Søk Meny Lukk
Lukk
Av: David Jønsson Spillelister 22. august 2021

Ferske spor uke 33/2021

Her er ukas spilleliste! Følg oss gjerne!

Av: David Jønsson, Geir Qviller, Ådne Evjen, Victor Josefsen

 

David:

tigerstate – if you want me then you can

tigerstate kaller seg for et kreativt kollektiv, der kreativiteten materialiserer seg i musikk, videoer og en kommende kleskolleksjon. Kollektivet, eller for enkelhetens skyld la oss kalle det bandet, består av medlemmer fra blant annet Fieh og Mall Girl. «if you want me then you can» er hentet fra EPen «heartbeats», som flommer over av gode innfall og stramme grooves. På duetten møtes Ferdinand Widmer (Widmer, MARBLES) og Bethany Forseth-Reichberg (Mall Girl), i en florlett og smådøsig sommerfunk-affære.

Alasdair Roberts & Völvur – Song Composed in August

Her om dagen fikk jeg endelig sett filmen «The Wicker Man», og jeg kunne ikke unngå å få assosiasjoner mellom filmens åpningslåt «The Wicker Man (Main Title)» og stemningen på det glimrende albumet «The Old Fabled River». Det er jo ikke så rart, ettersom musikken i filmen lener seg sterkt mot tradisjonell folkemusikk fra de britiske øyer. Völvur er satt sammen av Hans P. Kjorstad og har medlemmer fra blant annet Marthe Lea Band og Andreas Røysum Ensemble. Utenom nevnte Kjorstad, Lea og Røysum, finner vi også Egil Kalman, Fredrik Rasten og Jan Martin Gismervik. Det er frydefullt å høre stemmene i det skotsk-norske folksamarbeidet flettes sammen i Robert Burns’ «Song Composed in August». «The Old Fabled River» er ute nå på staselige Drag City. Sjekk ut på Bandcamp.

Alasdair Roberts og Völvur – The Green Chapel (Ferske spor uke 18/2021), Alasdair Roberts, Amble Skuse & David McGuinness – Rosie Anderson (Ferske spor uke 3/2019)

Andreas Røysum Ensemble – Hina Hina

…Og mens vi er inne på Røysums driftige ensemble, så driver det inn en singel fra det kommende albumet som slippes i oktober. Snakk om en vital gjeng som liker å holde seg aktiv og i stadig bevegelse. Hvordan har de tid og overskudd til alle disse prosjektene og konsertene? Dette slår meg mens jeg hører på energiske, dansbare «Hina Hina», som får jorden til å bevre med dens smittende riff og muntre livsglede. Ute nå på Motvind Records. Sjekk ut på Bandcamp.

Andreas Røysum Ensemble – Andreas Røysum Ensemble (Deichman: Årets album 2020, 4. plass, David Jønsson), Andreas Røysum Ensemble – Indialuring (Ferske spor uke 11/2020)

Kanaan – Öresund (Live)

Kanaan er et av de sterkeste livebandene der ute, og det er på høy tid med et livealbum som fanger de små og store magiske øyeblikkene som skjer under en Kanaan-konsert. «Live In Oslo» gis ut av Kafé Hærverks eget label Hærverk Industrier, og gir et kompakt, men vidstrakt overblikk av Kanaans frislupne og frenetiske miks av jazz, prog og psykedelia. Powertrioen har nylig signert med Jansen Records og «Earthbound», et nytt og visstnok usannsynlig tungt album, ventes i november. Når jeg hører på dette opptaket av «Öresund», så kan ikke november komme fort nok. «Öresund (Live)» er ikke på Spotify, men sjekk ut låta og albumet på Kanaans Bandcamp-side her.

5 plater som har inspirert Kanaan, Kanaan – Double Sun, Pt. 1 & 2 (Ferske spor uke 18/2020), Plateanmeldelse: Kanaan – «Double Sun», Kanaan – Mountain (Ferske spor uke 17/2020), Kanaan – Öresund (Ferske spor uke 14/2020), Plateanmeldelse: Kanaan – «Odense Sessions», Kanaan – Of Raging Billows Breaking The Ground (Ferske spor uke 2/2020), Kanaan – Harmonia (Ferske spor uke 36/2019)

Øyvind Holm – The Stranger

Det er levnet liten tvil om at vi er velsignet med mange gode låtskrivere her i landet, og helt der oppe i tetsjiktet finner vi Øyvind Holm. Holm har holdt et jevnt, høyt nivå i mange år, enten det er med Dipsomaniacs, Sugarfoot eller som soloartist. Holm er også uhyre produktiv. Hans forrige album «After The Bees» kom ut i annus horibilis 2020, men oppfølgeren «The Unreliable Narrator» er allerede i trykken, og forventes senere i høst via Crispin Glover Records. «The Stranger» er en duett med Kirsti Huke, og det er mektig å høre stemmene deres i samklang. Sammen med noen lekre produksjonsdetaljer, som groovende bassganger og kjølige synther, gjør «The Stranger» til nok en sofistikert pop-perle med Holms signatur.

Øyvind Holm: Feinschmecker pop med beatleske undertoner, Øyvind Holm – Leeway (Ferske spor uke 5/2020), Øyvind Holm – Cartwheels As We Go (Ferske spor uke 45/2019), Sugarfoot – Changing Times /Ferske spor uke 23/2019), Singelpremiere: Øyvind Holm – «Cartwheels As We Go», Thulsa Doom og Dipsomaniacs gjenforenes!, The Pink Moon: Vimsete R&B garasjerock fra Trondheim, 5 plater som har inspirert Kirsti Huke

The Northern Belle – Kaleidoscope Dream

Anslaget er nettopp som å titte inn i et kaleidoskop, der psykedeliske farger skvulper frem og tilbake, før Andreassens stemme sniker seg inn. Her finner vi The Northern Belle på deres mest frihetsrockete, der det drømmes om et liv med friere tøyler og mindre ansvar. Den rastløse reiselysten gir «Kaleidoscope Dream» et svingende driv, som sammen med krystallklar produksjon og nydelige gitarer, utgjør sangens storhet. «Kaleidoscope Dream» er hentet fra et minialbum som kommer i september kalt «The Woman In Me», der vi også får høre «Only Stupid Kids Get Bored», et samarbeid med labelkompisene Orions Belte, og dessuten en cover av Sufjan Stevens’ «Chicago». På «Chicago» medvirker store deler av Nordicana-scenen, med Darling West, Ida Jenshus, Louien, Malin Pettersen og Signe Marie Rustad rundt mikrofonene. «The Woman In Me» kan fint være ett av høstens store musikalske høydepunkt. Sjekk ut på Bandcamp.

The Northern Belle: Americana oppgjør med ekser, The Northern Belle – Summer’s End (Ferske spor uke 21/2021), The Northern Belle ft. Siv Jakobsen & Louien – No Rush (Ferske spor uke 8/2021), The Northern Belle – (Dim Down) The Christmas Lights (Ferske spor uke 46/2020), The Northern Belle – Tailor Made (Ferske spor uke 35/2020), The Northern Belle – Late Bloomer (Ferske spor uke 24/2020), The Northern Belle – Gemini (Ferske spor uke 17/2020), The Northern Belle – Remember It (Ferske spor uke 11/2020), The Northern Belle – You’re Gonna Leave (Ferske spor uke 35/2018), The Northern Belle, Øya 2015: The Northern Belle – bilder, Øya 2015: Intervju med The Northern Belle

Benji & Banden – Plutselig Virkelig

Det er noe herlig frekt over å plyndre skamløst fra sjefsplyndreren selv, Håkan Hellström. «Dette er som å høre alle Hellström-sangene på én gang», som en kompis av meg utbrøt. Noe som selvsagt er satt på den ytterste spiss, men det er ikke til å komme fra at «Plutselig Virkelig» har en sterk eim av den folkekjære svensken. Samtidig er det vanskelig å ikke la seg sjarmere av den sprettende «Plutselig Virkelig», og Bandens ungdommelige sprut og formidlingstrang sett fra et mangefasettert Oslo. De små hintene av tidlig Stone Roses i introen her, gjør seg også godt.

Emma-Jean Thackray – Mercury

Britiske Emma-Jean Thackray har gitt ut en av sommerens mest fascinerende plater med «Yellow». Albumet er en salig blanding av spirituell jazz, funk og synthpop, som fester seg fast ved første lytt. På «Yellow» varierer uttrykket mellom det dansbare og det søkende, der «Mercury» kan kategoriseres som et eksempel på sistnevnte. Funkfesten «Say Something» må også sjekkes ut, sangen nærmest bobler over av overskudd og energi, og er ikke så ulikt det MIDISOFI (Sofie Tollefsbøl) holder på med om dagen. Sjekk ut på Bandcamp.

Liam Kazar – Old Enough For You

Liam Kazar har vaket rundt i omgangskretsen til Jeff Tweedy og Steve Gunn en stund, med en rolle i begges liveband. På Kazars debut «Due North» bobler det over av energi og leken produksjon, i særtilfelle på Bowie-esque «Old Enough For You». Med i bandet har han fått med seg Spencer Tweedy (sønn av Jeff og allerede dreven trommis), og James Elkington, som også står som produsent på albumet. Her er det mye som stemmer. Gis ut på Mare Records, som er dannet av Kevin Morby. Sjekk ut på Bandcamp.

Hamish Hawk – The Mauritian Badminton Doubles Champion, 1973

Selv om nevene knytter seg litt over den nærmest parodiske Wes Andersonske-låttittelen, er det ikke til å komme fra at dette er gode saker. Jangly, sophistipop med tekstlinjer med snert, og med en avlevering som får Neil Hannon, Jarvis Cocker og Ian McCulloch til å nikke anerkjennende. Hawks nye album «Heavy Elevator» slippes i september.

Turner Cody & The Soldiers of Love – Telling Stories

Turner Cody har beveget seg mer mot lyden av countryrocken og vestkysten på de siste albumene. Sammen med det belgiske backingbandet The Soldiers of Love, har han virkelig prikket inn storformen på albumet «Friends In High Places». Jeg falt for «Telling Stories» umiddelbart, med sine krystallklare gitartoner og glatte grooves. Sa noen tidlig Dire Straits? Sjekk ut på Bandcamp.

Lewis Taylor – Lucky

Be With Records er en av mine plateselskapsfavoritter. Med en unik sans og upåklagelig smak, står de for noen helt fantastiske reutgivelser. De siste årene har de reutgitt Ned Dohenys «Hard Candy», Jay Richford & Gary Stevans library-unikum «Feelings», og Ahmad Jamals jazzklassiker «The Awakening». Alle helt essensielle titler innenfor respektive sjangre. Nå har de vendt blikket mot kultartisten Lewis Taylor og hans selvtitulerte debutalbum, som er spekket med avansert soul med tidløs sound. La oss håpe at «Stoned pt. 1 & 2» også kommer, for ikke å snakke om vestkystperlen «The Lost Album». Sistnevnte album er en av mine absolutt favorittplater. Sjekk ut på Bandcamp.

Min platesamling: Tord Krogtoft (Spørsmål 13: Hvem er verdens mest oppskrytte/ og undervurderte band – og hvorfor?)

Ezrat – I Know What That’s Like

Ezrat gjorde dypt inntrykk med fjorårets album «Carousel», som overbeviste med striglet og fengende powerpop. «I Know What That’s Like» er skåret over samme lest, med rene gitarer, solskinnsakkorder og hissige håndklapp. Den tikker inn på nesten akkurat tre minutter og får dermed nesten full uttelling av powerpop-dommerne. Her må også nydelig digitalt omslag trekkes frem. Sjekk ut på Bandcamp.

Ezrat – Picture Taker (Ferske spor uke 20/2020)

 

Geir:

Thov G. Wetterhus – Fanten

Dansbart og funky med munnharpe og «beats». Beatsene er takt-trampingen. Det er metallisk, vibrerende og en smule syrete. Dette er norsk folkemusikk som møter dansemusikk og kan nok funke like greit på dansegolvet på Jæger som på Riksscenen. Fra debutplata «Stålslått», ute på Motvind. Bandcamp.

Chorusing – Blue ridge

Britisk folk møter stillferdig vestkystrock med behagelig flytende crooner-vokal og en anelse elektronikk. Fra debutplata «Half Mirror» til amerikanske Chorusing som er ute på Western Vinyl. Kan tidvis minne om P.G. Six (Patrick Gubler). Bandcamp.

 

Ådne:

Erik Lukashaugen – Den sørgeligste sangen

Erik Lukashaugen er aktuell med sitt nye album «Det vi rakk». Lukashaugen beveger seg i det utvidede viselandskapet, og har tidligere gitt ut fire album, blant annet to album med tekster av dikteren Hans Børli. «Det vi rakk» har blitt et godt gjennomarbeidet album der det tekstlige står sterkt. Erik Lukashaugen skriver godt, og i låten «Den sørgeligste sangen» beskriver han hvor dramatisk og sår en separasjon kan være. Over fint akustisk gitarspill og strykere får vi servert tekstlinjer av den sterke sorten: «Vi sku’ bli gamle sammen/Men hun ga meg nådeskudd».

Hans Børli førte meg tilbake til skogene og til røttene

Jim Bob – Men

«Who Do We Hate Today?», spør Jim Bob seg på det nye albumet med akkurat den tittelen. Forbausende raskt etter «Pop Up Jim Bob» er han altså ute med et nytt album. Her finner vi mange catchy låter med skarp-vittige tekster til. Et godt eksempel på det er låten «Men», som er en gitarrocker av godt kaliber.

Jim Bob – The Summer of No Touching (Ferske spor uke 28/2021), Jim Bob – Truce (Ferske spor uke 51/2020), Jim Bob – TRUCE (Ferske spor uke 33/2020) 

Angus & Julia Stone – Blue

De meget produktive Stone-søsknene sitt siste prosjekt er faktisk musikk til dataspillet «Life is Strange – True Colours». Kanskje har noen av leserne prøvd spillet? Den australske duoen har laget 12 låter til albumet som heter «Life is Strange». Vi har valgt den vakre og folk-inspirerte «Blue», med nydelige vokalharmonier, piano, strykere og lekkert gitar- og banjospill. Tekst-videoen kan ses her.

Dope Lemon – Rose Pink Cadillac (Ferske spor uke 23/2021), Plateanmeldelse: Dope Lemon – «Smooth Big Cat», Dope Lemon (feat. Winston Surfshirt) – Every Day Is A Holiday (Ferske spor uke 32/2020)

Pond – Toast

Mer fra Australia: Pond, som 1. oktober gir ut sitt niende album «9», har sluppet tre singler fra det kommende albumet. Her får vi den fine – og tilsynelatende livsbejaende – singelen «Toast». Låten virker på overflaten happy og harmløs, men er en skildring av eskapisme og likegyldighet til verden rundt oss. Se videoen her.

Pond – Daisy (Ferske spor uke 2/2019),

 

Victor:

Pom Poko – Like a Lady

En hyllest til kvalitets-grunge er alltid velkommen. «Like a Lady», som er hovedsingel fra plata «Cheater», sluppet i begynnelsen av 2021, er kanskje vår hyllest til grunge, forteller Pom Poko i intervjuet vi nylig gjorde med gruppa: Pom Poko: Intuisjon og magiske tilfeldigheter. Les hva de sier om videoen i samme intervju. Bandcamp.

Pom Poko: Intuisjon og magiske tilfeldigheter, Pom Poko – Cheater (10 strålende album i en ellers mørk måned), Pom Poko – Danger Baby (Ferske spor uke 3/2021), Plateanmeldelse: Pom Poko – «Cheater», Pom Poko – Like a Lady (Ferske spor uke 48/2020), Pom Poko – Andrew (Ferske spor uke 35/2020), Pom Poko – Praise (Ferske spor uke 11/2020), Pom Poko – Crazy Energy Night (Ferske spor uke 5/2019), 3 norske debutanter vi har tro på, Pom Poko – Follow the Lights (Ferske spor uke 36/2018), Pom Poko – It’s a Trap (Musikalske sidespor – uke 6/2017), Heartbreak Satellite – Are U OK? (vokalist Ragnhild Fangel i Pom Poko er med i knivskarpe Heartbreak Satellite)

Slitenliten – Skodespelsamfunn

Hvis du leser omtaler av band som Slitenliten vil ord som som viseprog, viserock  og folkemusikk, feminisme osv. nesten helt sikkert dukke opp. Og når instrumenteringen attpåtil består av tverrfløyte og fele, er det lett å tenke raddismusikk fra 70-tallet utgitt på plateselskapet MAi. Og da kan det hende at du er en av dem som avskriver dem helt, hvis dette ikke er din kopp med te, men da gjør du en tabbe, iallfall hvis din kopp med te er band med uvøren punka-indie-fremtoning med fengende refrenger. Utrykket er full av futt og feeling. Jeg er fan av det band som Slitenliten, Føkkefjord og Folkehelsa får til, og det er jeg sikker på at mange andre også vil bli, bare gi dem en sjanse og lytt på musikken/tekstene, uavhengig av forhånds-båssetting. Jeg anbefaler også på det varmeste intervjuet vi gjorde med dem for ca. 14 dager, de sier mye bra: Sliteneliten: Jovial revolusjon i røff folkedrakt. «Skodespelsamfunn» er fra det selvtitulerte debutalbumet på Plateselskapet No. 13. Tekstene m.m. finner du på deres Bandcamp.

Slitenliten – Runkegutens død (Skeive spor), Kapitalistknusaren – Sliteneliten (Ohnesorg: Musikk med og for fellesskapet)

Dragongirl – beefs, bad blood and burning vendettas

«Aparte rytmer, uro og eufori» er tittelen på intervjuet vi gjorde med Nikoline Ursin Erichsen aka dragongirl i slutten av juli. Overskriften beskriver presist uttrykket på «beefs, bad blood and burning vendettas» fra EP’en «Tripomatic Fantasies», utgitt på Sheep Chase Records i år. Eggende. Bandcamp.

dragongirl: Aparte rytmer, uro og eufori

Chrome Hill – Light

‘Chrome Hills album «This is Chrome Hill» fra 2020 er kontrastfull, detaljrik og leken med plass til både det vare og det drivende energiske – musikken er mørk, klangfull og mystisk. Eksistensiell på et vis der lys og mørke, død og liv møtes og spagettiwestern, americana, ambient dronemetall, western og free jazz smelter sammen til en slags meditasjon over et konkret landskap eller som en filmisk nærstudie, som de har betegnet som jazzrocknoir’. Dette er innledningen til intervjuet vårt: Chrome Hill: Jazz Rock Noir på Japan-tur publisert i juni i år. Nå er de ute med en video til siste låt på albumet, titulert «Light», som nettopp oppleves som en slags meditasjon der lys og mørke, død og liv møtes. En låt rik på atmosfære og stemning.

Ultraflex – Never Forget My Baby

Alle de forannevnte jeg har tatt med i ukas Ferske spor har vi altså gjort intervju med i sommer, har du gått glipp av dem, så klikk på lenkene for å lese. Sist, men ikke minst, vi gjorde også et intervju med Ultraflex, som består av Kari Jahnsen – også kjent som artisten Farao – og Katrín Helga Andrésdóttir. I fjor slapp de albumet «Visions of Ultraflex», fra den tar vi med  «Never Forget My Baby». Video. I år kom Jaakko Eino Kalevi Pastoral Rodeo Remix av samme låt. Sjekk den og Ultraflexs andre utgivelser på Bandcamp. Sjekk også intervjuet: Ultraflex: Leken boogie for trening og fest.

Canilla – you always wanted more in life, but now you dont’ have the appetite

Og neste uke kan du lese et intervju med Camilla Vatne Barratt-Due a.k.a Canilla. Uttrykket hennes blir presentert slik: Albumet hennes, «you always wanted more in life, but now you dont’ have the appetite» byr på en form for konseptuelle, skulpturelle kjærlighetssanger. Eksperimentell musikk som det også kan danses til, men som samtidig egner seg like mye til filosofering og ettertanke. Samtidsmusikk med puls. Med utgangspunkt i en installasjon og performance art skaper hun særegen elektronisk musikk basert på kodede synther, behandlet vokal, demonterte trekkspill og elektronikk. Resultatet er pulserende og taktilt. Her får du enda en musikalsk forsmak, tittelsporet på albumet.

Canilla – footbridge (Ferske spor uke 25/2021)

Line Saus – Chasing Ghost & The Fall

‘Line Saus er et nytt bekjentskap for meg, både live og på plate, så jeg må snart ta en lytt på det andre hun har gitt ut’ meldte jeg i Ferske spor i fjor, og nå har jeg tatt en lytt på plata hennes titulert «Waltz in the Vapor». Melankoli er nøkkelordet for Line Saus slik det er for Nick Cave. Line Saus, fra Tromsø, er tydelig inspirert av sistnevnte, særlig på «Chasing Ghost». Låtene til Line Saus er mørke, men det gnistrer og gløder av liv. Og de er både sødmefulle og full av kraft. Et annet eksempel på alt dette er «The Fall», med kul vokalfrasering.

Line Saus – Six Feet Under (Ferske spor uke 18/2020)

Nikkeby Lufthavn – Rain

Mer Tromsø. Nikkeby Lufthavn er et av disse bandene som eksisterer på siden av trender og døgnfluer. Eller kanskje 2021-hipsterne har omfavnet dem? Hva vet vel jeg. Med sin miks av catchy garagerock, punk og pop står de fortsatt fjellstøtt på egne ben. Dette er den andre singelen fra albumet «Dino Bones» som slippes i høst, og som med den første  singelen «Supersonic«er dette en drivende låt med et fengende refreng og kraftpassasjer, og nettopp det siste, det tighte, kompet med kraftig fraspark er låtas store force sammen med gitarsoloen, forresten synd soloen ikke varer lengre. Kult med det keyboardet også i introen og ellers, i en ny velprodusert låt signert Nikkeby Lufthavn, velprodusert på den riktige måten, vel å merke.

Nikkeby Lufthavn – Supersonic (Ferske spor uke 23/2021), Nikkeby Lufthavn – Pussy Play Ping Pong (Ferske spor uke 41/2018)

Brutal Kuk – 10 Bud

‘Poenget med musikk er vel at det er eit rom for å få ut kjensler, av alle slag, og det kan røyre på ein heilt annan måte enn ein kronikk. Det er samlande og kan på sitt beste vere styrkande og terapeutisk på eit vis, forteller tidligere nevnte Sliteneliten i dette intervjuet, som jeg igjen anbefaler. Brutal Kuk fra Trondheim sin låt «10 Bud», er basert på Jens Bjørneboes dikt «Ti bud til en ung mann som vil frem i verden». Diktet står selvsagt godt for seg selv, men å oppleve teksten i Brutal Kuks kraftpunka versjon er givende, og uavhengig av diktet er det en tøff låt, hør også Data Morganas versjon, tøff den også, og etter har du har lyttet på disse kan du sette på Anne Grete Preus’ take på diktet, som får frem en helt annen feeling. «10 Bud» er på en splitt-singel med Polardegos, et band som tidligere har vært med i Ferske spor.

Thee K-OTICS

Medlemmene i Thee K-OTICS har lang fartstid fra Oslos musikkundergrunn i band som Quarter Wolf, Los Plantronics, The Launderettes, High Octane Boys, For The Love Of Ivy, The Mobsmen og mange flere. Debutsingelen til Thee K-OTICS har release neste fredag 27. august, kommer ut på vinyl gjennom Westergaard Records, og består av låtene «Coast Guard Girls» og «Last Time Around». ‘Kvintetten fra Oslo spiller eksplosiv protopunk av råeste sort! Seattle på 60-tallet, Detroit rundt 1970, New York og Sydney under første halvdel av 70-tallet – dette er hvor Thee K-OTICS har hentet mye av sin musikalske inspirasjon’, melder de selv. Hvis du ble nysgjerrig nå og får lyst til å sjekke dette nærmere så ta en tur innom fjesboka deres,  flust av info der, og ting som den kule video-livesnutten av gruppa (video av Gørans Stensrud). Den kommende singelen er spilt inn av Quarter Wolf- og White Trash Blues Band-trommis Paul Daniel på Lydebel Studio i Oslo. Låtene fra den nye singelen blir lagt inn i spillelista når de et ute.

White Trash Blues Band (WTBB ) – Mook City

Siden  White Trash Blues Band er nevnt over, kom jeg på at jeg ikke har hatt med White Trash Blue Band ( WTBB ) sin siste singel «Mook City», utgitt sommer, i Ferske spor. Quarter Wolf ga jo i fjor splitt-LP’en «Shitfaced and on Fire» & «Spread The Gospel» sammen med White Trash Blues Band. «Mook City» er en gritty rocker med schwung, og for en kul video, så enkelt og bra kan det gjøres, både musikalsk og visuelt. De har noe særegent ved seg, disse bondeknølene (jf. presseskrivet), jeg ikke kan sette fingeren på det, det bare er der, coolt band.

White Trash Blues Band – Spread The Gospel (Ferske spor uke 11/2020), Plateanmeldelse: Quarter Wolf & White Trash Blues Band – «Shitfaced and on Fire» & «Spread The Gospel»

The Replacements – White And Lazy

Apropos White Trash Blues, jeg smetter inn denne låta, skikkelig white trash blues-punk. Råskapen syder av The Replacements her.

Plateklassiker: The Replacements – «Let It Be», Replacements – Achin’ To Be (Bearsville Version) (Ferske spor uke 33/2019), The Replacements – Androgynous (Skeive spor), Singing Swords: En god melodi gir ei bra låt («Bastards of Young» av The Replacements er en av låtene som har inpirert dem)

ZZ Top – La Grange

Tar med en til eldre låt. ZZ Tops übercoole «La Grange» fra plata «Tres Hombres».
Som Tusmørke sier det: ‘Fatter’n spilte alltid høy musikk i bilen, jeg tror det bidro til å oppdage KICKET ved å watte opp musikk du digger og bare få en helt fantastisk følelse i kroppen, at du blir gira, gladsinna, elektrisk, tøff i trynet, alt det der, når du kjører fort i Lada og bare BLÆSTER «La Grange» med ZZ Top’.
En av verdens beste låter! R.I.P. Dusty Hill.

Hayeminol: Tempo, energi og riff («La Grange» er en av låtene som har inspirert Lasse i Hayeminol)

The Damned – Plan 9 Channel 7

‘Det er lett å forstå hvorfor Henry Rollins liker dette albumet så godt, låtmaterialet er råsterkt, og i tillegg til rå punk attitude har de også sneket inn et snev av lekkert popraffinement. Sjekk for eksempel ut pianointroen på «Melody Lee» og arrangementet på «Smash It Up, Pt. 1». Ellers avløser den ene høydaren den andre, akkurat nå er jeg heltent på «Plan 9 Channel 7» og tittelsporet som er en rasende rå låt som tangerer fremtidig thrash metal. For ikke å glemme «Love Song», «I Just Can’t Be Happy Today», «Anti-Pope», ok, dere skjønner poenget. Makan for et album!’ Det du leste nå er fra Stian Bjørnsson Hope sin  fin-fine sak om The Damned. Der kan du finne ut hvilket album Stian snakker om.

Allergic To Humans: Frenetisk garasjepunk (En av låtene som har påvirket Allergic to Humans er The Damneds «Neat Neat Neat»), The Damned – «There Ain’t No Sanity Clause» (Musikalske julespor 2020), 1979 – FØRTIÅRINGER MED STIL OG SUBSTANS (Noen ord om The Damneds «Machine Gun Etiquette»), 5 plater som har inspirert Haavard Gulbrandsen i Agvald (The Lords of the New Church – The Lords of the New Church)

 

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av Ferske spor

ps Under relaterte saker har vi bare tatt med noen av de siste utgavene av Ferske spor, så klikk på lenken over eller Spillelister øverst for å sjekke alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter