Søk Meny Lukk
Lukk
Av: David Jønsson Intervjuer 14. oktober 2021

Thulsa Doom – I stadig utvikling

Thulsa Doom er straks aktuelle med sitt femte album "Ambition Freedom", som slippes 12. november. Tjue år etter debutalbumet "The Seats are Soft But the Helmet Is Way Too Tight", kommer kvintetten med et variert album fylt med tekstlige finurligheter og riff du kan danse til. Deichman musikk tok en kvikk passiar med vokalist Papa Doom (Jacob Krogvold) og gitarist El Doom (Ollis Andreassen) om albumet og den ferske singelen "Die Like an Aviator.
Av: David Jønsson/Foto: Pressebilde

– Gratulerer med ny singel! Det er store saker, men jeg blir litt forvirret over teksten. Hva handler egentlig «Die Like an Aviator» om?

Jacob: Takk! Og takk som spør. «Die Like an Aviator» tar for seg følelsen som du kjenner på etter omtrent 19 minutter på Facebook. Du vet, klar for et kræsj. Et sug etter noe spektakulært og heltemodig trenger seg på. Dette er følelser som mange med hjemmekontor og god oversikt over smittetall og restriksjoner har opplevd som et resultat av omstillinger i samfunnet det siste året, men det stemmer ikke. Menneskene har slitt med dette i tusenvis av år. Og vi har løst det med juling, rus eller dans. Thulsa Doom foreslår dans!

– Ja, tankene gikk til Facebook med tekstlinjen «I let the blue screen fade, I want to die». Tar jeg veldig feil om jeg sier at det er mer enn litt TNT i lydbildet her?

Jacob:  Min første tanke er at du tar feil. Men nå er jeg ikke så sikker. Selv tenker jeg på Bob Dylan i en episode av «Miami Vice», men kanskje refrenget er mer TNT? Dansbar tungrock.

Ollis: Fordi det er et «svært» refreng det synges ganske lyst på?

– Hvilke andre temaer, store og små, dukker opp på «Ambition Freedom»?

Jacob: Jeg skriver brorparten av tekstene i øvingslokalet, inspirert i øyeblikket, og senere forstår jeg kanskje hva som fikk meg inn på den ene eller andre tanken. Så starter arbeidet med å analysere meg selv. Så former jeg ting til alt gir mening og er strålende nok til at jeg kan skrike det fra en scenekant. «Ambition Freedom» starter i møte med en fremmed i Lille Grensen, Oslo, og ender i en av de situasjonene jeg ofte havner i når jeg ikke får gjort noe nyttig. Albumet har nok flere av mine mest personlige tekster. Håper de er til hjelp.

– Det er to ganske ulike singler vi har fått presentert fra det kommende albumet «Ambition  Freedom». Hva kan dere si om det nye albumet?

Ollis: Dette er nok et enda mer variert album enn det forrige («A Keen Eye for the Obvious», 2017). Thulsa Doom er alltid i utvikling.

– Hvordan har innspillingen av albumet foregått? Har det vært en langdryg, pandemipreget affære, eller et album som ble gjort fort og kontant?

Ollis: Nei, gikk ganske kjapt denne gangen, men det ble jo utsatt ett år pga. pandemien. Vi ville ikke gi det ut hvis vi ikke kunne turnere på det, og det skal vi jo nå heldigvis, i januar og februar.

– Det er 20 år siden debutalbumet «The Seats are Soft But the Helmet Is Way Too Tight» kom ut. Har det vært noen forandringer på hvordan dere tilnærmer dere skriving og innspilling av låter i løpet av denne tiden?

Jacob: Ja! Vi skriver mer sammen. Kreativ moro. Om Henning (Solvang, aka Doom Perignon, red. anm). Ollis og jeg lager noe sammen føler vi alle at 70% er vårt eget. Og slik blir det 210% låt, om det gir noen mening.

Ollis: Enig, er mye mer samarbeid nå, mye gøyere egentlig.

– Hva er den største forskjellen på Thulsa Doom anno 2001 og 2021?

Jacob: den største forandringen kom kanskje når vi skulle lage oppfølger til «…way too tight». Vi hadde bestått eksamen i stoner-rock og trengte ikke ta opp det faget på ny. Vi ville mer. Vi har alle en masse greier i ryggsekkene våre, vi tar det med til hver eneste øving. Mulig Deichman har flere kilder enn oss, men det er ikke sikkert.

Ollis: Måten å skrive på er vel det mest forskjellige, vi er heldigvis de samme fem fjolsa enda.

– Blir det en episk jubileumsturné etter albumslipp?

Jacob: Det blir en helt vanlig episk turné. Men bli ikke overrasket om det blir jubileumsturné om 10 år der vi spiller hele «Ambition Freedom». Eller kanskje vi skal få noen andre til å gjøre det? Det er jo en del virkelig kompliserte greier på denne plata.

Ollis: Det blir selvsagt en episk turné

 

Thulsa Doom drar på turné i januar og februar, her kan du se bandet: 

07.01 Oslo, Rockefeller

08.01 Horten, Artilleriverkstedet

20.01 Stavanger, Folken

21.01 Arendal, Rockeklubben

22.01 Porsgrunn, RIP

28.01 Steinkjer, Vårt Hjem

29.01 Trondheim, Byscenen

03.02 Tromsø, Blårock

04.02 Odal, Rockeklubb

11.02 Jessheim, Kreti og Pleti

12.02 Fredrikstad, Gamlebyen Kulturhus

 

Albumet «Ambition Freedom» slippes 12. november via Drabant Music. Ikke hørt «Die Like an Aviator» enda? Hør her:

 

Sjekk også:

Thulsa Doom – Endless, Unless (Ferske spor uke 35/2021)

Deichman: Årets album 2017 (Med Thulsa Doom – A Keen Eye for the Obvious)

Øyvind Holm: Feinschmecker pop med beatleske undertoner (Dipsomaniacs har turnert med Thulsa Doom)

Min platesamling: Kristopher Schau (Duplex Records-forbindelser m.m.)

Plateanmeldelse: Brut Boogaloo – «Strike III»

Brut Boogaloo på Rockefeller

I&I – Sometimes  (Ferske spor uke 8/2019, låta «Sometimes» er spilt inn med bl.a. Henning Solvang som produsent)

 

Sjekk også relaterte saker under, husk forresten å klikke på «Last inn mer» for å sjekke flere.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter