Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 11. november 2020

Videopremiere: Stein And The Fury – «I’m Not Here»

For to uker ++  slapp Stein And The Fury sitt selvtitulerte debutalbum. Duoen, som består av vokalist Stein Bjercke (tidligere Lorenzo og The New Virginity) og multiinstrumentalist Morten Øby (The Lionheart Brothers, Pirate Love, 120 Days), har begge hatt en finger med i spillet på noe av den beste rocken som har kommet ut av Oslo og Norge de siste årene. Og det har de ikke tenkt å slutte med, i dag kjører vi videopremiere på den råeste låten på plata, «I’m Not Here». Hør hør!

Av: Victor Josefsen / Foto: Egil Arntzen (front) og Kjetil Tangen.

På debutplata hadde de også med seg på laget noen fin-fine gjestemusikere. I tillegg til låtskriverne Bjercke og Øby har også Havard Krogedal (Serena Maneesh, Mirror Lakes, I Was A King) og Rudi Remme (Pirate Love) bidratt pa albumet, og er en del av bandets livebesetning.

På  låta og videoen til «I’m Not Here», som du kan se først her, lager de fortsatt stilfull, fengende og cool rock. I skjæringspunktet mellom Bjerckes mer dekadente uttrykk og Øbys «force of nature»-stil, har de laget en låt som bobler spilleglede.

Tenk deg Marc Bolans T. Rex med medlemmer fra Primal Scream og Black Rebel Motorcycle Club og du begynner å nærme deg en noenlunde fornuftig beskrivelse av uttrykket. Bjerckes  coolness-vokal backes i all hovedsak av kontrollerte, men hissige fuzzgitarer og en drivende rytmeseksjon.

Vi spurte Stein And The Fury» om låta/videoen og albumet.

Foto: Kjetil Tangen

– «I’m Not Here» er på mange den råeste låta på plata. Den er spilt inn fort og uten for mye tenking.

– Både sangen og videoen har noe kaotisk og forvrengt ved seg. Joffe har i videoen fanget opp det kaotiske i låta med sin drøye stil.

– Det er bluesen og punken som nesten kolliderer, men full av energi.

– Det er garagerock, men med dansefot. Det er noe skittent 60’s soul over det også.

– Albumet er old school, men moderne på samme tid. Jeg har ikke hørt noe norsk rock som høres sånn ut.

– Dualiteten er essensen i bandet og albumet. Det er «stein vs the fury». En slags «spørsmål og svar» tankegang mellom vokalen og gitaren.

Videopremiere!

Video: Joffe

 

Stein And The Fury – Stein And The Fury

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter