Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Headline 8. september 2022

Videopremiere: Bellman – «Mister Taket»

I dag har vi eksklusiv videopremiere på Bellman sin aller første singel på norsk som slippes fredag 9. september 2022. Den heter «Mister Taket» og pirker litt borti tanken om alt det stygge og ubalanserte som kan foregå inni et pent og balansert hode.

Av: Victor Josefsen / Foto: Pressebilder

Bellman aka Arne-Johan Rauan fra Larvik slapp albumet «Melatonin Chronicles» tidligere i år. Jeg har omtalt er par av låtene fra albumet i Ferske spor tidligere, «Just Like A Dream» og «Let Somebody in (369)», et album som består av en fengslende miks av drømmepop/shoegaze/singer-songwriter +++. Utrykket er smakfullt svevende og delikat. Anbefales på det hjerteligste.

Bellmans nye singel på norsk titulert «Mister Taket» pirker altså litt borti tanken om alt det stygge og ubalanserte som kan foregå inni et pent og balansert hode. Videoen til låta, som vi kjører premiere på (sjekk under) illustrerer teksten godt visuelt. Rent musikalsk er «Mister Taket» sødmefylt drømmepop. En kontrastfylt effekt til teksten & videoen. Det hele er både melankolsk og følsomt, men glir ikke over i sentimentalitet og/eller håpløshet, tvert imot, varmen i det musikalske gir håp om lysere tider.

 

 

Bellman om teksten og coveret

– Jeg har alltid skrevet mine tekster på engelsk, men har i den siste tiden kjent på lysten til å prøve å uttrykke meg på norsk. Jeg hadde i grunn ikke noe særlig tro på at jeg skulle få det til, men startet et innspillingsprosjekt hvor jeg kalte fila «Test Norsk». Selv om det å skrive på morsmålet var veldig uvant, det viste seg at prosessen var ganske lik, men allikevel annerledes. Jeg oppdaget plutselig nyanser og detaljer i språket som jeg ikke hadde utforsket før.

– Om det blir med denne ene låten, eller om det å skrive på norsk blir gjeldene fremover vet jeg ikke, men tiden vil vise.

 

 

– Bildet på singelcoveret er tatt på et toalett i Moskva i 2019 etter en konsert, midtveis i en ganske tøff turné i Russland. Et tidspunkt hvor jeg begynte å stille spørsmål ved alt i livet mitt.

 

Videopremiere!

 

Låta utgis på Another Jilted Rebel Records.

 

Sjekk også relaterte saker under.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter