Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Spillelister 29. juni 2023

Sommerspor

Her er en Sommerspor-spilleliste med nesten 300 låter! Her finner du klassiske sommerlåter og gamle og nye låter med sommervibber.

Av: Victor Josefsen, Per-Otto Oppi Christiansen, K Linnea Backe, Just Høy, Georg Mikkelsen, Stian Bjørnsson Hope, Tor Åge Naper, Anne Cathrine Johansen, Zeljko Cirikovacki, Ivan Lubo Ambrosius Andreassen, Geir Qviller, Jan-Olav Glette

 

Victor Josefsen

Cosmic Rough Riders – «Revolution (In the Summertime)»

Albumet «Enjoy the Melodic Sunshine» (2000) består av nettopp melodiske solstråler fylt med gode vibber fra 1960/70, 12-strengs gitarer, flotte vokalharmonier og en varm sommerbris fra USA og India. Cosmic Rough Riders var Poptones storsatsing i år 2000 da de ga ut dette strålende albumet på Alan McGees nye plateselskap, som ble etablert i kjølvannet av Creation Records’ kollaps. Her er tittelsporet. Les resten av anmeldelsen.

The Zombies – «Time of the Season» 

‘«Time of the Season» treffer tidsånden perfekt og spilles inn under velkjente summer of love i 1967. Dessverre kommer den ikke ut som singel før i 1969. Bassriffet her er uimotståelig bad-ass og guttene tøffer seg med å synge «What’s your name – Who’s your daddy?». Et farvelvink fra et band som kunne gjort så mye mer’. Fra Frank Michaelsens anmeldelse av et av 60-tallets vakreste pop-album: The Zombies – «Odessey and Oracle» (1968).

Psychotic Youth – «Summer Is On» og The Beauty of Summer»

De svenske veteranene Psychotic Youth spiller powerpop, eller power-pop-surf-punk (som de sier selv) fra øverste hylle. Se videoen til «The Beauty of Summer». Svenskene har laget flere andre sommer-godbiter-låter. Les mer her.

Kahuna Surfers – «Teahupoó Beach» og «Summer of Love»

Kahuna Surfers er fra Skåne, og de har sine ord i behold når de sier de er influert av surflåtene til The Fantastic Baggys og The Beach Boys med energien til Ramones og The Barracudas. «Teahupoó Beach» er en terningkast 6 mix av dette. I tillegg tar jeg med powerpop/rock låta «The Summer of Love» der høydepunktet er det humoristiske primalskriket helt til slutt av en vokalistene, Cinchilla Vanilla. Les mer her.

Caddy – «Into the Sun»

Caddys (Tomas Dahls) album «The Better End» (2015) inneholder noen av de fineste poplåtene her i landet. Her er nok av godislåter til holde lydsporet til en varm sommer, og resten av året, for den saks skyld. Ta også en lytt på  for eksempel «Something About Carina» og «Here It Comes Again». Les resten av anmeldelsen.

Sweetheart – «Go Easy»

Noe å se frem til! Fredag 30. juni slippes den andre singelen fra Sweetheart sitt kommende album. Sweetheart tar et steg ut av skyggene, ruller ned bilvinduene og kjører bekymringsløst mot kysten, i det solen sakte synker ned, og gatelyktene snart lyser opp veien og skaper gjenskinn i lakken. Dobro, banjo, fele og den tostemte harmonien skaper en varm, melodiøs stemning. Legger den inn i Sommerspor-spillelista når den er ute.

The Tables – «Butterfly» og «Chase the Rainbow»

To låter fra The Tables’ – et av mine definitive favorittband – siste album «Nevermynd The Hillocks (Treble Without A Cause)» fra 2003. Mandag 28. mai samme år kjørte vi for øvrig en eksklusiv sniklytt på låta «Chase The Rainbow» (demo) i nettmagasinet jeg skrev i på den tiden. Bartleby selv omtalte den som «en av hans beste poplåter til dags dato». Selv har jeg kommet med himla mange godord om denne  gjengen tidligere, les her (under «My Old Hair» & «Kjære Alle Sammen», med The Tables-linker under) og her.

Astroburger – «Send Her to Me» & «Calling the Sun»

«Send Her to Me» er en herlig låt fra det herlige albumet «I Used to Be Mod» (1992). En av tekstrofene går slik: «She’s’the sun in the sky.» En annen, av mange, herlig «Astroburger-låt er «Calling the Sun» fra albumet «Inferno In Fano» (1999). De har flere låter med «sun» (pluss et album) og «summer» i låttitlene. Også et av mine definitive favorittband.

Family Values – «Watch the Sunrise»

Olsobandet Family Values slapp EP’en «Time Stands Still» i 2016 med musikk som tidvis sender assosiasjoner til norske power(pop)-band som nettopp Astroburger, de tidligere utgivelsene deres, og pop(punkerne) Daggers (forløperen til Kung Fu Girls). Her er nok av både finslipte og litt mer uvørne godis å oppdrive. Les anmeldelse.

The Loch Ness Mouse – «The Summer at Sawmill»

En ny, luftig og svalende LNM-låt med gruppas egen melodiflyt. Pop-rytmisk, slentrende og småfunky med jazz-aktig dryss. «The Summer at the Sawmill», og de andre låtene på deres siste album «III» (2022), bekrefter at The Loch Ness Mouse fortsatt er et av Norges fineste popband.

The Cosmic Dropouts -«Let’s Go To Beach»

Norsk garasjerock-klassisk band fra Moss.

Sweden – «Barefoot Summer»

Sverige produserte glimrende pop-band på rekke og rad på 90-tallet. Og Norge har produsert like glimrende Sweden, som har mye til felles med  med svensk 90-talls (power)pop. Les mer om dette i anmeldelsen av albumet «Sixes & Sevens» (2013), som «Barefoot Summer» er på.

Hiawatha! – «Sun»

Jeg har alltid vært en sucker for god pop, som denne låta, fra plata ««Backs to the Future» (2011). Alt i alt, en salig miks av Lemonheads, Weezer og Fanclub, med Hiawata!s eget POPstempel, vel å merke. Les anmeldelse.

Duel in the Sun – «You Know What»

Duel in the Sun besto av tre stykk The Colors Turned Red Johnny Hazard (vokal), Morten Jackman (trommer) og låtskriver/produsent Haakon Larsen (gitar). Andre Red-medlemmer spiller også på skiva (2011). Den spretne og fengende «You Know What» må sjekkes av alle popfantaster. Les resten av anmeldelsen.

The Colors Turned Red – «Too Proud to Tell»

‘Dette er og blir min evige Colors-favoritt, en tilsynelatende lettbent hyllest til 50-tallets popmusikk og 60-tallets Motown-soul med bababa-koring og modulering og saksofonsolo og gode greier. «Too Proud to Tell» koker av overskudd og godt humør og er, i mangel av et bedre uttrykk, en ekte gladlåt’, forteller musikkjournalist Erik Valebrokk i vårt intervju. Yes, en gladlåt, og et førsteklasses soundtrack til sommeren.

The Pooh Stick – «On Tape»

Indiepop-høydare. Dessverre ikke på Spotify, men lytt på den her. De namedropper andre må-høre-utøvere, The Pastels f.eks. (låtteksten er under videoen). En av kommentarene nailer feelingen: ‘This is what summer should sound like. So good!’.

Stranglers – «Midnight Summer Dream»

Stemning-deluxe!

The High Water Marks – «Let’s hang Out Forever»

Denne, i likhet med flere av de andre låtene på lista mi, passer alle årstider. Den nye plata til HWM, «Your Next Wolf», er nylig utgitt nå i sommer, og låttittelen «Let’s Hang Out Forever» og videoen oser av sommer. Det The High Water Marks driver med av fuzza indipop/twee er av såkalt internasjonal klasse, det er det ingen tvil om.

Perry Dear & The Deerstalkers – «Theme from a Summer Place»

Langspilleren «Six-String Holiday» (2020) med «Theme from a Summer Place» er et herlig stilstudie i beat og shadows-musikk som fungerer like bra i 2020 (og 2023) som det kunne ha gjort i 1964. Jeg har stor sans for de norske feinschmeckerne, i år har de sluppet albumet «Oh Dear», les mer om bandet her.

Sunshine Reverberation – «Sun King II»

Psykedelisk sommer fra Tromsø-bandet.

Closing Eyes – «Eternal Fidelity (Opening Scene)»

«Eternal Fidelity (Opening Scene)» fra albumet «Eternal Fidelity» (2020) sin fuglekvitter-intro slår an den lyse stemningen. Dette er den luftige og nærmest porøse solskinns-varianten av Closing Eyes. «We spent som time in the sun», slik åpner for øvrig «I Don’t Even Know Your Face» fra samme album. Tar med førstnevnte på Sommerspor. Les anmeldelse av albumet.

The Northern Belle – «Summer’s End»

‘The Northern Belle har pekt seg ut salige John Prines «Summer’s End». En sang så vakker at det gjør litt vondt, på en god måte. The Northern Belle tar med seg sangens iboende tristhet, men makter allikevel å tillegge sangen et helt nytt nivå. Det er først og fremst takket være sparsommelig, men hjertevarm produksjon som åpnes opp lag for lag, og ikke minst Stine Andreassens skimrende stemme’, skriver David Jønsson i en utgave av Ferske spor.

Sondre Lerche – «Summer In Reverse»

Jeg kåret Sondre Lerches «Avatars of Love», som «Summer In Reverse» er på», til et av de beste albumene i fjor. Det består av innsmigrende låter, flott og forseggjort produksjon og arrangementer, og fin vokalføring. Sondre Lerche viser at han behersker kunsten å lage utfordrende, iørefallende poplåter med mange lag; låter man kan dukke ned i gang på gang, og allikevel stadig oppdage nye, smarte detaljer ved.

Red Intentions – «Summer Night»

Red Intentions er fra Ål i Hallingdal. Her er det bare å synge tekststrofer som disse med full hals sammen med Ål-gjengen:

Hanging out all night doing whisky shots ‘til the morning rise
So, let’s go out for a drink or two
Or maybe we can close the bar
Here’s to good times and summer nights
When we don’t need to worry about our lives

TwoMinutesHates – «Leaving Tolmin»

Jeg har en del poppunk/powerpop-låter med på Sommerspor-lista, her er en til, TwoMinutesHates’ nye singel «Leaving Tolmin». Den har også partier som inviterer deg til å synge med på festivalcampen.

Label – «Summer Went Wrong»

Musikk for døsige sommerdager i en hengekøye, viftende med tærne i takt med gitarpopen til Oslobandet Label. Det oser god sommer-feeling av låta, selv om teksten er av det bittersøte slaget.

Valleypolicella – «Easily»

Oslobandet Valleypolicella er en kompisgjeng bestående av folk som har bakgrunn fra band som Local Store, Beezewax, Løchstøer, Pelicat, Harvey Steel Show, Lazy Queen, for å nevne noe. En sommerlig perle av en poplåt, selv om også denne teksten ikke akkurat er sommerlys. Utgitt i sommer.

William Hut – «I’m Staring at the Sun»

Styrken til William Hut er stemmen, melodiføringen og låtskrivingen, noe han igjen viser på «I’m Staring at the Sun». Det er utgitt mange fine sommerlåter, «I’m Staring at the Sun» er en av dem.

Pelicat – «Keeping You Close to Me»

Pelicat fra Oslo slipper album til høsten, og har sluppet «Keeping You Close to Me». En fin låt med sommervibes. Nevner i tillegg «The Ballad Of Faustino Asprilla» fra i fjor. Hadde bare alle fotballåter vært like bra som denne.

Casa Murilo – «Summer ’98»

For Oslobaserte Casa Murilo er sommeren i 1998 tiden hvor soundtracket bestod av Pulp, Oasis, Blur, Suede, Supergrass, The Divine Comedy, Cast, The Lightning Seeds, Shed Sven, og mange flere. Det var en sommer full av håp, romantikk, og vennskap. Les mer her.

The Age of Colored Lizard – «Summer Rain»

The Age of Colored Lizard, fra Oslo de også, sin «Summer Rain EP» (2017) består av slørete tweepop-låter som lyder så uanstrengt at det er en fryd. Les anmeldelse. De er ute med sin fjerde EP. Den kan du sjekke her.

The Fleshtones – «Let’s See the Sun»

The Fleshtones har gitt klassiske plater som» Roman Gods» (’81) og «Hexbreaker!» (’83), og de er forstatt oppegående garasjerockere, «Let’s See the Sun» er fra førstevnte album.

The Needs – «Summerbore»

The Needs består av Kvelertak-gitarist Maciek Ofstad, countryprins Bendik Brænne, Brænnes storebror Mattis, Honningbarna-trommis Nils Jørgen Nilsen og Knut-Oscar Nymo fra Oslo Ess. På The Needs’ debutplate «You Need The Needs» (2019) er «Summerbore», en fargerik powerpop/skatepunk-affære med doble gitarer og stor spilleglede.

Joyless – «Shades in the Sun»

Fengende og fyrrig fra Oslobandet Joyless.

I, I’ve got some, I’ve got shades in the sun and I’m never gonna give em up
I’ve got some, I’ve got a beer in my hand and I never gonna give em
I’ve got some, I’ve got the stereo on and I’m never gonna give it up

Haakon  – «How Little We Talk About Sky»

‘Albumet syder av feelgood-stemninger og små delikatesser i arrangeringen (fuglekvitring, måkeskrik, vannskvulping), forførende fløytespill og haugevis av retromusikalske preferanser’. Fra Plateanmeldelse: Haakon Ellingsen – «Bounty». «How Little We Talk About Sky» er det andre sporet på albumet.

Dig Deeper – «Summer Sun»

‘Soleklart høydepunkt fra frihetrockernes fra Oslo sitt fjerde album «Easy Were the Days (Before I Met You)» (2022). En hoppende rocker med smittende riff og energiske trommer’, skriver David Jønsson i en utgave av Ferske spor.

Dagens Ungdom – «Hundre Prosent»

Dette er lyden av hektende 80-talls popestetikk assistert av tweepop i Dagens Ungdoms egen og lett gjenkjennelige sound og særegne tekstunivers. Albumet «Lite å gjøre», som låta er på, ble utgitt om sommeren for 5 år siden. 5-årsjubileum, altså. Jeg kåret den til en av 2018s beste sommerpoplåter.

Todd & Karen – «Norwegian Summer»

Kongsbergbasert duo Todd & Karen, bestående av Øyvind Berge og Ina Verdi-Ruckstuhl, er ute med dere femte single – den sekstitallsinspirerte, lett bossanovapop-aktige og fine «Norwegian Summer».

Friksjon – «Lykkelige dager»

En lekende lett pop/rock-produksjon. En låt som stråler sol og sommer hygge. Opplev sjø og sol i Moss. Se video.

Einar Stray Orchestra – «Hot Salted Wind»

‘There is another summer coming’, er omkvedet her, bra å ha i bakhodet i tilfelle ikke alt blir like rosenrødt som du hadde forestilt deg. Låta omhandler å være konfliktsky og løpe fra problemene sine. Det er en smakfullt orkestrert låt med strykere, piano og backing vokal vi får høre.

Oskar Nordbø – «Norwegian Summer»

«Norwegian Summer» er den mest poppa låten på Oskar Nordbø sin plate «The Flood» (2020). Tidløs bittersøt pop som setter seg. Fikse perkussive elementer.

Bonde Do Role – «Solta O Frango» og «Marina Gasolina»

Sammen med CSS, Cansei de Ser Sexy, fra Brasil, som betyr «lei av å være sexy», var Bonde do Rolê, også fra Brasil, «Hot Shit» i 2007 & 2008. Bonde do Rolês miks av baile funk med portugisisk rap i «Solta O Frango» og «Marina Gasolina», fra deres andre album «With Laser», 2007. To låter som får skikkelig frem sommerstemningen, uavhengig av tematikken i sistnevnte.

Short Skirts – «Blue Eyed Baby»

Short Skirts er fra Trondheim. Klisjéen om californisk sommer må hentes frem igjen; her er det varm lyd, behagelig fremdrift og vind i håret. Musikkvideoen bidrar også til å skape den stemningen. En surfrocklåt som gjør deg glad til sinns.

Norsk Råkk – «Millioner av sandkorn»

«Millioner Av Sandkorn» handler om ferie, fri og sommer. Med denne låta på øret kan man fly langt sørover til sandstrender, tequila og mariachi-trompeter. Musikalsk er dette det umiskjennelig Mossebandet Norsk Råkk sin signatur. Lett og rytmisk gitar med et drivende tromme- og basskomp i ryggen. Toppet med et lekent og fengslende blåsearrangement. Les mer i videopremieren vår.

El Mapache – «Here Comes Summer»

El Mapache fra Fredrikstad har covret The Yum Yums’ briljante powerpop-perle «Here Comes Summer» fra plata «Blame it on the Boogie», utgitt på Big Dipper Records i 2002. El Mapaches  versjon gjør ikke skam på originalen, den fengende melodiføringen, drivet og koringene, alt er inntakt, uten at det lyder helt likt.

Summer Kid – «Here She Comes»

Den svenske popduoen Summer Kid startet som gatemusikere, blant annet i Oslo. «Here She Comes» er en energisk, fengene og melodiøs poplåt, som passer fin-fint nå i sola.

Acres Wild, Haley Shea – «The Sun is Shining»

‘Da Acres Wild dukket opp med debutalbumet «Ignore the Flags on the Beaches» i 2016, ble hovedstaden brått badet i solskinn. Det er nesten skummelt hvordan solstrålene igjen har skyllet inn over byen så fort bandet sendte ny musikk ut på markedet. EP-en «Mona «er annen californiskklingende humørspreder’. Det du leste nå var åpningen på EP-anmeldelsen av Bent Inge Hvitstein fra 2017.

Men of Courage – «Summer Song»

‘I 2017 hentet Jostein Hestøy frem sin velrenommerte Pure Lust Productions plateselskap igjen for en live-EP med Firebeats Inc. Etter det har kommet spennende utgivelser fra The Cavebones, Cousin Caterpillar, Peau De Peche, Staxrud Allstars m.m. Ut av dvalen har også den gamle post-punk trio Men of Courage tredd. «Summer Song» påminner oss hvorfor vi i barndommen kjøpte med oss et par sjutommere med denne gjengen med sin fine blanding av atmosfære og psykedelisk rock’, skriver Jan-Olav Glette i en utgave av Ferske spor.

Beach of Diamonds –«Summer Ends»

Beach of Diamonds er en norsk poprock-trio. Gruppa består av to tvillinger fra Skiptvet og en vokalist fra Tønsberg. Tematikken er summertime blues etter at sommeren er over, derav tittelen «Summer Ends»,  som står i kontrast til den spretne låten med sine nynnbare hooks og sitt svenske powerpop-sound.

Slowdive – «kisses»

De er tilbake! Fra deres kommende album «Everything Is Alive». Budskapet er å starte på nytt for å komme videre, og det passer meget bra å gjøre i løpet av sommerferien. Høres også ut som de synger «kisses under the sun». Anbefaler denne anmeldelsen.

Dope Lemon – «Salt & Pepper»

‘Sløyt og dovent kryper den inn under huden. Det minner ikke så rent lite om salige J.J. Cale. Det er mye av den samme gitarstilen, samme uanstrengte måte å synge på. Det er musikk for sene sommerkvelder, hengekøye og sitronlimonade’, er Ådne Evjens beskrivelse av låta fra denne anmeldelsen.

Nancy Sinatra, Lee Hazelwoods – «Summer Wine» 

Les hva Terje Halmrast i Monalia sier/skriver om sangen.

Bananarama – «Cruel Summer»

Har du tenkt deg på sommerferie til f.eks. New York, da kan det se omtrent slik ut, eller kanskje ikke.

Tracey Ullman – «Sunglasses»

Bittersøt strandlåt – med solbriller i alle fasonger. Se video.

Slade – «Summer Song (Wishing You Were Here)»

Slade i sommermodus er en slags melankolsk-lengtende versjon av «Merry Christmas Everybody».

The Durutti Column – «Sketch for Summer»

‘En nydelig kombinasjon av drømmende og bittersøte følelser. Denne sangen føles som å skli inn og ut av en nostalgisk dagdrøm under varmen fra sommersolen’, skrives det treffende her.

Katrina and the Waves – «Walking on Sunshine»

Sommerpop-klassiker.

Animal Collective – «Summertime Clothes»

‘«Summertime Clothes» er en nydelig ode til sommernattens mange muligheter’, som David Jønsson skriver i  «Merriweather Post Pavillion».

 

Per-Otto Oppi Christiansen

Fleetwood Mac – «Dreams»

Hva er vel mer sommer enn denne? Tidløst, slækt, nydelig, og akkurat så sommer at du umiddelbart har behov for påfyll i drinken. Kanskje du også vil prøve deg på noen enkle moves med din kjære. Hva vet jeg.

Minor Majority – «Julia Jacklin’s Voice»

Der ligger du på stranden da, 30 grader eller mer i skyggen og over 20 i vannet. Kroppen er smurt med solkrem, fryseboksen er fullt opp med de herligste ting – og du har 4 uker igjen av ferien. På radioen spiller de denne, og du lurer på om livet noensinne kan bli bedre.

Daft Punk – «One More Time»

Vi må bevege oss litt også. Hva passer vel bedre enn denne lille perlen av en låt. Aller La France!

Paradis – «Instantané»

Superglætt fransk elektropop fra øverste hylle. Irriterende godt produsert.

Martha and the muffins – «Echo Beach»

En skjønn 43 år gammel låt, som tilsynelatende handler om en strand. Litt artig at den ikke gjør det, «Echo Beach» som låten heter og nevnes i låten, er ikke en ekte strand, men heller et sted som fortelleren rent symbolsk ønsker å være. Utrolig kraft og driv i denne selv etter over 100 gjennomspillinger.

Depeche Mode – «Useless» (Kruder & Dorfmeister Session)

Akkurat rett før du sovner i skyggen, får du denne rett i fleisen og holder deg våken i over 9 minutter til. Så kan du sove.

Justice – «Genesis»

Litt utpå kvelden hjelper Ed Banger oss med å bevege oss med litt pompøs elektro-disko.

Everything But The Girl – «Caution To The Wind»

Noen-og-tyve år er gått siden sist. Her leverer den britiske duoen en perle av en sommerlåt. Lett groove, deilige synther, Traceys honningmyke stemme – helt uten at det tar fullstendig av. Takk for at de holder igjen.

Barry White -» I’m Gonna Love You Just a Little More Baby»

Hallo, ingen sommer uten behagelige Barry.

Grace Jones – «Private Life»

Hva er det med reggae og sommer?

Drake – «One Dance»

Ultrasløy suggererte soulsanger-ish partylåt i show motion.

Manu Chao – «Me Gustas Tu»

Mano Negra-hjernen gjør det superenkelt og sommerlig.

Bjørn Johan Muri – «Yes Man»

For en herlig poplåt dette er! Oser av sommer, sol og optimisme.

PVA – «Sleek Form»

På med det strobelyset og solbriller. Nå skal vi på klubb og kaste alle hemninger. Dans dans dans.

America – «A Horse with No Name»

Engelske America behager ører og tanker med vakre vokalharmonier.

Chic – «Good Times»

En klassiker på ethvert dansegulv i sløy diskotakt som alle har hørt, og setter sommer-dansegulvet i gang.

Jaa9 & OnklP – «Glir forbi»

Rampegutta fra Innlandet lager smooth pop-hiphop om venner som har kids, jobb og bil. Uten et snev av misunnelse.

Bryan Adams – «Run to You»

Opp og dans. Nå er gutta med også, for her kan du ta med deg den nystemte luftgitaren og joine dansen.

Chromatics – «Lady»

Vakker passe lavmælt elektronika med hypnotisk oppbygging av låten. Så vidt du gidder å holde takten med venstre stortå.

Annie – «American Cars»

Tung beat som passer utmerket til å cruise rundt i byen i en gammal cabriolet. Etter midnatt.

Gorillaz feat. Tame Impala and Bootie Brown – «New Gold»

Hvis du ikke gidder å slenge huet i takt med denne, er det ikke håp. Årets mest avhengighetsskapende feelgood-låt? Kanskje det, i hvert fall irriterende catchy det Tame-vokalpartiet der ass.

Boards of Canada – «Roygbiv»

Ingen spilleliste uten BOC. Dermed basta. Vanskelig å velge en låt fra denne Warp-label-spennende-Edinburgh-duoen. Valget faller på en tilgjengelig låt fra «Music Has the Right to Children» (1998). Personlig mener jeg at hele katalogen nærmest er lyden av sommer.

Lars Vaular, Röyksopp – «To Minutter»

Nydelig norsk elitesamarbeid mellom rap-elektro-pionerer. Leken lyd og som alltid karakteristisk hurtig ordlek av Mr. Bergen.

 

K Linnea Backe

Mendelssohn – «Symphony No. 4 in A Major, Op. 90, «Italian»: I. Allegro vivace»

Mendelssohns italienske symfoni må være med.

 

Just Høy

Seals and Crofts – «Summer breeze»

Cristopher Cross – «Ride like the wind»

America – «You can do magic»

Serge Gainsbourg – «Sea, sex and sun»

Thundercat, Michael McDonald, Kenny Loggins – «Show you the way»

Ulf Dageby – «En dag på sjön»

The Doobie Brothers – «What a fool believes»

Steely Dan – «Peg»

Dennis Wilson – «River song»

Roxy Music – «Oh yeah!»

Khruangbin, Leon Bridges – «Texas sun»

Euroboys – «One-way street»

When – «Life is shit, sometimes It’s beautiful»

Air – «La femme d’argent»

Supergrass – «Sun hits the sky»

Olav Stedje – «Sommar-song»

The Beatles – «Something»

Sébastien Tellier – «Roche»

ZZ Top – «Cheap sunglasses»

The Brian Setzer Orchestra – «Americano»

Motorpsycho- «Waiting for the one»

Calexico – «Crystal frontier» (Widescreen version)

King Midas – «West end boys»

Remington Super 60 – «Dreaming of summer»

The Jayhawks – «Waiting for the Sun»

Townes Van Zandt – «Don’t let the Sunshine fool ya’»

 

Georg Mikkelsen

Calypso Rose – «Calypso Queen»

Manu Chao – «Homens»

Manu Chao – «Minha galera»

Rolffa – «Toppløs»

Emma Steinbakken – «Delilah»

 

Stian Bjørnsson Hope

The Smiths – «The Boy With the Thorn In His Side»

Blur – «Girls & Boys»

Pulp – «Common People»

Duran Duran – «Rio»

The Aller Værste! – «Du sklei meg så nær inn på livet»

The Kinks – «Sunny Afternoon»

Grandaddy – «Summer Here Kids»

The Futureheads – «Hounds of Love»

Supergrass – «Alright»

Kaizers Orchestra – «Hjerteknuser»

The Rolling Stones – «Sweet Virginia»

Bob Hund, feat. Silja Sol – «Hjärtskärande rätt»

The Strokes – «Someday»

Gorillaz – «Clint Eastwood»

Lez Zeppelin – «Thank You»

DumDum Boys – «Lunch i det grønne»

Tears For Fears – «Everybody Wants to Rule the World»

The Weeknd – «Blinding Lights»

Beach Boys – «Good Vibrations»

a-ha – «The Sun Always Shines on T.V.»

Bryan Adams – «Summer of ’69»

Bruno Mars/Anderson .Paak – «Leave the Door Open»

Karpe – «Gunerius»

The Lovin’ Spoonful – «Summer in the City»

John Olav Nilsen & Gjengen – «Valiumsvalsen»

R.E.M. – «Man on the Moon»

Gordon Lightfoot – «If You Could Read My Mind»

Stevie Wonder – «You Are the Sunshine of My Life»

Morten Abel/Prepple Houmb – «Hodet over vannet»

Parquet Courts – «Tenderness»

Sex Pistols – «Holidays in the Sun»

Motorpsycho – «B.S.»

Don Henley – «The Boys of Summer»

I Was a King – «Oslo Share»

Nik Kershaw – «I Want Let the Sun Go Down On Me»

The Beatles – «Here Comes the Sun»

The September When – «Cries Like a Baby»

Violent Femmes – «Blister in the Sun»

Pavement – «Range Life»

Tracy Chapman – «Fast Car»

Jokke & Valentinerne – «Sola skinner»

The Stone Roses – «She Bangs the Drums»

Harry Nilsson – «Everybody’s Talkin'»

Franz Ferdinand – «Take Me Out»

Pogo Pops – «Crash»

Weezer – «Island in the Sun»

XTC – «Grass»

Bob Dylan – «I Want You»

Otis Redding – «(Sittin’ On) the Dock of the Bay»

Ben Folds – «Annie Waits»

Raga Rockers – «Hun er fri»

The Thrills – «Big Sur»

Wilco – «Impossible Germany»

Lou Reed – «Perfect Day»

Squeeze – «Pulling Mussels (From the Shell)»

Mods – «Meg må du hilsa på»

Suede – «Trash»

The Wedding Present – «California»

Teenage Fanclub – «Start Again»

The Shins – «So Says I»

Donovan – «Sunshine Superman»

Prefab Sprout – When Love Breaks Down

deLillos – «Suser avgårde alle mann»

The Smiths – «There Is a Light That Never Goes Out»

 

Tor Åge Naper

Jonathan Richman «That Summer Feeling»

The Dream Syndicate – «Merrittville»

Ikke på Spotify, lytt her.

Fun Boy Three – «Summertime»

The Undertones – «Here Comes the Summer»

Alice Cooper – «School’s Out»

Dusty Springfield – «Summer Is Over»

Eddie Cochran – «Summertime Blues»

Ramones – «Rockaway Beach»

Simple Minds – «Someone, Somewhere in Summertime»

Small Faces – «Itchycoo Park»

 

Anne Cathrine Johansen

Arild Andersen, Frode Alnæs, Stian Carstensen – «Det går en vind» og «Uti vår hage»

 

Zeljko Cirikovacki

Ana Roxanne – «Camille»

Arooj Aftab – «Suroor»

Avalon Emerson – «Dreamliner»

Beverly Glenn-Copeland – «Slow Dance»

Brin, Dntel, More Eaze – «Waver»

Claire Rousay – «a kind of promise»

Early Fern – «Globes of Light»

Florist – «Duet for 2 Eyes»

Grand River – «Ecouri»

Green-House – «Find Home»

Julius Eastman – «Femenine No.1, Prime»

Li Yilei – «WEI»Michele Mercure – «Mother»

Time Wharp – «Delay I»

Tomaga – «A Perspective with No End»

The Tornados – «Telstar»

 

Ivan Lubo Ambrosius Andreassen

Wham! – «Club Tropicana»

Calvin Harris – «Feels»

MGMT – «Electric Feel»

Electric Light Orchestra – «Last Train to London»

Bruce Springsteen – «Glory Days»

Eagles – «Life in the Fast Lane»

Raines – «Bliss»

Steely Dan – «Reelin’ in the Years»

Rita Ora – «Your Song»

New Order – «Age of Consent»

Warren Zevon – «Werewolves of London»

Curtis Mayfield – «Move On Up»

Killers – «Jenny Was a Friend of Mine»

Earth, Wind & Fire – «Let’s Groove»

Billy Joel – «It’s Still Rock and Roll to Me»

 

Geir Qviller

Saint Etienne – «He’s on the phone» og «Hug my soul» og «Like a Motorway»

Pet Shop Boys – «Discoteca» og «Metamorphosis»

Natacha Atlas – «Marifnaash»

Evert Taube – «Fritiof i arkadien» og «När jag var en ung caballero»

Cesária Évora – «Besame mucho» og «Sodade»

deLillos – «Neste sommer»

Prima Vera – «Brakara»

Kanda Bongo Man «Malinga»

Getz/Gilberto – «Desafinado»

Paco de Lucia – «Entre dos aguas»

Pink Martini – «Amade mio» og «Sympathique»

Neutral Milk Hotel – «In the aeroplane over the sea»  

Arthur Russel – «Sunlit water»

Ikke på Spotify, lytt på Bandcamp.

Malibu -«Held»

Yves Tumor – «Limerence»

 

Jan-Olav Glette

Dodgy – «Staying Out for the Summer»

Pavement – «Summer Babe»

The Ladybug Transistor – «Like a Summer Rain»

The Coral – «Dreaming of You»

The La’s – «There She Goes»

The Go-Betweens: – «Lee Remick»

Ikke på Spotify, lytt her.

Lana Del Rey – «Summertime Sadness»

Bel Canto – «Summer»

Blondie – «In the Sun»

The Stranglers – «Peaches»

The Drums – «Let’s Go Surfing»

Wavves – «King Of The Beach»

Duster – «Summer War»

Superchunk – «This summer»

Beach Bunny  – «Ms. California»

Belle and Sebastian – «I Know Where the Summer Goes

Alphaville – «Summer In Berlin»

Led Zeppelin – «Dancing Days»

Fidlar – «Max Can’t Surf»

Fountains of Wayne – «The Summer Place»

Matthew Sweet – «Looking at the Sun»

The Barracudas – «Summer Fun»

The Yum Yums – «Here Comes Summer»

Chris Isaak – «Summer Holiday»

Danzig – «Dirty Black Summer»

The Smiths – «Ask»

The Pains of Being Pure at Heart – «Summer of Dreams»

Prayers – «Gothic Summer»

Martha & the Vandellas – «Heatwave»

Sam Cooke – «Summertime»

Snoop Dogg  – «Gin and Juice»

Chic – «A Warm Summer Night»

The Hold Steady – «Constructive Summer»

Empire of the Sun – «Walking on a Dream»

Helene Love – «Summer Pop Radio»

The Go-Go’s – «Vacation»

Roy Ayers Ubiquity – «Everybody Loves the Sunshine»

Bill Withers – «Lovely Day»

Sly & The Family Stone – «Hot Fun in the Summertime»

Dj Jazzy jeff & Fresh Prince – «Summertime2

…And You Will Know Us by the Trail of Dead – «Summer of All Dead Souls»

Stereolab & Microlab-«Endless Summer»

Fennesz -«Endless summer»

The Beach Boys – «Summer Means Love»

Jim Stärk – «Like a Summer»

Type O Negative – «Type O Negative – Summer Breeze»

The Cure – «The Last Day of Summer»

Galaxie 500 – «Summertime»

Codeine – «Summer Dresses»

Red House Painters – «Summer Dress»

Throwing Muses – «Summer St.»

The Sundays – «Summertime»

The Breeders – «Cannonball»

The Sonics – «Summer Job»

Ikke på Spotify, lytt her.

Nick Drake – «Summertime»

Ikke på Spotify, lytt her.

Van Morrison – «Summertime in England»

The Bevis Frond – «Summer Holiday»

Ikke på Spotify, lytt her.

girl in red – «summer depression»

 

 

Sjekk også relaterte saker under, du må muligens klikke «Last inn mer» flere ganger for å få med deg alle.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter