Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 20. juli 2012

Plateanmeldelse: Norma Sass – «Hunting For Treasures»

Etter tre års iherdig spilling, øving og jobbing fullførte Norma Sass i fjor sommer sitt debutalbum. «Hunting For Treasures» er spilt inn og produsert i havgapet rett ved Ålesund, i Ocean Sound Recordings.
Av: Victor Josefsen / Foto: Eva Jacobsen 7 Julia Marie Naglestad

Norma Sass har en fin evne til å fremkalle det triste og det lykkelige, det romantiske og det kyniske i sin låtskriving. Resultatet er popmusikk med en tvist – melodisterk og fargerik.

Anmeldelse av «Hunting For Treasures»:

Norma Sass

«Hunting For Treasures»

Bauta / Tuba

5

Plettfri pop // La oss åpne med en klisjé, og fastslå at debutalbumet til Norma Sass innfrir så det holder. At en snakkis, som Norma Sass har vært i stadig økende omfang siden de vant Zoom i 2008, innfrir på debutalbumet er jo ikke akkurat noen overraskelse, men hyggelig er det åkkesom. På EP’en «A Dance of Victory the Morning After», som kom ut for to år siden, viste de positive tendenser som mer eller mindre har slått ut i full blomst her, og det på ganske så overbevisende manér. Norma Sass opererer i det noe udefinerbare skillet indiepop/indierock med en og annen 80-tallsflørt, og gjør det beinstøtt. «Hunting For Treasures» fremstår som en nærmest plettfri plate, og heldigvis er plettfri langt fra ensbetydende med kjedelig. Norma Sass leverer smektende poplåter på rekke og rad, med høydepunkter som «Robbery», «Japan» og «June» hvorav sistnevnte er så godt som for den perfekte poplåt å regne. La gå at albumtittelen «Hunting For Treasures» legger godt til rette for flaue ordspill: Denne plata har nemlig flust av skatter. // Rune Aas

Anmeldelsen er tidligere publisert her.

Videoene «Robbery» og «Shores» er fra Norma Sass sitt debutalbum «Hunting For Treasures» fra i fjor.

Fotoshoot og singel «Robbery»:

Animasjonsvideoen «Shores» av Ingrid Rognstad:

Én kommentar til “Plateanmeldelse: Norma Sass – «Hunting For Treasures»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter