Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 28. november 2022

Plateanmeldelse: Suki Waterhouse – «Milk Teeth»

 

Artist: Suki Waterhouse

Mini-album: «Milk Teeth» (2022)

Plateselskap: Sub Pop/Playground

 

Tekst: Jan-Olav Glette

 

Tre år etter det virale gjennombruddet slippes de tidlige låtene til Suki Waterhouse endelig på et mini-album, med nye «Neon Signs». Låter som fremdeles fenger og får tenåringshjerter i brann. Spesielt er «Valentine» besettende.

Den britiske modellen, skuespilleren og singer/songwriteren Alice Suki Waterhouse er født i London, og oppvokst ikke så langt unna i Chiswick. Stemmen virker litt sliten, livstrett og sløret ‘a la Lana Del Rey med tunge lag reverb.

Det handler om en slags retropop.

Debutalbumet «I Can’t Let Go» kom tidligere i år. Nå er hun aktuell med en EP, som utover helt nye «Neon Signs» samler tidlige låter, som «Brutally», om å komme seg videre etter et brudd, og den virale slageren «Good Looking», som sørget for gjennombruddet. Mye er altså singler fra tidsepoken 2016 til 2019.

Hun har for ikke så lenge siden vært support for Father John Misty. Hvorvidt hun også kommer hit gjenstår å se.

Hjertesmerte er det gjennomgående temaet på platen. Den aller første kjærligheten og den uunngåelige påfølgende smerten i etterkant. Følelsesmessige stormkast og kaos.

Den nye låten er raskere enn de gamle melankolske balladene, og er lidenskapelig den også. Det er ofte sentimentalt og drømmende. Håpefulle, nynnbare «Valentine» er den vi liker aller best – i likhet med tenåringen i huset. Også «Johanna» med sine heftige gitarriff går hurtigere.

Beundring og ungdommelige feilvurderinger, ungdommelig usikkerhet og uskyld er temaer. Med imponerende stemmekraft og ferdigheter lykkes hun med å formidle budskapet på veldig overbevisende vis.

Musikken beskrives gjerne som post-grunge, og kan nok appellere til noe av det samme publikummet som Veps, Beach Bunny og nevnte Lana Del Rey har.

Vi skal nå lete etter debutalbumet fra tidligere i år, og er også blitt rimelig glad i den nye singelen «Nostalgia».

 

 

 

Sjekk relaterte saker under.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter