Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Spillelister 6. desember 2020

Ferske spor uke 49/2020

Her er ukas spilleliste! Følg oss gjerne!

Av: Stian Bjørnsson Hope, Geir Qviller, David Jønsson, Jan-Olav Glette, Victor Josefsen, Ådne Evjen

Stian

Gorillaz – How Far?

På «The Now Now» (2018) var for det meste Damon Albarn bak spakene, men på årets «Song Machine, Season One: Strange Timez» er han tilbake i god gammel samarbeidsmodus igjen. Denne gang har han fått med seg bl.a. Robert Smith, St. Vincent, Beck, Fatoumata Diawara, Slowthai, Peter Hook, Elton John, og hvis du kjører deluxe-versjonen får du Joan As Police Woman, Unknown Mortal Orchestra, Skepta og Tony Allen med på kjøpet i tillegg. Velger meg ut en låt med de to sistnevnte, mest pga. av Tony Allens eminente trommespill og respekt for hans bortgang tidligere i år.

Gorillaz – Aries (Ferske spor uke 16/2020), Gorillaz – Humility (Ferske spor uke 22/2018)

bob hund – Reserverat för spöken​​

Alltid kjekt med en ny bob hund låt. Har fulgt dette bandet i tykt og tynt siden 1996 og de har sjeldent skuffet, heller ikke denne gang. «Reserverat för spöken»​ har et fengende synthtema gjennom hele låten som minner meg om det glade åttitallet. Låten er hentet fra en kommende EP med tittelen «Bobhundteaterkonsert», en EP som også slippes som film. Det er bare å håpe på at den settes opp igjen på Vega Scene etter, som de selv sier: «helvetes jævla dritt-virus», er borte.

bob hund – Helgen v. 48 (Ferske spor uke 47/2018), bob hund – Dansa efter min pipa (ferske spor – uke 23/2018), Bob Hund – Kompromissen (ferske spor uke 5/2018),  Plateanbefaling; bob hund – «Stenåldern Kan Børja»Mer bob hund

Aimee Mann – Avalanche

I åpningen på dokumentarserien «I’ll Be Gone in the Dark» hører vi Aimee Manns tolkning av Leonard Cohens «Avalanche», men det varer bare i ett halv minutt eller noe før hun tones ned. Pokker heller tenkte jeg alltid, den skulle jeg gjerne hørt mer av. Etter seriens slutt forsvant det i glemmeboken, helt til jeg nylig skulle sjekke hvilket Cohen album låten egentlig var fra («Songs of Love and Hate» (1971), og oppdaget til min store glede at Mann hadde gitt ut hele låten! Hun har byttet ut Cohens insisterende gitarspill med piano, pluss lagt på et tykkere lag med strykere, og hennes melankolske vokal svøper det hele vakkert inn.

Nick Cave – The Mercy Seat

Nick Cave går gjennom noen ganger, ned noen trapper, entrer en stor tom hall hvor det kun står et piano, setter seg til rette mens vi hører han resitere «Spinning Song» på voiceover. Stedet er Alexander Palace i London, og de to neste timene får vi høre Nick Cave alene ved pianoet, spille seg gjennom et utvalg fra katalogen hans, gamle slagere fra åttitallet og nittitallet, via «Grinderman» til fjorårets «Ghosteen», pluss en helt ny låt for anledningen, «Euthanasia». Jeg satt som et tent lys gjennom hele filmen, det var helt stille i salen, og det føltes som vi alle var i en slags transe, trollbundet av Caves magiske tilstedeværelse. Det var like før jeg trodde han skulle komme ut av lerretet på et tidspunkt! I filmen får vi ekstranumrene «Cosmic Dancer» og «Avalanche» (ja, den samme Cohen-låten), som han også åpnet debutalbumet med i 1984. Ingen av disse låtene er med på albumet «Idiot Prayer» dessverre, men ellers er det bare å sette seg tilbake å nyte resten av herligheten.

Nick Cave – Cosmic Dancer (Ferske spor uke 18/2020), Nick Cave & the Bad Seeds – Hollywood (Ferske spor uke 41/2019), Nick Cave – One More Time With Feeling, Mer Nick Cave.

 

Geir

Ai Aso – Scene

Sakte, lavmælt og strippa. En behagelig og slækk låt i grenselandet pop/rock med antydende vokal og smak av Low og Slowdive. Fra skiva «The Faintest hint», ute på Ideologic Organ (Mego).

Tøyen Fil og Klafferi – Radiolarie

Et kort, mykt og flytende hvileskjær i den dramatiske og sprelske nymusikken som utgjør debutskiva «Botanisk hage». Musikken og lydene på plata kan tenkes som et lydspor til et naturprogram der vi følger livet til ville instrumenter og deres gjøren og laden, eventuelt som en kompleks episode av den franske animasjonsserien «Minikryp». Ute på Grappa. (Etter hvert kommer det et intervju med Tøyen Fil og Klafferi, red.anm.).

Theo Parrish – Radar detector

Funky og jazza tekno/house. Uten vokal, men med spennende rytmer og småforvirra perkusjon. Det er både dansbart og hypnotisk. Fra den nye skiva «Wuddaji», ute på Sound Signature.

Strings & Timpani – Cashmere

En drivende og flytende låt, et sted mellom jazz, americana og folk, med et hint av Alice Coltrane. Det starter forsiktig og mykt, men strengene i bakgrunnen bygger seg opp; etter et kort forvirrende paradigmeskifte med twang og harpe, tar steelgitar, vokal og perkusjon overhånd. En herlig start på skiva «Voice & strings & timpani», ute på alltid interessante Hubro.

Voice & Strings & Timpani – formrikt bestillingsverk på tvers av genre

Grand River – Coordinate directs here

Fascinerende og nesten hypnotiske strengestrukturer med innslag av keyboard og synt. Det er stillferdig, mykt og analogt. Fra skiva «Blink a few times to clear your eyes», ute på Editions Mego.

Hyph11e – Accretion

En dansbar og perkussiv låt med smak av drum’n’bass. Med dyp bass, tåkelur og med klipp og lim av ymse ingredienser. Fra debutskiva til kinesiske Hyph11e, «Aperture», ute på SVBKVLT.

Slikback, Hyph11e – Ishu (Ferske spor uke 41/2019)

 

David

Lokoy Ft. Emilie Østebø – a mistake

Det nærmer seg albumslipp fra Lasse Lokøy, eller Lokoy om du vil. Lokøy er muligens mest kjent for å være bassist i det fremragende bandet Sløtface, men han har gjort spennende ting som produsent og samarbeidspartner med artister som girl in red, Amanda Tenfjord og Safario. Det er ikke mange ukene siden han slapp singelen «both eyes» med nettopp Safario. «a mistake» er überfengende elektro-indie med vokalhjelp fra talentet Emilie Østebø. Forventningene er store til Lokoy-albumet som slippes i januar, som vi gleder oss!

Lokoy og Safario – both eyes (Ferske spor uke 46/2020), Lokoy Ft. Death By Unga Bunga – Choose Your Daddy Wisely (Ferske spor uke 25/2020), Lokoy – Malibu (Ferske spor uke 47/2018),

Ingvild Flottorp – I’ll Be Alright

Det er ikke så rart at det ble countrymusikk på Ingvild Flottorp. Søsknene Johanne og Tobias spiller sammen i Ruby Red & the Moonshine Brothers, og Johanne spiller også i The Northern Belle. Ingvild inntar rollen som soloartist, men har støtte i ryggen fra andre medlemmer fra Nordicana-gjengen. Medlemmer fra The Northern Belle, Darling West og Louien bidrar på albumet, det samme gjør medlemmer fra Orions Belte og boy pablo. «I’ll Be Allright» er delikat produsert, med Flottorps glassklare vokal som fokuspunkt. En tilnærmet prikkfri inntreden på Nordicana-scenen, som viser at det gror godt i neste generasjon som har troen på twang.

The Switch – Rumours

«Macca/Jawaka 2: Rikt indre liv» ble dessverre utsatt til 2021 grunnet sykdom. Det blir liksom ikke mer 2020 enn «utsatt på grunn av sykdom», det har på mange måter blitt kulturårets catchphrase. Men da har vi enda mer å se frem til i det kommende år. Fleetwood Mac-referansene sitter løst, fra låttittel, til tekst og til omslag. Det er noe befriende bekymringsløst over det hele, «low shoulders, and easy smiles». Det store spørsmålet er om det er mulig å lage mer besnærende, gitarbasert pop enn «Rumours»? Sangen sniker seg akkurat under to-minutters grensen, men er fylt til randen med delikat og skjør popkunst, som det fineste porselen. Lykkepille-pop i den reneste form.

Plateanmeldelse: The Switch – «Birds of Paradise», 5 plater som har inspirert The Switch, The Switch – Eyes Up (Ferske spor uke 16/2019), The Switch slipper ordbok (og singel), The Switch spiller slipp-gig, The Switch spiller «Where it is» på musikkavdelingen, Flue på veggen når The Switch spiller inn ny singel, Bilder fra singelslipp med The Switch på Revolver, The Switch slipper sin første singel, Festival Spesial Del 2! Øya-aktuelle The Switch spiller nok en låt for Deichmans musikkblogg

Goat Girl – The Crack

Londons Goat Girl ligger i skjæringspunktet mellom post-punk og kunstpop og har vært en snakkis en god stund med utgivelser på Rough Trade. «The Crack» er dunkel og frisk som en desembermorgen, med skeive rytmer som kusker låten taktfast fremover.

Goat Girl – Viper Fish (Ferske spor uke 19/2018)

Matthew Halsall – Harmony with Nature

Matthew Halsall har i lengre tid vært en av de mest spennende stemmene innen britisk jazz. Som trompetist, DJ og grunnlegger av plateselskapet Gondwana Records, har Halsall vært involvert i mange solide utgivelser fra øyriket. «Salute To The Sun» er siste utgivelse under eget navn, og som tittelen på albumet tilsier, og utvalgte «Harmony with Nature», er albumet et kjærlighetsbrev til jord, galakse og sol. Harmonisk og spirituell jazz som har sneket seg høyt inn på min liste over årets beste plater.

Kvelertak – Julablot

Åheisann. Kvelertak ringer inn julen på Kutoppen, på beste Kvelertak-maner. «Julablot» er catchy og symfonisk, med tonnevis av riff og en knurrende Ivar Nikolaisen i storform. Dette kommer til å sette en støkk i barna, på en bra måte selvsagt. Her går det unna!

Kvelertak – Bråtebrann (Ferske spor uke 7/2020), Øya 2016 – Kvelertak

Dogleg – Road Trip

«Jeg utroper 2020 til Doglegs år», skrev jeg bastant i starten av året på denne bloggen. Uten å si at Dogleg har lagt hele verden for sine føtter, vil jeg allikevel si at de har hatt et over gjennomsnittet godt år. Albumet «Melee» er et gedigent høydepunkt innen emorock dette året, og «Road Trip» er et mer enn verdig punktum for Dogleg-året.

Dogleg – Kawasaki Backflip (Ferske spor uke 12/2020), Kawasaki Backflip har også hatt med denne låten i Ferske spor uke 6/2020, Dogleg – Fox (Ferske spor uke 51/2019)

 

Jan-Olav

The Nettelles – Baba Yaga

Edinburgh-kvartetten lagde herlig 1960s beat fundert på girl group, surfegitarer og stompende trommer. Nå slippes debutalbumet «Do You Belive In…» på Bergenslabelen Back to Beat Records posthumt etter at den ene hovedvokalisten og gitaristen Clare døde av kreft i sommer. Det har blitt en verdig hyllest. Jeg tar med «Baba Yaga» på ukens spilleliste. I slaviske eventyr er Baba Yaga ett overnaturlig vesen som opptrer som enten en deformert eller en glupsk gammel kvinne. Hun bor i skogen og kan både være en hjelper og en hindring for de som støter på henne

The Hold Steady – Family Farm

The Hold Steady annonserer det nye albumet «Open Door Policy» med «Family Farm». Nok en gang stikker de bitende tekstene ut.

She came into the cantina singing «This Must Be The Place»
Said faithful has its limits I just want to see his face
Before she took her shot she said a little grace
Said Lord grant me the power to stop these hands from shaking

I’d been falling in the fountain since a week or so before
I’d been rattled by the accident, my shoulders were still sore
I almost rolled my eyes when they asked me how to score
But sometimes it feels sweet to be the teacher

Viagra Boys — Creatures

Nok en spennende og morsom forsmak på et nytt album med Viagra Boys titulert «Welfare Jazz som slippes 8. januar. Denne gangen får vi et stykke synthpop.

Viagra Boys – Common Sense (Ferske spor uke 23/2020)

Manuela Iwansson – Blank Surface

Den tidligere Terrible Feelings-vokalisten lager fremdeles musikk i landskapet new wave/post-punk, men har et sterkere fokus på 1970-tallets hardrock enn det vi husker fra moderbandet. Fortsatt fengende og spennende. Forestill deg Blondie i møte med The Runaways eller noe i den duren.

døssi- Beloved Sun

Bak denne nydelige låten finner vi den bergenbaserte singer/songwriteren Ingrid Døsseland. Låtens lyriske-jeg vil fryse tiden i en slags sakte melankoli over noe som forsvinner sakte, for å unngå å gå glipp av alt som du vet du kommer til å miste. Det er første forsmak på EP-en «Bluebirds» som kommer på Diamond Club om ikke altfor lenge.

Misty Coast – Do You Still Remember Me?

Den nå Oslo-baserte duoen fortsetterå bygge opp forventningene til albumet «When I Fall From The Sky», som slippes 19.februar på Fysisk Format. «Do You Still Remember Me?» er en drømmende folkinspiret låt som fascinerer og har fåttt noen rudner i de digitale strømmemediene siden den ble gjort tilgjengelig 27. november. Denne uken kom også videoen.

Misty Coast – In A Million Years (Ferske spor uke 40/2020), Misty Coast – Don´t Let Me Fall (Ferske spor uke 21/2019), Plateanmeldelse: Misty Coast – «Melodaze», ateanmeldelse: Misty Coast – «Misty Coast», Singelanmeldelse: Misty Coast – «Funny World», Misty Coast – Eleven Months & Little Sister (Ferske spor uke 47/2018), Misty Coast – Eleven Months (Ferske spor uke 40/2018), Misty Coast – Galaxy (Ferske spor uke 6/2019), Misty Coast – Backseat Warriors (Ferske spor uke 2/2019).

Dead Sheeran – The Fonz

Hyllest eller parodi på Sleaford Mods. Gudene vet. Dead Sheeran kjører iiallefall noe av det samme oppsettet, men her er det kun snakk om en mann og hans laptop. Denne lockdown bluesen er ihvertfall verdt noen runder på stereoen.

The Reds, Pinks & Purples – Last Summer in a Rented Room

Lesere med god kjennskap til den amerikanske indiescenen kjenner allerede Glenn Donaldson fra Skygreen Leopards og The Art Museums. Her får vi en bittersøt klagesang fra albumet «You Might Be Happy Someday» med dette nye D.I.Y. kjøkkenpopprosjektet.  Musikken mikser jangle pop med stemningen fra Sarah Records.

Lost Horizons feat. Penelope Isles – Halcyon

Duoen Simon Raymonde – fra Cocteau Twins og Snowbird – og Ritchie Thomas – fra Dif Juz – skaper drømmepop av beste merke under mantelen Lost Horizons hjulpet av en rekke gjestevokalister. Andrealbumet «In Quiet Moments» preges, som debuten «Ojala», av den imponerende bassen til labelsjefen og den jazza trommingen til post-rock pioneren. Det jeg har rukket å høre hittil virker veldig lovende. Gjestesangere denne gangen er blant andre Tim Smith fra Midlake, John Grant (The Czars og en ennå mer fremgangsrik solokarrriere), Porridge Radio, Gemma Dunleavy og Kavi Kwai.

Beach Bunny – Good Girls (Don’t Get Used)

En forsmak på EP-en «Blame Game» fra den Chicago-baserte surfpopkvartetten (sjekk også de to albumene deres) som slippes på Mom+Pop Music 15. januar. Et viktig tema pakket inn i ufattelig catchy melodier og refreng. Det kan vi like.

Say you want me, actually you want me
Did you wanna ribbon?
‘Cause I’m gonna need to hear more than that
Gotta show me
If you wanna know me
Maybe you would know by now
I’m the greatest thing that you could have

Beach Bunny – Cuffing Season (Ferske spor uke 10/2020)

Kelly Lee Owens – Jeanette

Den ukonvensjonelle elektroniske musikkartisten slipper et av de beste sporene fra det andre albumet «Inner Song», som kom på Smalltown Supersound tidligere i år, i en singel edit. En påminnelse om den walisiske utøverens fine album.

Kelly Lee Owens – On (Ferske spor uke 26/2020), Øya 2017 – «Et hus tømt for kjærlighet: jeg baker kokosboller» og andre Øya-bøker. Del 4: Lørdag (inkludert Kelly Lee Owens), Plateanmeldelse: Kelly Lee Owens – «Kelly Lee Owens».

Einstürzende Neubauten  – La Guillotine de Magritte

Berlinerne feirer 40 år som band med nok en vakker låt drevet av kompleks perkusjon og Christian Emmerichs forheksende stemme. Video.

Einstürzende Neubauten – Wedding (Ferske spor uke 21/2020), Einstürzende Neubauten – Ten Grand Goldie (Ferske spor uke 16/2020).

The William Loveday Intention – Celebrating Weakness, Visions of Johanna, What Kind of Friend Where You?

Billy Childish-skivene kommer på løpende hånd. Ikke før han har introdusert sitt nyeste band The William Loveday Intention med «People Think They Know Me But They Don’t Know Me» før han nå viser oss «The New and Improved Bob Dylan» samtidig med to andre album «1-8» og «Will There Ever Be a Day That You’re Hung Like a Thief?». Vi legger inn et spor fra hvert av de tre albumene og får heller komme tilbake senere når vi vet hvilke som er våre favoritter etter at vi har hatt tid til å lytte mer detaljert til alt dette materialet.

The William Loveday Intention – My Love For You (Ferske spor uke 45/2020), Thee Mighty Caesars – You Make Me Die / The Headcoatees – Davey Crocket (Ferske spor uke 23/2019), Billy Childish and The Musicians of the British Empire – «Christmas 1979» (Musikalske julespor 2018)

 

Victor

Division of Laura Lee – Curtains

Värnersborg-bandet Division of Laura Lee har holdt det gående i 23 år, og de er fortsatt like på hugget som tidligere. Det nye albumet «Apartment» er deres første på syv år. Overskudd og herlig kompromissløs energi og driv preger plata, og de har fortsatt den samme tilbakelente coolnessen, det samme infernalske trøkket og de samme givende dynamiske vendingene som tidligere. Vokalisten på «Curtains» er Johanna Hellqvist fra Tyred Eyes. Jeg er enig i hva bassist og vokalist i Division of Laura Jonas Gustafsson sier om vokalen til Johanna i intervjuet vi nylig gjorde med svenskene, hun har en grym stemme, og makser uttrykket på «Curtains».

Division of Laura Lee – indie med hardcore-energi, Division of Laura Lee – Apartment (Ferske spor uke 33/2020)

Anti-Lam Front – Litt av en Khan (2020)

Så enkelt og bra kan det gjøres når det kommer til å lage en utmerket video og låt. «Litt av en Khan» er melodiøs skatepunk på trøndersk. Musikalsk upretensiøs, løssluppen, leken med fiffig tekst. En låt som klistrer seg på hjernen. Flott vokal av Kristin Jensen i 2020-versjonen, tidligere Hopalong Knut og Samvirkelaget (for øvrig kona til bandmedlemmet Eskild Johansen Næss). «Litt av en Khan» har tidligere vært med i Ferske spor i fjor (2019-versjonen), men gjør comeback fordi den nå er på Anti-Lam Front sin plate «Soloalbum», som ble sluppet i oktober i år, med ny vokal. I intervjuet vårt med ALG sier Erik Lånke Solbu: «Tenker også at DIY-verdier handler om en slags anti-flokkmentalitet, som gjør at vi synes det er ekstra kult å spille en såpass umoderne sjanger som skatepunk – og faktisk gjøre det ganske okei». Jeg har ikke rukket å lytte skikkelig på resten av plata, men «Litt av en Khan» er iallfall skatepunk som mye mer en ganske okei.

Anti-Lam Front – skatepønk med finurlig treffsikkerhet

Shevils – Miracle of the Sun

Det er 5 år siden forrige Shevils-utgivelse. Nå er de tilbake med ny singel. «Miracle of the Sun» lyder umiskjennelig som Shevils. Oppskriften er igjen: Tungt, massivt og repetitivt. En mektig og effektiv oppskrift slik Shevils benytter den. En av grunnene til det har tatt så lang tid er nok at de har skiftet en del av besetningen, og Anders Voldrønning har vært busy med U-FOES, som ga ut debutplata deres «Whiteout», en plata full  øredøvende (ur)kraft og energi, som du kan lese mer om her. Det som uansett gjør «Miracle of the Sun» så bra er den tighte og kontante oppbyggingen, som inneholder både intensitet og nærmest nullstilling, før frasparket til utbruddet/klimakset mot slutten av låta. Man blir hekta på utbruddet og hele låta, hekta på noenlunde samme måte som til døme med The Jesus Lizards’ «Then Comes Dudley» og «Monkey Trick», og må bare spille «Miracle of the Sun» ommat og ommat. En dynamisk, kraftig og uttrykksfull sak. Bra å ha dem tilbake!

Singelanmeldelse: Shevils – «One Thousand Year» / Ny Shevils-låt: Om elendighet. Alltid elendighet., Singelanmeldelse: Shevils – «Black Eyes», EP-anmeldelse: Shevils – «Necropolis», Med arven fra Silence the Foe setter Shevils en ny standard, Nye rytmer og melodier fremført på adekvat vis

The Nettelles – You Better Go

Jeg må også ta med en låt av garasjerockbandet The Nettelles fra Edinburgh, dannet i 2015 av Clare Campbell (Sally Skull) på gitar / vokal, Saskia Holling (Sally Skull, Lord Rochester) på bass / vokal, Caitriona Donaldson på orgel og Angus McPake (The Thanes, Les Bof !, The Sensation Seekers) på trommer. Etter debutsingelen i 2018 er de nå altså ute med sin første fulllengder.

«Do You Believe In …» er  produsert av  mannen til en av damene i bandet, Russ Wilkins (spilte i The Pop Rivets, The Milkshakes, The Wildebeests, Lord Rochester etc.) utgitt av den bergenske labelen Back to Beat Records (jeg har skrevet en godt del om de fine utgivelsene deres tidligere, klikk her og søk). På nittitallet spilte Campbell og Holling sammen i Sally Skull, et band som ble påvirket av Medway-garasjescenen stilistisk og av Riot grrrl-scenen holdningsmessig, melder Back to Beat Records, selv har jeg aldri lyttet på Sally Skull, men de må sjekkes ut nå. Albumcoveret er laget av Bruce Brand (Thee Milkshakes, Thee Headcoats, Pop Rivets og maaange andre band).

I denne bloggen skriver vi om mye forskjellig musikk, og jeg selv liker også mye forskjellig musikk, men band/utøvere som Thee Milkshakes, Thee Headcoats, Billy Childish er den type band/utøvere jeg alt i alt kanskje har nærmest forhold til, det samme med f.eks. The Pirates eller norske The Tables, for å ta noen flere eksempler (jeg kunne nevnt mange andre, men de får jeg komme tilbake til senere). Det har med attituden og standhaftigheten til disse å gjøre, de bare kjører/kjørte på med sin helt egen greie uavhengig av musikkbransje-trender.

The Nettelles spiller 60s beat i omtrent samme støpning som nettopp Thee Headcoats, Thee Milkshakes, Thee Mighty Caesars og Billy Childish solo (har skrevet litt om Thee Mighty Caesars og den kvinnelige motsatsen til Thee Headcoatees her), men tilfører sitt eget avtrykk. Farfisaorgelet på»You Better Go» er en fryd å høre på.

The Fat Rats – Rock’n roll party

The Fat Rats fra Nordereisa/Tromsø albumdebuterte på tampen av fjoråret med en selvtitulert skive. På den gjør de 1950-tallets rockabilly tilsatt noen elementer av psychobilly og punk. På den nye singelen og videoen deres «Rock’n roll party» gjør de garasjerock med skurrende gitarer og noen elementer rockabily. En låt fylt opp med humor, energi og action. I dette intervjuet forklarer låtskriver, frontfigur og sprellemann Per Ivar Jensen mer om hvem og hva The Fat Rats er. Video.

The Fat Rats – gøyal Ráisa rockabilly

The Hives – Hate to Say I Told You So

The Hives’ forrykende plate «Veni Vidi Vicious» feirer 20-årsjubileum i år. «Hate to Say I Told You So» er blant platas høydepunkt – og hvilket høydepunkt! I år slapp The Hives liveplata «Live at Third Man Records». Svenskene er enda bedre live enn på plate eller på denne live-plata, men live-utgivelsen gir en lysten til å oppleve The Hives live igjen på ordentlig. Apropos live, The Hives spilte en legendarisk konsert, som oppvarmere for The (International) Noise Conspiracy, i forbindelse med slippet av «Veni Vidi Vicious» på Last Train i Oslo under Oslo Threebute Festival. Kanskje den eneste konserten de har spilt uten den daværende bassisten Mattias Bernvall – fordi scenen på Last Train var så liten at de bestemte seg for å være kvartett den kvelden – før Johan Gustafsson fra Randy overtok i 2013. En del folk samlet seg utenfor underveis i konserten hvorpå Pelle åpner døren og sier: «Era eftärkommara kommer aldrigen att tilgje at ni inte kom in och kollade på The Hives!!!»

Plateanbefaling: The Hives – «Veni Vidi Vicious»

 LÜT – Bangkok Nonstop

Jeg gjentar: LÜT har en egen evnen til å balansere skamløst fengende pop, med smukke koringer, og stadion rock med screamo-vokal og hardcore-attack. Den siste singelen som kommer på  andrealbumet «Mersmak» via Indie Recordings.

Singelanmeldelse: LÜT – «LÜTetro», LÜT – Du Vet Ingenting (Ferske spor uke 41/2018)

The Age of Colored Lizard – Life is Strange

The Age of Colored Lizards har sluppet video til «Life is Strange» fra den nye plata «Messed Up», som er like god som forgjengeren «Daydreamer». Begge platene inneholder  melodiøse låter som driver fram i det støy-delikate soundet. Vidoen til «Life is Strange» er enkel og effektiv 🙂 Les mer om The Age of Colored Lizard og den nye plata her.

The Age of Colored Lizards – A Better Place (Ferske spor uke 38/2020), The Age of Colored Lizards – Blurry Eyes (Ferske spor uke 21/2019), Plateanmeldelse: The Age of Colored Lizards – «Daydreamer», The Age of Colored Lizards – Tomorrow (Ferske spor uke 44/2018), The Age of Colored Lizards – If You Want Me Back / Still Around (Ferske spor uke 16/2018), The Age of Colored Lizards – See You (Ferske spor uke 10/2018), The Age of Colored Lizards – Pale White Sun (Musikalske sidespor – uke 10/2017).

Viagra Boys – Sports

Jan-Olav har med en ny Viagra Boys låt, så til slutt hekter jeg på to år gamle «Sports», fordi det er en meget bra låt og video, og fortsatt den beste låta de har laget, synes jeg.

 

Ådne

Tape Trash – Perfect Spring

Anders Magnor Killerud og Kristofer Mathias Staxrud aka Tape Trash har sluppet fire låter i 2019/2020. Nå samler de bokstavelig talt trådene og slipper låtene ut på en EP som de har kalt «Not That It’s Over Now». I tillegg til singlene har de lagt på to låter slik at EPen består av i alt seks låter. EPen er utgitt på plateselskapet Furuberget. Vi har valg ut Perfect Spring som topplåten fra EPen. Les anmeldelsen her.

Tape Trash – Over. (Ferske spor uke 38/2020), Tape Trash – Ghost Town (Ferske spor uke 37/2019)

Painted Romans – Treat Yourself

Vennegjengen i Painted Romans er tilbake etter en lang pause. Trondheimsgjengen er tydelig påvirket av 80-tallet og her får vi en fin krysning mellom Simple Minds og The Associates i en fin synthpop-låt. Video.

Lost Horizons feat. Kavi Kwai – Every Beat That Passed

Bella Union er et britisk uavhengig plateselskap stiftet i 1997 av Simon Raymonde og Robin Guthrie fra Cocteau Twins. Her finner vi det fine bandet Lost Horizons som nylig har gitt ut albumet «In Quiet Moments». Her har de hjelp av Kavi Kwai. Dette er ikke så langt unna stemningene som Cocteau Twins tryllet fram. Med andre ord snakker vi kvalitet og klanger som faller godt i øret. Video.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av Ferske spor

ps Under relaterte saker har vi bare tatt med noen av de siste utgavene av Ferske spor, så klikk på lenken over eller Spillelister øverst for å sjekke alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter