Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 6. desember 2021

Videopremiere: Ronni Le Tekrø, Ledfoot og Mona Halvorsens julelåt «On Xmas Day»

Den 19. november slapp trioen Ronni Le Tekrø, Ledfoot og Mona Halvorsen den trivelige og uventede julelåta «On Xmas Day». Nå kommer musikkvideoen, den kan du se her, Videopremiere! Snurr julefilm!

Av: Victor Josefsen / Foto: Pressebilde

For noen år siden snakket Tim Scott McConnell, også kjent som Ledfoot, og Mona Halvorsen om at de hadde lyst til å gjøre noe sammen, og ideen om en julesang kom opp. De flirte godt av det og tenkte at den så hverken de eller noen andre komme! Ideen har ligget på vent en stund, men nå er tiden endelig inne!

– «On Xmas Day» is a simple song about everyone’s desire to get home at any cost to spend the holiday with the ones they love, sier Ledfoot om låta.

Tim skrev flere forslag til låter, men det var «On Xmas Day» som ble plukket ut som favoritten. Den litt merkelige trioen møttes i studioet til Ronni på Toten og i løpet av et par dager var den klar for verden!

—Innspillingen av denne låten var en god og lun opplevelse, det oppsto et slør av magisk høytid rundt hele sessionen. Litt usikker på om nissen ikke finnes likevel, all den tid han hjalp oss inn i studio for å spille inn denne sangen», sier Ronni Le Tekrø om låta.

Spesielt Mona Halvorsen kommer fra en ganske annerledes sjanger enn hva denne låta endte opp med å bli.

— Jeg fikk beskjed om at jeg skulle synge med luft og at det ville bli harmonier. Panikken steg.. i min punkrock verden var det dårlig med luft og harmonier. Det skal innrømmes at det har vært veldig lærerikt og dritgøy, sier hun om innspillingen.

Ronni Le Tekrø har siden 1980-tallet vært en av verdens mest inn flytelsesrike heavy metal-gitarister, først og fremst med bandet TNT, men også i samarbeid med jazzgitarist Terje Rypdal og som flittig brukt studiomusiker. Tekrø ble sågar kåret til en av verdens 25 beste gitarister innen sin sjanger i 2009.

Mange har nok fått øynene opp for mannen bak artistnavnet Ledfoot, Tim Scott McConnell, etter hans uforglemmelige rolle som demonisk pengeinnkrevende mafioso i serien «Exit». Denne karakteren videreutvikles i den nært forestående andre sesongen av NRK-serien, der Scott denne gang også har skrevet mye av musikken. Han har både blitt covret av Bruce Springsteen og personlig håndplukket av Bob Dylan til å varme opp for ham på turné. Han startet opp bandet Havalinas, og har siden gitt ut ti soloalbum. Etter at han slo seg ned i Norge for en årrekke siden, har han relansert solokarrieren som Ledfoot og vant sågar Spellemann for albumet «White Crow» i 2019.

Mona Halvorsen ble født i Oslo i 1963, og gikk seks år på nonneskole (St. Sunniva). Hun er en kjent Blitzer, pønker, biker og kokk. Som musiker er hun mest kjent for Hjerterått og Meduza, men har også bidratt på utgivelser med blant annet Mickey Faust (Michael Krohn), Ös:gar, Ronni Le Tekrø, Bård Svendsen og Roy og Rypejegerne. Hun har turnert pønkeruta i Europa noen gangger.

Her er videoen til trioen Ronni Le Tekrø, Ledfoot og Mona Halvorsens  trivelige og uventede julelåt «On Xmas Day». God jul!

Foto, klipp og grading: Daniel Peralta
Modell: Dinah Amilia, @DinahAmilia @ebmodels
Trailersjåfør: Morten Maueren Sagflaat, Eriksenkran AS
Sjåfører: Karsten (Kaptein) Nordal Hauken and Fredrik Reed.
Styling og rekvisitter: @efstyling
Produsent: Eldbjørg Frank

 

Sjekk også:

«Robert Fripp er muligens verdens beste gitarist, sammen med Ronni Le Tekrø», sier Kjetil Grutle (Grutle Kjellso) i vårt intervju: Enslaved: Svart prog metal fra Vestlandet

Tim Scott McConnell – The Man I Am og Ledfoot – Take Away The Hurt (Ferske spor uke 11/2021)

Sjekk også relaterte saker under, husk forresten å klikke på «Last inn mer» for å sjekke flere, og du må klikke «Last inn mer» flere ganger for å få med deg alle.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

2 kommentarer til “Videopremiere: Ronni Le Tekrø, Ledfoot og Mona Halvorsens julelåt «On Xmas Day»”

  1. bra låt av bra folk

  2. Ernst Ragnar Larsen sier:

    gode folk god musikk god jul

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter