Tirsdag 28. august ble inngangspartiet til Hovedbiblioteket offisielt gjenåpnet etter bombeeksplosjonen 22. juli i fjor. Samtidig ble utstillingen Veien til Bjørvika og fremtidens bibliotek åpnet. Biblioteksjef Liv Sæteren, kulturbyråd Hallstein Bjercke og arkitektene fra Lund Hagem og Atelier Oslo viste frem mer av planene for det nye hovedbiblioteket som er planlagt ferdig i 2016.

Planen er 20 000 kvadratmeter innrammet i glassvegger. 5 etasjer med det nyeste i digitale løsninger, tusenvis av bøker, restaurant, leseplasser, foredragsrom og kinosal.

Det var tett med folk da biblioteksjef Liv Sæteren ønsket velkommen til nytt inngangsparti og felles selvbetjent innlån og utlån for hele hovedbiblioteket. Målet for det nye hovedbiblioteket er ikke beskjedent:
– Ja, vi er ikke smålåtne. Vi vil være verdens beste bibliotek. Vi regner jo med 2 millioner besøkende per år. Da er vi forsiktige tror vi, for dette bygget blir liggende så fantastisk til, sa biblioteksjef Liv Sæteren i velkomsttalen sin under gårdagens utstillingsåpning.

Deretter presenterte kulturbyråd Hallstein Bjercke (V) planene for det nye hovedbiblioteket.
– Deichman er Oslos best besøkte kulturinstitusjon i dag. Nye Deichman i Bjørvika blir ikke bare et bibliotek, men et nasjonalanlegg for kultur og kunnskap, sa kulturbyråden til de vel 150 frammøtte på utstillingsåpningen.

Østlandssendingen hadde følgende innslag fra utstillingsåpningen (3:45 min. ut i sendingen):

Les artikkel på NRKs nettsider.

Utstillingen befinner seg i Hovedbibliotekets første etasje. Her vises modeller og tegninger av det nye biblioteket som er planlagt å stå klart i Bjørvika i 2016. Det vises også en 3D-film av bygget innvendig (mulighetsstudie):

Utstillingen er utarbeidet i samarbeid mellom KIB (Kulturbyggene i Bjørvika), arkitektene (Lund Hagem og Atelier Oslo) og Kulturetaten/ Deichmanske bibliotek.

Åpningstid for utstillingen: 09.00 – 19.00
Utstillingsperiode: 28. aug. –  1.januar. 
Velkommen innom!
Categories: BLOGG

Skriv en kommentar