Abonner på nettstedet via epost

Oppgi din epost-adresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via epost.


Vi anbefaler a050077607cb5dfc-bokfoto

Published on juni 14th, 2016 | by Katrine Judit Urke

0

Årets tegneserie

Den nyoppretta prisen «Årets tegneserie» ble utdelt for første gang på fredag under tegneseriefestivalen Oslo Comics Expo. Litteraturbloggen går mer enn god for vinnerboka, Hundedagar.

Tekst: Katrine Judit Urke/Foto: Anja Dahle Øverbye

Prisen, som er på 30 000 kroner, gikk til debutant Anja Dahle Øverbye for Hundedagar. Og det er vi på Litteraturbloggen svært fornøyde med; boka er faktisk blitt omtalt her to ganger, til og med i årets favoritter 2015-innlegget. Det vi liker ved boka, er blant annet den myke og nære stilen som gir oss en opplevelse som kan minne om å få en tegning fra en god venn. I tillegg er sårheten og det morsomme i fortellingen om disse nesten-tenårige jentene perfekt balansert.

fbdbf5c9e8a720a5-side03

Prisen er oppretta av Serieteket ved Deichmanske bibliotek Grünerløkka, Tronsmo bokhandel og Grafill. Dette er juryens vurdering:

«En debutant som med stilsikker eleganse bruker visuelle og fortellertekniske virkemidlene til fulle […]. Desto mer imponerende er det da at årets prisvinner er en debutant. Serieskaperens vare blyantstrek og luftig uttegna sidekomposisjoner byr leseren et vell av detaljer å dvele ved.»

Vi gratulerer og gleder oss til Øverbyes neste bok!

 

 

 

 

Print Friendly

Tags: , , , , , , , , , , ,


About the AuthorLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑