Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Spillelister 19. oktober 2023

Ferske spor uke 42/2023

 

Her er ukas spilleliste! Følg oss gjerne!

Av: Geir Qviller, Ådne Evjen, Janne Elen Bjørlo, Brage Tuflåt, Knut Akselsen, Victor Josefsen, Per-Otto Oppi Christiansen

 

Geir Qviller

Maxine Funke – «Willow white»

Enkelt og analogt. En behagelig og lavmælt låt med myk, hviskende vokal og akustisk gitar. Musikk for en lys sommernatt eller en vinterkveld foran peisen.

 

Maxine Funke – «Oblivion»

Fuglesang, felestrøk, tangenter og vokal. Det er organisk, flytende og levende. Fra den nye skiva til newzealandske Maxine Funke, «River said». Plata er delt i to, en side med mer standard singer-songwriter-materiale og en annen som er mer eksperimentell. Plata er gitt ut på Disciples. bandcamp

 

Razen – «A postcard from Olivier»

Et mykt, varmt og melankolsk stykke med cello, blåsere, orgel m.m. Belgiske Razen er ute med en ny og vakker plate med sin fascinerende, underlige og improviserte musikk. Musikken balanserer mellom det moderne og det antikvariske, mellom kunstmusikken og folkemusikken og mellom det verdslige og det religiøse. «Postcards from hereafter» er ute på Important. Anbefalt. bandcamp

 

Razen – «21/06/3999»

En deilig og slækk låt med snublende, dumpe og prosesserte beats, mettede blinger, samt varme og luftige blåsere. En slags analog loungeaktig folkedub fra fremtiden. Fra den andre nye plata til Razen, «Hier l’an 4000», ute på franske Hands in the Dark. bandcamp

Sjekk også:

Razen – «Regression (Marionette)» (Deichman: Årets album 2022, Geir Qviller).

Razen – «Regression Moon» (Ferske spor uke 46/2022). Flere linker under denne låta.

 

Caterina Barbieri – «Math of you»

Engasjerende og insisterende analogsynthvariasjoner uten beats. Det er kjølig, elektrisk, vakkert og umiskjennelig Barbierisk. Fra den nye skiva «Myuthafoo» som minner mye om hennes forrige skive, «Ecstatic computation» og kan anses som en fortsettelse eller variant av denne. Ute på Light-years. bandcamp

Sjekk også:

Caterina Barbieri mfl. – «Fantas Variations (Editions Mego)» (Deichman: Årets album 2021, Geir Qviller).

Caterina Barbieri, Evelyn Saylor, Lyra Pramuk, Annie Gårlid, Stine Janvin – «Fantas variation for voices» og Caterina Barbieri, Kali Malone – «Fantas for two organs»(Ferske spor uke 16/2021). Flere linker under disse to  låtene.

 

Animal Collective – «Defeat»

En lang, langsom og flytende låt. Fri for friske og hyperaktive krumspring, som har vært typisk for Animal Collective. Det er varmt, sakralt og litt trist; det virker som en avskjed og en besvergelse av tiden. Fra den nye skiva «Isn’t it now», snart ute på Domino. bandcamp

Sjekk også:

Animal Collective – «Prester John» (Ferske spor uke 45/2021). I dag flagger vi for «Merriweather Post Pavillion».

 

Mary Jane Leach – «Feu de joie»

En fønvind av blåsere (fagott) strømmer gjennom lufta og skaper en varm og behagelig lytteopplevelse. Det er minimalistisk, flytende og organisk; et deilig stykke nymusikk. Jeg får ikke helt tittelen til å stemme med inntrykket; det er lavmælt, innadvendt og mykt, ikke ildfullt og festlig. Dette er et eldre stykke (1992) som nå er gjenutgitt på «Woodwind multiples», ute på Modern Love.

 

Ådne Evjen

John Olav Nilsen og Nordsjøen – «Diaspora-tårer»

Først ut er John Olav Nilsen & Nordsjøen med låten «Diaspora-tårer». En låt i kjent stil fra han og bandet. Det er klangfullt og stemningsfullt. Dette er for øvrig første låt ut fra et kommende album som heter «I liv og arbeid». «Huset står men landet er solgt/huset står men strømmen er gått/huset står men bunnen er nådd/huset står men fuglen er flådd.»

Sjekk også:

John Olav Nilsen – «Det store i det små» (Deichman: Årets album 2020, Victor Josefsen, Ådne Evjen).

John Olav Nilsen & Nordsjøen – «Et hav av misnøye« (Ferske spor uke 37/2021). Flere linker under denne låta.

 

Erik Lukashaugen – «Skogblues»

«Skogblues» heter den nye låten til Erik Lukashaugen. Teksten er skrevet av kollega Tom Roger Aadland (Aadland er også med i ukas Ferske spor. red.anm.). Låten ble skrevet etter oppfordring fra Hanne Kolstø. Temaet skulle være knyttet til klimakrisen under merkelappen «etter oss». Ifølge Lukashaugen tok det bare fem minutter før det musikalske uttrykket var på plass. Med pedal steel, fele og gitar setter Lukashaugen og musikerne standard. En fin låt med en alvorlig tekst.

Sjekk også:

Erik Lukashaugen – «Den sørgeligste sangen« (Ferske spor uke 33/2021). Erik Lukashaugen: Hans Børli førte meg tilbake til skogene og til røttene.

 

RATTHEW – «Cheeseweek»

Noe heelt anna: RATTHEW har utgangspunkt i Lofoten/Narvik og blir i presseskrivet beskrevet som et ‘gjør-det-sjøl, skeivt, dada-punkband’. Tøff vokal, elgitar og koring over et minimalistisk, elektronisk bakteppe er grunnsteinen her. Teksten handler om en i bandet som fikk penger av far og kjøpte inn masse ost som han trodde var på tilbud. Det var den ikke, så da ble det ost hele uka.

 

Janne Elen Bjørlo

Arab Strap – «Not Quite a Yes»

Våre skotske venner Aidan Moffats brede, skotske, snakkesyngende vokal og Malcolm Middletons instrumenter som inkluderer trommemaskin, elektroniske looper og gitarmelodier utgjør Arab Straps umiskjennelige lydbilde. Bandet får plass på denne ukens liste da vi i år kan feire at det er 25 år siden de lanserte sitt klassiske album «Philophobia». Det er bare å glede seg til 14. november, når Arab Strap tar med seg dette albumet og sine kompromissløse låter, som «Not Quite a Yes», for å spille det i sin helhet på John Dee. Sjekk også ut det nydelige albumet «As Days Get Dark» fra 2021, med blant annet sporet «Another Clockwork Day».

Sjekk også:

Plateanmeldelse: Arab Strap – «The Red Thread». Arab Strap – «As Days Get Dark» (Deichman: Årets album 2021, Jan-Olav Glette). Arab Strap – «The Turning of Our Bones» (Ferske spor uke 9/2021).

 

Great Lake Swimmers – «Peacemaker»

Det kanadiske indiefolk-bandet Great Lake Swimmers slapp i april sitt album «Uncertain Country», et album som tar utgangspunkt i en verden preget av usikkerhet og raske omveltninger på mange områder. Platen ble også sluppet i Deluxe-utgave med akustiske versjoner i september. Mellom disse utgivelsene finner vi i september, singelen «Peacemaker», som er en lekker akustisk låt der særlig banjo- og gitarspill får skinne sammen med Tony Dekkers følsomme stemme. Var du en av dem som gikk glipp av bandets knapt halvt utsolgte konsert på John Dee i 2015, der de tok turen ned fra scenen og spilte blant publikum, kan du sjekke ut dette liveopptaket fra i år, der de blant annet synger «Don’t Leave Me Hanging» fra albumet «A Forest of Arms» (2015).

 

Wilco – «Ten Dead»

Platen «Cousin», som kom i månedsskiftet september/oktober, er en mer avdempet og samtidig en politisk utgave av bandet. Blant låtene finner vi sterke «Ten Dead», som uttrykker mer resignasjon enn fordømmelse over alle skoleskytingene som har preget det amerikanske samfunnet de siste 25 årene. Wilco har i snart 30 år vært et ledende rockeband innenfor alt-country og indierock. Låtens tekst gir umiddelbare assosiasjoner til Neil Youngs «Ohio», som omhandler den fryktelige hendelsen ved Kent State i 1970 da nasjonalgarden skjøt og drepte fire studenter som demonstrerte mot Vietnamkrigen.

Sjekk også:

Wilco – «Cruel Country» (Deichman: Årets album 2022, Stian Bjørnsson Hope).

Wilco – «Bird Without a Tail» / «Base of My Skull» (Ferske spor uke 23/2022).

 

SKAAR – «Rock the Boat»

Norske Hilde Skaar fra Stord med artistnavnet SKAAR, varmet opp for den særpregede og anerkjente artisten Tori Amos i konserthuset i april, og greide å skape stemning i den store salen med myk vokal og rolige låter, som en ekte singer/songwriter. På platen «Mad Woman», som kom ut i september, er tempoet skrudd opp. SKAAR viser seg her som en ekte popartist med et knippe fengende låter. «Rock the Boat» er en av platens roligere låter og kler henne godt.

Sjekk også:

Skaar – «Two of Us» (Deichman: Årets album 2017, Bent Inge Hvitstein).

Skaar – «Two of Us» (Musikalske sidespor – uke 42/2017).

 

Brage Tuflåt

SLIFT – «Ilion»

En intens og rå kraftpakke fra den franske psykedeliske rockemaskinen.

 

Hilma Nikolaisen – «Red Flag» (Singles Club Version)

Hilma i et psych rock- og synthlandskap som fenger.

Sjekk også:

Hilma Nikolaisen – «One Two Three Four» (Ferske spor uke 28/2022 ). Flere linker under denne låta.

 

Knut Aslaksen

Mall Girl – «All I Should Have Said»

I 2024 vender Mall Girl tilbake med albumet «Pure Love». Den første singelen er luftige og fine «All I Should Have Said». Bandcamp.

Sjekk også:

Mall Girl: Gøyal og uortodoks pop. Flere linker under intervjuet.

 

Håndgemeng – «Detroit Rock City»

Tøff cover av Kiss-klassikeren. Bandcamp.

Sjekk også:

Håndgemeng – «Ultraritual» (Ferske spor uke 20/2023). Flere linker under intervjuet.

 

André Roligheten – «Pyramid Dance»

Rytmisk lekende jazzløp. Fra det nye albumet «Marbles», ute på ODIN 3. november. Bandcamp.

Sjekk også:

Gard Nilssen: Følsom trommeslager med et øre til Ornette Coleman og Fela Kuti.

 

Jonathan Floyd, Isah – «Pillow»

Rytmisk denne også. Her fengende pop-melankoli.

 

Beforefrances – «If the Car Crashed»

Mer pop. Ørevennlig med et snev av indie. Andre singel fra Beforefrances.

 

Stage Dolls – «Two Eagles»

Melodiøs, dvelende og detaljrik med topp produksjon. En låt som bygger seg opp utover. Stage Dolls er oppegående.

Sjekk også:

Stage Dolls og Return på Sentrum Scene.

 

Gjermund Larsen Trio – «Kveldsvals II»

Fra albumet «Tøyen Sessions». En givende dose av jazz og folkemusikk. Bandcamp.

 

Victor Josefsen

 

FLTY BRGR GRL – «Red Dress»

Konseptet ‘Ferske spor’ fra musikkbloggen til Deichman kommer nå også i et liveformat, der lokale artister i Oslo spiller ferske låter for oss i musikkavdelingen. Det blir også et lite intervju, og først ut er duoen Namra Beatrix Saleem og Sarah Christin Calvert i FLTY BRGR GRL i dag torsdag 19. oktober: Ferske spor live: FLTY BRGR GRL!. Velkommen!

FLTY BRGR GRLs andre album «Happily Ever Never» (2023) inneholder mer elektroniske- og hiphopelementer, og likevel gjennomsyret av den deilige bittersøte duvende romantiske følelsen av lengsel – formidlet følelsesladet og uvørent i formen, samtidig søtt og inntagende, og med en god dose humor. Alt dette viser seg til døme i catchy og smektende «Red Dress». Videoen er gull.

‘Vi har lekt mer med ulike sjangre, blant annet gjennom å samarbeide med Marcus Calvert som har produsert mye bra hip hop, og som også har produsert dette albumet. Forrige album hadde kanskje en mer pønk vibe, men jeg føler jo at de to sjangrene har mye til felles. Det er fortsatt litt sånn in your face’, sier Namra Beatrix Saleem i intervjuet FLTY BRGR GRL med flere kjærlighetskvaler vi nylig gjorde med duoen. Bandcamp.

Sjekk også:

FLTY BRGR GRL – «No More», FLTY BRGR GRL – «Sweet Boy» (Deichman: Årets album 2021, Victor Josefsen, Jan-Olav Glette).

5 plater som har inspirert FLTY BRGR GRL. FLTY BRGR GRL – «Caprisun» (Ferske spor uke 20/2023). FLTY BRGR GRL – «Sweet Boy» (Ferske spor uke 35/2021). FLTY BRGR GRL – «No More» (Ferske spor uke 48/2020). FLTY BRGR GRL – «Be My Boy» (Ferske spor uke 45/2019).

 

Anti-Lam Front – «Et sporvognproblem te besvær»

Jeg har ikke hatt så mye tid til å lytte på nye utgivelser på en stund, men når jeg først fikk tid, var den nye plata til Anti-Lam Front, ironisk titulert «Verdenslanserings» (er utgitt på den svenske labelen Second Class Kids Records), ypperlig å starte med. Ukas overraskelse (sammen med Jimbo Jones), vel, jeg burde egentlig ikke bli overrasket, har jo tatt med flere meget gode Anti-Lam Front-låter tidligere i Ferske spor, men dette albumet er så gjennomført bra.

Trønderne viser at det er fortsatt mulig å skrive tekster med snert, vidd og ikke minst skråblikk på ting og tang. Rent musikalsk sklir det unna i drivende skatepunktempo (mer poppa er de til tider også) med hektende trommer, spenstige riff, fengende melodier, gode overganger og allsang-refrenger. Jada, dette gjelder jo all god skatepunk, men dette er som sagt så gjennomført bra; låtene, spillingen og produksjonen. Det flyter sømløst av gårde, som Bad Religions‘ «Against the Grain» og «Stranger Than Fiction», for å ta to plater jeg har lyttet mye på som referanser. Bandcamp.

Sjekk også:

Anti-Lam Front – «Konsept-EP om sport» (Deichman: Årets album 2022, Victor Josefsen).

Anti-Lam Front – «Guttan som kunn faget» og «Kan du tilgi» (Ferske spor uke 6/2022). Flere linker under låtene.

 

The Uptights – «Tor Aukrust»

Den andre singelen fra The Uptights’ album «I Was Dreaming» på Keepsecretrecords/Diger, som slippes 27. oktober. Låta er inspirert av fullt utsyn til Oslo nattestid, og kunne vært fra et alternativt lydspor til Twin Peaks, den er noe helt for seg selv. Det lyder som et sært Twin Peaks-soundtrack, hypnotisk og forstyrrende på samme tid – det er som å befinne i en «Twilight Zone»-tilværelse med skumringsnetter, lyssfærer samt noe mystisk udefinert. Alt er stykkevis og delt og på sammen tid helt. «Tor Aukrust» består virkelig av lo fi-særegen musikk, i likhet med albumet «It Is for Them That the Lights Twinkle» fra 2021. (Les om låta «Arthaus Rock» i denne utgaven Ferske spor). Bandcamp.

Sjekk også:

The Uptights – «Arthaus Rock» (Deichman: Årets album 2021, Victor Josefsen).

 

One Track Minds – «Death Valley Blues»

Trondheimsband-favorittene One Track Minds har sluppet ny singel på sin egen label One Track Records. Tittelen på singelen, «Death Valley Blues», leder tankene til Sonic Youth/Lydia Lunch sin «Death Valley 69». Rent musikalsk er det ikke så store likheter, eller, jo, litt, den intense og mørke feelinga er til stede i begge låtene. One Track Minds befinner seg i psykedelisk-shoegaze-landskapet med overstyrte gitarer og feedback, det er kraftfullt og rytmisk suggererende. Nok en sterk komposisjon fra denne gjengen. Bandcamp.

Sjekk også:

One Track Minds – «She’s Like Lucifer« (Ferske spor uke 13/2021). One Track Minds – «A Price to be Paid» (Musikalske sidespor – uke 47/2016).

 

Jimbo Jones – «Michael Mann»

Jimbo Jones er bandet som herja avisoverskriftene på begynnelsen av 2000-tallet. Med sin knallharde punkrock iblandet psychedelia og et snev garagerock, fikk bandet norske søppel-punkere til å se ut som BI-studenter. Der The Cumshots fikk noen til å pule på Quarten, sugde Jimbo like godt publikum på egen hånd. NRK Urørt fattet interesse og kjørte daglig telefondagbok under bandets turné i Øst-Europa i 2005. Det ble spilt inn en EP, så en fullengder, og deretter ramla bandet sammen. Livet som undergrunnsband var ingen dans på roser, men mer som raving på glasskår og spiker. Tilbake sto 200 konserter, forsideoppslag i VG og Dagbladet og en nedslitt turnébuss. Nå, i 2023, 20 år etter sin aller første konsert, har sårene fra knust glass blitt til arr, og bandet har kommet sammen igjen for å lage ny musikk. Med seg på laget har de fått Organ Morgan, fra band som Seid og The Pink Moon, til å bidra med grisete orgel og lydsetting fra romfartsindustrien. Resultatet er en 5-spors EP som er ute. Utgivelsen følges opp med konserter i Tromsø, Bodø, Trondheim og Oslo. (Det du leste nå er fra presseskrivet).

Bra comeback. Uttrykket på EP’en innehar en rå urkraft-mix av punk og garasjerock, full av innlevelse. Jimbo Jones vrenger sjela slik kanskje bare folk med en slik livsballast som vokalist Max Boner får til. Rått.

 

Jake Ziah – «Silver Lining»

Jake Ziah slapp albumet «The Mission Bell», tilgjengelig på Atomic Soul Records, 22. september. Tekststrofen «So let it rain, rain, rain, let it rain now, let it rain now» og mollstemingen i låta passet godt som soundtrack da det høljet ned som verst i Oslo rundt slippdato. Vi kjørte Platepremiere: Jake Ziah – «The Mission Bell» & Intervju samme dag plata ble sluppet – her kan du bli bedre kjent med Jake Ziah. Bandcamp.

 

Dudes – «Horns Out»

Møtte tilfeldigvis en en Deichman-kollega på Youngstorvet når jeg bladde gjennom noen norske vinylplater (inkludert punk). Og da nevnte han at han hadde vært på konsert med Dudes, og sa: ‘De spilte det(de) andre bandet(bandene) av scenen’. Selv fikk jeg med meg Dudes på Musikkens dag i 2012 eller 2013, de spilte vel noen Turbonegro-låter også, det jeg iallfall husker er at de allerede da overbeviste, de hadde scenetekke og fikk med seg publikum som nok aldri hadde hørt dem før. Etter den konserten tenkte jeg at måtte skrive noe om dem, det tok ca. 10 år dessverre, men bedre sent enn aldri.

Jeg tar med den Turbonegro-influerte bangeren «Horns Out», som vil sette fyr på publikum live, den er å finne på albumet «Eternal the Fruit». For øvrig bidrar Kristopher Schau på en låt og Steve ‘Thee Slayer Hippy’ Hanford fra Poison Idea er samplet. Dudes er også på «2023: Pønk i Norge»-samlingen med låta «Crimson Nectar», der de tidvis minner om Billy Talent-låtene «This Is How It Goes», «Living in the Shadows» og «Line and Sinker» fra det selvtitulerte debutalbumet deres i 2023.

 

Lars Lillo-Stenberg – «Waiting for the Morning»

Lars Lillo-Stenberg sitt album «Everything Is Relative» karakteriseres av musikalsk overskudd og glede. Letthet, godt humør og god stemning skinner igjennom melodiene, og viser at musikerne har funnet tonen og har hatt det gøy sammen i studio’, skriver Jan-Olav Glette i introen til intervjuet Lars Lillo-Stenberg i Los Angeles. Jeg velger den fin-fine åpningslåten «Waiting for the Morning» med Marty Rifkin på pedal steel.

Sjekk også:

Lars Lillo-Stenberg om nostalgi, melankoli, naivisme og Munchs kunsterskap. Lars Lillo-Stenberg: Trøsten i det triste. Lars Lillo-Stenberg – «The Freak» (Frem med dongerien!).

Flere linker under intervjuet Lars Lillo-Stenberg i Los Angeles.

 

Sweetheart – «We’re Not Going There Yet»

‘Sweethearts «I Will Love You When the Morning Comes» er preget av den gode musikalske kjemien mellom John-Arne Ø. Gundersen og Anne Mette Hårdnes, og en form for musikalsk tilbakeholdenhet og minimalisme. En lavmælt og presis tone med fine vokalprestasjoner gjennomsyrer fullengderen, som kretser rundt savn og mangler, skriver Jan-Olav Glette i introen til intervjuet Morgenfriske Sweetheart.

Jeg har alltid hatt sans for låter der to karakterer kommer til ordet, som f.eks. The Pastelsbittersøte «Nothing to be Done», i en helt en annen sjanger, der den ene vokalisten synger «someone may get hurt tonight», en tekststrofe som passer perfekt til den fatalistiske tematikken i «We’re Not Going There Yet». Også er jeg svak for Anne Mette Hårdnes‘ vokalføring her. Det finnes for øvrig mange feiende flotte duett-låter, f.eks. Nick Cave & the Bad Seeds’ «Where the Wild Roses Grow» med Kylie Minogue og «Henry Lee med PJ Harvey +++. Bandcamp.

Sjekk også:

Flere linker under det nevnte intervjuet over.

 

Agabas – «The Sun Always Shines on T.V.»

15. september slapp Trondheimsbandet Agabas sin andre fullengder «A Hate Supreme» (en ode til John Coltrane’s ‘A Love Supreme’ fra 1964) på Vinter Records. I motsetning til Coltrane spiller Agabas dødsjazz – en fusjon av jazzens mest intense og sporadiske element og metallens blytunge uttrykk. Det atypiske soundet sementeres av en saksofon som svever over havet av riff og blast beats. På plate har de kastet seg ove a-has «The Sun Always Shines on T.V.» med dødsforakt (no pun intended). Bandcamp.

 

Tom Roger Aadland, Kine Nesheim – «September»

Tar med en til duett-låt, her Tom Roger Aadland med Kine Nesheim: «September». Fra albumet «Skyet», som Jan-Olav Glette omtaler slik i introen til intervjuet Tom Roger Aadland: Skyfulll rock: ‘Haugalendingen Tom Roger Aadlands tiende album «Skyer»trekkes av flere kritikere frem som hans beste. Språklig tyngde, robuste tankerekker, nitidig musikalsk detaljrikdom og møysommelig gjennomtenkte tanker karakteriserer platen, som stemningsmessig veksler mellom det røffe og det mer stillferdige’.

Sjekk også:

Flere linker under intervjuet nevnt over.

 

Levi Henriksen & Babylon Badlands – «Så lenge sola står opp over festningen» 

‘Levi Henriksen & Babylon Badlands sitt album «190 desibel kjærlighet» kombinerer eksistensielle tekster med tradisjonsrik rock på finslepent vis. Fullvoksent, ektefølt og engasjert. Norsk Heartland rock kan man kanskje beskrive det som. Håndverket sitter godt både lyrisk og musikalsk. Flere har med rette hevdet at dette kan være bandets sterkeste utgivelse’, skriver Jan-Olav Glette i introen til intervjuet Levi Henriksen & Babylon Badlands om kjærlighet, liv og død. Fra den velger jeg singelen, først gitt ut i mai, «Så lenge sola står opp over festningen». 

‘På «Så lenge sola står opp over festningen» ønsket vi et folkrockaktig preg med fele, og da kastet Henrik (Maarud, red.anm.) seg på telefonen til Freddy Holm. Den mannen er et unikum, og han var med på å løfte sangen opp til å bli en liten hit rundt på flere av landets nærradiostasjoner’, forteller Levi Henriksen i intervjuet. «Så lenge sola står opp over festningen» er definitivt en hit.

Sjekk også:

Flere linker under intervjuet nevnt over.

 

Exploding Head Syndrome – «Beautiful Day» og «Victims»

Exploding Head Syndromes siste plate er deres sterkeste og en plate som fortjener mye mer oppmerksomhet enn det den har fått’, sier Olav Dowkes i intervjuet Bokassa: Ti år med fete riff, som vi publiserte for en stund siden. Vi tar han på ordet og gir Exploding Head Syndrome sterke siste plate mer oppmerksomhet. Bandcamp.

Sjekk også:

Exploding Head Syndrome – «Hardcore Jesus» (Ferske spor uke 20/2023). Flere linker under denne låta.

 

Reshail Mansoor – «Ker Pe Pya»

Solo Diarra – «Burkina «Famaso» 

I sommer var det spennende minikonserter på Musikkscenen 3. etasje på Deichman Bjørvika. Arrangert av Samspill og Deichman. Selv var jeg til stede på tre av konsertene med: Nawar Alnaddaf, Reshail Mansoor og Solo Diarra. Alle fremførte fine konserter for både store og små publikummere. Les mer her: Minikonsert med Samspill på Deichman. Se for øvrig utdrag av Reshail Mansoor-konserten på Mansoors Facebook. Se også videoer (inkludert konserter) av Nawar Alnaddaf her. Og her er liveopptak med Solo Diarra Band fra Oslo. Låtene med Reshail Mansoor og Solo Diarra på spillelista er fra henholdsvis 2016 og  2015.

 

Stopp pressen!

Rekker ikke så skrive om låtene under, men de må med.
Det spraker og gnistrer av disse 4 låtene på hver sin måte.

 

Sâver – «Primal One» 

Sjekk også:

Sâver: Blytung riffing med skrikevokal. Øya 2019 – SÂVER.

Sâver – «influx» (Ferske spor uke 30/2020). Flere linker under denne låta.

 

Årabrot – «Hangman’s House» 

Sjekk også:

Årabrot: Spirituell mørkepop. Flere linker under intervjuet.

 

The Age of Colored Lizards – «June»

Sjekk også:

The Age of Colored Lizard – «Scrap» (Deichman: Årets album 2022, Victor Josefsen).

The Age of Colored Lizard – «Don’t Say Goodbye» (Ferske spor uke 39/2022). Flere linker under denne låten.

 

Sklitakling – «Hunden»

Sjekk også:

Sklitakling: Strutter av punk-energi og engasjement. Sklitakling – «Naturlig» og «Søster» (Ferske spor uke 11/2023).

 

Per-Otto Oppi Christiansen

Ikke tekst da jeg har vært opptatt i det siste.

6 norske låter + 2 utenlandske fra meg😎

 

Damokles – «Marks VS. Wounds»

Sjekk også:

Damokles – «The Nerve Tatoo» (Ferske spor uke 24/2023). Flere linker under denne låta.

 

Norske Gutter – «Madam Arthur»

Sjekk også:

Norske Gutter – «Mamma Mannen Gav Meg gonoré (Skeive spor). Mer Norske Gutter.

 

Kristi Brud – «Bare dråper»

Sjekk også:

Kristi Brud – «Dine Foldede hender» (Ferske spor uke 20/2023).

 

Heave Blood & Die – «Things that hurt»

Sjekk også:

Heave Blood & Die – «Radio Silence» (Ferske spor uke 24/2023). Flere linker under denne låta.

 

Mandalai Lamas – «Fumes»

Sjekk også:

Mandalai Lamas – «Scandinavian Boy» (Ferske spor uke 24/2023). Flere linker under denne låta.

 

Slowdive – «Shanty»

Sjekk også:

Slowdive – Slowdive (Deichman: Årets album 2017, Victor Josefsen).

Slowdive – «kisses» (Sommerspor). Øya 2014: Slowdive – Klassiker med stor k, og l, og a…. Mer Slowdive.

 

 C.O.F.F.I.N. – «Keep It Dark».

 

Per-Otto hadde opprinnelig listet 13 låter, her er de som ikke kom med på vår Ferske spor-spilleliste: Squid – «Undergrowth», Italia 90 – «Funny Bones», Sufjan Stevens – «Everything That Rises», Baroness – «Choir», Oneohtrix Point Never – «Body Trail», The Hives – «Countdown to Shutdown». (Vi anbefaler absolutt å lytte på disse også, red.anm.)

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av Ferske spor

ps Under relaterte saker har vi bare tatt med noen av de siste utgavene av Ferske spor, så klikk på lenken over eller Spillelister øverst for å sjekke alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter