Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 1. mai 2022

Videopremiere: The Gratitudes – «Wake Me Up on the Underground»

I dag byr vi på virkelig snadder, vi kjører videopremiere på The Gratitudes sin fresk-røffe og catchy singel «Wake Me Up on the Underground» sluppet på Westergaard Records. The Gratitudes er Cockroach Clans Atle «Akke» Egil Knoff Glomstad sommersøte sidesprang, samt den drøye historien bak. Videoen er en snasen DIY lyric video med en twist. Snurr film!

Av: Victor Josefsen/ Foto: Trond Lindholm

The Gratitudes er en kort historie om takknemlighet. Flere av Akkes venner hadde et halvt år konspirert og brygget på en overraskelse, det endte med en veldig lykkelig Akke som fikk overrakt drømmegitaren! Låten «Wake Me Up on the Underground» og innspillingen med The Gratitudes er et direkte resultat av den gitaren!

– At jeg endelig skulle få skrive yndlingslåta mi og få bruke yndlingsmusikantene mine på den, er ene og alene et resultat av bunnløs takknemlighet – derfor, The Gratitudes!, sier Akke.

Akke, gitarist i punkbandet Cockroach Clan, samlet noen av Oslos undergrunns beste for å gjøre takknemligheten hans om til en fullverdig punk ‘n’ roll-feiring. Morten Lunde (Kosmik Boogie Tribe/The Mormones), Magne Vannebo (The Good The Bad and The Zugly/Kosmik Boogie Tribe) og Ingvild Hammer (Suzy Dahl/Lost Luggage, hvis stemme også kan høres på album av DumDum Boys/Backstreet Girls /Sister Rain/Vidar Busk blant andre), ble med med hjerte, rumling og sjel.

– The Gratitudes er engangsgrillen min. Med et stykke dur-marinert takknemlighet og favorittmusikerne mine til å fyre opp kullet, ble dette det triveligste sidespranget jeg har hatt.

– Bakgrunnen for det hele er jo at en haug med fine folk gikk bak ryggen min for å skaffe meg favorittgitaren min. I seks måneder holdt disse konspiratørene på, og de lyktes. Hele historien om hvordan de fikk gitaren fra Detroit til Norge, er klin galskap: https://www.facebook.com/groups/119450468076412/permalink/4407206402634109/

– Ikke rart slikt inspirerer til å skrive favorittlåtene mine!

– Tittelkuttet «Wake Me Up on the Underground» er derfor min hyllest til uerstattelig vennskap, alt som er kjært, og en påminnelse til meg sjøl om å aldri miste bakkekontakten. Sentimentalt? Ja, der har du meg.

– Videoen er kapittel 3680 i den livslange føljetongen «Akke gjør ting han ikke kan». Og den ble virkelig noe for seg selv. Alt lar seg gjøre med tilstrekkelige mengder Bordeaux, fantasi og selvtillit.

– Jeg ville lage en skikkelig DIY lyric-video, noe som i utgangspunktet kan være rimelig døvt. Så jeg tenkte: «Hvorfor ikke bare skrive boka – på video?» Enda litt mer Bordeaux og mobiltelefonen plassert på toppen av Søndre Nordstrands høyeste stettglass, touché!

Coverart: Freddy Cobra

The Gratitudes’ låt har en typisk uplifting powerpop-vokal, som til døme Weezers, og fengende powerpop-refreng, mens de fete riffene er mer gritty kraftpop, dette mikset med  en dose av attituden til f.eks. band som The Jam og Buzzcocks, gir den ekstra edge, og gjør «Wake Me Up on the Underground» hektende, melodiøs og tøff, alt på en gang, altså, med en liten uimotståelig drivende, melodisk og vindskjev gitarsolo. En perfekt blanding! Rett og slett jækla bra! Snurr film!

Musikk/tekst av Atle Egil «Akke» Knoff Glomstad
Innspilt i Endless Tinnitus Studio, Oslo, Oktober 2021
Teknikk og miks av Kenneth Storkås
Produsert av The Gratitudes og Kenneth Storkås
Mastret av Ruben Willem
Coverart av Freddy Cobra/ Bandfoto av Trond Lindholm.

Les en underholdende story om låta på Westergaard Records’ fjesbok.

 

B-siden på singelen er «My Toto Rosanna». En fyrrig miks av street punk, boogie og rock. Rett og slett jækla bra den også!

Les en artig story om den på Atle «Akke» Egil Knoff Glomstads fjesbok.

 

 

Sjekk også:

The Gratitudes – Wake Me Up on the Underground (Ferske spor uke 17/2022)

Cockroach Clan – On an Island & Necktie Party (Ferske spor uke 41/2019)

Cockroach Clan – You Have a Bun & Fantasyland (Ferske spor uke 37/2019)

 

Sjekk også relaterte saker under, husk forresten å klikke på «Last inn mer» for å sjekke flere, og du må klikke «Last inn mer» flere ganger for å få med deg alle.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter