Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 17. september 2021

Videopremiere: Burning God Little – «Vi kan sette fyr på hele skiten»

I dag er den spennende Tromsø-artisten Burning God Little ute med ny singel og video. Med «Vi kan sette fyr skaper han et utenomgalaktisk pop-uttrykk. Bli med på en en spirituell reise. Dette er uomtvistelig uforfalsket Burning God Little, akkurat så egenrådig som vi har lært å kjenne han. Videopremiere! Snurr film!

Av: Victor Josefsen/ Foto: Burning God Little

Tromsø-artisten Burning God Little er en av de første utøverne vi har trukket frem  i Deichman musikk. Da han ga ut de to drømmende-synth-house-shoegaze-pop-låtene «Mer Medisin» / «Gammel Glede» (Nabovarsel i 2012) på nordnorsk. Han har også vært med på årets beste listene våre.

I et intervju med Nabovarsel i 2015 forteller Martin Hartgen aka Burning God Little: ‘Hele den reverb-bølgen fra rundt 2010/2011, det var jo en generasjon med soveromsprodusenter. Utstyret var så dårlig, man er så lite kompetent til å mikse ting, at man bare dynker ting i reverb for å få ting til å høres litt bedre ut og ikke så stygt. Det var mer en praktisk greie’.

Jeg er ikke sikker på om Martin her sikter til sine egne tidligere komposisjoner, jeg synes uansett de fortsatt er gode, nerven er til stede i fullt monn.

Nå er Burning God Little snart klar med sitt tredje studioalbum titulert «Du e alltid hjemme». Men før den tid slipper han singelen «Vi kan sette fyr på hele skiten» i dag fredag, og den har vi premiere på! Den er andre smakebit fra «Du e alltid hjemme», og er enda et steg bort fra de første slippene, som jeg var innom over, og en videreutvikling fra det som kom senere. Dette er uomtvistelig uforfalsket Burning God Little, akkurat så egenrådig som vi har lært å kjenne han.

‘«Vi kan sette fyr på hele skiten» er et anthem for endetidene. «Putte ligthera opp i skyan», messer Martin Hartgen med en opp-pitchet, androgyn stemme. «Ikke helt ulikt Princes feminine alter ego Camille eller det trippy Madlib-sideprosjektet Quasimoto’, sier promo-dude Michael Jones, en fyr som vi for øvrig også har skrevet en del om, les her, og sjekk særlig ut låtene «A Pose of Living» (produsert av Ådne Meisfjord) og «She’s Leaving for Iran».

Tilbake til Burning God Little og «Vi kan sette fyr på hele skiten», komposisjonen er en slags «drum & bass på nordnorsk», som skaper en fornemmelse av å være vektløs og samtidig være utsatt for store g-krefter. Noen kaller det følelsen av å være intenst i live.

«Det finnes frihet i det subtile / I det du kalle kaoset / Du blir et vitne til det usynlige / Det du kalle kaoset», synger Hartgen.

Martin Hartgen forteller om låten:

– Ambisjonen min for «Vi kan sette fyr på hele skiten» var å forsøke og skape et utenomgalaktisk pop-uttrykk, men som likevel kunne høre hjemme i et allerede etablert sonisk univers. Jeg streber alltid mot å perfeksjonere det jeg driver med – på mine egne premisser – om det er programmering av trommer eller låtskrivning. Å produsere musikk er en altomfattende kreativ prosess, hvor det intellektuelle og det emosjonelle spiller på hverandre. Jeg har ofte erfart at nye ideer oppstår på flere fronter samtidig. Hva du gjør og hvordan du gjør det, er i mange tilfeller én og samme ting.

Bli med på en en spirituell reise. Sentralt er alle tings forgjengelighet, og veiene vi må gå for å slå oss til ro med det. Snurr film!

Musikkvideoen regissert av All Images.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter