Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 11. november 2022

Videopremiere: TwoMinutesHate – «Cock Blocked By Tights»

Det er helg! Og hva passer vel bedre enn å innlede helgen med humørfylt poppunk? Den Oslobaserte poppunk-kvartetten TwoMinutesHate er tydelig preget av å ha vokst opp med Blink-182-plakater på veggene og NOFX på discman’en. Ikke den verste oppveksten dét. De har ganske nylig sluppet deres første EP via Fucking North Pole Records. Låta «Cock Blocked By Tights» ble valgt ut til å være med i filmen «Jentetur», med Janne Formoe i hovedrollen, som hadde premiere 14. oktober. Nå har gruppa ferdig en musikkvideo til låta, den kan du se her. Videopremiere! Snurr film!

Av: Victor Josefsen / Foto: Yann Belov (inkludert frontbilde), Julia Wojtacha

TwoMinutesHate har jobbet med Kenneth Storkås i smått legendariske Endless Tinnitus Studio og Preben S. Andersen (Death By Unga Bunga) i Globus Studios. Og ingen ringere enn Marc McClusky (Weezer, Motion City Soundtrack) fra Fuzzball Recording har stått for mix og master av TwoMinutesHate sin første utgivelse, EP’en «Restless, Nervous and Way Too Loud», som består av av tre låter, inkludert videopremiere-låta «Cock Blocked By Tights».

TwoMinutesHate. Foto: Julia Wojtacha

Vi overlater ordet til TwoMinutesHate selv:

Tittelen
Mens teksten til «Cock Blocked By Tights» tar deg gjennom alle følelsene historien bak låta trigget, er tittelen en kort oppsummering på hva som rent objektivt skjedde; nemlig at Sama ble kukblokkert av sine egne strømpebukser.

Hvorfor poppunk?
Mens de andre kidsa brukte tidlig 2000-tall på å lære å rappe og twerke foran TV’en, tilbrakte Sama (A. Miserée, red.anm.) og Sondre (L. Paulsen, red.anm.) på hver sin kant sine begynnende tenår med å plukke opp underlivshumor fra Blink-182– og Sum 41 DVD’er. Det satte sine spor, og kjærligheten for poppunken har aldri sluppet taket.

Helene (C. Kunz, red.anm.) satt våken lenge nok etter sin første fest hos Sama til å takke ja til å lære gitar og starte poppunk-band trass sin forkjærlighet for metall, helt tilbake i 2011. Siden den gang har hun gjort en overgang til bass og har blitt ganske glad i poppunken selv.

Øystein (H. Gravdahl, red.anm.) var hellig overbevist om at han ikke likte punk av noe slag, helt til han så TwoMinutesHate live og innså at han hadde hørt på poppunk hele livet. Så da det åpnet seg en plass i bandet var han rask til å melde seg, til alles store overraskelse.

Om videoen
Videoen, regissert og klippet av Jay Choi, er resultatet av ideer og innspill fra bandet selv, Jay, Uffe Mulvad (filmfotograf og fargekorrigering), Kristian A. G. Lundby (produksjonsassistent) og Erik H. Bjørnestad (som spiller Tightsmannen). Det som opprinnelig skulle være en veldig enkel produksjon vokste seg fort ganske stort etter hvert som ideene ramlet inn.

Deler av videoen er spilt inn på green room på Oslo Film Studios (der Sama presterte å få kneskålen ut av ledd og måtte avslutte tidlig), og resten på Lysaker Brygge.

Videoen åpner med en trivelig bandpiknik som fort går ad undas når Tightsmannen dukker opp bevæpnet med balltre og strømpebukser!

Om soundtrack på «Jentetur»

Vi var så heldige at vi fikk med en låt på soundtracket til filmen «Jentetur» fra skaperne av «Norske Byggeklosser», og det fikk vi avtale om allerede før vi hadde gitt ut en eneste låt!

Av og til hjelper det veldig å kjenne noen som kjenner noen, og denne gangen var det rett og slett det at trommisen vår, Sondre, også spiller i et band som heter Caroline & The Treats, og Caroline som synger der er gift med Kjetil Omberg som er en av gutta bak «Jentetur». Så da Kjetil spurte om ikke Caroline visste om noen kule poppunk-band med jentevokal var vi brått veldig aktuelle!

TwoMinutesHate. Foto: Yann Belov

Om oss i bandet

Sama (vokal, rytmegitar) har spilt i poppunk-band av og på siden 2002, uten at det har blitt så mye seriøst ut av det. Når hun ikke spiller i band gjør hun sitt ytterste for å få sparken fra caféen hun jobber i, skriver låter, dikt og halvferdige romaner og plukker kattehår fra alle tingene sine.

Helene (bass, vokal) begynte bandkarrieren sin på badet hos Sama i morgentimene etter en fest, bevæpnet med kassegitar og billigpils. Etter et lengre opphold klarte Sama omsider å vinne henne tilbake. Når hun ikke spiller bass tilbringer hun tiden med å bryte med svette folk på BJJ og å benytte enhver anledning til å komme seg under vann.

Sondre (trommer) har spilt i så mange band at han antagelig ikke husker halvparten selv. Bare i år har han sittet på scenen med en 4-5 av dem, så det skal absolutt ikke stå på innsatsen. Når han har tid er han å finne på polet hvor han fordriver dagene med å fortelle dårlige pappavitser og erge seg over folk som spør om hva slags vin de kan bruke til matlaging.

Øystein (lead gitar, koring) har brukt en fjerdedel av livet på å studere musikk, og bruker nå en brøkdel av den kunnskapen på å spille catchy poppunk og å lage chiptunesversjoner av TwoMinutesHate-låter. Når han ikke er å finne på lokalet på Rosenhoff, spiller han prog med det andre bandet sitt eller spiller spill som var populære en gang på nittitallet.

Om låta
Teksten til «Cock Blocked By Tights» er skrevet fra inni tankekjøret som foregikk i hodet til Sama under en episode som virkelig hverken var så dyp eller dramatisk som den opplevdes. Allerede i første linje presenterer hun seg som en upålitelig forteller, og legger videre sinnstilstanden hun befinner seg i til grunn for dette. Låta utforsker følelser som angst, lengsel, bebreidelse og ikke minst skuffelsen når virkeligheten ikke helt matcher forventningene.

Det aller første utkastet til denne har ligget bortgjemt i en notatbok siden sommeren 2012.

 

Her videoen til TwoMinutesHates «Cock Blocked By Tights». Premiere!

 

Vi har skrevet om «tonnevis» av norske poppunk-band/utøvere, under finner du noen av dem, samt nærliggende band/utøvere i powerpop/skatepunk-sjangrene. Liker du slikt noe vil du finne mye gull under. Du må muligens klikke «Last inn mer» flere ganger for å få med deg alle.

Søk også på «poppunk» «skatepunk» etc. i Deichman musikk for å finne mer.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter