Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 8. februar 2021

5 plater som har inspirert FLTY BRGR GRL

Vi nynner på de herlige sukkersøte lofi-indie låtene med 60-talls vibber og hektende beats til duoen Namra Beatrix Saleem og Sarah Christin Calvert i FLTY BRGR GRL dagen lang i vinterkulda. Her forteller duoen hvilke 5 plater som har inspirert dem.

Av: Victor Josefsen / Foto: Pressebilder

 

SOKO – My Dreams Dictate My Reality

SOKO er en fransk artist som vi oppdaga da vi skulle ha slippfest og DJ’e på Gurken Gurken Gurken Gurken (R.I.P.). Vi ville ha med noen flere vinyler og fant plata blant samlinga til Marcus (lillebroren til Sarah). Vi forelska oss umiddelbart, og siden har «My Dreams Dictate My Reality» gått på repeat. Låtene er energifulle og veldig pønk, vi prøver å ha med den attituden i noen av våre låter også.

 

Peach Kelli Pop – Peach Kelli Pop III

Vi liker band som man kan følge med på utviklinga til særlig fordi det i seg selv kan være veldig inspirerende. Dette albumet er, sammenligna med «Peach Kelli Pop II», cleanere og på en måte mindre «bråkete», men det er fortsatt beachy vibes, California og gladmusikk, rett og slett musikk man hoppedanser til.

 

Best Coast – Crazy for You

Dette er den ultimate kjærlighetsplata. Vi har vært veldig fan av de tidlige Best Coast-platene, og særlig er det tekstene som inspirerer oss. Altså det er en kjent sak at vi liker alt som føles litt retro og minner oss om sommer, men det som virkelig fanga oss med «Crazy for You» er at tekstene føles som de søte dagboksnotatene til en tenåringsjente – som jo er det vi alle blir når vi crusher skikkelig hardt på noen.

Tyler, the Creator – IGOR

Etter kjærlighet kommer kanskje breakup, og da er det altså «IGOR» vi hører på. Dette er bare en bra produsert plate og Tyler, the Creator er leken og tør å eksperimentere. Sjangeren er ulik musikken vi driver med, men vi blir veldig inspirert til å leke med musikken, og som Tyler, synge med sjelen. Men mest av alt får vi lyst til å stå ved en fjellklippe og synge så høyt vi bare kan «you make my earth quake», med tårer i øynene som blåses litt bort av den sterke vinden. It’s a mood.

Habibi – Habibi

Brooklyn-bandet Habibi byr på fengende garasjerock med 60-talls vibber. Det er lo-fi og det perfekte sountracket å surfe til. Det var en periode vi var veldig opptatt av labelet Burger Records (før det kom frem at de var creeps), og det var sånn vi oppdaga Habibi. Vi har liksom alltid sett for oss at vi hadde passa å være på samme roster som dem.

 

 

FLTY BRGR GRL – No More (2020)

 

FLTY BRGR GRL – Slowdance (2020)

 

FLTY BRGR GRL – Be My Boy (2019)

 

 

 

Sjekk også relaterte saker under, to av FLTY BRGR GRL-singlene har vært med i Ferske spor og en av dem ble kåret til en av årets norske låter i fjor, husk forresten å klikke på «Last inn mer» for å sjekke flere.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter