Søk Meny Lukk
Lukk
Av: David Jønsson Anbefalinger 30. september 2021

Bylarm: Deichman musikk anbefaler

Endelig Bylarm igjen! En hel helg med konserter og kulturinntrykk, for en uvant luksus. Programmet er som vanlig uhyre sterkt, her er noen av våre favoritter:
Tekst: David Jønsson/Foto: Nothing Personal av Maria Saxegaard

Signe Emmeluth Bonanza Of Doom

Signe Emmeluth har lenge vært en av de sterkeste stemmene innen norsk jazz. Hennes nye bandprosjekt Bonanza Of Doom har nøye utvalgte medlemmer fra Oslos viltvoksende bandfauna, med Ole Mofjell på trommer, Karl Bjorå på gitar, Jonas Krøvel på bass og Morten Langlie på trommer og elektronikk. Forvent gnistrende frijazz med et bakteppe av rock, punk og alt i mellom, i en flytende masse. Bonanza er stikkordet her.

Christian Winther

Christian Winther er en favoritt i redaksjonen, med bakgrunn fra flotte band som Listen To Girl, Torg og Monkey Plot. Albumet «The Clearing» er faktisk Winthers solodebut, og på egne støe ben presenterer han et album med avansert og uhyre velklingende pop med gitaren i fokus.

Lokoy

Sløtface-bassist Lasse ‘Lokoy’ Lokøys debutalbum «badminton» nærmest bobler over av innfall og ideer. Dansbart og friskt, med fantastiske gjesteopptredener av blant annet Nils Bech («relay»), Emilie Østebø («a mistake») og Safario («both eyes»). Pop-begrepet blir malt med den bredeste pensel på albumet. Sjansen er stor for at dette blir en av helgens store fester.  Varm opp med den rykende ferske singelen «Why Don’t You Like Me?» med Mikhael Paskalev.

Metteson

Metteson beveger seg et sted mellom Nils Bech og Robyn, for å si det på et litt flåsete vis. Bare hør på popeuforien som avdekkes i «Under Your Shirt«. Metteson har utgitt flere sterke singler på rad med teatralsk pop og store refreng, som passer fint med gjenåpningsrusen.

Nothing Personal

Det er en stor uke for trioen i Nothing Personal. På mandag ble debutsingelen «One Second» sluppet på Dugnard Rec, og nå i helgen feires singelslippet med konserter på Bylarm. På singelen «One Second» blander Nothing Personal inn elementer av improvisasjonspop, hip-hop og jazz, inn i tre fascinerende minutter. Nothing Personal kan fort bli ett av helgens høydepunkt.

Rambow

Simon Tedros Negash, eller Rambow om du vil, fyller 18 under årets Bylarm, men har allerede bygget opp store forventninger. Tidligere i år ble han også kåret til Årets Urørt, noe som er lett å forstå. Med en imponerende flow og energi, behersker han hip-hop-faget med en imponerende letthet. Sjekk ut den ferske singelen «Helt i fra start» kom ut for en liten uke siden, den er en banger.

tigerstate

tigerstate kaller seg for et kreativt kollektiv, der kreativiteten materialiserer seg i musikk, videoer og en kommende kleskolleksjon. Kollektivet, eller for enkelhetens skyld la oss kalle det bandet, består av medlemmer fra blant annet Fieh og Mall Girl. Spennende ideer og stramme grooves, bidrar til at tigerstate-konserten blir en funky affære.

Veps

Tidligere i år skrev jeg dette. «Denne coole kvartetten består av Laura (gitar), June (bass), Maja (trommer) og Helena (tangenter). «Ecstasy» er stilsikker indie med et hint av 90-talls nostalgi (selv om det var før deres tid), og spekket med selvtillit. Med Veps stemmer det meste, dette er uten tvil et av årets store stjerneskudd». Jeg føler at etter denne helgen har de fått sitt definitive gjennombrudd

Why Kai

Why Kai kretser rundt dekonstruert elektronika, ispedd jazzelementer og feltopptak, for å nevne noen bestanddeler. Bandet består av låtskriver Kai von der Lippe, samt Jo David Lysne, Elias Tafjord og Daniela Reyes. Med bandets allsidige bakgrunn innen elektronika, jazz og impro, sprudler EP-en «Deep Fishing» av gode ideer og snedige innfallsvinkler.

Loraine James

Britiske Loraine James er radiovert og musikkprodusent, og tidligere i år kom albumet «Reflection» på selskapet Hyperdub. Albumet har elementer av elektronika, ambient og jazz, som utgjør en besnærende miks. Klubbrytmer med harde kanter, men som allikevel kan lett omfavnes. Liker du for eksempel Aphex Twin og The Knife, har du mye å hente her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter