Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 1. desember 2022

Plateanmeldelse: Jockstrap – «I Love You Jennifer B»

 

Artist: Jockstrap

Album: «I Love You Jennifer B» (2022)

Plateselskap: Rough Trade/Playground

 

Tekst: Jan-Olav Glette / Foto: Eddie Whelan

 

Har du lyst til å bli musikalsk overrasket og fascinert? Høre noe du ikke helt hadde forestilt deg på forhånd ?

London- duoen Jockstrap, som møttes på det ærverdige musikkonservatoriet Guildhall School of Music & Drama, tar den eksperimentelle popen inn i nye spor, og varter opp med et av årets beste debutalbum med «I Love You Jennifer B» på evig aktuelle Rough Trade Records.

Det er en friskhet over tilnærmingen til materialet Georgia Ellery og Taylor Skye tar tak i. I fjor fornyet og fascinerte de techno-, trance- og acid house-folkets dansegulv med den smått forstyrrende singlen «50/50», som er med her. Ofte blander de elementer fra tilsynelatende forskjellige musikkverdener sammen, så det på paradoksalt vis oppleves relativt nytt og særegent.

Georgia Ellery og Taylor Skye i Jockstrap kjenner en del allerede fra kollektivet Black Country New Road. Foto: Foto: Eddie Whelan

Produksjonen er postdub og moderne elektronisk, melodiene mer leken kunstpop med utspring i folk. Det er også happy hardcore og bhangra. Hver eneste låt er totalt ulik den forrige, men fungerer på finurlig vis likevel som en slags helhet. Postmodernismen i praksis der ulike deler plukkes fra hverandre og settes sammen igjen i nye kontekster. Merksnodig, fortettet og nesten gjennomskinnelig, delikat.

Georgia Ellerys beherskede sarte vokal og sofistikerte strykere møter dekonstruerte, harske eksperimentelle elektroniske lyder. Bearbeidet harpespill er sentralt i flere låter, f.eks. på den flotte singelen «Concrete Over Water». Låten skifter karakter og uttrykk mange ganger underveis. Det bygger seg fra en slags godnattvise til skinnende elektronisk pop og tilbake igjen.

Likens «Glasgow», en slags sær parra indiepop med underlige strykere. Ellers er det sprø, knaprende lyder, og elementer av klubbrytmer og dansbar 90s synthpop. Oppstykkede rytmer, angstfull acid house synth arpeggio eller jazz.

Forestill deg 1990-tallets velprodusert radiopop nedlasset i overveldende strykere og elektroniske teksturer. Ulike musikalske verdener smelter sammen og utfordrer hverandre uten at det blir helt V/Vm av det.

Det veksler mellom det milde delikate og det påtrengende i løpet av et nanosekund. Musikken er tilgjengelig og samtidig overraskende. Hele tiden svært lyttbart.

Vi er fascinerte og kommer stadig tilbake til dette albumet.

 

Jockstrap. Foto: Eddie Whelan

 

 

 

Sjekk også:

Jockstrap – 50/50 ( Ferske spor uke 39/2022).

Jockstrap – The City (Ferske spor uke 25/2020).

 

https://open.spotify.com/album/4YFlC5Abaj48ERwaOPfpu8?si=Nr_WJ4EfRRq66r1ASAcq8g

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 31 andre abonnenter