Søk Meny Lukk
Lukk
Av: David Jønsson Anbefalinger 2. juli 2021

Videopremiere: Rural Tapes – «Reddal» Live

Rural Tapes har gitt ut en av vårens mest fascinerende plater med albumet «Rural Tapes». Arne Kjelsrud Mathisen, kjent fra I Was A King, The No Ones og Heroes & Zeroes, tar deg med på en kosmisk instrumental reise. Deichman musikk har videopremiere på et liveopptak av «Reddal», i en ekstra utvidet versjon!

Av: David Jønsson / Foto: Vidar Landa

 

Bak navnet Rural Tapes finner vi Arne Kjelsrud Mathisen, som til vanlig spiller i I Was A King, The No Ones og har en fortid fra blant annet Heroes & Zeroes. Med bandet Rural Tapes henter Mathisen inspirasjon fra litt andre kilder enn de ovennevnte band, som for eksempel italiensk filmmusikk, indisk raga og kosmisk tysk droning. Det hele rammes inn med lyden av landlige omgivelser som siger inn i lydbildet, noe Mathisen også trekker frem: ”Det som har preget soundet på albumet mest har nok vært omgivelsene her på gården, hvor jeg har spilt inn albumet. Det har påvirket meg utrolig mye, spesielt på våren når jeg i stedet for trafikkaos, har hørt fuglesang i stereo på veien fra huset til studioet.»

På albumet bidrar blant annet Alexis Taylor fra Hot Chip, Gary Olson fra Ladybug Transistor, og ringreven Scott McCaughey fra R.E.M., The Minus 5 og The No Ones. Men det aller meste gjøres av Mathisen selv. Bare se på liveopptaket av «Reddal», der han vandrer hvileløst rundt i studioet, i et selvbygget fort av synther, trommemaskiner og effektpedaler. Det er ytterst fengslende å bivåne. Men hvordan skal dette løses live?

«Rural Tapes LP er jo tidvis en ganske tungt instrumentert plate, så det å gjøre liveversjoner solo av dette materialet byr på noen utfordringer. Jeg har aldri vært så stor fan av å bruke ferdiginnspilte tracks i liveproduksjon, så her satte jeg heller opp så mange instrumenter og bokser jeg kunne klare å traktere uten å gå meg vill i dem. Jeg tenker det er et poeng at det skal være mulig å spille feil. Det gjør meg fokusert og feil viser jo en menneskelige side, noe jeg setter mer og mer pris på. Til høsten skal Rural Tapes også ut på veien som kvartett, så da får låtene ut sitt fulle potensial i livesetting.»

På liveopptaket strekkes «Reddal» ut i et godt kvarter, med solid oppbygging til kosmisk takeoff. Tankene springer til krautrockband som Neu!, Kraftwerk og andre synthtunge band fra samme periode, som satte kursen mot autobahn og videre ut mot kosmos. Mange av disse bandene spilte også inn album i landlige omgivelser. Deichman musikk er stolte over å kunne presentere «Reddal», live from Nygrenda Vev & Dur, god fornøyelse!

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter