Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 24. mai 2024

Singelanmeldelse: Mayflower Madame – «A Foretold Ecstasy»

Artist: Mayflower Madame

 

Singel: «A Foretold Ecstasy» (2024)

 

Plateselskap: Night Cult Records

 

5

 

Av: Victor Josefsen / Foto: Miriam Brenne

For en god del år siden pleide en del svartkledde kompiser og undertegnede å stikke innom Last Train under sommerheten med en gang de åpnet, spesielt en sommer gikk det mye i post-punk og The Sisters of Mercy i det lille lokalet på Universitetsgata i Oslo. Perfekt musikk for å kjøle seg ned med. Samme kjølende funksjon har Oslo-bandet Mayflower Madames første smakebit, «A Foretold Ecstasy», fra sitt kommende tredje album, om det nå er på Last Train eller andre steder.

Mayflower Madame. Foto: Miriam Brenne

Mulig tittelen på låta, «A Foretold Ecstasy», hinter om hva vi har i vente på det nye albumet, den pulserende bassen/rytmen huker ihvertfall tak i deg fra første sekund, omfavnet av et atmosfærisk, melankolsk og melodisk slør, skimrende gitarer utfyller det hele. Og låta bygger seg opp smekkert underveis – dette er igjen overbevisende fra Mayflower Madame.

Bandet mixer det lyse/varme med det mørke/kjølige, følelser som speiler selve livet. Dette er  post-punk med aner i gamle storheter og post-punk etterfølgerne deres, men det som gjør det så vellykket, er at Mayflower Madame ikke kun henfaller til tradisjonelle post-punk-oppskrifter, joda, selve basisen er der, men måten de smelter sammen fragmenter av shoegaze, psych noir med mere er snasent.

Mayflower Madame formerlig hypnotiserer lytterne inn i universet deres, ikke minst takket være produksjonen: Forseggjort. Og de høres akkurat ut som seg selv; en ypperlig leverandør av cinematisk psych-gaze innhyllet i mørk 80-tallsromantikk. Det er ikke uten grunn at de gjort seg bemerket langt utenfor landets grenser. Sjekk relaterte saker under, da vil du oppdage mye av samme kaliber signert Mayflower Madame.

Deres kommende album har blitt mikset og mastret av den anerkjente italienske produsenten Maurizio Baggio (The Soft Moon, Boy Harsher, The Vacant Lots). Albumet slippes i oktober og flere singler skal lanseres i mellomtiden.

Mayflower Madame består av Trond Fagernes (vokal, gitar, bass) og Ola J. Kyrkjeeide (trommer). På studioinnspillinger bidrar også Kenneth Eknes (synth) og på konserter hentes ytterligere livemedlemmer inn for å danne et fullt band.

 

Mayflower Madame – «A Foretold Ecstasy» (Singel, 2024)

 

 

Sjekk  relaterte saker nederst, inkludert anmeldelser, intervju og videoer.
Klikk «Last inn mer» for å få med deg flere, og klikk «Last inn mer» flere ganger for å få med deg alle.

 

Sjekk også:

Mayflower Madame – «Prepared for a Nightmare» (Deichman: Årets album 2020, Victor Josefsen, Jan-Olav Glette)

Mayflower Madame – «Premoniton (Deichman: Årets album 2018, Victor Josefsen)

Mayflower Madame – «Observed in a Dream» (Deichman: Årets album 2016, Bent Inge Hvitstein, Victor Josefsen)

 

Mayflower Madame – «Ludwig Meidner» (Ferske spor uke 14/2020)

Mayflower Madame – «Vultures» (Ferske spor uke 6/2020)

Mayflower Madame – «Premoniton» (Ferske spor uke 21/2018)

 

Mayflower Madame – «Before I Fall» (Klubbdagen Øya 2019 – anbefalinger)

Madame – «Observed In A Dream» (Klubbøya 2017 – vi anbefaler disse utøverne)

Mayflower Madame – «Observed In A Dream» (Musikkfest Oslo 2016 – vi anbefaler disse utøverne)

 

Mayflower Madame (Årets Gramo Underwood-artister er klare.)

Festival med rævkroksmesterskap.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter