Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 2. november 2022

Låtpremiere: Charlotte Qvale – «Paper Moon»

Det er duket for albumslipp med Charlotte Qvale fredag 4. november, da gir hun ut sitt andre soloalbum «Easy ‘Cause It Hurts» på Mother Likes It Records. «Flyten og gnisten er tilbake», forteller Charlotte, og nettopp det viser låta «Paper Moon» fra albumet, som du kan lytte på allerede nå. Vi kjører premiere!

Av: Victor Josefsen /Foto: Solveig Selj

Midt i den tyngste restriksjonstiden tredde Charlotte på seg dobbelt munnbind og satte seg på Bergensbanen for å lage musikk med sin gamle venn Sverre Breivik (Metteson).  Hun skrev et lass med låter på togreisene, spilte inn musikk i flere omganger med Vetle Junker og Sverre, og snart begynte hun også å reise til Kristiansand hvor hun barrikaderte seg i studio med produsent Morten Martens.

Flyten var tilbake. Den strømmen man lar seg innhente av uten å forsøke å styre i en annen retning.

– Da jeg bestemte meg for å vie livet mitt til musikken, bestemte jeg meg også for at jeg aldri skulle bli redd, eller i alle fall ikke gi etter for redselen. Med årene, ansvaret og omstendighetene endret det seg. Langsomt og nesten umerkelig. Jeg hadde blitt ordentlig og fornuftig, en strategiker som hadde begynt å handle ut i fra hva som var lurt å gjøre i stedet for å lage det som falt meg inn. Det fungerer (åpenbart) utmerket for veldig mange popartister, men for meg la det et lokk på gleden ved å skape.

– Jeg tror jeg har prøvd å passe inn i et slags system som rett og slett ikke er skapt for meg. Ikke at det jeg driver med er så veldig originalt, men for min egen del vet jeg at jeg er ærlig mot meg selv. Det ga meg gnisten tilbake, og den trenger jeg. Det er jo ganske komisk uglamorøst å drive egen indiebusiness.. Hvis man ikke gjør det for pengene, må det kunstneriske utbyttet monne.

Lytterne er vant til å høre Charlotte i romslige, elektroniske produksjoner, og det er fortsatt størrelse på det vi får servert, men på hennes kommende andre album, «Easy ‘Cause It Hurts», som altså slippes på slippes på Mother Likes It Records, finner vi også låter som tar det hele ned noen hakk.

Det handler om opprinnelse, røtter, savn og fremmedgjøring. Og dysfunksjonell kjærlighet, selvfølgelig.

– Musikken som har oppstått det siste året føles som en destillert versjon av meg som låtskriver. Jeg kommer til å snu opp ned på soundet mitt med jevne mellomrom så lenge jeg lever, men jeg tror alltid jeg vil kunne vende tilbake til denne skiva og føle meg hjemme i den.

Om låta «Paper Moon» som vi kjører premiere på forteller Charlotte Qvale:

– «Paper Moon» handler om å late som. I et kjærlighetsforhold, for eksempel. At det er bedre å late som, i fellesskap, at man har noe som funker, i stedet for ikke å ha noen i det hele tatt. Og at man blir utslitt av det til slutt. Den handler om behovet for et slags bevis for at det er noen vits, men at beviset kanskje ikke eksisterer.

Lytt på «Paper Moon». Premiere!

                                                                         Paper Moon

            Written by Charlotte Qvale and Marte Wulff

I’ve been faking it
All my life
Might grow out of here
In a little while
Been here over and over again and it wears me out
It’s so over, so over, but it’s all I’ve got

It’s only a paper moon
A shadow across the room
I’m not gonna ask for much
but I need something I can touch

I’ll fake it
But you’ll take it
And it wears me out
It’s over
So over
But it’s all we’ve got

Had my eye on it
But fell asleep
Now it’s chasing me
in my dreams

Been here over and over again and it wears me out
It’s so over, over, but it’s all I’ve got

It’s only a paper moon
A shadow across the room
I’m not gonna ask for much
but I need something I can touch

I’ll fake it
But you’ll take it
And it wears me out

It’s over
So over
But it’s all we’ve got

 

 

Charlotte Qvale kommende andre album, «Easy ‘Cause It Hurts», som altså slippes på slippes på Mother Likes It Records  fredag 4. november, er produsert i samarbeid med Morten Martens (med i bandet Les Imprimésy og har bl.a. jobbet med Darkside of the Force, Salvador Sanchez, Hanne Kolstø, Thom Hell, Hemmelig Sekt, Vågsbygd Handy) og Vetle Junker (den ene delen av Verdensrommet og har bl.a. produsert Mettesons givende album «Convince Me», bidrar bl.a. på Sondre Lerches mesterverk «Avatars Of Love»).

 

Vi har anbefalt Charlottes Qvales musikk flere ganger, så har du ikke hørt noe av henne før, klikk på lenkene under.

 

Charlotte Qvale – Bones (Ferske spor uke 41/2021)

Charlotte Qvale – We Are Losers (Ferske spor uke 7/2019)

 

Sjekk også relaterte saker under.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter