Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 4. juli 2023

Plateanmeldelse: Rival Sons – «Darkfighter»

 

Artist: Rival Sons

Album: «Darkfighter» (2023)

Plateselskap: Low Country Sound/Atlantic/Warner Music

 

Tekst: Jan-Olav Glette

Av og til, ganske ofte faktisk, er det fint med musikk som er ganske rett frem og upretensiøs. Long Beach, Southern California-kvartetten er tradisjonsrik rock. Denne gangen lener de seg mindre mot rootsmusikken og har fokusert på hardrocken med suksess. «Darkfighter» er et sterkt album. Åtte låter og 40 minutter med vellydende heavy. Rival Sons viderefører den bluesa heavyrocken til Led Zeppelin inn i et nytt årtusen.

Tekstmessig er det sjelegranskende og dypt, og håpefullt. Forvirring, sinne og egen tvil er bare noe av det vi er innom. Det er nederlag, hjerte-smerte og mørke. Likevel er det først og fremst oppløftende å høre på. Det kommer av det musikalske overskuddet og den etter hvert ganske finpussa formelen de opererer med.

Scott Holiday rocker hardt og ufortrødent, høyt og klart på gitaren. Tidvis også ganske lekent der han skifter tempo eller form underveis i låten. David Beste – som kom inn på bass da Robin Everhart fikk nok av det harde turnélivet – sin bass er smidig og resonant platen igjennom. Mike Miley på trommer er også kontant hele veien.

Keyboardet til Todd Ögren – som altså spiller keyboard på albumet – gir ekstra farger, krydder og grooves som passer med det Beste og Miley varter opp med. Den følsomme, moody vokalen til Jay Buchanan griper. Han har også stort stemmeregister som han vet å benytte uten å overdrive.

Fuzza klassisk rock kan være ganske deilig i blant. Det skjønner stadig flere. Bandets sjette album «Feral Roots» fra 2019 ble til og med nominert til Grammy for beste rockealbum og singelen «Too Bad» som beste rockeopptreden. Liker dere band som for eksempel Wolfmother, Blues Pills, The Black Crowes, The Black Keys og nevnte Zeppelin er sjansen ganske stor for at dere også vil sette pris på dette bandet og denne skiven.

«Darkfighter» skuffer ingen av bandets fans der den utvikler og polerer musikken enda mer. Vitalt og rekalibrert. Visstnok kommer tvilling-albumet «Lightbringer» mot slutten av året. Vi gleder oss allerede.

Rival Sons opptrer på Buktafestivalen i Tromsø fredag 21. juli med Danko Jones, Susanne Sundfør, Joe & The Shitboys, brenn., Moillrock, Aromatic Ooze, nonne, Drug Church, EYES, Elias Jung, Barren Womb, Sasinia og White Trash Blues Band (WTBB).

Rival Sons opptrer på Malakoff i Nordfjordeid med The HU, Tsoyl – 20 àr med Malakoff, Los Bitchos, C o m b o s, Konvent, Michelle Ullestad, Dagny og Ylvis lørdag 22. juli.

Og i november spiller de på Sentrum Scene.

 

Sjekk også:

 

Tons of Rock 2016 i bilder – del 1 (inkludert Rival Sons).

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 48 andre abonnenter