Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 18. april 2021

Singelanmeldelse: Erling Ramskjell & Klish feat. MiNensemblet – «All tid e merkelig»

Artist: Erling Ramskjel & Klish feat. MiNensemblet

 

Singel: «All tid e merkelig» (2021)

 

Plateselskap: Westergaard Records

 

5

 

Av: Victor Josefsen

 

Erling Ramskjell og Klish har laget låten «All tid e merkelig».

Erling Ramskjell må være en av de desidert mest hardtarbeidende musikerne og låtskriverne vi har. Han har alltid et prosjekt på gang, det er aldri stillstand. Ramskjell har en imponerende produksjon bak seg, både gjennom diverse bandprosjekt, men også som soloartist (fra Ferske spor 45/2020). Vi har latt oss imponere av Ramskjell mange ganger, bare sjekk her.

Klish har gitt ut to LPer, en rekke EPer, et par mixtapes, sluppet en drøss singler, samarbeidet med ca. alle som er verd å samarbeide med i Norge. Han har vært festivalkunstner på kulturfestival, skrevet bestillingsverk, spilt drøssevis med festivaler og konserter. Blitt listet på radio, fått mye skryt. En av mine Klish-favoritter er «Jenter med tatoveringer».

«Det umusikalske er den nye musikalen», rapper Klish i hans og Erling Ramskjells samarbeid «All tid e merkelig». Bra at det lages motvekt til det umusikalske, som denne låta. Klish rapper som en nordnorsk Gud og Ramskjell fyller inn med melankolske, ettertenksomme mørksinnete stemningspassasjer. En underfundig humor ligger på lur over det hele. En perfekt symbiose.

«All tid e merkelig» er en låt som både er sløy og energisk (for et groove!), og melodiøs. De smekre strykerne fra MiNensemblet topper det hele. Jeg hadde egentlig «kun» tenkt å ta denne med i neste Ferske spor (kommer neste uke, red.anm.), men dette samarbeidet er så bra at jeg laget en aldri så liten singelanmeldelse også.

 

 

Erling Ramskjell – Farvel (Ferske spor uke 45/2020)

Erling Ramskjell – Lang vei (Ferske spor uke 35/2020)

Likholmen – havet og menneskenaturens stemme, Erling Ramskjell – Slangeolje (Ferske spor uke 7/2019)

LikholmenSprukne Krukke (Ferske spor uke 23/2020)

Farväl till Æ (album) – Stefan Sundström – Gammalt Regn / Ingeborg Oktober & Henriette Stoltenberg – La det vær med det / Dan Fägerquist feat Malin-My Wall – Låt alla gamla drömmar dö (Ferske spor – uke 24/2018)

Likholmen – Blindskär EP (Musikalske sidespor – uke 46/2016)

Havkommet – Havet e Mordi (Kloden er trøtt)

 

Sjekk også relaterte saker under (inkludert Klish), husk forresten å klikke på «Last inn mer» for å sjekke flere.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter