Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 2. april 2012

Lynprat med Gerilja / Video «lightning death»

Gerilja er aktuelle med «lightning death», første singel fra deres kommende album. I den anledning slo vi av en lynprat med Aleks, vokalist/gitarist i gerilja.

Hei på deg Aleksander. Jeg leste om dere i ENO en stund tilbake, det virket som om dere hadde ting på gang, det var snakk om ny plate og greier. Det var i fjor. Har ikke hørt noe før nå. Var det løgn?

– Ja, nei egentlig ikke. Nå er det i hvertfall ikke løgn, det var kanskje det da. Litt. Men nå har vi en ny skive gående her, den har vært ferdig en stund, kommer ut til høsten!

Dere slapp første singel fra albumet for noen uker siden, «lightning death». Kan du fortelle litt om videoen?

– Tja, vel i utgangspunktet skrev vi et manus med en historie, eller handling om du vil. Men den forsvant i klippen gitt, så videoen består egentlig av kule bilder fra et rart sted med fragmenter av en historie spredt litt utover. Vi ville lage psykedelisk tv og det følte jeg vi fikk til ganske bra. Vi så på 80-talls metalvideoer og Kenneth Anger-filmer..

Gerilja – lightning death

Hvordan var det å samarbeide med regissøren Martin Solvang?

– Absolutt veldig bra. Han er veldig flink og han gjorde videoen til visuell konfekt, på tross av et skrantent budsjett. Han la ned et godt støkke arbeid. Vi føler han fikk inn både space-vibe og en mer «moderne klipp».

Den nye plata deres «step up your game» kommer til høsten, hva kan man forvente seg av den?

– Ruffhouse 80’s riffing og gitarsoloer, tunge 70’s space-grooves og sci-fi-synth, skjult baklengs vokal og masse bongo-trommer, kassegitar og strykere. Vi har fått plass til litt MIDI for connoisseurs også.

 

Gerilja spiller support for Rival Sons 3. april kl. 20:00 på Rockefeller Music Hall.

6 kommentarer til “Lynprat med Gerilja / Video «lightning death»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 74 andre abonnenter