Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 18. februar 2021

5 plater som har inspirert Paper Crown

Hamar-duoen Paper Crown, gitarist Ørnulv Snortheim og vokalist Johanne Kippersund, ble naboer på Ankerløkka i Hamar for et par år siden. De oppdaget raskt et tydelig kunstnerisk slektskap i drømmen om den perfekte poplåta, noe de har virkeliggjort med f.eks. den flotte låta «Circles»fra albumet «Dreamers», som kommer 19. februar. Sånn sett har de  noe til felles med Cardigans, som har laget en av de 5 låtene som har inspirert duoen.

Av: Victor Josefsen / Foto: Jonas Jeremiassen Tomte

Siden i fjor sommer har Paper Crown sluppet den nevnte singelen «Circles» pluss «Back of My Mind»og «Sparks» og «Hands Down», samt en serie livevideoer med livebandet sitt som består av bassist Ellen Andrea Wang (Gurls, Marilyn Mazur, Manu Katché), pianist Andreas Ulvo (Mathias Eic, Thom Hell, Silje Nergaard) og trommeslager Børre Flyen (Maria Mena, Kari Bremnes, The Close Shaves).

Les og lytt på de 5 platene som har inspirert Ørnulv Snortheim og vokalist Johanne Kippersund i Hamar-duoenPaper Crown.

 

The Cardigans – Long Gone Before Daylight

Denne plata har vi begge hørt på masse på, og den ble på en måte et slags referansepunkt for oss da vi skulle finne Paper Crown-soundet. Svensker ass! De kan det der med pop.

 

Tom McRae – Just Like Blood

Ørnulv kaller denne plata «en bauta innen sår mann forteller tunge historier i pompøse arrangementer og som plutselig slår deg i bakhodet med en spade»-sjangeren.

 

Sufjan Stevens – Carrie and Lowell

Oioioi, den her er så fin! Tekstmessig helt utrolig inspirerende og et lydbilde som smelter hjertet på både en god og vond måte. Verdt mange lyttinger!

 

Air – Moon Safari

Dette albumet spilte Johanne i stykker på ungdomsskolen og videregående. Det er noe spesielt med de platene som blir soundtracket til ungdomstida, de første festene med nye folk og en gryende frihetsfølelse… Deilig fransk cheesy elektronika som alltid lager god stemning!

 

Allan Edwald – Allans allra bästa

Svensk visesang i toppform! Allan Edvald har en helt vill fortellerevne og tilstedeværelse i formidlingen sin. Og så er det jo litt magisk å høre stemmen som alle som har sett Emil i Lønneberget er litt redd for, plutselig synge mykt og vart og hardt og fint.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter