Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 8. mars 2023

Jonathan Floo & Namsfogden og Namsfogden: Urban-Melodisk Pop-Rap

Jonathan Floo & Namsfogden og Namsfogden fra Askøy & Bergen er tilbake med nok en kul og edgy en singel fra det kommende debutalbumet.

Av: Victor Josefsen / Foto: Kieran Kolle

Jonathan Floo & Namsfogden utgjøres av Siv Torin Knudsen Petersen og Ingvild Garford Bennett. De står selv for komponering, tekstforfatting, instrumentering, innspilling og produksjon, på Askøy utenfor Bergen. Endelige trommer får de nesten alltid fra deres gode venn Kjell Arne Kjærgård til å spille. De liker også å invitere annet fintfolk til å bidra inn; til å spille en basstrille, synge noen koringer eller snu opp-ned på en bro eller en gitar — dette gir de, stor glede. Mixing og mastring gjøres for tiden av Robert Jønnum (Kings Of Convenience, St. Thomas, Separate Bed) i Underschön Studio.

Ingen grenser

– I musikken bruker vi i stor grad digitale instrumenter og effekter, men setter også de akustiske og analoge instrumentene høyt på listen. Spekteret kan sies å ligge sånn noenlunde mellom ansjosboks-kalimba og nymotens KORG-synther. Og så lydopptak. Det vi er særlig opptatte av, er at låtene våre skal gi både lyttere og oss selv en god situasjons- og stemningsopplevelse – og her har vi gitt oss selv stor frihet; vi hverken har eller ønsker å ha grenser for hva vi kan eller ikke kan bruke inn i musikken. Lydopptak av omgivelser eller spesifikke objekter/handlinger bruker vi derfor tidlig i prosessen – det være seg av rullende kjøleskapsmagneter, småfriske bølger eller en pinne i et rør. Med dette får den videre idéutviklingen en god gressmatte å jogge på — JF&N kommer i stemning. Når lyttere eller vi kan kjenne sjøluften, skåler vi høyt og ringer vår mor.

Dead Tech Drip-Pot

– Selv om vi så absolutt lar oss inspirere av ulike sjangre, og «låner» vilt, har konsertgjengere ved flere anledninger uttrykt både forvirring og fryd ved forsøk på å fiske fram en musikk- eller sjangerreferanse. «Dead Tech Drip-Pop», diktet en musikkentusiast, «Dreamy hip hop with two creatures from another planet», formulerte en annen i JF&N’s tidligfase, og «..fra Tom Tom Club, The Waitresses og The Clash via Manu Chao, Vampire Weekend og Arcade Fire til Yard Act..», skrev frilansjournalist Erik Valebrokk da han i sin blogg kåret «FETT HÅR» (5:29) til fjorårets 3. beste låt.

Urban-Melodisk Pop-Rap

– Plukker man fra sjanger-lister, ligger dog nok Alternativ Hip-Hop nærmest vår musikk, vår musikk er på norsk, og kan sies å være av typen Urban-Melodisk Pop-Rap, det føles aller best.

X’N DIN É EN DEMÓN

Design: Jonathan Floo & Namsfogden

For tiden har JF&N et knippe singler i digitalpressen; den siste er «X’N DIN É EN DEMÓN», som  ble sluppet 24. februar på en strømmetjeneste nær deg. Deretter vil det komme minst to singler til. Albumutgivelse diskuteres, dypt inne i Studio Mose.

Velsigne alle

– Velsigne alle, særlig de som lytter på oss. Dyp kjærleik fra Jonathan Floo & Namsfogden.

 

Sjekk også relaterte saker  under, klikk «Last inn mer» for å få med deg flere, og du må sikkert klikke «Last inn mer» flere ganger for å få med deg alle.

 

Her kan du  ellers søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter