mourning jewelry», ute nå på Kranky og passer godt inn der, sammen med bl.a. Labradford, Loscil, Grouper.

 

Victor

Lucky Malice – Resistance

Enda en låt der opp blant toppene på Lucky Malice sin plate «Misfit» fra 2017 (omtalt her).»Resistance» er, som singelen «Magnetic» (omtalt her), fra det kommende albumet albumet, som er planlagt for slipp i midten av november. Lucky Malice er et av disse banda som viser at en kort punklåt kan ha like mye substans, omså ikke mer, enn f.eks. en lang og utforskende kunstpop-komposisjon. Det er punkens natur, jamfør uttrykket tregreps punk.

«Resistance» er både eksplosiv, rytmene piskes av gårde,  og melodiøs poppunk-hektende.  Refrenget oser av kraft. Lucky Malice har rett og slett iboende urkraft de kanaliserer ut. Mer props til Lucky Malice fra meg altså, det er fordi det er akkurat slik punk med  snert i kan høres ut. Les hva Lucky Malice selv sier om hva de vil uttrykke med låten her.

Lucky Malice – Magnetic (Ferske spor uke 38/2020), 5 plater som har inspirert Lucky Malice, Lucky Malice – Album: Misfit (Musikalske sidespor – uke 41/2017).

Virkelig – Identitesløse menn

I innledningen til spalten 5 plater som har inspirert der Virkelig er gjest skriver jeg at bandet nå har satt en fot i bakken og reflekterer over nåtiden.

– Der andre band bare hørtes ut som de ville imponere, føltes det som om J & Gjengen ville berøre. Det ga liv og håp i et ellers flatt og kjedelig musikklandskap, og vi hadde aldri noe til felles med bølgen fra vårt eget sted. Vi trengte vinden fra Bergen for å kunne forstå hvor mektig det norske språket kunne være. Det albumet er grunnen til at vi synger på vår egen dialekt og morsmål den dag i dag, forteller de om John Olav Nilsen & Gjengen (sjekk også John Olav Nilsen & Nordsjøen) og albumet «Den Eneste Veien Ut» (2012) innflytelse i samme spalte.

England og Manchester på slutten av åttitallet har også vært en sterk inspirasjonskilde i arbeidet med låter til det nye albumet «Lengsel blir gjemsel», som på «Blodpris», i samklang med et knippe gode poplåter som «Identitesløse menn».

Som min Deichman-kollega er inne på anmeldelsen av Virkelig sin Øya-konsert for to år siden har de et forholdsvis enkelt musikalsk uttrykk, ikke noe komplisert, men med fokus på de gode melodiene. Det har de flust av i låtmaterialet sitt, ikke minst på åpningslåten «Identitesløse menn». Og tekstene er gode.

Virkelig er de neste gjestene i vår spalte 5 om bøker og musikk. Kommer i løpet av uka, så følg med.

Øya 2018 – Virkelig, 5 plater som har inspirert Virkelig

The Gone Gators – The Dark of the Sun

The Gone Gators består av medlemmer fra Nilsen’s Southern Harmony, Hard Luck Street og The Contenders (som var forband for Petty i Sverige på Europaturneen i 1992) og hyller Tom Petty med en versjon av det mindre kjente albumsporet «The Dark of the Sun». Bandet har gjort flere festkvelder på Østlandet med Pettys flotte låtkatalog de siste to åra, sammen med gjesteartister som Adam Douglas, Askil Holm, Al DeLoner (Midnight Choir), Johanna Demker, Terje Espenes, Omar Østli, Jenny Augusta mfl. Tom Petty ville ha blitt 70 år 20. oktober 2020. The songs of Tom Petty III 20.10.20.Røverstaden.

Girl Friday – This Is Not the Indie Rock I Signed Up For & Earthquake

Jan-Olav har med en låt av med en låt av LA-bandet Girl Friday fra plata «Androgynous Mary», og den plata er så sterk at jeg  tar med to låter til, åpningsporet med den gode tittelen «This Is Not the Indie Rock I Signed Up For» og «Earthquake». De to låtene viser spennevidden på plata, den første er smekker melodisk med finstemte harmonier og kimende gitarer før den slår over i et støyete småkaotisk utrykk. Den andre er indie-punk  på sitt beste.

Aggi Frost – Tidløs (Kohib Remix)

Ådne hartidligere hatt med Aggie Frost nye singel «Tidløs» (se her) og i dag hennes nye singel «Stille» (se under).  Selv tar jeg med Kohibs remiks, i likhet med originalen, hektende, suggerende og stemingsfull. Kohib er også med  på Beatservice remix-samleren»BSRMX01 «: Mørk – Tour De Senja (Kohib Remix), Kohib (featuring Dagny) – So Good (Reggie Got Beats Remix).

Garden Tapes – Cold Black Eyes

I april slapp Garden Tapes fra Oslo sin debut-EP «Burning Cold», mastret av Lasse Marhaug, sluppet på CD og kassett på Sotron Records, labelen som også gir ut mine favoritter The Age of Colored Lizards, samt Broken Swans, som kom sitt debutalbum i fjor (inneholder noen «skakkjørte» perler, les mer her).

Garden Tapes er en duo som består av Christian Dam (også med i The Age of Colored Lizards og Broken Swans) og Fredrik Ness Sevendal (har et soloprosjekt som heter FNS). Duoen omtaler selv musikken som «dark psychedelic dream wave», og det stemmer bra.

Nå er de ute med en video til låta «Cold Black Eyes» og tidligere har de laget video til «Blame No One». Referanser ja, kunne sikker slengt på mange, men «Cold Black Eyes» beveger seg i omtrent det samme mørk-vakre stemingsmessige universet som Spacemen 3, f.eks. på plata «Recurring», Television Personalities’ låt «All Mye Dreams Are Dead» og til dels Galaxie 500. «Cold Black Eyes» = forførende. Bandcamp.

The Age of Colored Lizards – Walk Alone

The Age of Colored Lizards er også ute med en ny video, til «Walk Alone» fra den nye plata «Messed Up». Jeg gjentar hva jeg skrev om plata i midten av september: The Age of Colored Lizards lager på ny rett og slett deilige, melodiøse låter som driver fram i det støy-delikate soundet, nå med støygitarene tonet ned en smule, samt at 60s-pop kommer tydligere frem på enkelte av låtene.

The Age of Colored Lizards – A Better Place (Ferske spor uke 38/2020), The Age of Colored Lizards – Blurry Eyes (Ferske spor uke 21/2019), Plateanmeldelse: The Age of Colored Lizards – «Daydreamer», The Age of Colored Lizards – Tomorrow (Ferske spor uke 44/2018), The Age of Colored Lizards – If You Want Me Back / Still Around (Ferske spor uke 16/2018), The Age of Colored Lizards – See You (Ferske spor uke 10/2018), The Age of Colored Lizards – Pale White Sun (Musikalske sidespor – uke 10/2017).

Rancho Relaxo – Igjen & Trying to Forget

Et annet av mine favorittband er Rancho Relaxo, basert i Møre og Romsdal, alt de gjør er utrolig bra gjennomført ned til minste detalj. Stikkordet her også «psychedelic».  Det er en fryd å følge med på facebook-siden deres, de legger stadig ut videoer og annet snacks. I år har de bl.a. lagt ut vidoer til «Love You Baby«, «Det Sku Ikkje Skjedd» (i forbindelse med Black Lives Matter) og «Igjen» (med på spillelista) fra den strøkne plata «Soft Luxury» (2018).

Til ferske spor tar jeg tillegg med en av de 5 sterke låtene, «Trying to Forget», fra EP’en «Doom», som kom med på min årets beste norske EP-liste i fjor (har ikke hatt med noen av de låtene på spillelista tidligere, så på tide).

Rancho Relaxo også er med på soundtracket til den svenske regissøren Daniel Hägglunds surfefilm «WAITING WAITING SURFING». «Trying to Forget» er også med på samleren «PSYCHEDELIC UNDERGROUND GENERATION», utgitt i år. Bandcamp.

Rancho Relaxo – Det Sku Ikke Skjedd (Ferske spor uke 2/2020), Plateanmeldelse: Rancho Relaxo – «Soft Luxury», Rancho Relaxo – Im Crying (Ferske spor uke 15/2019), Rancho Relaxo – I Want You (Ferske spor uke 35/2018). Rancho Relaxo – Låt: «Im Crying» & EP: Polarized & alle platene (Musikalske sidespor – uke 40/2017) Vi må spole tilbake. Igjen: Rancho Relaxo.

Singing Swords – Heart of the Sun

Vital powerpop (sjekk f.eks. gitarene), fra Trondheimsbandet Singing Swords, med til dels 60s feels og en dæsj indie. «Heart of the Sun» ble opprinnelig gitt ut på singel i 2017, og er med på den selvtitulerte debutskiva på Wonderful & Strange Records fra årsskiftet. Vi gjorde nylig et intervju med dem, klikk på lenken under for å lese det.

Singing Swords – en god melodi gir ei bra låt

The Musical Slave – They Can’t Stop You

Vinneren av årets beste norske musikkvideo på Bergen Internasjonale Filmfestivaler (BIFF) er The Musical Slave med sangen «They Can’t Stop You», regissert av Kristin Vollset.

Den bergenske omstreiferen Kristin Vollset alias The Musical Slave eller «norwig» tar oss nok en gang til den irske hovedstadens arbeiderstrøk. Den reisende historiefortelleren vakte oppsikt da hun i 2017 slapp et videodokument og låten «No Plan» om det urbane hestemiljøet i Dublinområdet The Liberties. Nå er hun tilbake med nok et autentisk dokument fra dette historiske området i Dublin sentrum nær den store katedralen og Guiness Storehouse i form av den nye videoen. Vi tas med på en stor gatefest som stenges ned av Garda Síochána (politiet). Videoen er en kjærlighetserklæring til det autonome miljøet og et oppgjør med politiets håndtering av det som skjer mellom blokkene. Det er sterkt, og gripende!

Det du leste i det siste  avsnittet er fra en utgave av Ferske spor i juni.  Låta «They Can’t Stop You» gjør comeback på spillelista pga. av prisen for årets beste norske musikkvideo og fordi både låt og video er rørende.

 

Jan-Olav

Girl Friday – Public Bodies

Etter å ha blitt tipset av Kristian Kallevik på platebutikken Tiger i Oslo, tok jeg meg mer tid til å lytte til Los Angeles-kvartetten Girl Friday. Og jovisst avslører  nærlytting til platen «Androgynous Mary» et indiosynkratisk, genremessig rastløst indieband verdt å spandere litt tid på. De fire unge kvinnene veksler melleom en rekke ulike uttrykk, genre og tempo; gjerne i en og samme låt. Singelen «Public Bodies, som kom for et par måneder siden, er nesten like kul som slageren deres fra i fjor vår ; «Decoration/Currency«, selv om den kanskje ikke har like stor kommersiell appell. Her sammenføyes angstbitersk The Cure-pop med skimrende indie og intens punk chanting. Video.

Guided by Voices – Mr Child

Når Daniel Romano var i ferd med å overta tronen som den mest produktive indieartisten våknet den gamle mesteren Robert Pollard til live igjen. Her er første låt fra det som blir årets tredje album «Styles We Paid For», som slippes på Rockathon Records 11. desember. En historie om en Peter Pan figur som nekter å gi slipp på ungdommen. Musikalsk handler det som vanlig om en form for power pop rundt treminutters merket (3:22, denne gangen). Og ja, det er bra nok til å forstå at det fremdeles er verd å følge med på GbV.

Guided By Voices – Space Gun (Ferske spor uke 2/2018),

The Weather Station – Robber

Tamara Lindeman, som er The Weather Station, har signet på Fat Possum og sluppet den første singelen på etiketten. Låten markerer også en ny musikalsk retning med sin jazza karakter. En lovende retning må vi si. Video.

The Weather Station – Album: The Weather Station (Musikalske sidespor – uke 42/2017).

Molchat Doma – Ne Smeshno

Neida, vi ler fortsatt ikke av Molchat Doma og deres russiske Joy Division-vibber selv om denne videoen er litt festlig. Video.

Bob Mould – Heart on a Sleeve

Denne midtempo sørge- eller lidelsessangen er blant de fineste låtene på inspirerende vitale «Blue Hearts».

Bob Mould – Siberian Butterfly (Ferske spor uke 40/2020), Bob Mould – Forecast of Rain (Ferske spor uke 30/2020), Bob Mould – American Crisis (Ferske spor uke 23/2020), Bob Mould i toppform på Øya!, Bob Mould – What Do You Want Me to Do (Ferske spor uke 5/2019), Grant Hart (Hüsker Dü) er død, Hüsker Dü den gang….

Working Men’s Club – John Cooper Clarke

Manchesters ferskeste indiestjerner sammenføyer post-punk, italo-disco med Detroit Techno på det svært så betagende selvtitulerte debutalbumet. Denne hyllesten til kultpoeten John Cooper Clarke gir en god ide om hva de står for og er en av låtene som har fenget meg mest på et jevnt godt album.

Bicep – Apricots

Gamle samples av malawiske sangere fra 1958 rekontekstualiseres av den London-baserte duoen Bicep. De to irene i eksil legger på krystallinske synther og raverytmer og skaper med det en bittersøt form for dansemusikk. Besnærende vakker og passe eksotisk. Video.

Deep Sea Diver – Wishing

Seattle-bandet slapp sitt tredje album, «Impossible Weight», 16. oktober på High Beam/ATO. Den tredje forsmaken, “Wishing,” ledsages av en video hvor fansen deres står foran 78 ulike spillesteder som har blitt stengt på grunn av Covid-19. Videoen er laget til støtte for Save Our Stages-bevegelsen. Det er en riktig så fin indiepop-låt som vokser på deg ved gjentatte spillinger.

Kevin Morby – Valley

Kevin Morbys nye album «Sundowner» er spilt inn på en firesporskassetttspiller og har mer likhet med tidlige plater som «Singing Saw» og «Harlem River». Det er mer lavmælt enn de siste albumene fra Los Angeles-rockeren, som nå har oppsøkt oppvekstbyen Kansas City og blant annet hatt hjelp fra kjæresten Katie Crutchfield i studio. Albumet er litt ujevn, men dette melankolske åpningskuttet er noe av de fineste vi har hørt med ham på en god stund.

In the valley below me
In the valley below
They all pretend not to know me
They all act like they don’t know
In the sky above me
In the sky above
Mama, all the stars are broken
For either me or you or us

Kevin Morby – No Halo (Kevin Morby – No Halo), Kevin Morby & Waxahatchee – The Dark Don’t Hide It (Ferske spor uke 5/2018), Kevin Morby & Waxahatchee – Farewell Transmission (Ferske spor uke 4/2018), Kevin Morby – Album: City Music (Musikalske sidespor – uke 26/2017)

 

Ådne

Stillehavet – Cosmos

Bandet Stillehavet er ute med ny singel og video. Vestlendingene er klare med sitt andre album i november, og singelen «Cosmos» er den første låten på albumet. Det nye albumet skal hete «Kama Muta» og har slippdato 11. november. Selv sier de at de er inspirert av artister som Radiohead, Thom Yorke og Björk. Jon Hopkins har også vært en stor inspirasjonskilde, noe de mener produksjonen på albumet bærer preg av.

Låten «Cosmos» er en låt i skjæringspunktet mellom elektronika og dream pop, og handler om savn etter noen som har gått bort og som man håper å møte igjen. Over mørke, melodiøse og intrikate rytme- og elektronika-mønster svever den drømmende og hviskende vokalen til Marit Elisabeth Svendsbøe Stedje. Video. Bandcamp.

Les mer her.

Plateanmeldelse: Stillehavet – «Stillehavet», Stillehavet hiver seg på påskekrimbølgen, Stillehavet – debutalbum (Musikalske sidespor – uke 37/2016)

Aggie Frost – Stille

Aggie Frost fortsetter å dele ut velsmakende konfektbiter fra den kommende plata «Perlemor». Fra før har hun gitt oss singlene «Tentakler» og «Tidløs», nå er hun ute med sin tredje singel. Der den forrige singelen «Tidløs» var en fengende synthpop-låt, får vi nå et atskillig mørkere klangbilde og en mørkere tekst. Låten «Stille» handler om hvor stille det ble i lockdown-perioden, men også om tema vi ikke tør ta opp og som ofte blir omsluttet av stillhet og fortielse.

Les mer her.

Aggie Frost – Tidløs (Ferske spor uke 26/2020)

Ingvild Homme – Stødig som få

I 2018 ga Ingvild Homme ut debutplata «Stemme lengter».  Albumet var preget av fin visepop med gode, personlige tekster der målet ifølge Homme selv var å finne stemmen som «lengter etter seg sjøl, etter å finne det ærlige».

Snart kommer oppfølgeren til «Stemme lengter», og Ingvild Homme gir oss låten «Stødig som få» som en forsmak på albumet. Musikalsk sett fortsetter hun med det tilbakelente, men samtidig klare uttrykket fra debutplata.

Les mer her:

I Like Trains – Dig In

Nå som Leeds United endelig er tilbake i Premier League, er det også på sin plass å ønske tilbake Leeds-bandet I Like Trains. Det er noen år siden sist de kom med et ordinært album, men nå er de tilbake med skiva «Kompromat». Postrock er nok en grei beskrivelse på musikken dette bandet lager. Vi har valgt ut låten «Dig In», som inneholder huggende, stakkato gitararbeid, sfæriske synther og den distinkte stemmen til vokalist David Martin. Video.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av Ferske spor

ps Under relaterte saker har vi bare tatt med noen av de siste utgavene av Ferske spor, så klikk på lenken over eller Spillelister øverst for å sjekke alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter