Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 24. mars 2022

5 plater som har inspirert Drongo

Vi byr på 5 skiver som har inspirert Drongo. Eller? Unnskyld, det ble visst åtte denne runden. Vi måtte jo det minste la mennene med det elektroniske groovet få velge en skive hver.

Av: Jan-Olav Glette / Foto: Sebastian Dahl

Drongo vever sammen space disco, krautrock, afro-funk, rytmisk støyrock og motorisk rock og mye annet til et fett dansbart nybrygg eller ganske enkelt super disco, som de selv sier. Hittil står kristiansandsoktetten for to spenstige digitale skiver. Låten «Padde» fra «2» har allerede blitt en liten kulthit og slager på oppegående dansegulv. Tredje gangen håper vi at det også lar seg feste til fysisk format. I mellomtiden får vi forsøke å sjekke de ut live når de nå tar turen til Salt i Oslo 25. mars sammen med den sårbare elektroniske synthpopen til Amalie Holt Kleive.

Her får du noen av karenes favorittmusikk og tonale muser til det gøyale heksebrygget de skal by på da, og som du også kan finne der du strømmer din musikk.

Øystein:

Lindstrøm – Smalhans

Ei av mine definitive favorittplater. Fylt til randen av energi og entusiasme, og rett og slett bærre sjukt feit. Spesielt synthproduksjonen har inspirert meg ein god del. Ei slags håndbok i patterns, nydelig skrudde synthar og kule akkordprogresjonar. Dette er ei knallplate som eg må tilbake til – ofte.

 

Auver:

Thomas Dybdahl & In the Country – Thomas Dybdahl & In the Country

Nydelige låtar pakka inn i eit sound som både er organisk og elektronisk på same tid. Den geniale bruken av lydelement, som får det til å skurre akkurat nok i øyret utan å ta fokuset vekk frå låta, er noko eg streber etter som musikar sjølv.

 

Tov:

Jimi Hendrix – Live at Monterey

Blei slått i bakken første gangen jeg hørte denne skiva, og gjør det fortsatt når jeg setter den på. Dette er etter min mening The Jimi Hendrix Experience på sitt aller råeste, og jeg prøver alltid å emulere energien herifra i mitt eget spill. Låtene er kanskje ikke like sterke som det som ble gjort senere, men det er så mye attitude der at det gjør opp for det. Dette viste meg at det ikke bare er låtmaterialet som er viktig, men også hvordan man spiller det.

 

Eirik:

MGMT – Oracular Spectacular

Utruleg bra låtskriving med sterke referansar fra 60- og 70-tallet kombinert med deira unike lydbilete proppfull av herlige synthar og kvasse trommer finn du på den skatten her. Ei av dei platene eg har hørt om igjen og om igjen opp til fleire gonger. Den plata her har hatt innverknad på mine musikalske valg.

 

Kristoffer:

Charles Mingus – Blues & Roots

Ei skive som åpna sinnet til en ung tradjazzmusikant i 10-årsalderen. Ble forelska tidlig i de enkle, men geniale melodiene, de tøffe riffa, og fandenivoldskheten til denne gjengen.
Gikk og nynna på disse tingene som 10-åring… spesielt, men jeg digga det.

 

Håkon:

Queens of the Stone Age – Songs for the Deaf

Denne plata er uten tvil en av mine favorittplater, og har vært en soleklar inspirasjonskilde for å skrive musikk, og da spesielt riff. Jeg beundrer måten Josh Homme og gutta i Queens klarer å kombinere den enkle tøffe rockemusikken med den ekstreme arrangeringa og sprø ideene de har. De gjør hva faen de vil, og det blir dritbra uansett – som virkelig kommer frem på denne plata.

 

Hans:

Lightning Bolt – Wonderful Rainbow

For et ungt metallhue som var på vei inn i prog-gryta var det en redning og en åpenbaring å finne Lightning Bolt. Det var «13 Monsters» fra albumet før som først fanga oppmerksomheten min, men denne skiva var frelseren. Få band greier å fange ren råskap og energi på skive som de her. Låtene er banalt enkle samtidig som de er merkelig intrikate, det er fort og hardt og likevel hypnotiserende og suggererende. Måten de dyrker det repetitive på låten «2 Towers» har vært helt essensielt for hvordan jeg tenker musikk.

 

Nicolai:

Todd Terje – It’s Album Time

Et album som jeg aldri blir lei av, og som aldri slutter å inspirere. Alle låtene har utrolig god utvikling og energi! Utrolig fargerike og unike synthlyder, selvsikre gitarer, og typete trommer både akustisk og elektrisk. Dette er et album man kan lytte til hundre ganger og fortsatt høre nye detaljer, samtidig som det er perfekt å danse til på byen.

 

Sjekk også relaterte saker under, husk forresten å klikke på «Last inn mer» for å sjekke flere, og du må klikke «Last inn mer» flere ganger for å få med deg alle.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter