Søk Meny Lukk
Lukk
Av: David Jønsson Anbefalinger 8. juni 2021

Videopremiere: Redd Jasper – «I’ll Be Your Tragedy»

Redd Jasper er bandet som har oppstått ut av pandemiens overflod av tid og en spesiell fusjon av gammel og ny teknologi, frontet av en av norsk rocks fremste og mest aktive veteraner: Jonas Fjeld. Han har samlet et stjernelag med blant annet Kjartan Kristiansen, Lars Christian Narum og Martin Hagfors. Vinyl-EPen «Redd Jasper» er ute nå i begrenset opplag. Deichman musikk kjører videopremiere på «I’ll Be Your Tragedy»!

Av: David Jønsson / Foto: Pressebilder

 

«Med Redd Jasper får jeg bruk for el-gitaren, jeg må spelle el-gitar også, innimellom», sier Jonas Fjeld. Og det er jammen godt. Man skal alltid være forsiktig med å bruke termen «supergruppe», men i tilfelle med Redd Jasper, kan termen brukes med god samvittighet. Jonas Fjeld har med seg Kjartan Kristiansen fra DumDum Boys på gitar og Lars Christian Narum fra Hellbillies på tangenter, i tillegg til andre fagfolk som Erik André Rydningen på trommer og Finn Tore Tokle på bass. Johnny Skalleberg er også med, både som gitarist og produsent. Martin Hagfors stiller opp på låtskriversiden. For en gjeng som samles her!

Jonas Fjeld har alltid hentet ny energi og inspirasjon ved samarbeid, enten det er med Ole Paus, The Bands Rick Danko og sanger/låtskriver Erik Andersen i Danko/Fjeld/Andersen, bluegrassbandet Chatham County Line og nå nylig, folklegenden Judy Collins. Fjeld sier selv at musikken har sitt opphav fra «Neck ‘n’ Neck»-albumet til Jonas Fjeld Band fra 1985. På det albumet stiller faktisk Little Steven fra The E Street Band på backingvokal og gitarbidrag. Det er nettopp Springsteen som dukker opp i tankene når jeg hører «I’ll Be Your Tragedy». Fjeld har noe av den samme grusen i stemmen og drivet i låten kan minne om The E Street Band. Musikk skapt for åpne landeveier.

Sangene på EP-en er skrevet i samarbeid med nevnte Martin Hagfors («I’ll Be Your Tragedy»), Jim Sherraden og mystiske Dr. Rasp, en figur fra det samme litterære universet som Jonas Fjeld selv. EP’en er sluppet  på vinyl i begrenset opplag med kunsttrykk på bakside i 300 eksemplarer.

 

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter