Søk Meny Lukk
Lukk
Av: janolav Anbefalinger 1. april 2021

Tistedals stonerockere Messerschmitt er tilbake!

Like før jul slapp Messerschmitt den hardt rockende «Gummo Ain’t for Nothing»-singelen til allmenn jubel. Nå er endelig videoen klar. Deichman musikk er både stolte og glade over å være de første som kan by på denne sykkelturen gjennom Tistedal akkompagnert av heftig sludgy doom rock.

Tekst: Jan-Olav Glette / Foto: Pressebilder

«Gummo Ain’t for Nothing» er en skikkelig tøff rockelåt som får deg til å tenke på alle dine gamle favoritt nittitalls-rockere. Det være seg Kyuss, Sleep, Helmet, Melvins, Fu Manchu eller Nebula. Skitten, baktung og flytende.

9. mars ble «Gummo Ain’t for Nothing» også den aller første singelen på nystartede Siste Reis Records – plateselskapet til den navngjetne baren i Halden som bandet har frekventert mer enn hyppig både av og på scena.

Samtidig ble vi påminnet at vi har savnet filmene «Kids», «Gummo», «Julien Donkey-Boy» med flere av den amerikanske filmskaperen og manusforfatteren Harmony Korine. Her kan Østfoldsrockerne foreløpig ikke hjelpe oss med mer enn noe av den samme energien. Det er noe av en slackerfølelse over det visuelle her.

– Låta er en sammenligning mellom Harmony Korine sin kultfilm «Gummo» og Tistedal,  bygda der Messerschmitt oppsto, som har visse likhetstrekk med filmen som høy kriminalitet, høy arbeidsledighet og i tillegg kan skryte av å ha fostret en av Norges få virkelige seriemordere (Roger Haglund, red. anm). Temaet på albumet er uten tvil død og fordervelse, og denne låta ble en naturlig link og presentasjon av skiva i kortformat – derav første singel, forteller vokalist Mats-Henrik Hansen.

 

 

Fascinasjonen for god film er heller ikke noe nytt i Messerschmitt-universet. På den selvtitulerte debutplata som kom på Fysisk Format i 2013 var det skrekk-klassikeren «Psycho» som skulle til pers i form av en låt ved navn «Ode to Norman Bates».

 

 

Messerschmitts siste konsert før Corona-nedstengingen.

 

Messerschmitt – Gummo Ain’t for Nothing (2020, singel)

 

Messerschmitt – Messerschmitt (2013, album)

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter