Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Spillelister 2. oktober 2021

Ferske spor uke 39/2021

Her er ukas spilleliste! Følg oss gjerne!

Av: Geir Qviller, Jørgen Wiig Salvesen, David Jønsson, Victor Josefsen, Jan-Olav Glette

Geir

Anne Imhof, Eliza Douglas, Billy Bultheel – Helmet waltz

En melankolsk og bevegende låt i valsetakt med musical-touch. Med flytende, inderlig og bærende vokal, kjølige industrielle beats, dyp bass, syntetiske strenger og skurr. Første låt ut på den nye skiva, «SEX», nå ute på PAN. En lyd-motpart til Imhofs performance med samme navn. Bandcamp

Ævestaden – Gud unde oss her / Ack högaste himmel

Sakralt og vakkert med strenger, eterisk vokal og beats. En todelt låt i skjæringspunktet salme og folketone. Fra debutskiva til svensknorske Ævestaden, «Ingen mere gråter», ute på Heilo. Bandcamp

Razen – Blue roth (4th)

Et sakte, nesten ubevegelig, mørkt og vibrerende stykke. Det bygges opp og løfter seg som en stor og truende sky på himmelen. Det er på samme tid både mystisk, melankolsk og storslått. Kombinasjonen av abstraksjon/droner og organiske/akustiske instrumenter skaper en spennende dualisme. Mellom nærhet og distanse og mellom en moderne, improvisert form og lyden av organiske, tidlige instrumenter. Belgiske Razen er nye for meg, men de har mange skiver bak seg. Låta er hentet fra den nye, fine skiva «Blue rot» som er ute på Hands in the Dark. Bandcamp

Sarah Davachi – Chorus scene

En annen artist som også skaper spennende ambient av akustiske instrumenter/droner er Sarah Davachi. Dette korte stykket er åpent og luftig; med cembalo i sentrum og vage droner i lufta. Fra den nye skiva «Antiphonals», ute på hennes eget «Late Music». Bandcamp

Sarah Davachi – Perfumes III (Ferske spor uke 34/2019), Félicia Atkinson, Sarah Davachi, Jasmine Guffond Sarah Davachi – Third hour (Ferske spor uke 38/2018) Sarah Davachi – Buhrstone(Ferske spor – uke 26/2018) Sarah Davachi – All My Circles Run (Musikalske sidespor – uke 18/2017)

Stein Urheim, Jørgen Træen – Monadene danser slow

En hyggelig, bedagelig og retro space-promenade. Her i det ytre rom anes det ingen farlige aliens; bare de litt plumpe, men grasiøse monadene som er slække, gressetende og vennligsinnede. Fra skiva «Krympende klode», ute på alltid spennende Hubro. Bandcamp

 

Jørgen

Sparkle Division – Studio 54

Tape loop pioneeren og avant-garde musikeren, William Basinski sitt siste prosjekt Sparkle Division, byr her på sløy jazz disco som like gjerne kunne vært hentet ut fra New Yorks no wave-scene på starten av 80-tallet. Med ESG-aktige trommer, James Black and the Whites sin saksofonføring og Liquid Liquid smått forvrengte diskobass, blir dette en herlig miks.

William Basinski – O, my daughter, o, my sorrow (Ferske spor uke 46/2020), William Basinski – On time out of time 1.1. (Ferske spor uke 18/2019), Sparkle Division – Oh Henry! (Ferske spor uke 32/2020)

John Carroll Kirby – Phoebe’s Theme

Los Angeles-baserte John Carroll Kirby, tidligere samarbeidspartner med bl.a. Frank Ocean, Solange, Bats for Lashes og Connan Mockasin, er igjen ute med nytt album. Kirby er en artist med føttene godt plantet i en rekke forskjellige sjangere. Her får vi servert jazz, folk, hip hop, new age og analoge synther i fri dressur. Rett og slett det perfekte soundtrack for høsten.

 

David

Nothing Personal – One Second

Det er en stor uke for trioen i Nothing Personal. På mandag ble debutsingelen «One Second» sluppet på Dugnad Rec, og nå i helgen feires singelslippet med konserter på Bylarm. Se mine anbefalinger på Bylarm her. Trioen består av Solveig Wang, som også spiller i fabelaktige Fieh, samt Dorothea Økland og Thea Emilie Wang. På singelen «One Second» blander Nothing Personal inn elementer av improvisasjonspop, hip-hop og jazz, og kverner det sammen til en form for dekonstruert pop. En fascinerende debutsingel som makter balansegangen mellom letthet og tyngde. Her har vi mye godt i vente.

Christian Winther – Thoughts on Blooming Things

Mens vi er inne på ukens store musikkfest, bør vi også snakke om Christian Winther og hans solodebut «The Clearing». Et mykt og fleksibelt album, med avansert og uhyre velklingende pop med gitaren i fokus. Albumåpneren «Thoughts On Blooming Things» er preget av luft og lys, som gjør at sangen kan blomstre fritt og uanstrengt. Ute nå på Fysisk Format.

The Weather Station – Better Now

«Ignorance» av The Weather Station er ett av årets høydepunkt på albumfronten, og nå foreligger en kraftig utvidet utgave med liveopptak og alternative versjoner. Her finner du også «Better Now», og det er nærmest kriminelt at den ikke ble inkludert på det opprinnelige albumet. «Better Now» er lavmælt, men allikevel pakket med punch. Sangen minner også aldri så lite om Kate Bush.

The Weather Station – Heart (Ferske spor uke 6/2021), The Weather Station – Robber (Ferske spor uke 43/2020), The Weather Station – Album: The Weather Station (Musikalske sidespor – uke 42/2017)

Damefrisør – Do You Thing I’m Special? 

Hvordan har et band fra Bristol landet på navnet DAMEFRISØR? Ikke godt å si, men bak det forvirrende bandnavnet finnes en meget konsis låt. «Do You Think I’m Special?» møtes i krysset mellom shoegaze, synthpop og postpunk, i et energikick av en låt.

Daniela Reyes – Praten Sporer Av

«Tekstene er ofte litt melankolske og handler som oftest om ett eller annet fra hverdagen». Disse ordene ble ytret av en 16-år gammel Daniela Reyes, da Deichman musikk intervjuet henne i 2015 (Les intervjuet her). Seks år senere har hun på mange måter mestret den tekstlige hverdagsmelankolien. Med det fremragende debutalbumet «Engangsdager», puster Reyes nytt liv inn i den vanligvis trauste visepoptradisjonen. Hun kommer nært innpå, på mange måter slik som Frida Ånnevik gjør med sine observasjoner.

Daniela Reyes – Usikker musiker (Ferske spor uke 18/2021),  Daniela Reyes – får frihetsfølelse av å spille

Blodkvalt – Stench

Øvingslokalelukten siger opp fra kjelleren på Blodkvalts debututgivelse «Stench/Rotting Flesh». I studio er bandet opprinnelig en duo bestående av Eirik A. Reithaug (Daufødt, Castaway Hounds) og Tibor Teskeredzic (Castaway Hounds). I livesettinger blir bandet utvidet med Eskild Myrvoll (Daufødt, Kanaan) og Håkon Sakseide (Sunshe Ine, Drongo). Grunnlaget er den norske black metal-tradisjonen, men bandmedlemmenes allsidige bakgrunn bidrar til et bredt spekter av inspirasjonskilder. Det har gått gjetord om forrykende konserter under årets Bylarm, og sammen med en voldsomt god debutsingel, gjør fremtiden meget lys. Eller mørk da.

 

Victor

Colonel Roger- Visison Blurred

I strømmen av gode norske utgivelser er det fort gjort at små perler triller sin vei uten å få så mange lysglimt på seg, som Colonel Roger sin selvtitulerte debutplate, skriver jeg i anmeldelsen av debutplata . ‘Det har gått over all forventning etter at vi slapp debutalbumet vårt i slutten på 2017’, meldte Colonel året etter. Den nye plata «Rugged Trails» er ute nå, og den er enda bedre enn debuten. Låtene har drivende gitarløp med akkurat den riktige skurrelyden og sjelfulle vokalen, og som sender assosiasjoner til Neil Young, og ikke bare vokalen som er sjelfull, alt på plata er det, her har de virkelig klart å fange den umiddelbare gnisten under innspillingen  – «my music is simpel and honest, som det synges i «Vision Blurred» –  i tillegg er låtene og produksjonen utmerket. På noen låter sneier de innom indie, og på iallfall en låt høres et Lynyrd Skynyrd-ekko. Da fikk du to referanser til, det er flere, men det får holde i denne omgang. Uttrykket er røft og lidenskapelig. Imponerende uført av Colonel Roger.

Colonel Roger – Got a Shirt from Saint Thomas (Ferske spor uke 46/2018), 5 plater som har inspirert Colonel Roger

Wild Man Riddim – Northwest

Wild Man Riddim er et ska/jazz band fra Oslo med medlemmer (No Torso/Fence/The Phantoms/Baba Soul and The Professors of Funk) med lang fartstid innenfor ska/reggae miljøet i Norge.

Wild Man Riddim forteller: ‘Bandet elter og knar forskjellige stilarter sammen: ska/jazz/kumbia/reggae og afrobeat møtes i ulike konstellasjoner til skuta er i havn. Bandet søker videre i et musikalsk landskap som kanskje er noe ukjent i det norske musikkmiljøet, men en musikalsk retning som fanges opp blant annet i Spania hvor bandet ga ut sin forrige skive (Brixton Records) og USA hvor den tradisjonsbaserte jamaicanske musikken (særlig ska) står høyere i kurs enn noen gang. Alle låtene er originalkomposisjoner og representerer den erfaringen medlemmene har etter over 25 års erfaring med karibisk musikk samt reiser og møter med ulike folk i flere verdenshjørner. Denne inspirasjonen og erfaringen kommer til uttrykk på det nye albumet «Panatlantic».

«Northwest» er fra plata, og her elter og knar de forskjellige stilarter, noen av dem ikke nevnt over, det er en livlig ska-låt med jazz-dryss og  assosiasjons-avstikkere til The Kinks’ & «You Really Got Me» og sugende beat-elementer. Det er  herlig groove og samspill på alle låtene på plata.

Separate Bed – The Kid Inside

Bosse Litsheim er fast medlem av utsøkte  Ai Phoenix. En rekke år har han turnert og jobbet i studioer med artister som St. Thomas og Hotel Hotel. Separate Bed er Bosses første soloprosjekt, hvor han har jobbet med sanger i samarbeid med Robert Jønnum (Kings Of Convenience, St. Thomas) og Tarjei Thomassen. «The Kid Inside» er den første singelen hentet fra det kommende debutalbumet med samme tittel. Albumet inneholder også gjestebidrag fra venner, inkludert Mona Mørk, Patrick Lundberg, Frode Fivel, Mari Kvien Brunvoll med flere. La meg si det slik, hvis du liker Ai Phoenix og St. Thomas er Separate Bed sin «The Kid Inside» bankers, når det er sagt, Separate Bed gjør sin helt egen greie. B-siden er en nydelig  nedtonet versjon av «Boy In Crystal Sky»med Mari Kvien Brunvoll.

Kollapse – Libido

Singelen «Knæler» fremviser et slikt eksistensielt og gjennomborrende uttrykk og er et høydepunkt på albumet «Sult» av danske Kollapse, skriver Jan-Olav her. Et annet høydepunkt på albumet er «Libido», en følsom suggererende og eksplosiv komposisjon med et spenningsnivå som hele tiden er på topp. Sterk, gjennomført låt. I kveld lørdag opptrer danskene på John Dee klokka 21:00. Bandcamp.

Kollapse – Knæler (Ferske spor uke 37/2021)

Freedumb – Get Away

«Get Away» er den første smakebiten fra Freedumbs kommende album «Social Hangover». I denne runden har produksjonsteamet vært styrket med Bjarte Lund Rolland (Kvelertak), som har jobbet med arrangementene og utvelgelsesprosessen av sangene til albumet. Og det merkes, produksjonen er mer definert, der både gitarene, bass, trommer, vokal og koring får mer rom å boltre seg i. Selve låten befinner seg et eller annet sted mellom hardcore punk og alt-rock. Energisk & Fengende sak. Bandcamp.

Freedumb – Weekender (Ferske spor uke 23/2021), Freedumb – «Let It Rip», Freedumb – Inside the Box (Ferske spor uke 41/2019), 5 plater som har inspirert Lucky Malice (Boblere: Göttemia/Freedumb – 2 wrongs makes 1 right 7″ splitt)

Bithammer! – Make You Mine (Turd Floor Blues)

‘Jeg har jo hørt mye på Cosmic Dropouts, Lust-O-Rama og Kwyet Kings, så det er jo med en viss ærefrykt at Bithammer!-låta ble med på «Freeze!!! Fuzz!!!!!». Ironisk nok så er jo dette sporet det minst konservative med tanke på instrumentering og slikt. Trommemaskin og sampling – hva har det med garasjerock å gjøre, liksom? Men det er jo sånn at når gamle mestere som kan alle reglene, velger å bryte dem, så er det selvfølgelig greit. Nå kan jeg ikke tenke meg hvordan side 2 hadde blitt uten denne låta’, sier Kari Westergaards til oss, utgiver av samleplaten «Freeze!!! Fuzz!!!!!» på sitt eget Westergaard Record. Du kan snart lese resten av intervjuet hos oss. Bandcamp.

«Freeze!!! Fuzz!!!!!!»-samleren (Ferske spor uke 35/2021), Robert St. Dyrnes: Musikkarkivar og samtidsdokumentar

Spader Kung – Det värsta

Spader Kung fra Malmö i Sverige er et friskt nytt pust på den skandinaviske punkscenen. Sjarmerende, uvørent og passe variert, med engasjerte tekster om å være seg selv, om å være ung kvinne i Sverige i dag, og å holde det ekte, men også om mentale utfordringer og personlig mørke, skriver Jan-Olav i intervjuet Spader Kung: Flat struktur og masse energi. Jeg anbefaler både «Det värsta» og intervjuet.

Hudkreft – Kulturelitene barn & Pønken er død og Hudkreft drepte den

Et annet friskt nytt pust på den skandinaviske punkscenen er norske Hudkreft. Jentene (og gutten) i Hudkreft har holdt på i fem år, og etter haugevis av konserter – en av konsertene var på gamle Deichman Hovedbiblioteket, artig og tøff konsert det – festivaler og mindre slipp, kom debutskiva «Nevemagnet» i september. Bandet forteller: ‘Plata er et knippe låter hvor vi kritiserer folk som er nevemagneter. Slik som jentemonstre, Trump, Manshaus og politiet’. På  den humoristiske og satiriske slarke-poppunkern «Pønken er død og Hudkreft drepte den» sender de stikk til gæmlis-pønkere og på ska punkern «Kulturelitens barn» går teksten slik:

De har vokst opp med pappas gamle plater
Med  fri-jazz på øret, flyr gjennom Oslos gater
Unge  gutter med smykker og dyre instrumenter
Bygger skalaer, på elfenbenstagenter

På deg skal de prakke (prakke)
PRAKKE  … 

Mot  uskolert musikk

Musikkteori, gikk meg hus forbi
Musikkteori, jeg satser på apati
Høystående, med usynlig vaffeljakke
På deg skal de takke, på deg skal de prakke

På deg skal de prakke (prakke)
PRAKKE …

Resten av teksten er her.

Hudkreft spiller lørdag kveld klokka 21.00 på Bylarm Popsenteret (Under 18). Bandcamp.

Pønkerne Hudkreft runder av Miljø- og klimakonferansen Tellus 2019

Svartepeeng – Sitter Fast

Jada, de var med i forrige utgave av Ferske spor, men siden du kan oppleve dem på Bylarm i kveld lørdag kjører vi en ny runde med dem. Svartepeeng spiller på klokka 22:00 på Revolver, der kan du vente deg hard og skitten hardcore punk fra Mjøsa. Aggresjonen raser og freser underveis. Det er hamrende og drivende. «Sitter Fast» er et av de hardeste kuttene på «2021: Pønk i Norge»-samleren. Bandcamp.

Hôy la – Øya & Queen

Norske Hôy la aka Ingri Høyland Kvamstad med base i København er også valgt ut til å spille på årets Bylarm, lørdag kveld i St. Edmunds kirke klokka 22:30. Konserten blir en smakebit på debutalbumet «There’s a Girl Inside my Brain who Wants to Die», som kommer 8. oktober. Musikalsk leker Hôy La med blandinger av pop og elektronika på «Øya» og «Queen». Betagende. Bandcamp.

Hôy la – Purple (Ferske spor uke 14/2019), Musikkvideo: Hôy la – «Shame»

dragongirl – dj broke my heart on the dancefloor

Norske dragongirls EP «Tripomatic Fantasies» er en heftig, oppslukende sanseopplevelse med sin euforiske mørke kraft, urolige rastløshet og tordenskrall av uortodoks lyd. I brakkvannet mellom  performance, samtidsmusikk og elektronisk klubbmusikk skapes det  suggererende improviserte støysekvenser og tunge transcenderende, atypiske danselåter med hypnotisk bass og et cineastisk eller gameraktig driv litt  på siden av artister som FKA Twigs, Arca, SOPHIE og Tirzah (Fra vårt intervju med dragongirl).

Nikoline Urcsin Erichsen er kvinnen bak de aparte, forførende rytmene . Alt dette kan du oppleve lørdag kveld på Revolver på Bylarm klokka 23.00. dragongirl er en av 12 artister som kan bli årets Stjerneskudd og 500 000 rikere. Bandcamp.

Dragongirl – beefs, bad blood and burning vendettas (Ferske spor uke 33/2021), dragongirl: Aparte rytmer, uro og eufori

Sleaford Mods – I Don’t Rate You

Sleaford Mods er et av de beste og viktigste utøverne for tiden, og de siste årene, nå er de klar for Trondheim, Marinen og Pstereo 2022 19. – 20. august.  Pstereo har hyret inn selvutnevnt superfan Jonas Skybakmoen (Johndoe) som gjesteskribent for å forklare hvorfor dette ligger an til å bli årets konsert i Midt-Norge. Les teksten her.

Forfatter Peder Samdal snakker om Sleaford Mods denne episoden av Musikknyheters Fotnote. Minner om (på det varmeste)  denne anmeldelsen av deres siste plata «Spare Ribs» ( «I Don’t Rate You» er fra den) og Sleaford Mods-dokumentaren «Bunch of Kunst», den kan du låne gratis fra bibliotekenes egen filmstrømmetjeneste; Filmoteket. Les mer her. Vi har skrevet en god del om denne eminente Nottingham-duoen, bare klikk på lenkene under for lese.

Sleaford Mods – Shortcummings (Ferske spor uke 4/2021), Sleaford Mods – Nudge It (Ferske spor uke 3/2021),Sleaford Mods – Mork n Mindy (Ft. Billy Nomates) (Ferske spor uke 45/2020), Sleaford Mods – Jobseeker (Ferske spor uke 23/2020), Sleaford Mods – Second (Ferske spor uke 20/2020), Sleaford Mods – Big Burt (Ferske spor uke 23/2019), Sleaford Mods – Kebab Spider (Ferske spor uke 2/2019) Sleaford Mods – Bang Someone Out & Gallow Hill (Ferske spor uke 37/2018) Sleaford Mods – Stick in a Five & Go (ferske spor – uke 33/2018), Øya 2018 – Sleaford Mods

 

Jan-Olav

Converge & Chelsea Wolfe – Blood Moon

I 2016 turnerte det metalliske hardcorebandet Converge Europa og hadde da blant annet en opptreden på Roadburnfestivalen. For anledningen var de forsterket med ingen mindre enn Chelsea Wolfe og hennes samarbeidspartner i Wild Eyes Ben Chisholm, Cave-In frontmann og tidligere Converge medlem Stephen Brodsky og sist, men ikke minst Steve Von Till fra Neurosis. Nå er et album på gang med denne konstellasjonen. Den ruvende episke forsmaken vi får i form av «Blood Moon» gjør at vi gleder oss storveis til det som skal komme.

En av låtene som har inspirert Eigil i Dwaal er Converge – «Grim Heart / Black Rose» (Fra intervjuet Dwaal: Stemningsfull, dramaturgisk doom), Tons of Rock 2016 i bilder (med Converge), Mer Converge

Emma Ruth Rundle & Chelsea Wolfe – Anhedonia (Ferske spor uke 4/2021), Mrs. Piss – Knelt (Ferske spor uke 21/2020), Chelsea Wolfe – Album: Hiss Spun (Musikalske sidespor – uke 41/2017), Chelsea Wolfe: Mørk estetikk, Mer Chelsea Wolf

The Garrys – Get Thee to a Nunnery

Fra søstertrioen Erica, Julie og Leonore Maiers fjerde album, med samme tittel som låten «Get Thee to a Nunnery», finner vi denne humørfylte låten om det å være rebelsk og om tilgivelse innenfor religiøse kretser. Musikalsk er det en slags drømmende  harmoni surfpop med nikk til Chris Isaak. Video.

Baby you’ve been bad, so bad
Baby you’ve been bad bad bad bad, so bad
Girl you’d better pray, before they put you away
Girl you’d better pray pray pray pray, before they put you away

Prisma – I Never Wanted To Meet You & Seven Greedy Girls

Den danske søskenduoen Frida og Sigrid Møl Kristiansen skal ha vært et av høydepunktene under årets Bylarm, rapporteres det. På plate er det nerve og atmosfære, drømmende og ganske så catchy. Vi velger foreløpig gjennombruddshiten, og i tillegg åpningskuttet, på det nyeste minialbumet, vel vitende om at vi nok bør bruke tid på begge Ep-ene; «Her” og «Inside Out», som de har gitt ut så langt. For fans av The Raveonettes, Ladytron og Lush. Den tostemmede vokalen og de stabbende maskinaktige synthtrommene på «Seven Greedy Girls» og vekslingen mellom moll og dur i «I Never wanted To Meet You» gir mersmak. Video.

Gustaf – Book

Siste tilskudd til New York Citys postpunkstamme, er nå aktuelle med debutalbumet «Audio Drab for Ego Slobs» på Royal Mountain Records. Med plenty humor og mangel på selvhøytidelighet lager de morsom og fengende musikk, som fungerer greit her og nå. Med referanser til The Rapture, Talking Heads, Television, Downtown Boys og Bodega. «Book» er en spretten låt om å søke bekreftelse på feil steder. Så får vi se hvor godt musikken tåler tidens tann. Video.

FLTY BRGR GRL – Duet

– Jeg starta prosjektet etter en eksistensiell krise som fikk meg til å reise helt alene til Los Angeles. På min siste dag der endte jeg opp på en In-N-Out burgersjappe. Jeg hadde egentlig ingen planer om å starte noe nytt bandprosjekt, men mens jeg satt der og stirra på den saftige, fettete og skitne burgeren min, tok jeg meg selv i å føle meg som en «filthy burger girl», forteller Namra Beatrix Saleem i dette intervjuet med disharmoni.

Nå er endelig debutalbumet her og «Duet” nok et høydepunkt etter flere inspirerte singler de siste par årene. En stemningsfull og dempet låt i drømmepoplandskapet.

FLTY BRGR GRL – Sweet Boy (Ferske spor uke 35/2021), 5 plater som har inspirert FLTY BRGR GRL, FLTY BRGR GRL – No More (Ferske spor uke 48/2020), FLTY BRGR GRL – Be My Boy (Ferske spor uke 45/2019)

Wild Man Riddim – Moskenes Ferga

– I norsk musikkliv er vi nok en raritet og kanskje litt vanskelig å båssette? Vi henter mye inspirasjon fra jazz, afrobeat osv. og er derfor ikke et puritansk skaband. Vi er heller ikke et rendyrket jazzband, men blander mye av det vi digger sammen. For å tegne et litt karikert bilde: Når vi spiller på Herr Nilsen kan du se punks med hanekam og skinnjakke danse, mens en fyr med høyhalsa svart genser og briller med tjukk innfatning sitter og nikker forsiktig i et hjørne med et glass vin. Denne litt spesielle ambivalensen trives vi nok i fordi det representerer spennet i musikken vår og hvem som kommer på konsertene våre, forteller Wild Man Riddim til disharmoni, og gir en god beskrivelse av seg selv.

«Moskenes Ferga» er en sval godlåt som gir deg lyst til å svaie med eller trekke ut på dansegulvet. Vi forestiller oss midnattsol og sene sommernetter like gjerne som mer sydlige breddegrader og drinker under et palmetre mens man nyter blåserne.

Daniel Romano’s Outfit – The Motions

Han må være hyperproduktiv – og gir sannsynligvis ut mer enn hva de aller fleste av oss klarer å ta inn over seg – men jeg kommer stadig vekk tilbake til Daniel Romano enten det er på egen hånd, med Anicient Shapes eller med sin Outfit som her. «The Motions» er en av mange fine låter på «Cobra Poems». Den vakre backing vokalen til Julianna Riolino er en viktig grunn til at denne vagabond-på-vei balladen fremstår så forførende. Video.

I’m just going through the motions. Like a sunset, like a stem.On that never-ending highway. Hoping someday. To thumb a friend.

Daniel Romano’s Outfit – A Rat Without a Tale (Ferske spor uke 33/2020), Daniel Romano’s Outfit – Diamonds and Dogs (Ferske spor uke 18/2020), Daniel Romano -Boy in a Crow-skin Cape (Ferske spor uke 14/2020), Daniel Romano – Album: Modern Pressure (Musikalske sidespor – uke 24/2017), Jenny Berkel – Album «Pale Moon Kid», produsert av Romano (Musikalske sidespor – uke 47/2016)

bdrmm – Port

Fascinasjonen for de britiske shoegazerne fortsetter med dette nye sporet. Her fremstår de tyngre og mer skumle. Dvelende, mørk og smått klaustrofobisk er singelkuttet, som er sluppet på Sonic Cathedral. Video.

Gary Olson – A house In Provence

Tune-J Music og Tapete Records fortsetter å forgylle ørekanalene våre med vakker gitarpop. Fredag slapp amerikaneren Gary Olsson fra The Ladybug Transistor en ny finstemt sololåt hjulpet av de norske feinschmeckerne Jørn og Ole Johannes Åleskjær, Håvard Krogedal og Arne Kjelsrud Mathisen. Hvorvidt låten er inspirert av Ivy Pembrokes roman vites ikke, men den har også en landlig solfylt sjarm i seg.

Gary Olson – Giovanna Please & The Old Twin (Ferske spor uke 27/2020), Gary Olson – amerikansk indie-trompet på norsk gårdsbruk, Gary Olson – Some Advice (Ferske spor uke 17/2020), Gary Olson – Giovanna Please (Ferske spor uke 14/2020), Gary Olson – The Old Twin (Ferske spor uke 49/2018)

Hederos & Hellberg – Din Dröm

– Det var inför andra plattan som vi plötsligt kom loss med att skriva eget. Då var det Martin som kom med musiken och jag blev väldigt inspirerad och glad för att få möjligheten att skriva till dessa vackra små pianostycken. Det var faktiskt första gången jag kände att textskrivningen blev lustfylld och kul, innan hade jag alltid haft jäkligt svårt med att skriva, sier Mattias Hellberg til Deichman musikk i dette intervjuet.

«Din Dröm» er et godt eksempel på svinget og det intuitive samspillet mellom de to svenskene, den vakre kraften i melodiene deres med sin kombinasjon av piano, munnspill og sang, og en herlig sammensmeltning av svenske folketoner, jazz og rock. Ta deg tid til å høre dette albumet.

Hederos & Hellberg: Følsom rock, Hederos & Hellberg – Gräsmark (Ferske spor uke 6/202i), Hederos & Hellberg med Christian Kjellvander & Frida Hyvönen – Puff (Ferske spor uke 3/2021)

Xeno & Oaklander – Afar

Oaklandduoen byr her på litt fransk disco på sin tredje singelen fra det kommende sjuende albumet, som slippes 22. oktober. Den besnærende minimalistiske synthpopen deres har et herlig dansbart tilsnitt denne gangen, som kjapt fikk mine to sønner dansende på stuegulvet, tross et bittersøtt element i låta. Video.

Ducks Ltd. – 18 Cigarettes

Denne herlige indiebangeren hadde jeg visst glemt å liste. Nå er debutalbumet «Modern Fiction», på Carpark Records, ute fra Torontoduoen Evan Lewis og Tom McGreevy, albumet er også gjennomført med bravur. Da kan det være på tide å trekke den frem. Liker du lagdelt janglepop er det bare å nyte den rå og følsomme låten.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av Ferske spor

ps Under relaterte saker har vi bare tatt med noen av de siste utgavene av Ferske spor, så klikk på lenken over eller Spillelister øverst for å sjekke alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter