Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 13. oktober 2021

Singelpremiere: Charlotte Qvale – «Bones»

Charlotte Qvale slipper singelen «Bones» 15. oktober, og denne finstemte balladen kan du høre hos oss allerede i dag! Dette er første singelutgivelse fra hennes kommende minialbum som utgis våren 2022.

Tekst: Victor Josefsen / Foto: Julia Naglestad

7 singelutgivelser på rekke og rad, omtalt i positive ordelag av oss, ga Charlotte rommet hun trengte for å begynne arbeidet med en mer omfattende utgivelse. Singelen «Bones» er skrevet og komponert av Charlotte Qvale og produsert av Morten Martens. Dette er altså første singel fra hennes kommende minialbum som utgis i første halvdel av 2022, som er produsert i samarbeid med nevnte Morten Martens (Hanne Kolstø, Tom Hell, Hemmelig Sekt, Vågsbygd Handy) og Vetle Junker (Metteson, Aurora, Verdensrommet).

Charlotte Qvale holder i mer eller mindre alle tråder selv («det er prisen jeg betaler for å gjøre som det passer meg»), noe som krever et visst overlevelsesgrunnlag. Med sju strake spillelistinger kunne hun tillate seg å bruke tiden det tar å navigere mot andre musikalske farvann.

Charlotte Qvale forteller om singelen «Bones»:

– Jeg skrev «Bones» på besøk hos mine foreldre, på pianoet jeg fikk da jeg var sju år, det står fortsatt hos dem i Mandal. Måtte være stille siden alle i huset hadde lagt seg, det er kanskje derfor det ble en ballade. Den handler om steder jeg er knyttet til, mennesker jeg er glad i, om alt som har vært og som jeg aldri kan få tilbake. At noen ting er for sent. Den handler også om å komme hjem, hva enn det betyr for folk. Det er en tilstand jeg jakter på.

– Da vi gjorde vokalopptakene til «Bones» var jeg ganske frynsete i sjela, faktisk. Det er man jo av og til. Stemmen er så vidt jeg vet nokså tett forbundet med følelsene, og jeg kan selv høre at jeg er på gyngende grunn her. Det var egentlig bare et skisseopptak, men vi valgte å bruke det likevel.

– På den nye utgivelsen min jobber jeg med Morten Martens. Jeg har kjent ham ganske lenge, eller ikke kjent ham, men jobbet med ham som musiker på et annet prosjekt. En kveld etter en konsert og over opptil flere pils, spurte jeg om han kunne tenke seg å produsere en låt for meg. Vet ikke helt hvorfor jeg fikk det for meg. Men det kunne han heldigvis. Da jeg kom i studio og fikk høre skissen han hadde laget til en av låtene mine tenkte jeg OK, HERREGUD, her har han fanget et eller annet helt sinnssykt spot on i låtskrivingen min og samtidig gjort det på sin helt egen, og for meg, totalt uventede måte. Ble ganske rørt. Jeg synes han har ekstremt god smak i tillegg til å være fri og usnobbete og enormt musikalsk – akkurat det en låtskriver har behov for, faktisk – og så synger han dritfint, derfor korer han på alle låtene vi gjør sammen. Jeg har bestandig gjort mine egne koringer og gjør mye av det fortsatt, men synes Morten tilfører låtene noe skikkelig bra.

– Jeg vet ikke egentlig helt hva soundet til «Bones» sier om resten av utgivelsen, jeg har ikke hatt noen annen plan enn å følge intuisjonen, la Morten følge sin, være fri og dyrke flyten. «Bones» er kanskje den med størst lyd, på en måte, og i alle fall den eneste med gitarsolo. Vi satt og skulle finne et element til mellomspillet, og da var det plutselig helt innlysende å spørre min gode kollega og latterlig flinke gitarist Tommy Kristiansen om å gjøre sin greie. Det ble jo ganske flott, om jeg skal si det selv.

 

Her kan du lytte på den nye singelen «Bones» til Charlotte Qvale:

Charlotte Qvale slipper singelen «Bones» 15. oktober, og denne finstemte balladen kan du høre hos oss allerede i dag! Dette er første singelutgivelse fra hennes kommende minialbum som utgis våren 2022.

 

Sjekk relaterte saker under, husk forresten å klikke på «Last inn mer» for å sjekke flere.

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter