Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 9. april 2022

Videopremiere: Friksjon – «Lykkelige dager»

– «Lykkelige dager» er første singel ut fra mossebandet Friksjon sitt kommende album. Det enkle er ofte det beste og her leverer Friksjon en lekende lett pop/rock-produksjon som treffer blink. Her klarer Friksjon å servere en poplåt med mening og innhold, forteller Torstein Magnus Eriksen. Friksjon slipper i dag en en musikkvideo til «Lykkelige dager» i etterkant av singelrelease. Opplev sjø og sol i Moss. Videopremiere! Snurr film!

Av: Victor Josefsen/ Foto: Stillbilde fra video

Torstein Magnus Eriksen startet opp Friksjon i 2016 for å samle musikalske løse tråder fra fortiden. Med nikk til 80/90-tallshelter bidrar Friksjon med en musikalsk mix av alternativ pop/rock og postpunk.

Friksjon anno 2022 består av Torstein Magnus Eriksen (vokal, gitar) Mads Jørstad Paulsen (gitar), Håvard Eidsaunet (bass), Marius Lien (tangenter) og Emil Cindahl (gitar). Med seg på scenen og i studio har de gode hjelpere for å fylle inn med kompetanse og innspill.

– Med en slik låt som «Lykkelige dager» som stråler sol og sommer hygge, ble valget lett for hvor vi skulle filme videoen. Søly på Jeløya i Moss er en skjult perle som ligger rett ved sjøbadet og broen over til Jeløya. Søly er et av mine spots / go to steder og jeg går ofte turer i området. Passer også godt til å sitte å skrive tekster, forteller Torstein Eriksen om videoen «Lykkelige dager», som vi kjører premiere på.

– Friksjon er et mosseband som øver på den legendariske rockeklubben Kråkereiret som har eksistert som tilholdssted for lokal kultur siden 60-tallet. Den lokale tilhørigheten er viktig for bandet og vi ønsker å benytte oss av lokale krefter så langt det går. «Lykkelige dager» er mastret av Jelöy Sound Mastering og deler av innspillingen er gjort i PhatCat studio som holder til i Rygge, forteller Torstein videre, og fortsetter:

– Jeg har av prinsipp handlet så å si alt av instrumenter og studioutstyr på den lokale musikkforhandleren Stordahl Musikk som har vært bauta i musikkmiljøet i Moss og Østfold. Bruker man ikke de lokale aktørene så forsvinner fort eksistensgrunnlaget.

– Friksjon spiller sine første konserter siden 2020, 29. og 30. april i Tønsberg og Moss. Bandet har mer konsert-aktivitet planlagt i august og september. Endelig ser det ut til at Friksjon har fått samlet en komplett besetning og ser mot en lysere tid med konserter og bandvirksomhet. Neste singel «Æres Sak» kommer ut fredag 6. mai på Fucking North Pole Records.

Friksjons nye video «Lykkelige dager»

 

 

Sjekk også:

Små korn av fortiden (Ferske spor uke 25/2020)

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter