Søk Meny Lukk
Lukk
Av: David Jønsson Spillelister 20. mars 2021

Ferske spor uke 11/2021

Her er ukas spilleliste! Følg oss gjerne!

Av: David Jønsson, Christer Enciso Fredriksen, Victor Josefsen, Jan-Olav Glette, Ådne Evjen

 

David

Louien – Better Woman

Debuten «None Of My Words» fra 2019 var en stille knyttneve i mellomgulvet, med dens vakre folktoner som kretser rundt temaer som tap, sorg og håp. På «Better Woman» er Live Miranda Solberg/Louien litt rakere i ryggen og mer direkte i stilen. Mønstre har blitt brutt og lydbildet kledelig bygget om, bygget ut med rufsete gitarer og sobre strykearrangement, som støtter opp Louiens klokkeklare vokal.

The Northern Belle ft. Siv Jakobsen & Louien – No Rush (Ferske spor uke 8/2021), Louien – The Fool (Ferske spor uke 38/2019), 5 plater som har inspirert Louien, Louien – Heart and Mind Alike (Ferske spor uke 34/2019), Louien – Be Forgiven (Ferske spor uke 13/2019), Øya 2017 – Louien

Steady Sun – Truth Is a Needle

Umiddelbart etter første gjennomlytting av «Truth Is a Needle», måtte jeg høre den to eller tre ganger til. Uvirkelig god psykedelia med tunge trommer og aktiv bassing. «Truth Is a Needle» har utallige nivåer og et komplekst bevegelsesmønster som ikke slutter å forundre.

Kjetil Mulelid – Point of View

I en tid da konserter og kunstutstillinger virker som en fjern fortid i Oslo, er det en sanserik opplevelse å se dette opptaket av Kjetil Mulelid. Fremføringen av «Point of View» tatt opp i Vigelandmuseet av Jenny Berger Myhre, er hinsides vakkert. Mulelid fyller det massive rommet med klangen av både tangenter og pianostrenger. Det er som om Vigeland-kroppene i rommet finner det vanskelig å være uberørt under fremføringen. Denne mesterlige temmingen av pianoet vises i full styrke på albumet «Piano», som er ute nå på Rune Grammofon. Video.

Kjetil Mulelid Trio – Homecoming (Ferske spor uke 34/2019)

Neil Young & Crazy Horse – Don’t Cry No Tears

Høye på adrenalin og spilleglede etter «Ragged Glory»-suksessen, rir Neil og Crazy Horse inn til Santa Cruz sent i 1990 og gir en spektakulær konsert. Opptaket er nå utgitt som «Way Down in the Rust Bucket» og er siste utgivelse i Archives-serien, i hvert fall til neste volum «Young Shakespeare» kommer 26. mars. Neil har virkelig fått opp dampen i Archives-prosjektet, det er nesten så det er litt vel voldsomt. Men jeg klager i hvert fall ikke. «Way Down in the Rust Bucket» viser et høytsvevende, spillesugent og tight Crazy Horse, som veksler mellom å spille deep cuts fra Youngs enorme katalog og ferske hits fra «Ragged Glory». Helt uvirkelig bra opptak, med en episk 40-minutters avslutning med «Like a Hurricane», «Love and only Love» og «Cortez The Killer» som er ubetalelig.

Quivers – Gutters of Love

Australske Quivers er straks klare med albumet «Golden Doubt», og singelen «Gutters of Love» er nok et tilskudd til den storslagne australsk powerpop-kanonen. Proppfull av lengselsfulle harmonier, og gitarer som skrangler og jangler, gjør «Gutters of Love» uimotståelig. Quivers har nylig covret hele «Out of Time»-albumet til R.E.M., som også er verdt å sjekke ut.

Melkeveien – Moonie

Melkeveien skinner lysende klart for tiden. Det har ikke gått mange ukene siden «Keegasus» ble sluppet, den snasne debuten fra OKIOK-prosjektet til Melkeveien og Erlend Mokkelbost. «Moonie» har flere av de samme elementene sin «Keegasus». Sprudlende produksjon, kantete romrytmer og en enorm frihetsfølelse. Som å bli streifet av strobelysene på Haçienda mens man speider utover Mjøsa.

OKIOK – Keegasus (Ferske spor uke 6/2021), Melkeveien – Hockey Pizza (Klubbdagen Øya 2019 – anbefalinge), Torgny – Melkeveien-remix

Rick Ashtray – Saturday Knight

«Saturday Knight» er siste påfyll fra ridderne kledd i denim. Låten er velklingende neo-soul som får deg til å vrikke rundt på hjemmekontorstolen. Soundmessig er det ikke milelangt unna nært affilierte Mats Wawa eller den litt fjernere slektningen The Bees («Listening Man», der har du låt!). «Saturday Knight» er klassisk lørdagssnop.

Rick Ashtray – In The Street (Ferske spor uke 17/2020), Rick Ashtray ft. The Ida – Fat Chance (Ferske spor uke 10/2020), EP-anmeldelse: Rick Ashtray – «INC.», The Ida – EP: Animals of Time (Musikalske sidespor – uke 5/2018), The Ida – Låt: «Bushfire» (Musikalske sidespor – uke 49/2017)

The Coral – Lover Undiscovered

Tenk at det nesten har gått 20 år siden de kosmiske scouserne debuterte med et brak, der «Dreaming of You» var et fast helgeinventar. Hverdager også, for den saks skyld. The Coral er et band som jeg har fulgt av og på siden den gang, med ypperlige «Butterfly House» fra 2010 som siste høydepunkt. «Lover Undiscovered» er det beste de har fått til på evigheter og viser hvilke krefter som bor i bandet.

The Coral – Eyes Like Pearl (Ferske spor uke 26/2018)

 

Christer

Cruz – Stonethrow

Herlig låt fra Bruno Cruz siste prosjekt, slipper plate 26. mars på SF-selskapet Smoking Room. Klare assosiasjoner til Dinosaur Jr., får brått lyst å reise til SF, spise burritos og lode (Tromsøslang for å kjøre bil) på highwayen!

False Tracks – Crescendo

Enda en utgivelse fra Smoking Room, et sideprosjekt til noen fra bandet Toner, som for øvrig også bør sjekkes ut. False Tracks har sluppet en EP med 4-spor. Litt roligere og balansert ‘lo-fi’ indierock, tidvis på kanten til shoegaze. Favorittlåtene fra EP’n er: «Crescendo» og «Oblivion».

 

Jan-Olav

Dunbarrow – In My Heart

Tredjealbumet til Haugesundsbandet kommer på Blues for the Red Sun i slutten av mai.  Den første singelen er en riffsterk låt i tradisjonen etter Black Sabbbath, men lener seg også mot det mer psykedeliske som 13th Floor Elevators. Har du sansen for band som Leaf Hound, Wicked Lady, Captain Beyond, Pentagram eller andre mer eller mindre obskure bluesdrevne britiske hardrockband fra 1970-tallet, nyere svenske artister som Witchcraft, Lucifer, Graveyard eller norske Kryptograf kjenner du sannsynligvis allerede til disse også, men Dunbarrow er renere eller klarere i lydbildet enn de fleste av kollegene.

Frida Hyvönen – 14 at 41

Denne fantastisk flotte låten om å føle stormende kjærlighet i godt voksen alder finner vi på Hyvönens nye album «Dream of Independence». Sangen er basert på hennes eget forhold til Christan Kjellvander og deres møte på scenen i 2019. Jeg blir bergtatt av den svulmende pianomelodien med cello- og harpe-akkompagnement.

Frida Hyvönen – A Funeral In Banbridge (Ferske spor uke 4/2021), Hederos & Hellberg med Christian Kjellvander & Frida Hyvönen – Puff (Ferske spor uke 3/2021)

Valerie June – You And I

Fra det ferske albumet «The Moon and Stars: Prescriptions for Dreamers» til singer/songwriteren fra Memphis med appalchiske røtter, som blander med folk og soul til låter om kjærlighet og tap sunget med nasal vokal. På denne luftige og storslagne balladen henter June inn Julianna Barwicks spenstige vokal og benytter seg av hele 15 gjester alt i alt uten at noen føles overflødige. Video.

Valerie June: Pushin’ Against a Stone (En av de 5 platene som har inspirert Sunniva Lundh), Valerie June: The Order of Time (Musikalske sidespor – uke 13/2017=

Tim Scott McConnell – The Man I Am og Ledfoot – Take Away The Hurt

Diskusjonene rundt lydsporet til NRK-serien «Exit» sesong 2 har vært mange og heftige den siste tiden, og det kan sikkert ligge mye i at den preges av en gubbete kredsmak ganske fjernt fra miljøet som den skal beskrive, og at noen av låtene er litt vel mye brukt i slike sammenhenger allerede. Det er imidlertid vanskelig å benekte kvaliteten til for eksempel denne låten til den norsk-bosatte amerikaneren, som også har en birolle i serien. McConnell er også aktuell med nytt album; «Black Valley», (TBC) under psevdonymet Ledfoot. Førstnevnte låt ligger ikke så langt unna musikkuniverset til kollegaen Luke Elliot, som også gjør en cameo med sin «All On Board» i serien. Under alter egoet er musikken noe nærmere bluesens verden.

Teenage Fanclub – The Sun Won’t Shine On Me

Nok en sang fra den kommende Teenage Fanclub-skiva «Endless Arcade», som slippes 30. april på Merge og PeMa, og den er nok et bevis på at de gamle fortsatt er eldst eller best? Ihvertfall er det ganske så sikkert at skottene er verd å høre på også uten Gerard Love i besteningen. Norman Blake står bak denne nedstemte folkballaden, som er fjerde forsmak på albumet, hvor det likevel er funnet plass for fine harmonier og janglete gitarer. Video.

With a troubled mind, I am in decline, and the sun won’t shine on me

Teenage Fanclub – I’m More Inclined (Ferske spor uke 4/2021), Teenage Fanclub – Start Again (Ferske spor uke 17/2018), Konsertanmeldelse: Teenage Fanclub på Rockefeller

Eartheater – How to Fight

Jeg noterte meg dette albumet, «Phoenix: Flames Are Dew Upon My Skin» (Pan), høsten 2020 og spilte det et par ganger, men så latt det gå i glemmeboken. I helgen fikk jeg en påminnelse om å gi det litt mer tid da den albumaktuelle skotten Aidan Moffat (fra Falkirk), som utgjør Arab Strap sammen med Malcolm Middleton og er aktuell med «As Days Get Dark», fikk oppgaven med å komme med ukens kulturelle høydepunkter og plukket nettopp denne. Det er, som han sier intimt, nært, engasjert og vakkert, og man hører stemmen spenne over flere oktaver over strengeinstrumenter i et, i stor grad, akustisk lydbilde med fortryllende og forheksende effekt. Video.

Eartheater – Solid liquid gas (Ferske spor uke 5/2020).  Eartheater – Inkling (Ferske spor – uke 24/2018). Eartheater – Curtains (Ferske spor – uke 43/2018).

Ian Sweet – Drink the Lake

Jillian Medford har kvittet seg med bandkameratene på sitt tredje album «Show Me How You Disappear», som nettopp ble sluppet på Polyvinyl Records. Sangene hennes tar også utgangspunkt i hennes egen terapi mot panikkangrep for et par år siden. Denne låten handler om rare regler man kan lage for seg selv i håp om å glemme en eks-kjæreste. Video.

Take love away
You’ll have your whole life to live
Without the fear of dyin’
I’ll start, I’ll start
Sayin’ your name, sayin’ your name
Backwards so I’ll forget it

Neighboring Sounds – Spolia

Venner av norsk emo og taggete indie, vil huske bandene Crash og The First Cut fra 2000-tallet. Nå er Arild Eriksen (vokal og gitar), Thomas Milford (trommer). Kristian Gundersen (gitar) og Anders Blom Nilsen (bass) tilbake med et nytt band. De gjenskaper gleden ved å lytte til Quicksand, Jawbreaker og Fireside med sine melodiøse, følsomme, men også muskulære låter. De to låtene som ble sluppet digitalt fredag skulle egentlig ha vært en ny sjutommer med bandet. Konkursen til plateselskapet og trykkeriet Coastal Town Records forhindret det. Nå slippes de i stedet bare på strømmetjenestene denne gangen. Planer om utgivelse i fysisk format til høsten foreligger.

Kit Sebastian – Questions og Senden Baska

Første låt fra det andre albumet til London-duoen. De sammenføyer anatolsk psykedelia, brasiliansk tropicalia med amerikansk jazz og europeisk sixties pop ikke helt ulikt, og sannsynligvis inspirert av, Stereolab, som i disse dager feirer 25 årsjubileumet til den største kommersielle suksessen sin «Emperor Tomato Ketchup». Vi tar også med det henførende åpningskuttet fra debutalbumet «Mantra Moderne».

Mo Troper – The Perfect Song

En søt, liten solskinns sang skrevet til ære for avdøde Adam Schelsinger (hvil i fred) fra Fountains of Wayne og Ivy fra den nye spennende indieartisten fra Portland.

You wrote the perfect song it gets stuck in my head all day long. And it sounds just like how a kiss tastes makes me want to sing along until I’m blue in the face.

Nick Waterhouse – Place Names

Mitt første møte med den amerikanske sangeren var som headliner på en dobbeltkonsert med The Allah-Las på spillestedet Lido i Berlin 26. november 2012. Å se og høre singer/songwriteren fra Santa Ana, California og hans musikere var som å bli tatt tilbake flere tiår i tid selv om drivet og energien av 2010-tallet var med. Hans sofistikerte sammensmelting av rhythm and blues, jazz og soul imponerte enda mer enn garasjerockbandet – han produserte deres to første album «Allah-Las» og «Worship the Sun» – som jeg var mest ivrig etter å oppleve i forkant. Nå er den 35 år gamle sangeren snart aktuell med nytt album – det femte i rekken om jeg ikke tar feil – «Promenade Blue» – som kommer 9. april på Innovative Leisure. Blant en rekke singler i forkant er det denne som har imponert meg mest. Låten er som et drømmende widescreen overblikk over en storby fremført av en soulcrooner av kaliber. Har du sansen for musikken til Durand Jones & the Indications, Sharon Jones & the Dap Kings, Wilson Pickett eller Raphael Saadiq er kanskje dette også noe for deg.

Konsertanmeldelse: Allah-Las går The Sonics i næringa

Neighborhood Brats – I Want You og Who Took the Rain

En god, solid kjeftsmell av en coverlåt – Joan Jett har originalen – California-punkbandet, som egentlig er B-siden til singelen «Who Took the Rain». Dette er  deres første slipp fra det kommende albumet «Confines of Life», som kommer på Taken By Surprise Records og Dirt Cult Records. Vi tar også med den catchy mer new wave-aktige A-siden. Video.

Fiddlehead – Million Times

Fiddlehead er en rar bladplante, mye brukt i asiatisk matlaging, men også et fint emoband. Boston-bandet med medlemmer fra Have Heart og Basement kommer med sitt andre album «Between the Richness» på Run For Cover 21. mai. Herlig emosjonell post-hardcore med stort refreng og raffinerte melodier.

Tomma Intet – Loveletters to the underground

Tittelkuttet til en kommende EP er Göteborg-kollektivets hyllest til musikken og kunsten- som de (og vi) i økende grad har forstått at ikke er noe man kan ta for gitt – blander sakral sang, en vegg av gitarer og synth på herlig vis. Forestill deg et dystrere Fleetwood Mac. Vi kommer snart tilbake med intervju.

Lightning Bug – The Right Thing Is Hard To Do

Lightning Bug annonserer med denne drømmende popsingelen med et skjær av folk albumet fra «A Color of the Sky» 25. juni på Fat Possum. Et riktig så vakkert stykke saktegående gitarpop i landskapet til Mazzy Star og Mojave 3, men også med spor av Cocteau Twins, spesielt  vokalen til Audrey Kang. Tematisk går det på hvor vanskelig både enkeltindivider og samfunnet som helhet noen ganger kan ha for å skille rett og galt eller vite hva man bør gjøre. Video.

The right thing is hard to do
When you’ve got so much to lose
Still in fear, it’s hard to move
When you’ve got so much to prove
Doubt
Ebbs and flows
Well, I’ll let it flow..
So they say they’ll build a wall
Of steel that rises grim and tall
And turn away those
Seeking shelter most of all

A.A. Williams – Into My Arms

En svært overbevisende tolkning av Nick Caves kjærlighetsballade fra «The Boatman’s Call» – som jo også er gjort av Ane Brun, Petra Jean Phillipson, Roger Daltrey, Ellie Goulding, Band of Horses, Dan Sultan, Shelby Lynne & Allison Moore med flere – fra hennes nye videoprosjekt og coveralbum «Songs from Isolation» på Bella Union. Video.

Sad Chloë – Sad Sunday

Uno Møller kjenner nok en del fra Team Me. Her finner vi ham i samarbeid med blant andre broren Tyge i et mer hardtslående og depressivt humør. Låten er et oppgjør med ignoranse i brakkvannet mellom støyrock og post-hardcore punk.

Cupid’s Carnival – You’re so Cool

Litt fersk merseybeat med lekre harmonier.

Bill Lloyd – Hazmat Suit

Det er befriende med litt powerpop-humor under den langvarige pandemien! Video.

 

Ådne

Benedikt – Purple and Green

Musikkollektivet Benedikt gir oss en smakebit på det kommende albumet med singelen og videoen «Purple and Green». Til akustisk gitarspill – i god Elliott Smith-stil – og smektende steelgitar hviskesynger Hans Olav Settem fram de første linjene i låten «Purple and Green». Så faller resten av musikkollektivet Benedikt inn (de er ni medlemmer) og legger på flere lag med vakker sang og musikk. Noen har kalt stilen til Benedikt indiefolk, og det kan passe godt for å beskrive hvordan det låter. Sjekk ut videoen og les mer om låten her.

Folkpoppens Jaga Jazzist?

Tonje Unstad og RSP – Uerstattelig

Tonje Unstad har vunnet Spellemannprisen to ganger for henholdsvis viseplata «Æ ror aleina» og for barneplata «Mygga og flua». Nå beveger hun seg i mer ukjent terreng i og med at hun har innledet et samarbeid med den Bodø-baserte (født i Harstad, red.anm.) rapperen RSP (Patrick Bottolfsen). Samarbeidet mellom Unstad og RSP bunner i en sterk felles interesse for tekst og sanglyrikk. Det har resultert i den spennende låten «Uerstattelig» hvor Tonje Unstad utforsker rap som uttrykk. Det er også laget en fin video til låten. Ninni Nyhus og Odin Eiriksson står bak stemningsbildene i svarthvitt. Se videoen og hør låten her.

RSP & Thomax – Desucon (Ferske spor uke 52/2018)

Kåre Indrehus – Den forbudte frukt

Forrige fredag slapp visesanger og låtskriver Kåre Indrehus sitt nye album «Aleine på jorda». Det er det femte i rekken, og denne gangen har Indrehus delvis gått bort fra det akustiske. Fra plata har vi valgt «Den forbudte frukt», som handler om slitasje i forhold og om å gå lei av hverandre. En fin og litt sår ballade fundert på synth/orgel. Les omtalen av plata her.

Kåre Indrehus – Livet på landet (Et av årets beste album i 2019, av Ådne Evjen), Plateanmeldelse: Kåre Indrehus – «Fra et bilvrak på Klipra»

Erlend Ropstad – Svevde høyt der oppe

Hvordan greier han å holde så høyt nivå på det meste han gjør, Erlend Ropstad? Jeg kan ikke gi dere svaret på det, bare konstatere at den nye singelen «Svevde høyt der oppe» virkelig svever høyt der oppe blant det beste han har gjort. Vi gleder oss enormt til den nye plata «Da Himmelen brant var alle hunder stille». Les mer om låten og videoen her.

Plateanbefaling: Erlend Ropstad – «Brenn Siste Brevet», Erlend Ropstad – Maria (Ferske spor uke 51/2020), Erlend Ropstad – Vi er de siste (Ferske spor uke 7/2019), Erlend Ropstad – Natta som er over nå (Ferske spor uke 49/2018), Plateanmeldelse: Erlend Ropstad – «Alt som har hendt», Erlend Ropstad – drit i suksess og gjennombrudd, skriv bra musikk, Erlend Ropstad – Låt: «Det store blå» (Musikalske sidespor – uke 33/2017

A.A. Williams – Lovesong

«Songs from Isolation» heter den sylferske plata til London-kvinnen A.A Williams. Med klassisk bakgrunn har Williams spilt inn ni vakre pianobaserte coverlåter av artister som Pixies, Radiohead, Deftones og Nick Cave. Den jeg har valgt ut er The Cure-låten «Lovesong». Får du ikke gåsehud av denne, må du få sjekket gåsehud-sensoren din! Video.

A.A. Williams – All I Asked For (Was To End It All)

 

Victor

Remington Super 60 – Talk with You 

Nå er den nye EP’en «Nouvelle Noveau» til Remington Super 60 ute. Vi har tidligere frontet låtene «I Won’t Change My Mind» «Still Rear» fra EP’en, denne uka tar vi med åpningssporet «Talk with You». Bandets låtskriver/produsent Christoffer og vokalist Elisabeth Thorsen var sammen i nesten 16 år før de valgte å avslutte forholdet sitt i fjor. Mye av tematikken i noen av de nye låtene dreier seg om  bruddet, bittersøte låter med varmt nærvær.  Du kan lese mer om disse to  låtene ved å klikke på linkene under. For å beskrive hele EP’en låner jeg likesågodt min egen beskrivelse av duoens låt «Fake Crush»: Remington Super 60 lyder som syntese av lush 60s pop og sval 90-talls Stereolab, et band som også drev/driver med synteser  av alskens stiler. EP’en «Nouvelle Noveau» består av dempete småkaleidoskopiske komposisjoner som setter i gang nostalgiske følelser og tanker på flere plan og i flere retninger. Estetisk lekkert.

Remington Super 60 – I Won’t Change My Mind (Ferske spor uke 51/2020), Remington Super 60 – Still Near (Ferske spor uke 26/2020), Remington Super 60 – Dina Hender (Ferske spor uke 5/2020), Remington super 60 – «Fake Crush» (Ferske spor uke 51/2019), Remington Super 60 – «A Winter Song» (Musikalske julespor 2019), Remington super 60 – The Highway Again (Ferske spor uke 27/2019), Safariari – Kärlek & Kärlek (Remington Super 60 In Love Remix) (Ferske spor – uke 27/2018), Plateanbefaling: Remington Super 60 – «Go System Go!»

Aggie Frost – Gir dæ min morra

Aggie Frost ga ut flere strøkne singler i fjor og slapp nylig en like strøken coverlåt. Fjorårs-singlene til Aggie Frost spenner fra mørkt klangbilde og tekst, via melankolsk og tenksom stemning til skamløst fengende synthpop, og nylig slapp hun denne coverlåten. Du har kanskje hørt den svenske, folkekjære artisten Fred Åkerstrøm sin versjon, eller Håkan Hellstrøms variant – «Jag ger dig min morgon»? Aggie har oversatt låta til sin egen dialekt, titulert «Gir dæ min morra». Låta er egentlig amerikansk, «I Give You the Morning», og skrevet av Tom Paxton i 1969. Alle singlene er fra den kommende plata «Perlemor». Jeg liker den varm-arktiske stemningen Aggie Frost maner frem i sin verjon, jada, er klar over at det er en klisjé å skrive/mene akkurat det, siden hun er fra Tromsø og det hele, men det er nå derfor jeg faller for låta.

5 plater som har inspirert Aggie Frost, Aggi Frost – Tidløs (Kohib Remix) & Stille (Ferske spor uke 43/2020), Aggie Frost – Tidløs (Ferske spor uke 26/2020)

Oskar Nordbø – Norwegian Summer

Oskar Nordbø sin plate «The Flood» er en stemningsfull, stillferdig plate i indiefolklandskapet. Det er melodisk, melankolsk og sårbart. Det fortelles en kontinuerlig historie om sjelelig død og gjenfødelse med utstrakt bruk av bibelske metaforer, men med et personlig og nært uttrykk. Disse setningene innleder intervjuet vi gjorde med Oskar Nordbø forrige uke. «Norwegian Summer» er den mest poppa låten på albumet. Tidløs bittersøt pop som setter seg på hjernen. Fikse perkussive elementer her, som du kan lese mer om i intervjuet.

Oskar Nordbø: Sårbar Indiefolk om synd og gjenfødelse

Arab Strap – Fable Of The Urban Fox

Fikk nylig denne meldingen fra kollega Stian Bjørnsson Hope: ‘Jeg hører på den nyeste plata av Arab Strap, ganske kult’. Stian pleier å bidra Ferske spor, men siden han ikke har bidratt på en stund så ‘sniker jeg han inn’ denne uka. (Selv om Stian har vært sløv med sin Ferske spor-bidrag i det siste avslørte han i går hvorfor  han plutselig har begynt å like Steely Dan, les mer her.) skrevet en Dessuten blir det aldri feil å ta med låter fra Arab Strap. Å lytte på Arab Strap er som å lese en sterk novelle eller film. «Fable of the Urban Fox» er både en rørende og trist fortelling.

Arab Strap – The Turning Of Our Bones (
(Ferske spor uke 9/2021), Arab Strap – Here Comes Comus! (Ferske spor uke 8/2021), Arab Strap – Compersion, Pt 1 (Ferske spor uke 3/2021), Arab Strap – The Turning of Our Bones (Ferske spor uke 36/2020, Jan-Olav)

J. J. Cale – Don’t Go to Strangers

J. J. Cale sin debutplate feirer 50-årsjubileum i år.

‘Hele «Naturally»-albumet er en behagelig og cool reise fra ende til annen, og hver gang jeg vil høre noe fra dette albumet, blir det til at jeg hører hele. Noen favoritter har jeg så klart, og «Magnolia» står seg som en liten perle.  Det er noe tilbakelent over denne fyren som gjør ham veldig mystisk for meg. Innsatsen virker så lav og tidvis slurvete, at det er beundringsverdig hvor kult resultatet er’. En treffende beskrivelse av det unike uttrykket til J. J. Cale signert Even Ziesler Andenæs i Acres Wild (les intervju med gruppa).

Her følger en annen treffende beskrivelse av debutplata til J. J. Cale: ‘Cale effortlessly captured a lazy, rolling boogie that contradicted all the commercial styles of boogie, blues, and country-rock at the time. Where his contemporaries concentrated on solos, Cale worked the song and its rhythm, and the result was a pleasant, engaging album. (AllMusic).

Og Jarle Skavhellen (les intervju) sier: ‘Jeg hadde veldig kick på lydbildet hans på «After Midnight» i tiden før jeg dro til Portland».

«Naturally» er, som med mange andre Cale-utgivelser, et utrolig bra album – med J. J- Cales sedvanlig særs egenartede laid back uttrykk. Selv velger jeg låta «Don’t Go to Strangers» til ukas Ferske spor.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av Ferske spor

ps Under relaterte saker har vi bare tatt med noen av de siste utgavene av Ferske spor, så klikk på lenken over eller Spillelister øverst for å sjekke alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter