Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 8. oktober 2021

Videopremiere: Frode Fivel – «B-Train»

Frode Fivel og bandet er kommet langt i innspillinger av et nytt album, oppfølgeren til gode «Send /Return» fra 2019. Nå er han aktuell med en musikkvideo som har et høsttema, og hva passer vel bedre enn det? Videopremiere! Snurr film!

Av: Victor Josefsen/ Foto: Stillbilde fra video

Frode Fivel gjorde seg først kjent med den herlig lekne Gøteborg-kvartetten Hello Goodbye før han flyttet hjem til Norge og Fredrikstad, og både etablerte seg under eget navn og ga ut et underkjent samarbeid med Knut Schreiner, Trond Mjøen og Håvard Krogedal under navnet Mirror Lake. Det har blitt lengre mellom presseoppslagene og utgivelsene nå som han har blitt familiefar, men musikken er på langt nær glemt.

Mot slutten av 2019 fikk vi ta del i tredjealbumet «Send /Return». Albumet låter friskt og preges av en delikat produksjon. Det er en form for varm, velspilt vestkystrock med elementer av både harmonipop og cosmic americana. Bak det hele klinger en tydelig stemme av vemod, men også håp. Alt det du har leste til nå,  er innledningen på det fine intervjuet vi gjorde med han i fjor, les resten her.

Nå er altså Frode Fivel kommet langt i innspillinger av et nytt album, oppfølgeren til gode «Send /Return» fra 2019. Her og nå er han aktuell med en musikkvideo som har et høsttema.

Når UDs reiserestriksjoner opphører i disse dager, er det kanskje snart mulig for nordmenn å rulle over «The Grate Plains». Det høres ut som om Frode Fivel drømmer om å sitte i en knirkete togvogn på vei mot Rocky Mountains på sin siste singel «B-train». En plan B kan være å sitte på en henger som krenger seg gjennom flatlandet i Østfold. Det er i hvert fall der vi møter Frode i den nye musikkvideoen til låta.

Lydbildet på «B – Train» speiler virkelig Frode Fivel i den rustikke, knirkete togvognen omgitt av organiske landskap der slettene skråner i et variert terreng, med blinkende fjellvann og spektakulære fjell.

«B-Train» er både skjør, ettertenksom og søkende låt/video.

Videoen er filmet og regissert av Fredrik Brarud.

Sjekk også:

Frode Fivel – Send/Return (Ferske spor uke 35/2020)

Frode Fivel – The Swedish Black Disease & The Final Roar of the Dinosaur (Ferske spor uke 25/2020)

Frode Fivel – «TV Christmas» (Musikalske julespor 2018)

 

Sjekk også relaterte saker under.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter