Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Spillelister 31. januar 2021

Ferske spor uke 4/2021

Her er ukas spilleliste! Følg oss gjerne!

Av:David Jønsson, Geir Qviller, Ådne Evjen, Jonas Tufte Østvold, Victor Josefsen,

 

David

Killer Kid Mozart – Thought You Should Know

«Thought You Should Know» starter og slutter med gitarvreng, og går på en måte i en full, perfekt sirkel.  Den nye singelen til Killer Kid Mozart er en gavepakke til alle med forkjærlighet for überfengende 90-talls indie, som Dinosaur Jr., «Timothy’s Monster»-era Motorpsycho, eller Sunny Day Real Estate. Ute nå på Furuberget.

Killer Kid Mozart – Porcelain Doll (Ferske spor uke 12/2019),  Killer Kid Mozart – «There Is Nothing I Want More», Killer Kid Mozart – «Closure» (Musikalske sidespor – uke 36/2016)

Kiwi Jr. – Omaha

Kiwi Jr. var en av mine absolutte favoritter fra musikkåret 2020. Med hyttende never, usammenhengende tekststrofer og fengende riff, sjarmerte de meg i senk. Nå foreligger oppfølgeren «Cooler Returns», med opprykk til Sub Pop og større innspillingsbudsjett. Selv om bandet viser en mer moden side på «Cooler Returns», er albumet like energitett og livsbejande som debuten.

Kiwi jr. – Cooler Returns (10 strålende album i en ellers mørk måned), Kiwi Jr. – Cooler Returns (Ferske spor uke 46/2020), Kiwi Jr. – Salary Man (Ferske spor uke 5/2020), Kiwi Jr. – Gimme More (Ferske spor uke 3/2020)

Goat Girl – Badibaba

Goat Girl kommer nok til å få et definitivt gjennombrudd i år. Takket være en rekke med friske singler utgitt på Rough Trade, rir den fargerike postpunk-kvartetten på en oppadgående bølge. Med dype basslinjer og skarpe gitarer, gjør «Badibaba» et markant inntrykk.

Goat Girl – The Crack (Ferske spor uke 49/2020), Goat Girl – Viper Fish (Ferske spor uke 19/2018)

Teenage Fanclub – I’m More Inclined

«I’m More Inclined» er klassisk Fannies, sofistikert solskinns-powerpop skapt fra stødige hender. Kanskje den beste fra den kanten siden «I’m In Love». Strøkent!

Teenage Fanclub – Start Again (Ferske spor uke 17/2018), Konsertanmeldelse: Teenage Fanclub på Rockefeller

Ingvild Flottorp – (At Least I Got To) Stay Around

Flottorp svevde inn på Nordicana-scenen med debutsingelen «I’ll Be Alright», som fikk tung rotasjon her på Deichman Musikk HQ. «(At Least I Got To) Stay Around» bygger videre på den imponerende debuten og viser at det ikke var et blaff. Flottorps vokal er virkelig noe for seg selv, og tar oppmerksomheten fra første note. Stay around? Ja, det er det liten tvil om.

Ingvild Flottorp – I’ll Be Alright (Ferske spor uke 49/2020)

 

Geir

Donato Dozzy – Mai

Minimalistisk og lavmælt tekno med smak av industri og dancehall. Raske og lette finmekanikk-beats over et stødig og saktere dancehall-beat skaper en svært spennende rytmisk låt. Fra EP’en «The Tao», ute på «Samurai music».

Donato Dozzy – Back (Ferske spor – uke 33/2018), Donato Dozzy – Cleo (Ferske spor – uke 27/2018)

CS + Kreme – April Fools’ Day

Slækk, deilig og sommerlig; en psykedelisk og luftig drømmelåt med bare en antydning av (digitalisert) vokal. Varm og dyp bass, slentrende rytme og div. akustiske (bl.a. cello) og elektroniske innslag. Fra den nye EP’en «howwouldyoufeelwithoutthatthought», ute på The Trilogy Tapes. Australske CS + Kreme ga ut en fjorårets beste skiver, i mine ører, «Snoopy».

CS + Kreme – Blue flu (Ferske spor uke 14/2020)

Pauline Anna Strom – Marking time

Boblende, blingete og pulserende elektroniske klanger av bl.a. digitaliserte stemmer. Tempoet er rolig og behagelig. Til sammen skapes det glede og varme og en nesten hypnotisk lytteopplevelse. Strom døde dessverre i fjor, i en alder av 74 år, men hadde nettopp satt sammen ei ny plate (første på 30 år); «Angel tears in sunlight» kommer snart på RVNG Intl.

 

Ådne

Gájanas – Diamántadulvvit

Fra det fine finske plateselskapet Bafe’s Factory kommer det samiske bandet Gájanas. Bandnavnet betyr «Ekko» og de sier sjøl at de spiller «Northern Sámi ethno-progressive music». Det er kraftfullt og sterk kost vi får servert i låten «Diamántadulvvit». Vokalist Hildá Länsman har en stemme som er myndig og kraftig og spenner over et vidt register.
Låten blir å finne på det kommende albumet til Gájanas.

Ingvild Homme – Å elske deg

Ingvild Homme slipper album nummer to i februar. Som en forsmak på albumet, har hun nå sluppet singelen «Å elske deg». Låten er en norsk tolkning av Jonas Alaskas låt «Love You Right». Med et enkelt, virkningsfullt pianotema og smektende strykere som bakteppe gjør Homme en riktig fin versjon av Jonas Alaska-låten. Vokalen hennes er nær og følsom når hun synger: «Jeg trenger ingen lyskaster på meg/Alt jeg trenger å gjøre er å elske deg».

Ingvild Homme – Stødig som få (Ferske spor uke 43/2020)

Elias Jung – I Ungdommens Vaar

Lofotingen Stian Grønbech, bedre kjent under artistnavnet Elias Jung, er ute med albumet «Paa De Vilde Spor» bestående av tonesatte Hamsun-dikt. Låten «I Ungdommens Vaar» er kledd i akustisk gitar, elgitar med twang, trommevisp, munnspill og stødig vokal. Den musikalske drakten kler dette diktet bortimot perfekt.
«Mitt hjerte det rødmer av glede/Min stolte Herre og Gud/ Du skjenker meg alt jeg begjærer/Kom ta mig, jeg er din brud».

Elias Jung – Album: Waiting for the Flood (Musikalske sidespor – uke 23/2017)

Widowspeak – Money (Hymn)

Vi har tidligere omtalt Widowspeak her i Ferske Spor. Vi har faktisk tidligere omtalt den samme låten, bare i en annen versjon. «Money (Hymn)» er nært Mazzy Star i uttrykket, og det er jo slett ikke dumt. En nydelig låt fra den helt ferske EP-en «Honeychurch».

 

Jonas

Pino Palladino & Blake Mills – Just Wrong

Smektende smakebit fra det kommende albumet til Mills og Paladino, begge virtuose sessionmusikere. Her byr de på akustisk smeltedigelfunk med elastisk driv og en rik og velarrangert instrumentpalett, som sender tankene til så vel J Dilla som Beach Boys. Etter tre og et halvt minutt banker trommene på og får låta til å slå kollbøtte, før den vender tilbake til det bedagelige tempoet.

Blake Mills – Vanishing Twin (Ferske spor uke 14/2020)

Serpentwithfeet – Fellowship

«Maybe it’s the blessing of my thirties. I’m spending less time worrying and more time recounting the love», synger Josiah Wise/Serpentwithfeet på denne grasiøse og florlett perkussive oden til vennskap, som ledsages av en salig og mykfilternostalgisk video. Wises operabakgrunn kan fortsatt anes, men her er skuldrene noen hakk lavere enn på tidligere utgivelser.

Wau Wau Collectif – Salamaleikoum

Wau Wau Collectif er et samarbeidsprosjekt via WhatsApp. Karl Jonas Winqvist, som driver det fine plateselskapet Sing A Song Fighter og Arouna Kane har bearbeidet og satt sammen opptak gjort i den senegalesiske fiskerbyen Toubab Dialaw. Salamaleikoum gynger varsomt, og føles på samme tid intim og uendelig, drømmeaktig og stedbundet.

Witch Egg – City Maggot

John Dwyer og Osees-gjengen ligger ikke på latsiden, og følger opp fjorårets håndfull plater med en utsøkt samling instrumental og krautelig krimjazz. «City Maggot» treffer en god balanse mellom kontroll og frihet, hvor saksofonskronk og insektaktige synthdrypp temmes og rammes inn av en rytmeseksjon som minner om søttitalls-Can.

Arthur Russell – Sunlit Water (Live 24.06.1984)

Arthur Russell døde i 1992, men det kommer stadig nye utgivelser som utvider horisonten for virket hans og tegner nye detaljer i allerede kjent stoff. 2020 bød blant annet på dette flotte konsertopptaket fra 1984, som har vært en trygg havn og musikalsk bamseklem i koronaheimen. Skisser og improvisasjoner over låter som etter hvert skulle raffineres til mesterverket «World of Echo» fra 1986, leder frem til det avsluttende høydepunktet «Sunlit Water», et varmt og meditativt stykke for cello og tape som ikke har vært gitt ut før. Ikke på Spotify,  men du kan lytte på den på bandcamp.

Arthur Russell – I Never Get Lonesome (Ferske spor uke 46/2019)

 

Victor

Årabrot – The World Must Be Destroyed

Årabrot er ute med ny EP med tittelen «The World Must Be Destroyed». Opprinnelig spilt inn under «Who Do You Love»-øktene tilbake i 2017, der tittelsporet til og med var ment som hovedsingel, men endte av forskjellige grunner som et outtake . Disse sangene er blant Kjetil Nernes’ personlige favoritter fra denne perioden. De er alle inspirert av Antonin Artauds sinnsyke mesterverk, hans «biografi» om barnekeiseren Heliogabalus. Hallusinerende, sadistisk, i overkant seksuell og fremfor alt splitter pine gal.

«The World Must Be Destoyed» er produsert av Nernes og  Karin Park. Musikere inkluderer Dana Schechter (Insect Ark / Swans), Andrew Liles (Current 93 / Nurse With Wound) og tubaisten Kristoffer Lo (Highasakite / Motorpsycho). Greg Norman spilte inn sangene på Steve Albinis Electrical Audio Studios i Chicago.

«Etter 20 år med å gjøre Årabrot har jeg lært en viktig ting: for å gjenoppbygge, må alt ødelegges», sier Nernes.

Tittellåten «The World Must Be Destroyed» er på sedvanlig Årabrot-vis tungt og massivt skyts. Strøkent. Soundet er eksellent, lytt f.eks. på de tordnende trommenene og den dyp-rumlende bassen. Kanonbra.

The revolution will come soon. All this will be destroyed. The world must be destroyed. Amen. For years I have been waiting for AntoTnin Artaud’s mad words to catch up with the actual world and THANK GOD for the virus – here it finally is. This is The World Must Be Destroyed

«The World Must Be Destroyed» EP vil bli etterfulgt av det nye albumet «Norwegian Gothic» som er satt til utgivelse 9. april (Pelagic Records). Den første singelen fra den, «Lie», er også med i ukas Ferske spor.

Årabrot – The Sharp Edge – Andrew Liles Rework (Ferske spor uke 2/2020), «K:N» AKA Kjetil Nernes i Årabrot – 5 om bøker og musikk, By:Larm 2016 – Årabrot, Video & EP-anbefaling: Årabrot – I Modi, Anbefaling: Årabrot – Arrabal’s Dream, Årabrot – «Blood on Bunny», Årabrot – Maldoror’s Love (Ferske spor – uke 26/2018), Albumanbefaling: Nernes/ Skagen – Confession, Cocks and Crosses, Dokumentar om Årabot, Ingen Forbildepris til Årabrot, Mer Årabrot.

NORD MOT NORD – Hüske Dü?

Ny låt fra NORD MOT NORD fra en kommende plate. Å lese låttittelen «Hüske Dü?»  gir umiddelbare gode vibber, til disse her, men låta handler om:

Kollektiv kollaps. Smitteskam. Søringkarantene. Glansbildet som falma. NORD MOT NORD reflekterer over avmakta og håpløsheta som kom til syne da sjukdommen tok samfunnet og rev hull i den stolte norske folkesjela. Til tross for en begredelig tid med dystre framtidsutsikter valgte kohorten å samles i studio sommeren 2020, hvorpå MØRKE DAGA ble til. En 15 minutters tre-delt kommentar til tida da alt ble snudd på hodet. Året som ikke ble som det skulle. Mørketida som kom alt for tidlig. Og hva var det egentlig som foregikk på «Verdens vakreste sjøreise» før skipet søkte havn?

Og på NORD MOT NORD sin facebook skriver de: «Skiva er ment å være en dokumentasjon for ettertiden. Pandemier og katastrofer kommer til å følge oss til vår tids ende – vi må være skjerpa og fokusert. Og vi må aldri glemme».

Alt det høres jo dystert ut, men som på «Nordnorsk Seperatisme Nå!» er «Hüske Dü?» også en humoristisk-satirisk låt. NORD MOT NORD ser her også med skjevt blikk på sidene ved pandemien som ikke har ført til at folk har mistet jobbene, ført til dødelig utfall og andre tragedier, iallfall tolker jeg det slik.

Jeg har stor sans for NORD MOT NORD, de har en egenart (vokalføringen, f.eks. er ubeskrivelig, ment med positivt fortegn) i hvordan de formidler saker og ting, de får frem mange sider av temaene de tar opp, attpåtil akkompagnert av fet hardcore-punk.

NORD MOT NORD – Nordnorsk Seperatisme Nå! (Ferske spor uke 2/2020)

The Age of Colored Lizards – Fading

Oslo trioen The Age of Colored Lizards har de siste årene sluppet en haug med herlige låter i krysningspunktet shoegaze og skurrende pop med power i, som med den nye singelen «Fading». I fjor kom de med deres andre herlige plate «Messed Up».

The Age of Colored Lizard – Life is Strange, (Ferske spor uke 49/2020), The Age of Colored Lizards – A Better Place (Ferske spor uke 38/2020), The Age of Colored Lizards – Blurry Eyes (Ferske spor uke 21/2019), Plateanmeldelse: The Age of Colored Lizards – «Daydreamer», The Age of Colored Lizards – Tomorrow (Ferske spor uke 44/2018), The Age of Colored Lizards – If You Want Me Back / Still Around (Ferske spor uke 16/2018), The Age of Colored Lizards – See You (Ferske spor uke 10/2018), The Age of Colored Lizards – Pale White Sun (Musikalske sidespor – uke 10/2017).

Garden Tapes – Cold Black Eyes

Christian Dam i The Age of Colored Lizards er også med i duoen Garden Tapes. I fjor kom «Cold Black Eyes», en forførende låt som overrasker alle (da positivt) jeg spiller den til, så den gjør comeback i Ferske spor. Har du gått glipp av den, sjekk den ut, kanskje du også blir positivt overrasket? «Cold Black Eyes» beveger seg i omtrent det samme mørk-vakre stemingsmessige universet som Spacemen 3, f.eks. på plata «Recurring», Television Personalities’ låt «All Mye Dreams Are Dead» og til dels Galaxie 500. «Cold Black Eyes» = forførende. Bandcamp.

Sleaford Mods – Shortcummings

Ådne har hatt med «Nudge It» og  «Mork n Mindy (Ft. Billy Nomates)» fra den nye plata «Spare Ribs tidligere (klikk på lenkene under) i denne spalten/på spillelista. Denne uka følger jeg opp med «Shortcummings». For et band! For en duo! Video.

Anbefaler denne anmeldelsen av plata. Anbefaler også på det varmeste Sleaford Mods-dokumentaren «Bunch of Kunst», den kan du låne gratis fra bibliotekenes egen filmstrømmetjeneste; Filmoteket. Les mer her.

Sleaford Mods – Nudge It (Ferske spor uke 3/2021),Sleaford Mods – Mork n Mindy (Ft. Billy Nomates) (Ferske spor uke 45/2020), Sleaford Mods – Jobseeker (Ferske spor uke 23/2020), Sleaford Mods – Second (Ferske spor uke 20/2020), Sleaford Mods – Big Burt (Ferske spor uke 23/2019), Sleaford Mods – Kebab Spider (Ferske spor uke 2/2019) Sleaford Mods – Bang Someone Out & Gallow Hill (Ferske spor uke 37/2018) Sleaford Mods – Stick in a Five & Go (ferske spor – uke 33/2018), Øya 2018 – Sleaford Mods

Tuvaband – Growing Pains

Drømmepop er en betegnelse jeg har et ambivalent forhold til, og man kan kanskje beskrive Tuvabands «Growing Pains», den  første singelen fra den kommende plata «Growing Pains & Pleasures», som drømmepop. Det eneste som er sikkert, er at «Growing Pains» er veldig stemningsfull, fremført med en fri, åpen og spennende tilnærming drømmepop, om man nå skal bruke denne sjangeren her. «Growing Pains» er en innbydende, fascinerende til dels eksperimenterende låt med gjennomført sound og gripende vokal. Man blir med en gang dratt inn i Tuvabands forlokkende univers.

Tuvaband – I Entered The Void (Ferske spor uke 2/2020)

Remedies – Psycho Scent

Remedies er en nordnorsk alt-pop/rock-duo fra Narvik. Den 15. januar i år slapp de den nye singelen deres «Psycho Scent». Dette er deres andre singelslipp i forbindelse med albumslippet mot slutten av 2021. Bandet består av Tor Erik Krane Ursin (instrumentaler) og Sigrid Ravn Ryan (vokal).

Selv sier de: «Tekstene skildrer den mystiske atmosfæren til de lange vintrene i de skandinaviske skogene. Det er mørkt og kaldt, og noen ganger kan det få deg til å føle deg litt i ubalanse».

Låta «Psycho Scent» får meg ikke i ubalanse, men tvert imot i balanse. Rent musikalsk kombinerer de nordisk stemning med en østlige influenser. Remedies er en lovende duo.

Das Body – Taller Than the Average Man

«Ordet Body spille på Ellies (Emilie Strand alias Ellie Linden) uvanlig langlemmede body», forteller bandet i intervjuet Sanselig elektropop med mørke undertoner vi publiserte tidligere i dag. Og låttittelen «Taller Than the Average Man» spiller kanskje også på Ellie.

Som det skrives i  intervju-introen inkorporerer Das Bodys fjorårsalbum «Peregrine» soul og gospel i synthpop, elektronika, EBM, new wave og til dels indie. Jeg hadde ikke lyttet på albumet før jeg desket intervjuet, og ble helt bergtatt. Måten de mikser/forener distanse og nærhet, det maskuline og feminine (og alt imellom), det sanselige og edgy (og det sårbare og nonchalante, som Kim sier i intervjuet), er ikke lett å få til.

Stemningen er til dels mystisk og ikke minst smektende elegant, men også intensiv hvor det kreves, og det hele full av sjel.  Må også nevne vokalen til Ellie, den er mer enn overbevisende, hun har mange vokalstrenger å spille på. Årets foreløpige overraskelsesalbum i 2021, for meg, selv om det kom ut på tampen av fjoråret. Jeg kunne egentlig valgt hvilken som helst låt til spillelista.

Shy for Shore – Relyin On

Husker du Shy for Shore? Oz Page og Mari Nordén utgjør elektropop-duoen Shy for Shore. I april 2013 ga de ut EP’en med tittelen; «Sometimes It’s A Heartbreak Not To Introduce Yourself». EP’en ble sammenlignet med estetikken til «Drive»-soundtracket, og har blitt omtalt mye i media, og er med i den norske filmen «Å begrave en hund».

Samme år kom de med den fin-fine EP’en «1985». Etter det har de gitt ut  en like fin-fin EP og singel (hør f.eks. «Love Again»), og i fjor kom låta «Relying On». En rytmisk fengende elektropop-låt med et snev av melankoli innspilt i Oslo, iallfall delvis innspilt i Tigerstaden. Den norsk-engelske drømmepop duoen Shy for Shore er høyst oppegående også i 2020/2021 med deres filmatiske og sødmefylte elektronika.

Se opp for den norsk-engelske drømmepop duoen Shy for Shore

Sebadoh – Careful

Vi intervjuet nylig Spielbergs og ba dem velge låter som har betydd noe for dem. En av låtene Stian i bandet valgte er Sebadohs «Carefeul» fra albumet «Bakesale» (1994). En av mine Sebadoh-favoritter også, så minner om den her i Ferske spor. Stian sier treffende dette om låta: «La bassisten få spille litt melodi også!» Espen i bandet Brillejesus fra Stavanger hadde  albumet «Bakesale» med i vår spalte «5 plater som har inspirert Brillejesus» i 2019 og oppsummerer platen slik: «Kjekk indieplate. Deilig lyd av et band som spiller skranglete og råe popmelodier sammen, med en enkel mix». On point. Gimmie Indie Rock.

David Johansen – Personality Crisis

I midten av januar kom den triste meldingen om at New York Dolls-gitarist Sylvain Sylvain er død i en alder av 69 år (R.I.P). David Johansen er det eneste gjenværende medlemmet i New York Dolls, så vi hyller New York Dolls med David Johansens forrykende versjon av klassikeren «Personality Crisis» fra liveplata «Live It Up» fra ’82. En del mente, ihvertfall da plata kom, at den har et for polert sound, men jeg digger virkelig plata. Hvilke låter plata består av kan du lese her.

Føkkefjord – Personlighedskrisa

«Personlighedskrisa» er Føkkefjords egen take – både tekstmessig og musikalsk, fortalt gjennom en mikrofon og en tilgriset akustisk gitar på – på New York Dolls «Personality Crisis». Fra den nye plata «Småbyen lokke». Den upretensiøse og lokale framtoningen gjør denne coveren interessant på en helt annen måte enn vanlige standard-punkband-coverversjoner. Riktig artig tekst.

5 plater som har inspirert Føkkefjord, Føkkefjord – Kåne å ikkje ein mann (Ferske spor uke 3/2021).

Lekende Lett – Søndag

Hva passer vel bedre enn å igjen avslutte denne ukas ferske spor med bergensduoen Lekende Lett sin hyllest til ukens mest misforståtte dag, nemlig søndag. Låta (fra 2018) passer perfekt på søndag, avslappende, samtidig deilig hektende.

Lekende Lett – Masser meg (Ferske spor uke 2/2020)

 

Jan-Olav

The The – Sentimental Journey

Det er ikke hver dag vi får nytt materiale fra Matt Johnson. Her får vi nyte lydsporet til broren Gerard Johnsons kritikerroste film «Muscle» på platen som kom på Lazarus Limited i desember.

Baio – Endless Me, Endlessly

Vampire Weekend-bassist Chris Baio begynner å finne formen også på egenhånd. Denne singelen er om å være der for andre i gode og dårlige tider. En låt som kunne passet på en Hot Chip-skive. Synthpop møter Talking Heads eller noe i den duren. Video.

By:Larm 2016 – Baio, Baio i Vampire Weekend har remixet Young Dreams, Plateanmeldelse: Vampire Weekend- «Modern Vampires of the City», Fantastiske Afro Love

Magik Markers  – Surf’s Up

En stemningsfull pianolåt som bygger seg opp med atonale gitarlyder og pianostøy fra den eksperimentelle støytrioens fra Hartford, Connecticut flotte album «2020» fra slutten av fjoråret. Kanskje er tittelen et vink til selveste Beach Boys?

Loney Dear – Trifles

Emil Svanängen gir oss første smakebit fra sitt nye album «A Lantern and a Bell» som kommer på Peter Gabriels Real World-label 26. mars i form av singelen «Trifles», en smakfull pianoballade. Det er vakkert og sårt. Video.

Sleeping like a carcass, waiting on bus stops, down was the new right, the biggest ship ever caught. I lay in your bed, these times you’re not here. I was the crowd, you wore the crown here.

Frida Hyvönen – A Funeral In Banbridge

Denne bevegende vakre låten om en småby i Nord-Irland er en singel fra hennes åttende album «Dream of Independence» som kommer 5. mars på RMV Grammofon AB.

But now the pastor at the gates
hands out a pamphlet
with your picture
on the front page
and some hymns:
‘What a friend we have in Jesus
All our sins and griefs to bear’

Hederos & Hellberg med Christian Kjellvander & Frida Hyvönen – Puff (Ferske spor uke 3/2021)

Emma Ruth Rundle & Chelsea Wolfe – Anhedonia

De to tungvekterne innenfor mørk tyngre musikk gir oss en slags stemningsfull gothfolk med en singel på Sargent House. Tematisk kretser det omkring manglende evne til å føle glede.

Emma Ruth Rundle – Light Song (Ferske spor – uke 43/2018), Emma Ruth Rundle – Fever Dreams (ferske spor – uke 27/2018) Emma Ruth Rundle – Album: Marked for Death (musikalske sidespor – uke 42/2016)

Mrs. Piss – Knelt (Ferske spor uke 21/2020), Chelsea Wolfe – Album: Hiss Spun (Musikalske sidespor – uke 41/2017), Chelsea Wolfe: Mørk estetikk

Kiwi Jr. –  Maid Marian’s Toast

En av mine foreløpige favoritter på andrealbumet «Cooler Returns» til Kiwi Jr. Video.

Xiu Xiu featuring Liz Harris – A Bottle Of Rum

Jeg møter alltid ny musikk fra James Stewart med spenning. Her samarbeider han med Groupers Liz Harris i en klangfull og relativt tilgjengelig låt. Video.

Xiu Xiu – The wrong thing (Ferske spor uke 12/2019), Grouper – I’m Clean Now og Headache (Musikalske sidespor – uke 2/2017), Grouper – A I A: Alien Observer (5 plater som har inspirert Violet Dream)

Beachwood Sparks – Morning Light

Et høydepunkt blant tilleggslåtene og en singel fra den såkalte the 20th Anniversary Vinyl Edition Reissue av Beachwood Sparks debutalbum og Beachwood Deluxe CD som kom nå i januar. Låten handler om spirituell fornyelse og er skrevet av Josh Schwartz – som tragisk nok døde av ALS i 2017. Video.

Beachwood Sparks – Water From The Well (Ferske spor uke 37/2019)

Espen T. Hangård – Steel Springs

Hangård kjent fra band som Altaar, Diskord, Killl, NoPlaceToHide, Nunfuckritual byr  på mer mørk elektro IDM fra 2-spors singelen «AB2101». Det er såpass fascinerende og fengende at det blir åpenbart for meg at jeg bør anskaffe hans to foregående soloalbum «Elementær» og «Primær» på Galleberg Forlag fra 2019 og 2018 når økonomien tillater det.

Statues – The Salt

Det mangler verken kraft eller intensitet på den første singelen fra Umeå-bandet Statues andre album «Holocene». Det handler om vital, melodisk indierock med punkrøtter. Vi kommer tilbake med et intervju med trioen, som en del også vil huske fra band som Starmarket og KVLR. Video.

Pony – Couch

Fra albumet «TV Baby», som slippes 9. april på Take This To Heart Records, får vi denne poppunkbangeren om hvor klamt familiens bekymringer for en kan føles. Jeg får litt Juliana Hatfield-følelse av det Toronto-bandet leverer her. Video.

My sister says she’s proud of me, but I can hear her lying through her teeth

Årabrot – The Lie

Første singel fra albumet «Norwegian Gothic», som kommer 9. april på Pelagic Records, slippes bare en uke etter EP’en «The World Must Be Destroyed». Låta tar utgangspunkt i Nernes’ lesing av Adorno og tanker om å leve livet i løgn. Video.

Heavenly  – Atta Girl, Trophy Girlfriend, I Fell In Love last Night

Damaged Goods slapp nylig samlingen «A Bout De Heavenly: The Singles». Kall det jangly indie eller tweepop. Uansett så blir det vel ikke stort mer sjarmerende enn dette. Amelia Fletcher, også kjent fra blant andre Talulah Gosh, Marine Girls, Tender Trap og The Catenary Wires, var på sitt mest catchy og poppete med dette bandet. Nå håper vi å se oppsummeringen av bandhistorien i norske butikker også så man kan få utfylling til gamle CD-langspillere.

Yeah I always act so dumb
Seem to fuck things up for fun
Just can’t stop myself behaving
Like my head needs rearranging
When you act so hopeless
Hopelessly in love
In fact I forget
Forget you’re grown up
No I could never live up to all your dreams
I don’t have to be cute right through and

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av Ferske spor

ps Under relaterte saker har vi bare tatt med noen av de siste utgavene av Ferske spor, så klikk på lenken over eller Spillelister øverst for å sjekke alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter