Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 8. november 2021

Singelanmeldelse: The High Water Marks – «Proclaimer Of Things» & «Jenny»

Artist: The High Water Marks

 

Singel: «Proclaimer Of Things» & «Jenny»  (2021)

 

Plateselskap: Minty Fresh

 

5

 

Av: Victor Josefsen

 

The High Water Marks fjorårsalbum «Ecstasy Rhymes» er en herlig svirr av indiepop/indierock inspirert av 90-tallet da Guided by Voices, Sebadoh, Dinosaur Jr.Grandaddy, Neutral Milk Hotel og The Apples in Stereo herjet. Kanskje ikke så rart siden en av de to hovedlåtskriverne i bandet er Hilarie Sidney fra Elephant 6-kollektivet og sistnevnte band.

The High Water Marks slipper splitter ny skive i februar neste år og 4 singler i forkant. To av dem er ute, «Jenny» og tittellåta på  skiva «Proclaimer Of Things». «Jenny» er mer av The High Water Marks’ ekstatiske og melodiøse indiepop/rock med mer eller mindre skurrende fuzz mikset med Elephant 6-finesse og rørende twee-elementer.

Tittellåta «Proclaimer Of Things» er tilsynelatende strukturert som en standard drømmepop-låt, altså luftig sound, duvende rytmer og melodiøs vokal. Standard drømmepop-låter kan være fine de når alt sitter som det skal eller sterilt når de mangler substans. The High Water Marks har på sin side komponert en liten genistrek av en låt med «Proclaimer Of Things» .

Allerede den direkte åpning«snutten» bærer bud om hva som kommer, og frasparket i beatet og de subtile «støy»skjærene som lurer under kompet viser ytterlige at edgen er inntakt, dette fungerer både som mothaker og samhandling med og til den fine vokalføringen og like fine melodien. Alt mikset eksellent i hop med Elephant 6-finesse. Det hele er følsomt og energisk, delikat og gjennomført.

«Proclaimer Of Things» er rett og slett en deilig låt signert The High Water Marks.

Den nye singelen «Proclaimer Of Things» (2021)

 

Her er singelen «Jenny» (2021)

 

Fjoråralbumet «Ecstasy Rhymes» (2020)

 

Sjekk relaterte saker under, husk forresten å klikke på «Last inn mer» for å sjekke flere.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter