Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 29. oktober 2020

Videopremiere: Temple in Man – «The Light»

Når høsten og vinteren har slått inn for full kan det passe godt med litt disig indie og bilder av ørkenvandring i varme strøk. Temple in Man gir dere dette på sin nye video «The Light» regissert av Oscar Olsson. Premiere.

Av: Jan-Olav Glette / Foto: Eveline Eliasson

– Jeg synes videoen på en relativt enkel og minimalistisk måte går hånd i hånd med sangens budskap og estetikk. Et ørkenlandskap bringer med seg en viss symbolikk, på samme måte som å gå ut på tur har sin symbolikk. I Temple In Mans estetikk er utforskningen av magi, drøm og virkelighet et viktig aspekt, og jeg tror videoen fanger det. En inspirasjon for videoen var sci-fi-filmer fra 70- og 80-tallet, som for eksempel filmen «Dune», forklarer kunstneren som er Temple in Man og som fortsatt vil være anonym.

Den Stockholm-baserte indieartisten har tidligere sluppet singlene «Reminiscing» og «Blue Skies». «The Light» er første forsmak på det kommende albumet «Spots Of Light», som er ventet i 2021 på Opening Records.

Temple in Man henter inspirasjon i 1960-70s soul og artister som Marvin Gaye og Roy Ayers, men også mer moderne band som Gorillaz og Little Dragon. Resultatet blir en besnærende drømmelignende, neopsykedelisk og sjelfull form for indie som vi gjerne hører mer av. Uttrykket er heller ikke så langt unna det som inntil nylig gikk under navnet chillwave.

Videoen er regissert av Oscar Olsson i samarbeid med artist. Oscar Olsson har filmet og den er innspilt i ett sandtak utenfor Stockholm, men kunne like gjerne vært spilt inn i mer fjerntliggende strøk som bandnavnet antyder.

Her kan dere se og høre videoen og dømme selv.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter