Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Spillelister 5. desember 2021

Ferske spor uke 48/2021

Her er ukas spilleliste! Følg oss gjerne!

Av: David Jønsson,  Geir Qviller,  Jan-Olav Glette, Victor Josefsen

David:

Fieh – Telephone Girl

Fieh flytter seg tematisk fra grendehusfest til telefonskrekk på deres siste singel «Telephone Girl», som høres ut som en umiddelbar hit. I hvert fall i mine ører. En syrete og myk soulbanger som gynger så behagelig, med smekker produksjon fra Lars Horntveth (nok en gang!). Låten er mikset av Russell Elevado, som går under «The Analog Ninja», og er kjent for sitt arbeid med D’Angelo, Angélique Kidjo og The Roots. Det høres. «Telephone Girl» har en velkjent eim av nettopp D’Angelo og Erykah Badu over seg. Funky som fy. Sjekk ut Bandcamp-siden.

Fieh – Grendehus Funkadelic (Ferske spor uke 42/2021), Nothing Personal – One Second (Trioen består av Solveig Wang, som også spiller i Fieh, samt Dorothea Økland og Thea Emilie Wang, Ferske spor uke 39/2021), Bylarm: Deichman musikk anbefaler (Inkludert tigerstate, som består av medlemmer fra blant annet Fieh), tigerstate – if you want me then you can (Ferske spor uke 33/2021), MIDISOFI – Purplebook (Selve stemmen i soul-søkerne Fieh, Ferske spor uke 23/2021), Fieh – Samurai/When The Summer Is Through (Ferske spor uke 36/2019), Fieh – Flower (Ferske spor uke 18/2019)

¡BangBang Watergun! – White Gold

La oss holde det funky. ¡BangBang Watergun! er en spennende bandkonstellasjon bestående av Ragnhild Moan (vokal), David Andreas Emhjellen Paulsen (tangenter), Erlend Tredal (bass), Sigmund Vesterheim (trommer) og Ask Vatn Strøm (gitar). Sistnevnte spiller i allestedsnærværende Kanaan, et band som er en fellesnevner for store deler av det som bobler i norsk musikk for tiden. Som med ovennevnte Fieh, møtes du av en uimotståelig groove og et sjangeroverskridende lydbilde som hekter deg fast. Ute nå på Jazzland. Sjekk ut Bandcamp-siden.

Karl Bjorå – Scenic Route

Gitarist Karl Bjorå, kjent fra jazzgrupper som Megalodon Collective og Emmeluth’s Amoeba, er ute med sitt andre soloalbum «Whimsical Giant». I bandet har han samlet en skokk, eller en oktett hvis vi skal være fine på det, med toneangivende musikere som for eksempel Anja Lauvdal på piano, Johanne Flottorp på hardingfele (mer om henne senere i spalten), Signe Emmeluth på altsaks og Lars Horntveth (mannen er over alt) på steelgitar. Bárður Poulsen fra Flukten, som har gitt ut et annet av årets jazzhøydepunkt er også med her. «Whimsical Giant» er en jordet og fascinerende lytteopplevelse som har elementer fra Chicago-scenen med Jeff Parker og Tortoise i front, men også fra norsk folkemusikk. «Scenic Route» maler naturskjønne bilder i vidstrakt format med en unik oktett i vakkert samspill.

Ol’ Burger Beats – For Ras G

«For Ras G» er den andre singelen fra Ol’ Burger Beats kommende album «Loft». Singelen er en hyllest til den avdøde produsenten Ras G, som har hatt stor innflytelse på Ol’ Burger. Med dens sjelfulle og bakoverlente beat, er det en mer enn verdig hyllest til produsentlegenden. Les mer om hva Ol’ Burger Beats har å si om Ras G i intervjuet vi gjorde med ham for noen uker siden her. For mer info, sjekk ut Bandcamp-siden.

Kyss På Halsen – 4evr Runaway

Kyss På Halsen er en forholdsvis fersk trio bestående av Lene C. Jørgensen (vokal), Anders M. Killerud (vokal/gitar) og Ole Torstein Hovig (synth), med bakgrunn fra band som TAPE TRASH, Spielbergs og Ludvig Moon. Den selvtitulerte EP-en er breddfull av fengende drømmepop, med «4evr Runaway» som et hårfint høydepunkt med dens skimrende shoegaze-vibb. Det kan muligens sammenlignes med et litt mer årvåkent Beach House.

Hazel English – Nine Stories

Hazel English er også god på fengende synthpop med indie-tilsnitt. «Nine Stories» er herlig ukomplisert og snorrett, med et killer refreng. Det skader jo heller ikke for en bibliotekaransatt at sangen er kalt opp etter en novellesamling av J.D. Salinger.

Masåva – Vokse Fra

«Er Vi Store Nok Nå?» er Masåvas andre album og bandet viser ingen tendenser til voksesmerter. Snarere tvert imot. Bandets delikate og nyanserte tagning på musikk som ligger i skjæringspunktet mellom visepop og folklåter, utgjør en stor lytteopplevelse. Det er umulig å ikke la seg affisere av Selma French Bolstads rike og dynamiske vokal eller den alvorstyngede velklangen trioen får til på albumet, og spesielt på kuttet «Vokse Fra».

Cassandra Jenkins – Hard Drive

Nå er oppsummeringssesongen over oss, en høytid for oss pedantiske musikknerder med hang for lister.  Cassandra Jenkins har vært en av mine favoritter i hele år med albumet «An Overview on Phenomenal Nature». En lavmælt og følelsestung hyllest til David Berman, der store deler av albumet ble til på Lyngør. Albumets rike kvaliteter ble belyst på Jenkins nylige konsert på Ingensteds. Det var en intim setting med Jenkins alene på scenen, men med overraskende gjesteopptreden av Harald Lassen på saksofon, som fargela sangene til Jenkins på en nydelig måte. Sjekk ut Bandcamp-siden.

Cassandra Jenkins – New Bikini (Ferske spor uke 8/2021)

Ingvild Flottorp – December Light

Det er på tide å la julemusikken flomme innover oss. Ingvild Flottorp har tidligere imponert redaksjonen med sin klokkeklare røst og meloditeft. «December Light» er en betagende julelåt, som er smakfullt orkestrert med strykere og hardingfele. Hardingfelen trakteres av søster Johanne Flottorp, som spiller i The Northern Belle. «December Light» maner til ettertanke og forhåpninger slik god julemusikk er ment til å gjøre.

Ingvild Flottorp: Ny krystallstemme på Nordicana-scenen, Ingvild Flottorp – (At Least I Got To) Stay Around (Ferske spor uke 4/2021), Ingvild Flottorp – I’ll Be Alright (Ferske spor uke 49/2020)

Joyce Street – Make This a Good Christmas

Mer jul i monitor! Denne gangen fra en litt smalere sti, selv om vi holder oss i country og americana-territoriet. Kremselskapet Numero Group har gravd dypt i julecountry-sekken og kommet opp med et knippe fantastiske og ukjente perler, samlet på albumet «Christmas Dreamers – Yuletide Country (1960-1972). Joyce Street har en oppriktig oppfordring med «Make This a Good Christmas», og med denne samlingen i hus så blir det garantert en god jul.

 

Geir

Britt Pernille Frøholm, Sigurd Hole – Myrkret

En kort, mørk og melodisk låt med vinterblek fele og varm, myk kontrabass. Deilig låt for stille vinterkvelder. Fra «Årringar», en av årets beste plater, ute på Kviven Records.

Britt Pernille Frøholm, Sigurd Hole – Nyårssol (Ferske spor uke 45/2021), Videoepremiere: Sigurd Hole – «Duggdråper‎», Sigurd Hole – Album: Elvesang (Musikalske sidespor – uke 5/2018)

Olivia Block – Great Northern, 34428

Kjølig og vinterlig stemning med dempede, dunkende og maskinelle beats, iskalde synter og varm bass. Fra skiva «Innocent passage in the Terrritorial Sea», ute på Room40. bandcamp

Helm – Axis

Nakent, kaldt og industrielt med alarmerende og skarpe synter, grumsete basslyd, støy og tunge, treige beats. Fra den nye skiva med samme navn, ute på Dais. bandcamp

 

Jan-Olav

Ivar Eidem – Sleepless

Fra Ep-en med samme navn fra den tidligere keyboardisten i The Cut og vokalisten i Matchstick Sun. Det er fint å ha ham tilbake 25 år etter at han slapp det Spellemannprisvinnende soloalbumet «Missions Of a Clown». Musikalsk befinner vi oss et sjøsykt psykedelisk poplandskap ikke for langt unna det Eidem tidligere drev med i Matchstick Sun, eller det Haakon Ellingsen/The Last James og Dog Age gjør og gjorde, og band som The Beatles og The Idle Race gjorde for mange herrens år siden på andre siden av Atlanteren i musikkens domeneland.

Matchstick Sun – You & Me (Ferske spor uke 45/2021), Gringo Bandido

The Bug & Jason Williamson – Treetop & Stoat

Ikke bare står The Bug, eller Kevin Martin som han heter, for et av årets heftigste album med «Fire» utgitt på Ninja Tune i august. I skrivende øyeblikk kommer også nyheten om at det topper nettsiden The Quietus’ oversikt over årets beste album! Nå kommer han jammen med nok et inspirert samarbeid. Denne gangen med Mr. Sleaford Mods himself aka Jason Williamson, som spytter ut frustrasjoner med hissig kraft. «Stoat» henter mye fra amerikansk undergrunns hiphop.

SPILL HØYT!

Rongeur – Brace

Albumaktuelle Rongeur imponerte voldsomt under feiringen av platebutikken Tigers 25-årsjubileum på Blitz ett par uker tilbake i tid. Imponerende og slagkraftig er også hele andrealbumet «Glacier Tongue». På Fysisk format. En låt som virkelig lykkes med å kombinere det angstfylte støyende med mer ettertenksomme dvelende elementer er «Brace», som også avslører inspirasjon fra et annet Tønsberg-band, Seigmen. Vi kommer etter hvert tilbake med et intervju med sludge/støytrioen. Sjekk ut Bandcamp-siden.

Årets beste norske EP-er/Minialbum 2015 – 8. Ampmandens Døtre / Rongeur Split – Ampmendens Døtre / Rongeur Split EP (<victor)

Electric Eye – Put the Secret in Your Pocket

– Det er vel ingen av oss som er noe særlig til sangere, så det gir seg jo litt selv at det blir mye instrumentalmusikk, samtidig så liker jeg den nærheten litt synging gir. Så nå om dagen prøver vi alltid å ha litt sang på hver låt. Det jorder det liksom litt. Selv om vi prøver å behandle vokalen litt som et av mange instrumenter man har tilgang til. Det er liksom ikke sånn at den skal ligge på toppen, over alt og overdøve gitarer eller trommer for eksempel, forklarer bandleder og gitarist Øystein Braut i kvartetten Electric Eye (til disharmoni), som er aktuelle med det sublime albumet «Horizons» på Fuzz Records.  Musikken er transcenderende, men det er hele tiden noe som ulmer under og skaper fin friksjon og dynamikk i den atmosfæriske krautrocken deres. Video. Sjekk ut Bandcamp-siden.

Plateanmeldelse: Electric Eye – «From The Poisonous Tree», Singelanmeldelse: Electric Eye – «Invisible Prison» / Intervju, Electric Eye på bassengkanten…, Øya 2016 – Electric Eye, Plateanmeldelse: Electric Eye – «Live at Blå», by:Larm 2016 – Electric Eye, Platemeldelse: Electric Eye «Different Sun», Oslo Psych Fest 2015: Clinic + Electric Eye, Electric Eye på vei til Roskilde, Electric Eye til Roskilde Festival, Electric Eye bekreftet til SXSW og Eurosonic, Klangkollektivet – første utgivelse og by:Larm

Smile – Special Knock, Kylie, Call My Name (Feat. Robyn), Eon (Feat. Freja The Dragon)

Björn Yttling fra Peter, Björn and John og Joakim Åhlund fra blant andre Les Big Byrd, Teddybears Sthlm og Caesars Palace har en duo sammen siden 2008, som nå er tilbake. Attpåtil har de med seg Robyn, som gjestesanger på hit-en «Call My Name». Det andre albumet «Phantom Island» kom i år. Derfra plukker vi den fine instrumentallåten «Special knock», som starter med plystring og går over i skimrende, atmofærisk synthlek. Og det er mange slike fine genreoverskridende instrumentaler og heftige produksjonsdetaljer her, med elementer av kraut, drømmepop, synthpop, psykedelisk folk (sjekk «Troll-holk») eller hva det nå måtte være. Likevel er det fint å høre litt sang også, og det slagkraftige samarbeidet mellom Åhlund og Robyn Miriam Carlsson igjen, og også det for meg nye bekjentskapet Freja The Dragon. Videoer: Call My Name, Kylie, Eon

Civic – Radiant Eye & Tell the Papers

Deilig, slamrende gitardrevet rock fra Melbourne, som bringer frem minner om andre australske herligheter: Sunny Boys, Radio Birdman og The Saints med flere. Kraftfullt, tight og energiladet. Begge låtene er fra albumet «Future Forecast» på Flightless Records fra i vår som nok vil hevde seg bra når årsbestelistene skal lages. Videoer: Radiant Eye, Tell The Papers

Nix & the Nothings – Why

Vi ønsker hjertelig velkommen dette ferske Bergensbandet med medlemmer fra band som Romskip og Howlin’ Sun. En rå, grisetøff amalgamasjon av garage, punk og psykedelia, som nesten er på høyde med tidligere nevnte Caesars Palace eller The Creeps. Overstyrt og overstadig deilig med store doser fuzz. Her gleder vi oss overmåtelig til å høre mer. Video.

Efterklang – Hold Me Close When You Can

– I tilblivelsen af vårt nye album «Windflowers» følte jeg faktisk at vi fant tilbake til noe av den uskylden og forventningsløse tilgang til musikskapelse som preget de første årene. Det nøt jeg veldig, sier bassist Rasmus Stolberg i Efterklang, som er aktuelle med albumet «Windflowers» på City Slang, til disharmoni. Et inspirert melankolsk øyeblikk er «Hold Me Close».

Video.

Efterklang – Living Other Lives (Ferske spor uke 45/2021), Efterklangs siste konsert er festet på lerretet, Øya 2013: Efterklang, Efterklang på Deichman, Efterklang på by:Larm: Spirituelt og organisk, Plateanmeldelse: Efterklang – «Magic Chairs», Efterklang: Verdenspremiere i Sydney Opera House

 

Victor

Bakrus – Drittmidas

«Pønkrock fra hjerterota» er tittelen på intervjuet vårt med Røros-bandet Bakrus, og  tittelen beskriver presist uttrykket på deres siste album «Lover Ingenting». Mer er det egentlig ikke å si, ta en lytt musikken deres, og les intervjuet, det er som musikken/tekstene deres, uten filter. «Drittmidas» er åpningslåten på albumet, en fyrrig låt, den korte introen setter an tonen med det hektende, hissige riffet, ditto hi-haten, før trommene og resten av bandet sparker i fra. Dessuten kan vi vel aldri få nok av låter om drittmidaser, her er teksten.

Bakrus – Deli de Luca & Klar, Ferdig Faen Heller (Ferske spor uke 42/2021), Bakrus – Duejakt & Bo I Container (Ferske spor uke 13/2021), Bakrus – Kyssing (Musikalske julespor 2019)

Susanna – Ensomhet II

I år ville Gunvor Hofmo fylt 100 år, og den eksistensielle ensomheten hun satte ord på treffer stadig nye generasjoner. I anledning jubileet har Susanna utgitt demoene fra albumet som kom for ti år siden. Tirsdag 23. november gjestet hun Deichman Bjørvika med samtale om sitt utvalg av Gunvor Hofmos tekster, etterfulgt av konsert i bibliotekets øverste etasje. Susanna fremførte sangene laget av Gunvor Hofmos dikt helt solo, med piano og vokal. ‘Stor glede å være her’, sier Susanna. En stor glede at hun, og alle i publikum, er her, sier vi. En stemningsfull, nydelig konsert og ditto album.

«Jeg vil hjem til menneskene», albumet hvor Susanna Wallumrød synger Gunvor Hofmo, ble altså opprinnelig utgitt for ti år siden. Etter en tvist med plateselskapet ble albumet tatt ned fra alle digitale streamingtjenester og resten av CD-opplaget destruert i 2018. Siden den gang har derfor ikke albumet vært tilgjengelig – frem til nå. Akvarellen på omslaget er laget av Gunvor Hofmos kjæreste Ruth Maier, og flere illustrasjoner finnes i bookleten.

Du kan låne dikt av Gunvor Hofmo hos oss, inkludert «Jeg vil hjem til menneskene». På Nasjonalbiblioteker finner du det her.

Susanna – For No One (Ferske spor uke 23/2021), Susanna: Ondskapens blomster i nedstrippet musikalsk kledning, Susanna – The Dancing Snake (Ferske spor uke 30/2020), Susanna – Ecstacy X (Ferske spor uke 3/2019), Videopremiere: Susanna – «It’s A Long Way’ (To The Top If You Wanna Rock’n Roll)», Susanna – Låt: «Perfect Day» (Musikalske sidespor – uke 4/2018) Mer Susanna

Porto Geese – Every Day Every Day & What a day

Jan-Olav beskriver uttrykket til  Oslo-kvartetten  Porto Geese bra i introen til intervjuet, Porto Geese: Skeiv, psykedelisk indie rock, vi gjorde med dem i forrige uke: ‘Porto Geese sitt album «Duck» byr på slepende, atmosfærisk musikk spekket med skurrende nerve og kokende energi’. I intervjuet forteller Bendik Lund Øvrelid at han har en kjempestor fransk fuzz/reverb/delay, som tar opp halve pedalbrettet. Noe som kan høres på albumet, og som understøtter riffene, som spenner fra det fandenivoldske til støyfengene, besnærende «skjeve» lydmalerier. Dette sammen med helheten på plata viser at to av favorittbandene hans er My Bloody Valentine og Serena Maneesh.

Djevelen ligger i detaljene, og der ligger også løsningen, heter det, og den setningen passer på utrykket til Porto Geese. På plata deres er det mange virtuose detaljer, så det blir egentlig feil å velge kun to låter fra albumet. Dette er et album som bør lyttes på sammenhengende, du blir dratt inn hele deres soniske univers. Og det jeg liker, er at de  har lykkes med å lage noe egenartet, på tross av at det er lett å høre hva og hvem de er inspirert av, som er et ganske så mangfoldig spekter i musikkfloraens mange ulike genre og avarter. Som sagt, vanskelig å velge bare to låter, jeg burde også hatt med f.eks. «Flowers», men den og de andre låtene på plata er jo Spotify. Sjekk ut Bandcamp-siden.

Porto Geese – Screens (Ferske spor uke 42/2021), Porto Geese – Void (Ferske spor uke 6/2020)

One Track Minds – She’s Like Lucifer

Alle gode ting er 3. Jan-Olav anmeldte konserten med The Jesus and Mary Chain på Rockefeller, og da dukket igjen denne låten opp i bevisstheten (fra årets album «Dead End Boys»), og den er for tredje gang med i Ferske spor, av den enkle (og gode) grunn at One Track Minds fra Trondheim er sterkt influert av The Jesus and Mary Chain her. «She’s Like Lucifer» en deilig, melodiøs låt som driver fram i det støyfine soundet som omfavner sixties girl group era i fri utfoldelse. Sjekk ut Bandcamp-siden.

One Track Minds –  albumet «A Price to be Paid» (Musikalske sidespor – uke 47/2016)

Closing Eyes – Sesamee

The Jesus and Mary Chain har inspirert flerfoldige utøvere, Jan-Olav lister noen av dem i konsertanmeldelsen, i tillegg, for min del, tenker jeg Closing Eyes og «Sesamee» (fra EP’en «Melodies for The Contemporary Mind» (2014). Smakfullt. Video.

Closing Eyes – I Don’t Even Know Your Face (Ferske spor uke 21/2020), Plateanmeldelse: Closing Eyes – «Eternal Fidelity», Closing Eyes – postmoderne pop for feinschmeckere, Closing Eyes – Never Change Your Point Of View & You Can Have Everything (Ferske spor uke 12/2020), The Low Frequency In Stereo – Elevated / Desecrated (Closing Eyes Celestial Arkestra mix) (Ferske spor – uke 23/2018), Plateanmeldelse: Closing Eyes – «Soft Years», Singelanmeldelse: Closing Eyes – «Bambole», Closing Eyes -Tune inn, fade ut, repeter, Closing Eyes – Låt: «Sunshiner» ( Musikalske sidespor – uke 38/2017)

The Age of Colored Lizards – Solitary You

Når jeg først er inne på The Jesus and Mary Chain, norske The Age of Colored Lizards fortsetter å tilsynelatende lage den samme låta ommat og ommat, noe som ikke er ment negativt. Det samme gjorde nettopp The Jesus and Mary Chain, The Pastels og mange andre, to av mine store favorittband. Og for å nesten gjenta meg selv. The Age of Colored Lizard lager rett og slett deilige, melodiøse låter som driver fram i det småstøyete soundet. Dette er første singel fra deres kommende tredje album. Jeg tar med deres egen treffende beskrivelse av uttykket: ‘Psychedelic tinged shoegaze/indiepop, with an additional nod to the 1960s, that would not have been out of place on Cherry Red’s Losing Touch With My Mind compilation.

Kobol – Knife Skills & Good Fight

Tromsø- bandet Kobol slapp «Void» på bandcamp i starten av 2020. Den er spilt inn i det smått legendariske studioet Caliban Studios (Gluecifer, Mayhem, Kollwitz, Haust, Kvikksølvguttene, Next Life osv. osv. osv.) med Ruben Willem som tekniker.

Kobol spiller powerviolence, en sjanger jeg vet nada om, dvs. nå vet jeg mer etter å ha lest vårt intervju fra tidligere i år: Kobol: Steinhard Hardcore fra Tromsø. Steinhard, ja, jeg blir blåst av banen av den ene ultraintensive korte låten etter den andre i supersonisk tempo (en av låtene varer i 16 sekunder, to andre varer 19 sekunder) presser seg inn i øregangene. Less is More-‘klisjeen’ kommer iallfall 100% til sin rett her. «Void» var ikke på Spotify, da vi først presenterte Kobol i Ferske spor, men på bandcamp, også utgitt på en eksklusiv kassett via Lower Class Kids Records, et ‘øst-tysk’ DIY-kassettselskap med fokus på rask og hard undergrunnsmusikk. Nå er albumet på Spotify, jeg tar med en av de korteste låtene, «Knife Skills», som varer 19 sekunder, på spillelista. Pluss «Good Fight», som varer 55 sekunder.

Rat Lords – Runkelheit

Mer powerviolence. Tiger åpner omtalen av Rat Lords slik: ‘Gritty powerviolent hardcore – FFO: The Locust, Gulch and Jesus Piece’. Rat Lord er en trio fra Bergen, inkludert Yngve and Sigurd fra Blood Command. Det er gnistrende  Poison Idea-vibber over både «No Sympathy» (varer et minutt og 20 sekunder) og «Runkelheit» (varer et minutt og 11 sekunder). Begge låtene er på den nye selvitulerte 3-spors EP’en deres.

Messerschmitt  – If You See Me, Weep & Ave Satani (Blood, We Want Blood!)

Like før jul i fjor slapp Messerschmitt den hardt rockende «Gummo Ain’t for Nothing»-singelen. I april var endelig videoen klar. Deichman musikk var de første som kunne by på denne sykkelturen gjennom Tistedal akkompagnert av heftig sludgy doom rock. «Gummo Ain’t for Nothing» er også den aller første singelen på nystartede Siste Reis Records – plateselskapet til den navngjetne baren i Halden, som bandet har frekventert mer enn hyppig både av og på scena. «Gummo …» er  åpningslåta på Messerschmitts EP «Oh Death», og den, og de to andre låtene jeg har valgt til ukas Ferske spor, «If You See Me, Weep» og «Ave Satani (Bloow, We Want Blood!»), er skikkelig råbarka saker i leia Kyuss, Sleep, Helmet, Melvins, Fu Manchu, Nebula etc. Skitten, baktung (positivt  ment) og flytende. Kjetil Nernes i Årabrot spiller for øvrig gitar på tittellåten «Oh Death», vokalfraseringene her sender  tankene til Mudhoneys «Touch Me Im sick», ihvertfall mine tanker.

Tistedals stonerockere Messerschmitt er tilbake!, Cunt Fistula – Yes, I Do!  & Cover Your Ears, Cover Your Eyes (medlemmer fra band som Skalla, Deathcrush, PRTLVX og Messerschmitt) (Ferske spor uke 15/2018)

Mudhoney – You Got It (Live)

Cherry Red har i år gitt ut en 4 CD-boks med Mudhoney: «MudhoneyReal Low Vibe – The Reprise Recordings 1992-1998». Er du Mudhoney-fan, er denne en god julegave til deg selv, eller til andre Mudhoney-fans du kjenner. Les om boksen på Cherry Red sine sider. Liveversjon av «You Got It» er originalt fra klassiker-EP’en «Superfuzz Bigmuff» (1988), da titulert «You Got It (Keep It Outta My Face)». Den er også på Mudhoneys selvtitulerte debutalbum, som kom året etter, da titulert «You Got It». Mudhoney har covret b.la. Thee Mighty Caesars’ «You Make Me Die» på EP´en«You’re Gone/Thorn» (1990), med Billy Childish himself på vokal. På denne boksen finner du en livecover av superb Angry Samoans.

Plateanmeldelse: Mudhoney- «Vanishing Point», «Touch Me I’m Sick» med Mudhoney er en av låtene som har inspirert Trond Andreassen som sanger (fra intervjuet Trond Andreassen & Valentourettes: For de som venter på action og tror de har opplevd alt), Lars Kristensen i Wolves Like Us: «Jeg er helt uironisk fan av tidlig nittitalls grunge. Jeg hadde ikke snakket med deg nå hvis det ikke hadde vært for Soundgarden, Mudhoney, Nirvana og Alice in Chains (fra intervjuet Wolves Like Us: Rå følelsesladet grønsjpunk), Mudhoney – Superfuzz Bigmuff (1988- En hyllest til 80-tallet. Igjen!), Noem av yndlingene til Ida Collet Belle er L7, Mudhoney og Deathcrush (fra Intervjuet Frontfigur i Sassy Kraimspri og leder for AKKS Stavanger Ida Collet Belle)

Rick Ross – Hustlin’

‘Rick Ross har mange juveler i katalogen. «Hustlin'», «Push It», «B.M.F.», «Maybach Music» og «Mafia Music», for å nevne noen’, skriver Anders Smedstad i anmeldelsen av Ross’ album «Hood Billionaire» (2014) . Rick Ross selv melder i «Hustlin'»: ‘Who the fuck you think you fuckin’ with, I’m the fuckin’ boss’. Sjefslåt iallfall. Video. Fra albumet «Port Of Miami», som feirer 15-årsjubileum i år.

Mr. Pimp-Lotion – Rett Ut Av Rehab

Mr. Pimp-Lotion på sin side melder:
‘Det er HT – rett ut av rehab
Først blir det puben, så blir det kebab’.

Uavhengig av sjanger, på samme måte som med f.eks. Jørgen Nordengs nye prosjekt Polardegos,  NORD MOT NORDs og Føkkefjords utspill, Art Bruts, King Missiles, Killdozers, Turbonegros og The Good The Bad And The Zuglys låter, er dette nonsjalant, humoristisk og full av ironi i beste Mr. Pimp-Lotion-stil. Noen av disse har mer galgenhumor enn andre, fellestrekket er uansett at uttrykket er gjennomført på alle plan.

Mr. Pimp-Lotion er fortsatt også sidekick til Oral Bee, sjekk også ut hans briljante innsats på «Iceberg Slim» og mye mer. Julelåta «Jul i Baris» er å finne i 2 remixer nå (Høytidsremiks og Julebordremix) på albumet «Jul Hos Da Playboy Foundation». Videoen til originalen er her, og har du ikke sett den, ja, se den.

Oral Bee, Mr. Pimp-Lotion, Linda Vincent – Den Breial Stilen (5) (Ferske spor uke 45/2021), Oral Bee – Lettbrus Geek & Brus Queen» feat. Linda Vincent (Ferske spor uke 40/2020), Oral Bee – Beezybaby (feat. Zarah J) & Faktor i Spillet (feat. Mister (Herreløse), Aslak (Klovner i Kamp) og Nils m/Skils (Ferske spor uke 22/2020), Oral Bee – Boms (Ferske spor uke 17/2019),  Oral Bee – Låter: «Cruiser», «Møt Meg I Min Hood» & «Føles Som En Drøm» (Musikalske sidespor – uke 13/2018), Oral Bee – 5 om bøker og musikk, Oral Bee – 5musikk Øya 2015 – Oral Bee & Da Playboy Foundation Kokane x Oral Bee Oral Bee og venner – «NamNam» musikkvideo Likte du Historien om Pi? Da kommer du til å elske historien om Bee!

Sister Sonny  – Nothing Amuses the People as a Puppet & Leonard in Drag

«Nothing Amuses the People as a Puppet» er først ut  fra den nye gjenutgivelsen av Sister Sonnys album «The Bandit Lab», som  kommer på LP 7. januar neste år. «The Bandit Lab» ble opprinnelig gitt ut i 2001 på Rec90 – feirer 20-årsjubileum i år. Sister Sonny ble dannet i Bergen 1994, og «The Bandit Lab», som er deres fjerde album, ble spilt inn i Duper Studio med produsent Jørgen Træen (Jaga Jazzist, Kaizers Orchestra etc.). ‘Platen holder seg virkelig godt’, som Lars Junge skriver, han snurret den ofte på det gamle Hovedbiblioteket på Hammersborg da han jobbet der, se denne facebook-posten. «Leonard in Drag» er fader meg gullkuttet sitt altså!’, skriver Lars i kommentaren under posten.

Sister Sonny – Liquid (Ferske spor uke 15/2019), Sister Sonny – The Bandit Lab,  Moonpedro & The Gold Fish – Why Don’t We Do It In the Road (Ferske spor uke 49/2018), Plateanmeldelse: Moonpedro & The Sinking Ship – «Let’s Pig», Min platesamling: Pedro Carmona-Alvarez, Intervju med Pedro Carmona-Alvarez, Musikk i litteraturen (Inkludert Pedro Carmona-Alvarez – Rust), Bruce Springsteens «Nebraska» ble fremført på Litteratursymposiet i Odda

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av Ferske spor

ps Under relaterte saker har vi bare tatt med noen av de siste utgavene av Ferske spor, så klikk på lenken over eller Spillelister øverst for å sjekke alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter