Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 8. juni 2022

Silver Lining: Folkrock med dype røtter

– Det er kanskje det som er så gøy med dette bandet; alle gir litt slipp på egoet sitt og de ideene vi har og lar låtene leve sitt eget liv!, sier Live Miranda Solberg (også kjent som Louien) og Stine Andreassen (fra The Northern Belle) i Silver Lining, som nylig slapp albumet «Go Out Nowhere» på Die With Your Boots On Records.

Tekst: Jan-Olav Glette / Foto: Julia Marie Naglestad

Silver Lining sitt album «Go Out NowhereNow» byr på fine vokalharmonier og stemningsfylt folkrock eller americana i skjæringspunkt mot heartland rock. I dette intervjuet med Deichman musikk får vi høre om frie, åpne bandroller, kjærligheten til Gillian Welch og  hvordan man søkte ut for inspirasjon i mørketiden som pandemien representerte.

Hvordan ble Silver Lining til?

Stine & Live: Vi covret Gillian Welch sitt album «Soul Journey» på Krøsset i 2015, og så digga vi å spille med hverandre, så vi starta liksågreit band!

Hva er bakgrunnen for bandnavnet?

Stine & Live: Det var Stine som kom på navnet etter en lang og slitsom prosess med å finne noe som passa. Vi liker både hvordan det klinger og betydningen av det!

Er dere også selv optimister som ser «håp i hengende snøre»?

Stine & Live: Vi er nok litt melankolske og nervete alle sammen, men forsiktige optimister også – og som gjeng er vi flinke til å løfte hverandre opp og se det positive i ting. Vi har ofte latterkrampe, og ser ofte humoren i kjipe situasjoner!

Fortell om hverandres musikalske styrke og rolle i Silver Lining.

Stine & Live: Vi er alle låtskrivere og det kommer veldig godt med i prosessen med å skape låter! Og vi spiller sammen fordi vi verdsetter hverandres fremgangsmåter og musikalske univers! Vi har ulike bakgrunner, men har funnet en felles rot i americana og kanskje spesielt i tekstene vi skriver! Bjørnar, også kalt BB steel, trakterer uendelig mange strengeinstrumenter, og har en enormt viktig rolle i utformingen av det musikalske. Han fargelegger låtene med hooks og fantastiske lydlandskaper. Silver Lining ville heller ikke vært det samme uten harmoniene og det faktum at stemmene våre passer så godt sammen.

Hvorfor valget av albumtittelen «Go Out Nowhere» og hva vil dere uttrykke med den?

Halvor: Selve låten er skrevet midt under lockdown, da det var ganske kjip stemning overalt. Det jeg prøver å beskrive med låten oppsummeres best i de første tekstlinjene.

«Think I’ll take a drive and go out nowhere
To the middle of nothing at all
Where there are no songs but those inside me
and only the stars to prove me wrong»

Stine & Live: Siden albumet ble spilt inn under litt underlige omstendigheter, takket være pandemien og lockdown, ble plutselig denne låten enda mer viktig. Jeg syns første refrenget beskriver følelsen av å være innestengt så utrolig godt. Også avsluttes det med et glimmer av håp! Noe vi alle kan trenge.

«Pacing around the house
Like a dammed up river
It’s beating on me now like a drum
I can’t keep doing this I need to get out on the road
I got to believe there’s something better»

Stine & Live: Halvor kan virkelig sette ord på det! I tillegg er det en killer låt som fortjente å være tittelsporet på plata, i tillegg til at låten beskriver så utrolig godt den merkelige tiden vi nå snart kan legge bak oss.

Hva er forholdet deres til artistene Gene Clark, Guy Clark og Townes Van Zandt og den amerikanske folk- og countrytradisjonen som de representerer?

Stine & Live: De er alle tydelige inspirasjonskilder for oss, samt også tidenes singer-songwritere. Og sjangeren folkrock er jo noe vi alle hører masse på. Guy Clark og Van Zandt sin gjeng hadde en åpen dør policy (sjekk ut dokumentaren «Heartworn Highways«!), spesielt Guy Clark. Alle spilte på hverandre sine låter i tillegg til at de var venner. Dette resonnerer veldig med hvordan vi opplever americana-miljøet i Oslo. Det er ganske så rått at Emmylou Harris, Rodney Crowell OG Steve Earle alle er med på Guy Clark sin første skive «Old No. 1». For en gjeng! Vi har jo også hørt rimelig mye på The Byrds, som Gene Clark var med å starte, og hans soloalbum «No Other». Både Gene Clark og Crosby, Stills & Nash har blitt nevnt når folk snakker om albumet vårt og det er kanskje det største komplimentet man kan få. Der snakker vi crispe harmonier og top notch låtskriving.

Hvordan har utviklingen vært fra debutalbumet «Heart and Mind Alike» til «Go Out Nowhere»?

Stine & Live: Lydbildet har blitt mer poppa, og alle bidrar enda mer på hverandres låter denne gangen. Vi har blitt et skikkelig band, og så har vi med Chris Holm på bass og Kim Åge Furuhaug på trommer (Orions Belte), de løfter soundet enormt. Produsent Yngve Sætre har styrt prosjektet med veldig stødig hånd, og utfordra oss på den beste måten i studio, så vi føler vi har utnytta potensialet vårt skikkelig!

Silver Lining har mange meget kompetente vokalister og instrumentalister. Hvordan kommer dere frem til hvem som skal fronte hvilken låt og hvordan foregår ellers det musikalske samarbeidet fra låt til låt?

Stine & Live: Tusen takk!
Det hele starter som regel med at den som skriver låta synger hovedvokalen, men på denne plata har vi delt litt mer på det, i tillegg til at vi har skrevet låtene litt mer sammen også. Da får vi frem nye perspektiver og måter å tolke låtene på, som er veldig gøy for oss! Ellers har vi en veldig demokratisk prosess, vi har veldig god flyt og prøver ut alt som faller oss inn. Vi sier ikke nei før vi har prøvd! Det er kanskje det som er så gøy med dette bandet; alle gir litt slipp på egoet sitt og de ideene vi har og lar låtene leve sitt eget liv!

 

 

Silver Lining – Go Out Nowhere (Album, 2022)

 

Silver Lining – Heart and Mind Alike (Album, 2018)

 

 

Sjekk også:

Silver Lining – Days Like These (Ferske spor uke 21/2022)

Silver Lining – I’ll Be Waiting For You (in the Grey) (Musikalske sidespor – uke 11/2017)

 

Louien – Deep Within (Ferske spor uke 16/2021)

Louien – Better Woman (Ferske spor uke 11/2021)

Louien – Heart and Mind Alike (Ferske spor uke 34/2019)

Louien – Be Forgiven (Ferske spor uke 13/2019)

 

The Northern Belle m/ Signe Marie Rustad, Darling West, Malin Pettersen, Louien, Ida Jenshus – Chicago (Ferske spor uke 37/2021)

The Northern Belle – Kaleidoscope Dream (Ferske spor uke 33/2021)

The Northern Belle – Summer’s End (Ferske spor uke 21/2021)

The Northern Belle ft. Siv Jakobsen & Louien – No Rush (Ferske spor uke 8/2021)

The Northern Belle – (Dim Down) The Christmas Lights (Ferske spor uke 46/2020)

 The Northern Belle – Tailor Made (Ferske spor uke 35/2020)

The Northern Belle – Late Bloomer (Ferske spor uke 24/2020)

The Northern Belle – Gemini (Ferske spor uke 17/2020)

The Northern Belle – Remember It (Ferske spor uke 11/2020)

The Northern Belle – You’re Gonna Leave (Ferske spor uke 35/2018)

 

Sjekk også relaterte saker under, husk forresten å klikke på «Last inn mer» for å sjekke flere, og du må klikke «Last inn mer» flere ganger for å få med deg alle.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter