Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 18. november 2020

Norsk videopremiere: Mayflower Madame – «Ludwig Meidner»

Mayflower Madame slipper musikkvideo til «Ludwig Meidner» fra deres album «Prepared For A Nightmare». Den kan du se her oss, norsk premiere. Mayflower Madame har rendyrket en stil som de mestrer godt, som de igjen viser her.

Av: Victor Josefsen / Foto: Tim-Harris

Stemningen i «Ludwig Meidner» er mørk, mystisk og energisk psykedelisk post-punk med aner i utøvere som The Black Angels, Jesus & Mary Chain, Psychic Ills, Black Rebel Motorcycle Club, for å nevne noen referanser. Nok en gang, altså, har de hentet det beste fra tidligere musikalske erfaringer, også sin egne. Gammelt og nytt er forent og perfeksjonert – materialet deres står fjellstøtt på egne ben og vel så det. Mayflower Madame har lenge vært et av de mest interessante norske bandene uavhengig av hypes, og «Ludwig Meidner» er akkurat slik kvalitetsmusikk bør høres ut 2020. Strøkent. (Ferske spor uke 14/2020)

Mayflower Madame. Stillbilde fra videoen til «Ludwig Meidner».

Mayflower Madame om videoen

«Ludwig Meidner» er en låt fra vårt nylig utgitte album «Prepared for a Nightmare». Den er inspirert av den ekspresjonistiske kunstneren Ludwig Meidner (1884-1966) og hans apokalyptiske landskaper hvor det moderne samfunnet fremstilles som en gjærende vulkan i ferd med å bryte ut. På et mer individuelt nivå beskrives også en uopphørlig søken og lengsel etter kilder til intensiverte, opphøyde følelser i den mekaniserte asfaltjungelen – en svimlende ferd hvor man stadig beveger seg nærmere kanten til stupet. Likevel, som i Meidners visjoner, kan ideen om å slippe alle holdepunkter involvere både en frykt for undergang og et håp for katarsis. Videoen ble regissert/redigert av Astrid Serck.

 

 

Mayflower Madame – Prepared for a Nightmare

 

Sjekk også:

Mayflower Madame – Vulture (Ferske spor uke 6/20209

Mayflower Madame – Premoniton (Ferske spor uke 21/2018)

Mayflower Madame – Drown (Musikalske sidespor – uke 13/2017)

Sjekk også relaterte saker under, husk forresten å klikke på «Last inn mer» for å sjekke flere.

 

Mayflower Madame. Foto. Tim Harris

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter